Het is een groot probleem waar wij op Thailandblog ook aandacht aan hebben besteed, farang die in het buitenland zijn gestrand en niet terug kunnen naar Thailand vanwege het inreisverbod. Inmiddels is er een Facebookgroep met bijna 3.400 leden die in hetzelfde schuitje zitten.

Het zijn vaak schrijnende gevallen omdat Belgen, Nederlander en andere nationaliteiten niet terug kunnen naar hun gezinnen in Thailand, een vervelende bijkomstigheid van het inreisverbod dat op 25 maart werd ingesteld vanwege de corona uitbraak.

De groep op Facebook die zich ‘Farangs Stranded Abroad Due to Lockdown in Thailand’ noemt heeft bijna 3.400 leden. De leden wisselen er informatie uit en helpen elkaar bij pogingen om terug te keren naar Thailand.

Meer informatie: www.facebook.com/groups/551797439092744/

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “Facebookgroep voor farang die in het buitenland zijn gestrand”

 1. Leo Vos zegt op

  Ik ben ook lid van die facebookgroep geworden en daar staat veel nuttige informatie op en daar wordt met respect onderling informatie uitgewisseld.

  Je schrijft dat de maatregel 15 april is ingegaan, maar volgens mij is dat 25 maart, want ik zou 27 maart teruggaan naar Thailand en dat is niet gelukt.

  • Beste Leo, oke, datum aangepast. In de beginperiode steeds verlengt, zelfs al een keer met 3 dagen.

 2. fred zegt op

  Ik denk dat Thailand zijn grenzen zal dichthouden voor de modale toerist. Zat er eigenlijk al lang aan te komen en volgens mij is deze crisis nu de hefboom om hun wensen waar te maken.
  Ik kan maar niet begrijpen dat bijvoorbeeld gehuwde mensen met of zonder kinderen niet terug naar hun gezin mogen ?
  Het zou toch al heel lang zo moeten zijn dat gehuwde mensen een soort verblijfskaart krijgen zoals dat bij is wanneer men huwt met een EU Burger en niet nog ieder jaar een aanvraag moeten doen voor een visum in de hoop dat dit goedgekeurd wordt. Dat een gezinshoofd met vrouw en kinderen zich nog iedere 3 maanden moet gaan melden gaat helemaal mijn petje te boven.
  In vele landen buiten de EU krijgen gezinsleden na een periode van 3 jaar verblijf en huwelijk de nationaliteit.Ook binnen de EU is de nationaliteit bekomen zeker niet onoverkomelijk.

  • Johnny BG zegt op

   Een gehuwde kan ook een permanent residence aanvragen om van wat regels af te komen.

   • fred zegt op

    Enig idee omtrent de voorwaarden ? Begin er maar aan.

    https://www.thaiembassy.com/thailand/thai-permanent-residency.php

    • Johnny BG zegt op

     In november ga ik de aanvraag doen. Als iedereen het als probleem ziet dan wordt het een makkie qua aantal aanvragen.
     Als je getrouwd bent dan is dat een investering op mijn leeftijd best te rechtvaardigen. En als daarna de nationaliteit wordt aangepast dan scheelt dat een hoop poen qua verzekeringen.
     Het is als als maar het gaat uiteraard ook de waarheid worden. Zonder ballen geen toekomst.

     • chris zegt op

      De nationaileit wordt NIET aangepast. Je krijgt alleen permanent residence, dus je wordt ontslagen van het hebben van een visum en allerlei meldingen en papierwerk en je kunt altijd Thailand in en uit. Maar je blijft gewoon Nederlander.
      Het aanvragen van de Thaise nationaliteit is een andere procedure en heeft niets met permanent residence te maken.
      Het aantal aanvragen voor permanent residence overtreft elk jaar vele malen het aantal gelukkigen. Dat zal dit jaar niet anders zijn want het zijn niet aleen westerlingen die het willen maar ook bv. Chinezen, Indiers en Russen.
      Als je alleen kijkt naar de prijzen van de visa is het de investering absoluut niet waard.

      • RonnyLatYa zegt op

       – De quota van het aantal aanvragen is 100 per nationaliteit. Zolang er in zijn geval niet minstens 100 Nederlanders dat vragen valt hij wat dat betreft binnen het jaarlijks aantal opengesteld plaatsen voor Nederlanders. Hoeveel Chinezen of andere nationaliteiten daarbij dan ook een aanvraag doen speelt voor hem geen rol.
       “The Thai government has opened the 2019 round of applications for permanent residency in the Kingdom from 1st July 2019 until the last business day of the year in December. This means that qualified applicants can file their case at the Royal Thai Immigration Office, although it must be noted that the government sets a quota of 100 applicants per country at any given year.”

       – Om Thailand in en uit te gaan blijft een re-entry noodzakelijk.
       “It must be made clear that acquiring permanent residence by no means entails being able enter and exit the country freely without obtaining a re-entry permit to maintain the holder’s status.”

       https://silklegal.com/thai-permanent-residency-applications-open-for-2019/

   • TheoB zegt op

    Ja hoor, de aanvraag kost ‘maar’ ฿7600 en nadat de aanvraag goedgekeurd is nog ‘n luttele ฿95700 als je de permanent residence permit komt ophalen.

    https://www.immigration.go.th/en/?page_id=1744

    • Johnny BG zegt op

     Het is afhankelijk van meerdere factoren en 1 ton baht is goed te behappen als je nog in een werkzaam leven bent.
     De regels zijn er al jaren dus er is geen gebrek aan duidelijkheid en ja niet aan de eisen voldoen zegt meer over de aanvrager.

