Beste lezers,

Ik heb een vraag over het aanschaffen van een condo. Ik heb een aantal jaren geleden een contract getekend voor de aanschaf van een condo in Bang Saray (oplevering afgelopen januari). Ik heb hiervoor enkele maandelijkse en kwartaal termijnen betaald. In totaal zo’n 50% van de aanschafwaarde (750.000 Bath). Ik moet echter nog 350.000 Bath betalen om het appartement op mijn naam te krijgen.

Echter ben ik een beetje overmoedig geweest, door nog een 2e condo aan te schaffen,ook in Bang Saray (oplevering 2016). Hiervoor heb ik ook al een flinke aanbetaling gedaan (10%). Echter zit nu met 2 contracten, waarvan ik de eerste nog wel kan betalen. Het tweede contract zal moeilijk lukken.

Ik ben bang dat als ik de betaling voor het eerste appartement doe, ik later problemen krijg met het niet nakomen van de maandelijkse betalingen en de eventuele final payment voor het tweede appartement. Het betreffen beide contracten, die zeggen als ik de betalingen niet nakom, de ontwikkelaar mij 30 dagen de tijd geeft de betaling te doen. Anders vervallen de betalingen en verlies ik mijn geld.

Kan de ontwikkelaar beslag laten leggen op mijn eerste appartement omdat ik de betalingen voor het tweede niet nakom? Op beide contracten is de Thaise wet van toepassing.

Met vriendelijke groet,

Alex


» Laat een reactie achter


16 reacties op “Lezersvraag: Kan een projectontwikkelaar in Thailand beslag leggen op mijn condo?”

 1. Lex K. zegt op

  Beste Alex,
  Kort antwoord; ja dat kan en mag hij en zal hij ook zeker doen, op het moment dat jij je verplichtingen niet nakomt, mag er beslag op al je bezittingen gelegd worden, dus ook je 1e condo.
  Als het de zelfde ontwikkelaar is waar je mee in zee gegaan bent, voor beide condo’s, kan je het misschien nog op een akkoordje proberen te gooien, als het 2 verschillende ontwikkelaars zijn wordt het al, veel, moeilijker.
  Let op!! zelfs op je bankrekening kan beslag gelegd worden, je hebt je, contactueel, vastgelegd tot het afnemen van 2 condo’s en ook onder de Thaise wetgeving dien je je aan je contracten te houden.
  Er is hier, zo te lezen, ook geen geval van oplichting of misleiding door de ontwikkelaar(s), je hebt jezelf goed in de misère gewerkt.

  Sterkte en met groet

  Lex K.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 2. Erik zegt op

  Dus is de oplossing….

  – gaan praten en kijken of je onder het tweede contract uit kunt komen tegen een afkoopsom of boete die vast wel in de overeenkomst zal staan
  – gaan praten of je de overeenkomst kunt overdragen aan een andere kandidaat maar die moet je dan wel gaan zoeken of laten zoeken
  – gaan praten, dat sowieso. Doe dat met een advocaat er bij. Schakel een advocaat in.

  Dat het je geld gaat kosten is duidelijk maar dat zou het in NL ook.

  Succes en wijsheid gewenst.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. David H. zegt op

  Beter wat verliezen nemen en je eerste condo contract verkopen aan een overnemer met wat verlies voor snelle verkoop, zodoende kan je allicht verder met de tweede condo….
  De eerste cond zal makkelijker te verkopen zijn wegens reeds opgeleverd .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • David H. zegt op

   Tweede mogelijkheid:
   Vermits je blijkbaar de eerste condo toch volledig zou kunnen betalen , dit doen , je registratie doen, en dan condo verkopen zodat je verder kan met de tweede condo , zodoende heb je al wel tijdwinst en geld voor je probleem.
   Beter een zeker verlies dan alles verliezen !

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 4. haazet zegt op

  Normaal kun je met een goed gesprek met de echte baas van het project overeen komen het contract te vernietigen en dan ben je je 10 procent kwijt , en dan kun je nog afspreken als je later een tweede condo koopt , dat je je 10 % terug krijgt , dus op z’n Thais kun je veel doen.
  Ps met een advocaat maak je in eerste instantie geen vrienden !!.dat kan later nog.

