Reiskosten terugverdienen in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags:
15 november 2016
Reiskosten naar Thailand terugverdienen

Regelmatig staan er aanbiedingen op Thailandblog.nl voor reizen naar Thailand tegen aantrekkelijke (ticket)prijzen. Hoe je het ook wendt of keert het blijft altijd een hoop geld voor veel mensen. Maar het kan ook anders.

Ik ken hier in Pattaya enkele buitenlanders die hun vliegticket (altijd Business Class) en hotelkosten slim en op een bijzondere manier terugverdienen. De één doet het volkomen legaal, de ander iets minder.

Stuart

Stuart heeft in Engeland een eigen zaak met een handel in van alles wat, anders gezegd, hij koopt en verkoopt allerlei spullen uit diefstal. Een heler dus! Daarmee verdient hij een aardige boterham maar ja, het is nooit genoeg nietwaar? Vier à vijf keer per jaar reist hij naar Thailand, zet de bloemetjes buiten, maar koopt tijdens zijn verblijf van een vaste verkoper zo’n 40 à 50 horloges. De horloges zijn van bekende merken, uiteraard namaak. Hij verkoopt die in Engeland met een flinke winst waardoor zijn reiskosten meer dan vergoed worden. Illegaal weliswaar, maar hij is tot nu toe nooit gecontroleerd bij aankomst.

Brian

Brian heeft ook een eigen handeltje in Engeland. Hij koopt hier in Thailand goedkoop diergeneesmiddelen en verkoopt die in eigen land aan zijn inmiddels niet geringe klantenkring. Het enige bezwaar dat je hierbij kunt maken is dat de geneesmiddelen legaal in Thailand te koop zijn maar niet officieel geregistreerd in Engeland.

Brian heeft inmiddels een aardige bijverdienste gevonden. Hij laat hier in Pattaya schilderijen maken en verkoopt die dan weer in Engeland. Hij is begonnen met schilderijen van honden die gretig afzet vonden bij zijn klanten-hondenbezitters. De Thaise artiesten zijn meesters in het schilderen van foto’s en de Engelsen raken gemakkelijk enthousiast bij het zien van een schilderij met hun geliefd huisdier of het nu een hond, kat of paard is, zelfs de papegaai kan op het schilderlinnen vereeuwigd worden.

De schilderijen die hij hier laat maken maken kosten hem ca. 2.000 Baht per stuk en de klant in Engeland betaalt er grif 100-150 Pounds voor. Tel uit je winst. Hij neemt de schilderijen opgerold mee in het vliegtuig en laat de klant zelf voor de lijsten zorgen. Volkomen legaal en ik vond het een slim idee!

– Herplaatst bericht –

No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Reiskosten terugverdienen in Thailand”

 1. Khun Peter zegt op

  Ik hoorde een verhaal van een Nederlander die in Thailand Viagra inkoopt en deze weer verkoopt in Nederland. Hij heeft een vaste klantenkring waaronder een aantal parenclubs. De winstmarge is voldoende om een paar keer per jaar ‘gratis’ naar Thailand te vliegen.

 2. Joop zegt op

  Ik hoorde….nee,nee ik ken een Nederlander die 24 zakjes Kamagra gel in zijn toilettasje had zitten.
  In Düsseldorf werd hij uit de rij gepikt en moest de Kamagra inleveren en ook nog 200 € boete betalen !!!
  Tel uit je winst…….groetjes Joopt

 3. Davis zegt op

  Een kennis stuurde nephorloges op naar huis, grade A copy, met de post vanuit Thailand. zodat hij niets diende te risekren bij de douane op de luchthaven Tot hij betrapt werd, zijn postpak werd eruit gepikt. douane en andere instanties controleren dat namelijk ook..
  Per horloge kreeg hij – buiten de in beslag name – een gerechtelijk onderzoek naar zijn handel en wandel. En een schadeclaim van o.a. horlogemerk Rolex. Te betalen 125 € per uurwerk. Hoe Rolex wist van de inbeslagname door de douane, …
  Mooie liedjes duren niet lang?

 4. Robbie Duve zegt op

  Ik vind het verhaal van Stuart een beetje ongeloofwaardig want hij zegt dat hij z’n 50 horloges per keer meeneemt en dat hij nog nooit gepakt is maar verteld hij wel de waarheid.
  Wil toch iedereen op dit Thailand blog waarschuwen om dit niet te doen ook al klinkt het zeer aantrekkelijk.
  Ben al een aantal keren in Thailand geweest waar ik ook rondreizen heb gedaan maar ik zeg altijd tegen mensen(vaak jongere)om dit absoluut niet te doen.
  Je moet alles inleveren en je krijgt nog een boete ook.

