Thailand Visa vraag Nr 365/21: Non-immigrant O en Re-entry

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
31 december 2021

Vraagsteller: Joop

Ik heb een vraag over de Multiple entry en de verlenging van een Non-O visum. In jouw laatste bericht schrijf je over die Multiple entry ná het bekomen van het jaarvisum.

Is het ook mogelijk om binnen de eerste 90 dagen met behulp van een Multiple entry naar bijvoorbeeld Nederland terug te gaan en na terugkeer binnen die 90 dagen het jaarvisum aan te vragen?


Reactie RonnyLatYa

Ik vermoed dat je het hebt over Thailand Visa vraag Nr 363/21: Visa exemption omzetten naar Non-immigrant | Thailandblog

Het gaat daarin over “re-entry” en dat is heel wat anders dan een “entry”.

– Een “entry” (Single of Multiple) krijg je wanneer je een visum bekomt via een ambassade en dient om een verblijfsperiode te bekomen bij binnenkomst. Die entry of entries zijn automatisch inbegrepen in het visum.

– Een “re-entry” (Single of Multiple) dient om bij het verlaten van Thailand een reeds bekomen verblijfsperiode niet te verliezen. Bij terug binnenkomst bekom je dan terug de einddatum van je verblijfsperiode ipv een nieuwe verblijfsperiode. Die re-entry moet je afzonderlijk aankopen en krijg je niet automatisch.

Een re-entry wordt meestal aangevraagd bij jaarverlengingen wanneer men om welke reden ook Thailand tijdelijk wil verlaten. Maar je kan een re-entry eigenlijk aanvragen op gelijk welke verblijfsperiode die je niet wil verliezen.

De re-entry is geldig tot het einde van de verblijfsperiode waarin de re-entry werd aangevraagd, of vervalt eerder wanneer gebruikt in geval van een Single re-entry.

In uw geval wil dat zeggen dat je “re-entry” maximum geldig blijft tot het einde van je 90 dagen. Daarna vervalt die automatisch. Ook als die niet gebruikt werd.

Samengevat. Je kan tijdens die eerste 90 dagen een re-entry vragen, naar Nederland gaan en bij terugkomst zal je de resterende dagen van je 90 dagen bekomen. