Beste lezers,

Wat gebeurt er met mijn visum als mijn vrouw zou komen te overlijden? Heb een non immigrant “O” visa. We zijn huiseigenaar en mag ik daar dan in blijven wonen?

Met vriendelijke groet,

Carlos

4 reacties op “Wat gebeurt er met mijn visum als mijn Thaise vrouw zou komen te overlijden?”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Wat immigratie betreft.

  – Verblijf je in Thailand met een Non-immigrant “O” Multiple entry visa hoef je niets te doen.
  Je kan je visum gewoon verder blijven gebruiken en je “borderruns” verder blijven uitvoeren tot er geen binnenkomsten meer mogelijk zijn met dat visum.
  Ga je nadien achter een nieuw visum in een ambassade/consulaat, zal je natuurlijk een andere reden moeten hebben om een nieuw Non-immigrant “O” te bekomen(of je moest ondertussen opnieuw trouwen natuurlijk).
  Kan dan bijvoorbeeld nog wel omdat je Thaise kinderen hebt, of als “Retired” ( als je natuurlijk ook aan de visumvoorwaarden voldoet natuurlijk)

  – Verblijf je hier met een jaarverlenging op basis van “Thai Marriage”, moet je bij overlijden normaal naar immigratie gaan om dit te melden. Dit omdat de reden van de verlenging niet meer bestaat.
  In de meeste gevallen zullen ze wel zeggen dat je de jaarverlenging verder mag opgebruiken.
  Wil je nadien een nieuwe jaarverlenging zal dat natuurlijk niet meer kunnen als “Thai Marriage” (of je moest opnieuw trouwen natuurlijk).
  Kan dan bijvoorbeeld wel omdat je Thaise kinderen hebt (zelfde financiële voorwaarden als Thai Marriage) of als “Retired” (financiële voorwaarden zijn dan hoger).

  Note – Spijtig dat er geen “widow(er)” verlenging bestaat voor zulke situaties.

  – Verblijf je hier met een jaarverlenging op basis van “Retired” (zelf als je getrouwd met een Thai), dan hoef je niks te doen. Het overlijden heeft dan geen invloed op je jaarverlenging, vermits de reden van de jaarverlenging nog steeds bestaat.

  Of je daar kan blijven wonen hangt af van verschillende factoren en hoe alles geregeld is tussen jullie.

 2. teun zegt op

  Carlos,

  je geeft wel heel weinig informatie om een goede reactive te kunnen geven. Welk visum heb je eigenlijk (gehuwd, alleenstaand)?
  Hoe heb je de constructive rond het huis geregeld? Of is er niks geregeld.

  kortom. Wat meer informatie is erg handig.

 3. Maairoe zegt op

  Beste Carlos, aangaande jouw visumvraag heeft RonnyLatPhrao al afdoende geantwoord. Het ligt aan welke reden je hebt/had op basis waarvan de visum is aangevraagd.
  Voor wat betreft jouw 2e vraag kan enkel gezegd dat je maar bar weinig informatie/uitleg geeft om een goed antwoord te formuleren. Het ligt er maar aan wat je bij de aankoop van het huis in Thailand hebt geregeld. Het volgende kan in het algemeen worden gezegd:
  Jij bent geen grond-eigenaar, (misschien wel degene die heeft betaald.) Die grond kun je ook niet erven. Als jouw vrouw overlijdt vervalt de grond terug aan de Thaise staat.
  Heb jij het huis (mede) betaald dan staat jouw naam en toenaam in het koopcontract. Maar als enkel jouw vrouw’s naam is vermeld, dan is er geen recht van bewoning.
  Staan jullie beider naam en toenaam vermeld, heb je houvast. Maar slechts als achter op de chanote jouw naam en toenaam is toegevoegd. Bij de inschrijving bij de Landoffice kun je tevens laten noteren dat jij in geval van overlijden van jouw vrouw in het huis blijft wonen, bv tot jouw overlijden. Dat recht vervalt als je besluit te gaan verhuizen.

  • Jan zegt op

   Ten eerste als je de grond gekocht hebt tijdens je huwelijk is het automatisch bezit van beiden niettegenstaande alleen de naam van je vrouw op de chanote staat en niettegenstaande je pak documenten getekend hebt datzelfs het geld van haar kwam! Het enige na overlijden is , ofwel heb je een vruchtgebruik voor 30 jaar ofwel tot je sterft. Indien geen vruchtgebruik heb je 120 dagen om de grond teverlopen en is automatisch 50% voor jou en indien je vrouw geen testament had blijf je ook erfgenaam van haar. Wel rekening houdend natuurlijk of er een huwelijkscontract was of niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website