  De echte merken zoals Cartier,Rolex,Ferrari enz eisen gewoon dat er hard opgetreden wordt tegen kopers en verkopers van nep artikelen.

  Het ene merk is wel wat gemoedelijker dan het ander,want zo zegt Rolex:mensen die altijd of vaak een nep Rolex dragen kopen eens in hun leven een echte.

  Als je natuurlijk 1 nep horloge,t-shirt,parfum hebt zullen ze niet moeilijk doen bij de douane.
  Zelf meegemaakt dat ik een nep Rolex om had bij terugkomst op Schiphol,ze vroegen aan mij of ik er nog meer had en toen ik zei dat dit de enige was,wat dus ook zo was,deden ze niet moeilijk.

  De kans dat je op Schiphol gecontroleerd wordt omdat ze weten dat het vliegtuig direct of indirect uit Thailand komt is gewoon heel groot.

  Mocht je het geluk hebben dat je door de douane komt dan moet je het nog verkopen,op ebay of marktplaats kun je ze niet verkopen omdat je dan een inval kunt verwachten bij je thuis door de politie en belastingdienst.
  Ook op jaarmarkten kun je ze niet uitstallen omdat er gewoon gecontroleerd wordt.

  Heel misschien in een café waar jezelf altijd komt,maar ook daarbij zou ik oppassen.

  Mijn advies is,zie je een mooi merk horloge liggen,koop hem gewoon voor jezelf en dan krijg je ook geen problemen.

  Robbie Duvé

 5. Sjaak S zegt op

  Vroeger, toen ik nog steward was, heb ik ook wel eens nagemaakte tassen van bekende merken meegenomen en die aan kennissen verkocht. Ook horloges. Ik heb echter nooit veel winst gemaakt en ik vond het op een gegeven ogenblik niet meer leuk. De horloges waren soms na enkele weken stuk en ik kreeg dan gezeik met de kopers en ook de tassen waren op een gegeven ogenblik niet meer de moeite waard.
  Maar ik ken(de) een paar collega’s die anabolica naar Duitsland meenamen en daarmee veel verdienden. Zoveel dat er eentje in een auto reed, die voor zijn salaris iets te duur uitzag. Ze liepen op een gegeven ogenblik tegen de lamp. Die ene werd op staande voet ontslagen en werkte naderhand in Bangkok als reisgids en van de andere drie hoorde ik niets meer. In hun actieve tijd vlogen ze per maand wel drie keer naar Thailand (op kosten van de baas – ze vlogen gewoon on duty).
  Maar ik weet ook dat er andere manieren zijn om een beetje extra te verdienen. Zo ken ik in India mensen die met mijn ex-collega’s samenwerken. Ze kopen snoep, goedkope cosmetica en eigenlijk van alles wat je in Duitsland (Ik werkte 30 jaar voor Lufthansa, vandaar mijn Duitsland ervaringen) bij een Aldi of andere goedkope supermarkten kunt krijgen. Dit wordt voor bijna het dubbele in India weer verkocht. Ik heb er zelf ook een tijd aan meegedaan. Een koffer vol met Ferrero Rocher en andere spullen, bracht me op zo’n vlucht gemakkelijk 200 Euro! Doe dit drie keer per maand en je hebt een aardige bijverdienst. Maar hetzelfde geldt ook vanuit Thailand. Er zijn hier spullen te koop, waarvoor je in India veel moet betalen.
  Daar ging het dan ook als volgt. Zodra ik in mijn hotel kwam, belde ik de tussenpersoon op en maakte een afspraak. Hij was ook degene die de bestelling doorgaf. Dan werd er geteld en kreeg ik mijn geld in Indiase Rhupia’s die ik dan weer in Euro’s omzette.
  Natuurlijk mocht je niet door de douane gepakt worden. Mijn Indiase collegae wisten in welke stad het meeste verdiend werd en er werd dan ook af en toe een extra iets voor de douaniers meegenomen, die dan weer een oogje dichtknepen. Het waren dan ook geen drugs, maar gewoon spullen, waarvoor in India veel invoerrechten betaald moest worden.
  Ik heb nog contact met hen. Het nadeel is dat je voor India als “gewone” passagier een visum moet hebben. Dat kost je per keer 60 Euro. En dat moet je dan weer, samen met de vlucht, van je winst aftrekken. Als je van BKK uit naar BLR (Bangalore) vliegt, zal het niet de moeite waard zijn.
  Maar ik zou graag een handeltje willen drijven, waarbij je niet illegaal bezig bent..

 6. R van Rijk zegt op

  Verleden jaar ben ik ook aangehouden op Schiphol en werd mijn koffer doorzocht door een beamte.
  Hij vond de 3 horloges die ik in thailand gekocht had.
  2 Rolexen en een Hublot.
  Ik dacht nog bij mezelf: nu hang ik deraan.
  U weet dat u er 3 mag meenemen zei hij , en ik mocht doorlopen.
  Mazzel , wist ik veel.