  Gr. haazet.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 5. colin de jong zegt op

  Heb ervaring met diverse farangs inzake deze problemen, en los het meestal op dat ze een van de condo’s niet meer kunnen betalen en dat ze potje los zijn. Dan haald geen projectontwikkelaar het in zijn hoofd om te gaan procederen, en die denkt de aanbetaling heb ik al binnen, en lekker meegenomen en wie is het volgende slachtoffer.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 6. Toon zegt op

  Waarom gaan praten met projectontwikkelaar (ik zie hem al in zijn handen wrijven) en dure advocaat?
  U heeft niet voor niets 2 condo’s willen kopen; jammer, als er 1 weg moet.
  Als u er 1 snel wilt verkopen, dan ruikt men vaak dat u snel geld wilt, dat drukt vaak de verkoopprijs met als resultaat verlies.
  Zou praten met een bank en het aanvragen van een hypotheek op 1 van de condo’s niet mogelijk zijn?:
  u behoudt uw 2 condo’s en gespreide terugbetaling aan bank veroorzaakt mogelijk geen of een kleiner financieel probleem. Of een onderhandse lening van familie/vriend met condo als onderpand.
  Succes

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • David H. zegt op

   “Als u er 1 snel wilt verkopen, dan ruikt men vaak dat u snel geld wilt, dat drukt vaak de verkoopprijs met als resultaat verlies.”

   In het andere geval riskeer je alles kwijt te zijn ……. een lichte vorm van hebzucht creerde dit probleem blijkbaar (of gewoon misrekening) nu wederom dezelfde fout maken door een matig verlies te accepteren zou toch als die “ezel en die steen “zijn . Dit is een geval van ” de meubelen redden ” !!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 7. Patrick zegt op

  750.000 en 300.000 THB dat zijn toch heel kleine bedragen. Waarom geen lening aangaan en ze verhuren, dan recupereer je op je investering.
  Een dikke 20000 euro, de prijs van een kleine gezinswagen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 8. Pat zegt op

  Niet te negatief zijn jongens!

  Als jouw financieel probleem tijdelijk is of te maken heeft met de combinatie van twee aankopen, dan zijn er mogelijkheden om (veel) geld en je eigendommen te verliezen.

  Je maakt een afspraak met de projectontwikkelaar (spijtig dat je niet hebt vermeld wie dat is, maakt namelijk een zeer groot verschil) en vertelt hem open en eerlijk wat je probleem is.

  Afhankelijk van de maatschappij waarmee je in zee bent gegaan, zal deze WEL alle begrip hebben voor jouw situatie en mee zoeken naar een oplossing.

  Die oplossing kan bestaan uit een nieuw aflossingsplan, een spreiding van de betalingen, of misschien wel bewarend beslag op de eerste condo (tot het moment dat de tweede is betaald), enz…

  Theoretisch kloppen de doemscenario’s hier dus wel, maar het hoeft zo’n vaart niet te lopen.

  Je kan de zaak dus nog redden door een persoonlijk gesprek te gaan voeren (via mail kan ook, maar is moeilijker) en een concreet en haalbaar voorstel uit te werken.

  Een (goede) advocaat is dus helemaal (nog) niet nodig.

  Succes!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 9. Marcus zegt op

  Ik zou in zo’n geval een lening op Nederlands huis nemen en het daarvan betalen , of de auto verkopen. Als dat niet gaat omdat je echt van de hap op de tak geleeft heb, probeer iemand te vionden die het met die 10% korting van je over neemt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 10. tlb-ik zegt op

  Wees blij dat je maar 2 condos gekocht hebt en niet nog meer. In elke GSM zit een kalkulator. Zo iets voor de koop te gebruiken is niet verkeerd ? Verkoop je tweede condo. Dat is dan het minste verlies. Of doe het gewoon kado aan iemand. Dan ben je van de handel af. Daarmee red je jouw eerst kondo. Het is in dit punt precies zoals in Nederland. Zonder geld kun je ook in Thailand niets krijgen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 11. Mariet zegt op

  We Hebben misschien wel interesse om het over te nemen, misschien wat meer info over het 1e condo en waar het ligt in Bang Saray. Graag via e.mail.
  vennehof13@live.nl

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 12. Fernand zegt op

  Beste alex,

  ik ben misschien wel geinteresseerd in een van je condo s,laat me even je emailadres dan neem ik kontakt met je op en kunnen we praten en zien of e r wat mogelijk is.

  mvg,Fernand

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 13. Alex van der Most zegt op

  Nog even wat extra info aangaande mijn 2 condo’s. Gelukkig zijn beide condo’s gekocht bij 1 projectontwikkelaar. Beide appartementen zijn gekocht bij CW Asset, te weten Bang Saray Beach Condo (204) en Bang Saray Bayview (212). Informatie is te verkrijgen via (google) CW Asset Facebook. Hierop is een showroom van de Bayview studio te zien ect. Ik wil graag het Bayview condo ter verkoop aanbieden. Op dit contract van 899.000 Bath is nu zo’n 10% afgelost en is inclusief extra’s, te weten: een keukentje, airco en hot water. Het is zonder extra kosten zo over te nemen. Wie geïnteresseerd is kan me mailen: a.vandermost@hotmail.com

  Groetjes Alex…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 14. Marcus zegt op

  lees je contract er eens goed op na. Vaak is de overdracht alleen mogelijk naar kinderen zonder boete. Had dit met een familie lid eens

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website