Lezersvraag: Vertalen geboorte- en erkenningsakte

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
23 juli 2017

Beste lezers,

Is er iemand die mij kan vertellen wat het ongeveer kost, om zowel geboorte-  als erkenningsakte, laten vertalen van Thais in het Engels. Om zo ook in Nederland aan te kunnen geven. Kan ik dit laten doen bij Nederlandse ambassade in Bangkok?

Ik zou beide aktes moeten laten vertalen, dan via Thaise ministerie van buitenlandse zaken en dan naar de Nederlandse ambassade.

Graag uw reactie.

Groet,

Thaiaddict

10 reacties op “Lezersvraag: Vertalen geboorte- en erkenningsakte”

 1. johan zegt op

  Vertalen , controleren min buitenlandse zaken en ambassade ongeveer 100 euro per a4.
  dag 1 vertalen
  dag 2 controle min buitenlandse zaken voor 8 uurs s’morgens afgeven na 15.00 uur afhalen
  dag 3 afspraak maken ambassade (zorg voor envelop met 50 bath postzegel)
  4 dagen later thuis in Thailand bezorgt.
  succes johan

 2. Peter zegt op

  Wanneer je naar afdeling Buitenlandse zaken van Thailand in Bangkok gaat om een en ander te laten controleren op waarheidsgetrouwe vertaling en laat afstempelen, staan er buiten verschillende mototbikecouriers van vertaalbureaus welke heen en weer vliegen en binnen een uur ongeveer met de vertaling terugkomen (prijs was in 2010 400 Baht voorzover ik mij herinner).
  Geef wel een kopie mee en behoud de originelen.

 3. henry zegt op

  Waarom niet in het Nederlands? Denk eraan dat het origineel documemt moet gelegaliseerd worden op het Thais ministerie van Buitenlamdse zake kost 200 Bt. per pagina , sneldienst 400 Bt. heeft u de documenten ter beschikking ma 14 uur, anders de volgende dag. Ik weet geen recente priizen meer voor vertalingen

 4. tooske zegt op

  Tegenover de nl ambassade zit een klein visa cq reisbureau die dit soort zaken feilloos voor je regelt, vertalen, legaliseren en indien gewenst versturen naar je huisadres.
  De kosten op dit moment weet ik niet exact maar ik schat een paar duizend thb.
  Je hebt er zelf geen geloop mee en prima service is mijn jarenlange ervaring.
  En nog gefeliciteerd met je vaderschap.

 5. Ger zegt op

  Waarom in Nederland aangeven ? Als het kind daar niet woont kan dit niet eens. Heb voor mijn dochter een Nederlandse nationaliteit geregeld in Thailand met behulp van geboorteakte en via kinderinstanties en rechtbank, ben niet getrouwd, de erkenningakte gekregen in Thailand. Daarmee naar de ambassade geweest om een paspoort= Nederlandse nationaliteit aan te vragen. En wij wonen dus in Thailand
  Vertalingen kostte per A4 formilier 400 baht.

  • Ger zegt op

   Kleine aanvulling : als je niet getrouwd bent dan heb je een erkenningsakte nodig om als vader erkent te worden. Dit is hetgeen de ambassade, Nederland dus, vraagt om aan te tonen dat je de vader bent. En dan heeft je kind recht op de Nederlandse nationaliteit. Gezien je weet wat een erkenningsakte is ga je met de gelegaliseerde vertalingen naar de ambassade voor een paspoortaanvraag.

  • jasper van Der Burgh zegt op

   Als Nederlands staatburger ben je verplicht ook in Nederland je buitenlandse kind aan te geven. Daarnaast is het verstandig om de geboorteakte ook in Den Haag bij landelijke taken aan te geven. Mocht het kind later in Nederland komen wonen, kan het altijd daar terecht voor kopien etc.

   • Ger zegt op

    Alleen als je kind in Nederland woont ben je het verplicht het aan te geven. Woon je in het buitenland dan zul je eerst moeten aantonen dat je de vader of moeder bent door een lokale geboorteakte als je gehuwd bent en als ongetrouwde vader dus met een akte van erkenning. Daarna kun je deze laten registreren in Den Haag, maar dat is vrijwillig en van nul en generlei waarde. En eventueel een Nederlandse nationaliteit aanvragen met behulp van de geboorteakte en eentueel akte van erkenning . Het kind kan met de Nederlandse nationaliteit gewoon in het buitenland verblijven.

    • Ger zegt op

     Rijksoverheid zegt dat een vrijwillige inschrijving in Den Haag alleen kan bij een persoon met de Nederlandse nationaliteit. Dus met behulp van gelegaliseerde dokumenten op de ambassade een Nederlandse nationaliteit aan vragen. Mocht dit kind later in Nederland gaan wonen dan dient het zich in de vestigingsgemeente in te schrijven.

 6. Thaiaddict zegt op

  Mijn dank voor alle reacties,

  Mijn Thaise vriendin en mijn zoon wonen in Thailand
  Mijn doel is het erkennen van mijn zoon, ook het Nederlandse nationaliteit aanvragen.

  Verder ook paspoort voor mijn Thaise vriendin regelen nou weet ik niet of mijn zoon dan bij haar op paspoort kan zetten. zodat ze volgend jaar met ook weer shengenvisum aanvraag drie maanden kan verblijven in Nederland.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website