Vraagsteller: Elias

Ik woon al een aantal jaren in Thailand met een non-immigrant-O visum, (retirement). Eind juni moet ik mijn verblijfsvergunning weer verlengen met een jaar. De vorige twee keren heb ik de combinatie methode gebruikt, (inkomen en geld op de bank), met alle daarbij benodigde kopieën uiteraard.

Deze keer wil ik de 800.000 baht methode gebruiken want sinds een week heb ik dat hier op een fixed account bij de Bangkok Bank staan. Daar gaat mijn vraag dus over: is het zo dat in mijn geval ook, het geld maar twee maanden van te voren op die rekening moet staan?

Aangezien dit de eerste keer is dat ik deze manier gebruik dacht ik dat het wel kon, maar ik ben er niet zeker van. Ik woon in Krung Thep Maha Nakhon oftewel Bangkok en ga altijd naar immigration in Chaeng Whattana. De datum waarop mijn visum verloopt is 26-06 en de datum dat het geld op mijn rekening kwam was 24-04 van dit jaar uiteraard.

Dank voor je reactie alvast.


Reactie RonnyLatYa

Sinds 1 maart 2019 is het volgens de officiële regels zo dat wanneer je een bankbedrag van 800 000 Baht gebruikt om aan de financiële eisen van een “Retirement” jaarverlenging te voldoen, het bedrag er minstens 2 maand voor aanvraag dient op te staan. Het maakt niet meer uit of het een eerste dan wel vervolgaanvraag is. Tenminste zo zou het moeten zijn, maar immigratiekantoren willen nog wel eens lokale regels opleggen en voor vervolgaanvragen toch 3 maand vragen. In Chaeng Wattana is het volgens mij echter 2 maand zoals voorzien. Ook voor vervolgaanvragen.

Maar let op. Het is 2 maand voor de aanvraag en niet voor einde van je vorige verblijfsperiode.

Je vorige verlenging eindigt op 26 juni en het bedrag van 800 000 Baht staat sinds 24 april op je rekening. Dat wil zeggen dat je de aanvraag pas kan indienen op 24 juni, maar is natuurlijk nog altijd binnen de tijd.

Je zal ook wel op de hoogte zijn dat het bedrag van 800 000 Baht er moet blijven op staan tot minstens 3 maand na toekenning van de jaarverlenging en dat het daarna niet mag zakken onder de 400 000 Baht. Maar gezien je een fixed account gebruikt, veronderstel ik dat het ook niet de bedoeling is om het te gebruiken. Ik geef het dus maar mee ter info.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website