Beste lezers,

Ik ben in 1998 geboren in Bangkok, Thailand. Mijn ouders zijn destijds vanuit Irak gevlucht en hebben een tussenstop in Thailand gemaakt. Mijn moeder was alleen toen ik geboren werd. Zij sprak geen Engels of Thais, dus vermoed ik dat iemand anders, mogelijk het ziekenhuispersoneel, de gegevens heeft ingevuld.

Helaas zijn deze grotendeels incorrect; enkel mijn geboortedatum en de voornaam van mijn moeder zijn correct. Mijn vader en mijn namen zijn volledig anders genoteerd dan de namen die we nu gebruiken.

Sinds onze aankomst in Nederland heb ik een verblijfsvergunning. Ik wil nu graag de Nederlandse nationaliteit aanvragen, maar daarvoor moet ik eerst mijn gegevens in Thailand wijzigen en mijn geboorteakte laten legaliseren.

Ik zou graag advies willen over hoe ik dit aanpak. Kent u betrouwbare advocaten in Thailand, of advocaten in Nederland die gespecialiseerd zijn in vreemdelingenrecht en mij hierbij kunnen assisteren?

Alvast bedankt voor uw hulp.

Met vriendelijke groet,

Iman

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

2 reacties op “Thailand vraag: Mijn geboortebewijs in Thailand klopt niet, hoe kan ik dit laten corrigeren?”

 1. Chris zegt op

  hallo Imam,
  Ik begrip je wens om alles te regelen zoals jij dat voorstelt maar ik vrees dat het veel tijd en ook veel geld gaat kosten vooral als er advocaten aan te pas komen. Ik neem aan dat jouw naam en die van je vader niet zo anders zijn genoteerd dan de naam die julie nu gebruiken maar slechts een beetje. (fonetische fouten)
  Waarom niet de situatie accepteren zoals die is? Op papier de namen die ook op je geboortebewijs staan en in het dagelijks leven de namen die je nu gebruikt. Bedenk dat er Thais zijn die hun voornaam en familienaam (NIET hun geboortedatum en ID-nummer) wijzigen als dat zo uitkomt. (bv. als je veel pech hebt, raadt een monnik wel eens aan om je namen te veranderen)

 2. Erik Kuijpers zegt op

  Iman, ik geef je groot gelijk. Jouw naam moet correct gespeld zijn want dit kan jou generaties lang achtervolgen.

  Er zijn juristen in Thailand die NL en/of Eng spreken en raadpleeg daarvoor deze link:

  https://www.nederlandwereldwijd.nl/advocaten-thailand

  Ik neem aan dat die de weg wel weten. Het zal wel een paar centen kosten maar goed advies is nu eenmaal niet gratis.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website