    • RonnyLatYa zegt op

     Ik denk dat de prijzen wel iets hoger liggen.

     Fees
     5.1 A non-refundable fee for each application is 7,600 baht. (whether permission is granted or not. Application fee is not refund able.)
     5.2 If the application is approved, the fee for the residence permit is 191,400 baht. However, the residence permit fee for spouses and children (under 20 years of age) of aliens who already had the residence permit or Thai citizens is 95,700 baht.

     https://www.immigration.go.th/wp-content/uploads/2020/01/quota_detail_en.pdf

     • RonnyLatYa zegt op

      Maar op zich valt het wel mee natuurlijk… zeker als het eenmalig is.

     • TheoB zegt op

      Waarde Ronny,

      Die link, vermeld op https://www.immigration.go.th/en/?page_id=1744, heb ik ook gebruikt als bron voor de kosten.
      Omdat ik reageerde op de reactie van Johnny BG (29 juni 2020 om 14:53) heb ik alleen de kosten voor zijn geval (gehuwd met ‘n Thai) genoemd.

      • RonnyLatYa zegt op

       Daarom dat ik ook maar de volledige tekst weergaf omdat hij ook zegt dat het van meerdere factoren afhangt. Dat je gehuwd bent of niet maakt inderdaad wel een verschil in prijs natuurlijk.

   • hans zegt op

    hier zijn grote eisen aangesteld aan welke de meeste niet kunnen of willen voldoen,en dan is nog maar de vraag of het verstrekt wordt,,wordt het geweigerd ben je al je inleg geld kwijt

    • RonnyLatYa zegt op

     Je bent normaal ook je geld kwijt bij weigering van een jaarverlenging bij immigratie, of een visum bij de ambassade.

     Je begint natuurlijk aan een PR dan ook niet zonder grondige voorbereiding zoals oa. ook de kennis van de taal.

  • Rob V. zegt op

   Beste Fred, Thailand kent een ‘soort van verblijfskaart’ (verblijfsvergunning): permanent residency. Mits je aan bepaalde voorwaarde voldoet (taal, aantal jaren verblijf, een binding met het land door bijvoorbeeld familie of zaken etc.) en in de buidel wil tasten kun je een officiële immigranten status krijgen/ Op den duur kun je ook naturaliseren tot Thai.

   In Europa krijgt je het burgerschap niet kado: je moet in veel landen al nog voor immigratie een taalexamen afleggen, eenmaal in het land (verder) inburgeren door aan taaleisen enzo te voldoen om een tijdelijke verblijfsvergunning te krijgen. Na een aantal jaar kun dat een permanente verblijfsvergunning worden (mits.. taaleis etc.). En na nog een aantal jaar kun je veelal naturaliseren. Dat krijg je niet. Daar moet je voor aan diverse eisen voldoen en betalen (in Nederland een euro of duizend).

   In Thailand kost het allemaal meer geld en meer rompslomp dan zeg Nederland. In Europa zien we dit namelijk tot op zekere hoogte als een mensenrecht. In ieder geval het feit dat je gezinnen zoveel mogelijk samen laat zijn. Is in Thailand allemaal een stuk minder maar als je daar wat van zegt krijg je zo het etiket ‘vingerzwaaier’ en ‘ bemoei je er niet mee, laat Thailand Thailand zijn’ opgeplakt.

   We gaan hier wel van het topic af dus hier laat ik het bij, wou even wijzen op de onjuistheden/onvolledigheden in je reactie. 🙂

   Bron mbt PR eisen:
   https://www.thaiembassy.com/thailand/thai-permanent-residency.php

   • Rob V. zegt op

    Moderator: Off-topic reactie waar jij op reageert is verwijderd.

  • Mike zegt op

   Elke dag weer op deze blog angst verhalen over dat Thailand dicht blijft voor iedereen met een normaal inkomen. Er is geen land op deze planeet die inkomenseisen stelt aan toeristen. Thailand kan zijn klanten niet kiezen, de klanten kiezen Thailand.

   Als je hier een tijdje woont, weet je dat de regering zo’n beetje elke 2 dagen van mening or regels veranderd, dit is het zoveelste wishful thinking proefballonnetje en voor je het weet wordt je weer onder de voet gelopen door bergen goedkope chinezen, indiers en backpackers.

   Je hoeft niet te “hopen” op je extensions die krijg je gewoon als je aan de regels voldoet qua inkomen of de 800k op de bank. Als je echt bang bent loop je naar een agency betaal je tussen de 12 en 25k en klaar is Fred.

 3. johny zegt op

  Ik heb vanaf het begin gezegd dat de maatregelen veel schadelijker zijn dan het virus. Hetgeen er nu wereldwijd gebeurt is echt abnormaal. Normaal vertrekken we elk jaar november voor 4 maanden naar Thailand, onze dochters en twee kleinkinderen wonen daar. Ik denk dat het voor dit jaar onmogelijk wordt om weer te kunnen gaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website