Voor sommigen is Wat Pho, ook bekend als de tempel van de liggende Boeddha, de mooiste tempel van Bangkok. In ieder geval is Wat Pho één van de grootste tempels in de Thaise hoofdstad.

Van de tempel wordt gezegd dat hier de oorsprong ligt van de traditionele Thaise massage. Ook vandaag de dag is er nog steeds een Thaise massage school gevestigd. De tempel bevat een massageschool die internationaal bekend staat, en veel mensen bezoeken Wat Pho niet alleen om de prachtige architectuur en het iconische Boeddhabeeld te bewonderen, maar ook om een traditionele Thaise massage te ervaren.

De oorspronkelijke Wat Pho werd voor het eerst gerestaureerd in 1788 door Koning Rama III. Het complex is later in 1982 nogmaals gerestaureerd in opdracht van Koning Bhumibol. Het is een van de oudste tempels in de stad. Daarnaast is Wat Pho ook een belangrijk centrum voor Boeddhistische educatie en rituelen, met een grote verzameling Boeddha-beelden, pagodes, en inscripties die belangrijke religieuze en filosofische concepten uitdrukken. De tempel bestaat uit meerdere gebouwen en structuren, die allemaal een intrinsiek onderdeel vormen van de rijke culturele en religieuze geschiedenis van Thailand.

De liggende Boeddha

Wat Pho is vooral beroemd om zijn kolossale beeld van de liggende Boeddha oftewel: Phra Buddhasaiyas. De liggende Boeddha is 46 meter lang en 15 meter breed. De voeten van het Boeddhabeeld beslaan maar liefst drie bij vijf meter en zijn ingelegd met parelmoer. De afbeelding symboliseert het heelal omringd door 108 symbolen van voorspoed en geluk. Het patroon is een harmonieuze mix van Thaise, Indiase en Chinese religieuze symbolen.

Video: Wat Pho Bangkok: de tempel van de liggende Boeddha

Bekijk hier de video:

2 reacties op “Wat Pho Bangkok: de tempel van de liggende Boeddha (video)”

 1. Tino Kuis zegt op

  Ik zeg het nog eens: de liggende Boeddha is de Boeddha vlak voor hij sterft, parinipphaan in het Thais, het binnentreden in Nirvana. Nirvana betekent dat hij verlost is van de cirkel van wedergeboorten, samsara, en het lijden wat dat met zich brengt.

 2. FrankyR zegt op

  Wat Pho … Ik kon dit icoon bezoeken in afgelopen April … Wel in het weekeinde, dus druk!
  Wat ik jammer vond wat dat je de voeten niet (meer?) mag aanraken.

  Had in het verleden juist vernomen dat mensen de voeten aanraakten voor geluk of iets dergelijk.

  mvg,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website