Geschiedenis van Wuhan in China

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
2 februari 2020

Nu dat het Coronavirus is uitgebroken in de plaats Wuhan in China kent iedereen deze plaats bij naam. Een grote stad met 7,5 miljoen inwoners waar tot nu toe weinig over bekend was, maar genoemd naar de rivier de Wuhan.

Het blijkt al een zeer oude stad te zijn met een 3500 jaar lange historische geschiedenis. Het heeft genoeg culturele herinneringen om een toerist op een aangename wijze te onderhouden. Wuhan was niet alleen een historische handelshaven in het binnenland en een koloniale Britse nederzetting, maar was ook de locatie van de Wuhan opstand, die de Qing dynastie een andere wending gaf. De stad staat bekend om zijn bijdragen aan de kunst en bezit het zogenaamde Yellow Crane Tower gebouw wat de beroemde dichter Cui Hao uit de Tang dynastie periode inspireerde.

Bloesems

Lente in Wuhan betekent bloesems. In maart komen de bloesems van de kersen, pruim en perzikbomen in volle pracht tot ontwikkeling. Dit gebied is dan ook de meest indrukwekkende bloementuin in heel China. Daarbij is de Wuhan University campus wel de meest bezochte plek. De Cherry Blossom Avenue herbergt bijna 200 Tokyo kersenbomen. Deze bloemenpracht alleen al trekt meer dan 100.000 bezoekers in een week om dit te bewonderen.

Winkelen

In Wuhan hebben zij naast de bekende winkelketens een eigen visie op winkelen ontwikkeld. Langs de rivier slingert het pittoreske Han Street gebied en de Jianghan Road, die ’s nachts in een koopjesmarkt verandert of een winkelpaviljoen tussen gebruikte vliegtuigen. Andere districten zijn weer afgeleid en ingericht naar verschillende Europese landen. Deze trend valt ook waar te nemen in Thailand, waar verschillende Europese gebieden gekopieerd zijn.

Meren

Met één blik op de kaart van de stad blijkt al snel dat je in Wuhan nooit meer dan een steenworp afstand verwijderd bent van een meer. De rustige wateren, waar vissers werkzaam zijn en versierd met leliën dienen als oase van rust in de stad en zijn een welkome ontsnapping uit de bruisende dagelijkse sleur. De beroemdste en regelmatig bezochte meren van Wuhan is het Wuchang district East Lake. Deze uitgestrekte en pittoreske attractie is verdeeld in vijf unieke schilderachtige gebieden en is de grootste binnenstad meer in heel China.

Op YouTube valt nog veel meer te lezen over deze stad en voorzien van heel mooie foto’s

Bron: The Culturetrip.com/Asia/China

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Geschiedenis van Wuhan in China”

 1. Maarten Vasbinder zegt op

  Mooi artikel, Lodewijk.

  Altijd goed, eens te kijken, waar een probleem vandaan komt.
  Whuan, een prachtige stad.
  Laten we ons niet vijandig opstellen richting de Chinezen, iets wat je al op veel plaatsen ziet gebeuren, naar aanleiding van de Corona ramp. Velen verliezen heel veel, zo niet alles, omdat de economie plat ligt en dan heb ik het niet over bedrijven als Apple.
  Tijdens epidemieën is het volksgericht altijd dichtbij. Dat moeten we tegenhouden.

  Het blijkt, dat patiënten, die goed worden verzorgd, het bijna allemaal overleven. Israëlische artsen hebben in Whuan geholpen. Van de door hen verzorgde ernstige zieken (173) is er niet één overleden.
  Dat geeft de burger moed.

 2. Frans de Beer zegt op

  Naar aanleiding van Wuhan en het Coronavirus wil ik toch graag even een opmerking maken wat mijn vrouw (een Thaise die al 16 jaar in Nederland woont en haar Nederlandse paspoort ook heeft) gisteren is overkomen. Ze stond in een eetgelegenheid te wachten tot een tafel vrijkwam, terwijl ik even de boodschappen in de auto ging zetten. Een vrouw die wegging liet een ander echtpaar voorgaan en zei tegen mijn vrouw dat ze maar terug naar China moest gaan. In de 16 jaar dat ze hier woont heeft ze dit nog nooit meegemaakt.
  Onze dochter vertelde mij zojuist dat haar hetzelfde was overkomen. Mensen wilde niet in dezelfde rij voor het toilet wachten

  • carlo zegt op

   @ Frans; Je hebt altijd van die domme mensen die domme opmerkingen maken. Je niets van aantrekken, het zegt veel over het niveau van die mensen zelf.

  • l.lagemaat zegt op

   Dat doet pijn Frans!

   In Thailand zeiden ze tegen mij: ” Er zijn ook goede mensen!”
   Probeer dat maar te zien, sterkte!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website