  • Christina zegt op

   Dat koopt je mag overal drie kopieen van meenemen. Zie ook site van de douane.
   Maar je mag geen tas van krokodillen leer meenemen maar wel een van stingray want dat is vis.
   Met al het reizen weten we wel wat oke is en de rest moet je afblijven anders zit je in Bangkok Hilton.

 7. tonymarony zegt op

  Nou kan ik misschien niet zo goed rekenen hoor maar als je drie keer per maand een vlucht moet boeken a : rond de 600 euro plus je andere kosten dan moet toch wel heel wat meenenen om wat te verdienen hoor.
  Dus gewoom afblijven van die handel.

  • adje zegt op

   Ik denk dat je reageert op het bericht van Sjaak? Het gaat over stewards en die reizen over het algemeen gratis. Staat overigens ook in het verhaal van Sjaak.

 8. samee zegt op

  Als je de pakkans wilt verkleinen een vlucht met tussenstop boeken.
  Je vliegt bijv. via Frankfurt terug naar NL. Op Schiphol kom je dan in principe via een ander Europees land binnen, dus vrij vervoer van goederen. 100% garantie heb je natuurlijk nooit.
  Zodra je illegaal bezig bent, loop je hoe dan ook eens tegen te lamp.
  Het handeltje in schilderijen, legaal, spreekt me dan ook het meeste aan.

  • Cornelis zegt op

   Als je bagage bij het inchecken naar Schiphol is doorgelabeld is dat voor de douane zichtbaar………

  • Peter zegt op

   Noem je gelijk een van de slechtste voorbeelden in Duitsland. Frankfurt staat bekend om zijn strenge controles, beter via Dusseldorf.

 9. Harrie zegt op

  Volgens mij zijn de regels veranderd voor invoer, ze hebben het nu niet meer over drie artikelen maar of je handel er mee drijft.

  Hieronder het artikel op de douane site.

  Nagemaakte artikelen

  U mag voor eigen gebruik nagemaakte artikelen meenemen in uw reisbagage als u van buiten de EU Nederland in reist. U mag nagemaakte artikelen alleen meenemen als u daarmee geen handel drijft. De Douane kan onderzoeken of u inderdaad geen handel drijft met de meegebrachte nagemaakte artikelen.

  Er is geen sprake van een handel drijven als:

  u incidenteel nagemaakte merkartikelen meeneemt naar Nederland en de EU
  u de nagemaakte artikelen persoonlijk gebruikt, leden van uw gezin de nagemaakte artikelen gebruiken, of als u de nagemaakte artikelen als cadeau weggeeft
  uit de aard en hoeveelheid van de nagemaakte artikelen duidelijk is dat u geen commerciële (bij)bedoelingen hebt
  De Douane kan onderzoeken of u handel drijft met de meegenomen nagemaakte artikelen.

 10. Harrybr zegt op

  Je hoort alleen van die mensen, die stom doof geluk hebben gehad, maar heel weinig van diegenen, die er grote narigheid mee gehad hebben.
  Je zal maar eens een keer een dierengeneesmiddel geleverd hebben en er gaat iets met die hond mis. Krijg je een gigantische zaak tegen je. Mijn zoon, en advocaat, heeft me een keer laten zien, dat dan zelfs mijn huis niet meer veilig in eigen handen is.
  Is allemaal het risico niet waard.

 11. Gé Goedhart zegt op

  Douaniers op Schiphol krijgen van de fabrikanten door waar zij specifiek op moeten letten bij namaak producten, bij doorzoeking van de koffers gevraagd hoe zij dit konden zien en dit antwoord gekregen.

  • piet zegt op

   Zijn echter wel copie horloges van dermate top kwaliteid dat zelfs douane het niet kan zien ,en expert erbij halen.
   Hier zijn deze neppers te koop voor topprijzen 1000 euro voor Rolex en zeker kwaliteit dus ook nep is duur.
   Nog ff een weetje er worden horloges in Bangkok gemaakt voor USA export, daar merk stempeltje erop en het is opeens een USA produkt jaja……

