Afvalberg op Thaise eilanden (video)

Door Redactie
Geplaatst in Milieu
Tags: , , ,
6 januari 2011

Het toerisme in Thailand heeft geleid tot economische welvaart, maar heeft ook een keerzijde: aantasting van het milieu. De toeristen die massaal de tropische Thaise eilanden bezoeken, zorgen voor een enorme afvalberg.

Het eiland Koh Lanta wordt jaarlijks door 300.000 toeristen bezocht. Het eiland kan de stroom afval nauwelijks aan. De plaatselijke vuilstortplaats vervuilt het grondwater. Op zonnige dagen ontbrand het afval spontaan. De giftige rook verspreid zich vervolgens over het eiland.

Ingrijpen is meer dan noodzakelijk anders zal het mooie Koh Lanta Island zal transformeren van een paradijselijk eiland naar een giftige afvalberg.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Afvalberg op Thaise eilanden (video)”

 1. Rob Smits zegt op

  Met alle respect, ik ben November weer een maand in Thailand geweest en ik heb zeer sterk de indruk, dat de vervuiling van de leefomgeving toch vooral een mentaliteitskwestie van de Thai is. Tijdens een lange wandeling op Koh Samet bijv. ben ik toch vooral veel
  afval van de lokale bewoners tegengekomen. Vuilniszakken, bouwafval en zelfs afgedankte huisaltaars worden het bos of de zee ingeknikkerd. Er is is totaal geen respect voor de natuur en de eigen leefomgeving. En dan te bedenken dat de autoriteiten hun gasten entreegeld vragen bij het betreden van dit – door de Thai zwaar bevuilde – “National Park”.

 2. Cor van Kampen zegt op

  Wat zou je denken van vuilverbranding-ovens. In de meeste landen (behalve Azie) is dat
  de oplossing om van de vuilstortplaatsen af te komen en je kan er direkt weer electriciteit
  uithalen. Maar nee, je kan wel zien dat het milieu ze geen kloten interesseert, but pay back come. Dat is voor mij zeker.
  Cor.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website