Natuurlijk kennen wij allemaal wel Tom Yum Goong, Phat Kaphrao, Pad Thai en Som Tam, maar de Thaise keuken kent meer gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Veel van deze heerlijkheden zijn in de regio’s te vinden. Dit keer een simpel maar smaakvol eiergerecht: Omelet met Acaciabladeren (Kai Jeow Cha Om) of in het Thais: ไข่เจียวชะอม

Cha Om is een van de tropische variëteiten van de acaciaplant. Het heeft een sterke kenmerkende geur, eenmaal verwerkt in je omelet verdwijnt de geur en heb je een smakelijke groente.

Acaciabladeren zijn te koop bij de Toko.

Zie hier hoe je het gerecht bereid:

Rating: 5.00/5. From 8 votes.
Please wait...

3 reacties op “Verrassingen uit de Thaise keuken: Omelet met Acaciabladeren (Kai Jeow Cha Om)”

 1. Mcmbakker zegt op

  Zo lekker

 2. Gijs B zegt op

  Helemaal eens met artikel. Inderdaad een heerlijk gerecht wat we op een avondmarkt in Klong Muang Krabi kochten. Tegelijkertijd heb ik een vraag, bij welke toko in Nederland zijn deze acacia bladeren te koop? Ik ben namelijk al in vele toko’s geweest voor Acacia bladeren maar tot op heden helaas geen Accacia bladeren kunnen vinden. Ook niet bij de grote toko Oriental supermarkt aan de Parkhaven in Rotterdam. Maar wellicht hebben anderen een goede tip.

 3. Jacobus zegt op

  Een thaise omelet. Ik vind het de lekkerste bereiding van eieren. En de variaties zijn eindeloos. Ik heb ze gegeten gevuld met mosselen of oesters. Ook heerlijk met de groente Cha Ohm.
  Overigens is het mij nog nooit gelukt een thaise omelet te maken. Mijn vrouw doet het in een handomdraai en vaak met verassende combinaties.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website