Voor sommigen is Wat Pho, ook bekend als de tempel van de liggende Boeddha, de mooiste tempel van Bangkok. In ieder geval is Wat Pho één van de grootste tempels in de Thaise hoofdstad.

Van de tempel wordt gezegd dat hier de oorsprong ligt van de traditionele Thaise massage. Ook vandaag de dag is er nog steeds een Thaise massage school gevestigd.

De oorspronkelijke Wat Pho werd voor het eerst gerestaureerd in 1788 door Koning Rama III. Het complex is later in 1982 nogmaals gerestaureerd in opdracht van Koning Bhumibol. Het is een van de oudste tempels in de stad.

De liggende Boeddha

Wat Pho is vooral beroemd om zijn kolossale beeld van de liggende Boeddha oftewel: Phra Buddhasaiyas. De liggende Boeddha is 46 meter lang en 15 meter breed. De voeten van het Boeddhabeeld beslaan maar liefst drie bij vijf meter en zijn ingelegd met parelmoer. De afbeelding symboliseert het heelal omringd door 108 symbolen van voorspoed en geluk. Het patroon is een harmonieuze mix van Thaise, Indiase en Chinese religieuze symbolen.

Video: Wat Pho Bangkok: de tempel van de liggende Boeddha

Bekijk hier de video:

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Wat Pho Bangkok: de tempel van de liggende Boeddha (video)”

  1. Tino Kuis zegt op

    Ik zeg het nog eens: de liggende Boeddha is de Boeddha vlak voor hij sterft, parinipphaan in het Thais, het binnentreden in Nirvana. Nirvana betekent dat hij verlost is van de cirkel van wedergeboorten, samsara, en het lijden wat dat met zich brengt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website