Hotel Nautical Inn – Pattaya

Door Dick Koger
Geplaatst in Column, Dick Koger
Tags: ,
29 januari 2014

Van mijn bridgepartner hoor ik dat Mike’s Shopping Mall overhemden verkoopt, die qua formaat kloppen met mijn volume. Om tien uur parkeren we de auto op de parkeerplaats aan de Second Road. Jammer, de winkel gaat om elf uur open. Om de tijd te doden gaan we naar de overzijde van de Second Road om daar een kopje koffie te drinken.

Hotel Nautical Inn

Mijn oog valt op een uithangbord even naar het Noorden. Daarop staat een anker en de naam van een hotel: Nautical Inn. Er gaat een lichtje branden. Meer dan veertig jaar geleden heb ik in dit hotel geslapen of althans op deze plaats en in een hotel met deze naam. Hoe het er nu uitziet weet ik niet. Dat kwam toen omdat ik tijdens mijn eerste bezoek aan Bangkok voortdurend op straat werd aan gesproken door prettig ogende types, die mij met liefde wilden verwennen.

De eerste keer schrik je daar een beetje van en het was een verademing toen een jongen mij in prima Engels aansprak met de woorden: ik ben toeristengids, mag ik je de stad laten zien? Dat leek mij een prima idee en dank zij hem heb ik in de loop van die eerste jaren tijdens vakanties veel van Bangkok en Thailand gezien.

Een treffend voorbeeld. In januari bracht hij me naar Samkok, even boven Bangkok, waar aan de rivier een gigantisch kolonie ooievaars nestelde. Omdat het terrein heuvelachtig was, kon je soms vanaf een hoogte neerzien in een nest met jongen op vijf meter afstand. Fascinerend. En het leuke is dat deze plaats nog steeds in deze tijd van het jaar duizenden ooievaars aantrekt. Belangstellenden moeten maar even hier kijken: www.thailandblog.nl/flora-en-fauna/ooievaars-samkok/

Pattaya

Het tweede jaar wilde hij me een mooi strand laten zien. Via een rustige tweebaansweg bracht een bus ons in vier uur in het badplaatsje Pattaya of eigenlijk was het nog geen badplaatsje, maar een vissersdorp. Er waren geen grote hotels, geen westerse restaurants en nauwelijks een bar, laat staan een wereld vol ontucht. En waar bracht mijn toeristengids me? In de Nautical Inn. Twee etages met tien uiterst eenvoudige kamers.

Dankzij het feit dat overhemden in XL-formaat niet meer tot mijn mogelijkheden behoren, komen nu allerlei mooie herinneringen boven. Ik besef ook dat de verlegenheid tijdens dat eerste bezoek aan Bangkok snel verdwenen was. Dit zeg ik maar even om niet de indruk te wekken dat ik zoveel jaren terug een kluizenaarsleven heb geleid. Het feit dat het aanbod groot was, was natuurlijk gemakkelijk, maar het is soms iets spannender om iemand te veroveren. Vaak had ik daarbij de hulp nodig van mijn toeristengids. Hij deed alles om het ogenschijnlijk onmogelijke steeds weer tot realiteit te brengen.

Hemden

In Mike’s Shopping Mall kocht ik twee hemden met maat 3X en drie met 4X. 4X bleek thuis royaal te zitten, 3X was perfect. En dan te weten dat er zelfs 5X en 6X verkocht worden. Met die kennis is mijn goede voornemen weer eens wat af te vallen uiteraard een vroegtijdige dood gestorven. Dat plan verdwijnt in mijn goedgevulde ijskast.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website