 12. Sjaak S zegt op

  Goed en wel, dat handelen in goederen. Ik ben nu zo langzaam maar zeker dat je (ik dus) het beste kunt verdienen wanneer je dat via je computer doet. Ik heb tal van mogelijkheden gezocht en had het geluk een Netwerk Marketeer te keren kennen. Door hem heb ik veel geleerd en ben ook op de ware manier van verdienste gestoten. En dit zonder dat ik ook maar één ding verkoop. Verdienen via internet is niet zo gemakkelijk als het op YouTube en andere media voorgesteld wordt. Ook zijn zo’n 90% van de aanbiedingen niet serieus of je verdient er gewoonweg te weinig mee. Ikzelf ben ook helemaal niet op de Nederlandse markt bezig, die is me te klein. Daarom verleg ik mijn gebied naar mogelijkheid op de Duitse markt. En het leuke is, dat ik niets illegaal doe.
  Een van de dingen die ik nu aan het doen ben is buiten het netwerk marketing ook een jaar in een studie te steken: internet marketing. Een cursus die door de overheid in Nederland erkend is en waarbij werkzoekenden in Nederland het cursus geld terug kunnen krijgen.
  Bovenstaand verdiensten zijn alles tijdelijke dingen die deels illegaal zijn en op lange termijn niets brengen. Wil je echt wat extra verdienen en het ook hier in Thailand doen, kun je het zonder grondige kennis nauwelijks doen. Trouwens dat geldt ook voor alle andere delen op de wereld.

 13. Miel zegt op

  Ik hoor,ik hoor, je hoort wat je wilt horen.
  Ze doen allemaal groot en als ze gepakt worden bij de douane is het huilie huilie .
  Je gaat toch geen risico lopen voor een paar honderd euro.
  Doe normaal en hou je aan de regels, het is niet de moeite waard.

 14. De Inquisiteur zegt op

  Mooi verhaaltje, en nog mooiere reacties. Doch dat alles is beetje spelen in de marge.
  Zoals altijd, de iets beter gesitueerden kunnen veel meer. De meer vermogenden.

  Zo heb je een eigen bedrijf. Voldoende omzet en winst – die je niet graag afgeeft aan de grijpgrage belastingen. Dan organiseer je zakenreizen. Je koopt grotere spullen in, al dan niet nep, maar legaal gedocumenteerd – tuinmeubels, beelden, ornamenten, schilderijen. Die worden dan verscheept naar waar je wil.
  De aankoopfacturen stop je in de boeken.

  Het leuke : vliegtuigtickets, hotels en verblijfskosten (wel zorgen voor facturen, bonnetjes, …) worden allemaal door je bedrijf betaald (dus ook eten en drinken). Enkel zorgen dat er ergens wat uitgaande facturen zijn betreffende de aangekochte goederen – enkele mooie stukken hou je zelf eventueel.

  Dat doe je verschillende keren per jaar. Zo reis je telkens gratis (nu ja, op kosten van de zaak maar dat zijn dan nog eens fiscaal aantrekkelijke aftrekbare posten op de balans) en maak je nog wat winst op de verkoop.
  En ja, zo’n mensen slapen natuurlijk niet op een kamertje van 500 Tb van vriend Piet.
  De Mandarin, Sheraton, Oriental, … . Kortom, tophotels. Want dat mag.
  Ga je ook niet enkel naar Pattaya. Zit je in Pukhet, op Koh Samui, een privé eilandje – de duurdere plaatsen.
  Maak je de binnenlandse verplaatsingen niet met de bus of trein. Zelfs niet met een minibus.
  Vliegtuigen, helikopters. Of je huurt deftige wagens, en indien financieel mogelijk met chauffeur natuurlijk.

  Moet er nog bij verteld worden dat je hier dan ook nog eens makkelijk facturen kan laten opmaken, legaal beschreven maar totaal andere goederen ? Of geen goederen ?

  Moraal van het verhaal : jan-met-de-pet moet opletten, mag niets of er volgt miserie.
  De beteren komen er weer goed van af, zij doen alles “legaal”.

 15. lung addie zegt op

  Er zijn er altijd die “proberen” geld op een “gemakkelijke” manier te verdienen. wat het dan uiteindelijk opbrengt is meestal bedroevend, het sop de kool niet waard. Voor een paar 100Eu risicos, met soms heel zware gevolgen, willen lopen is niet verstandig. Ik kende er ook zo hoor, met uiteindelijk als resultaat dat je hen niet meer ziet. Niet omdat ze betrapt werden, maar in de tuin van andere “organisaties” “aan het spitten waren en die “klare taal” spraken: ” Inpakken of van het balkon vallen”.

 16. colin de jong zegt op

  Hollanders zijn erg vinding rijk en heb al 101 verhalen gehoord van mensen die hier met allerlei trucs geld verdienen. 2 landgenoten kwamen 2 keer per maand jaren geleden met koffers met 10 baht stukken naar Nederland om die als 2 Euro stukken te gebruiken in gokautomaten. Een vriend van mij kwam 4 keer per jaar met 30 foto’s waar hij schilderijen van liet maken en hield daar een leuke vakantie aan over.

  • piet zegt op

   haha vriend van mij uit gokkastenwereld heeft emmer vol staan ,moest hij 10 jaar bewaren voor belasting
   zijn mij te zwaar in vervoer anders gingen ze retour 😉


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website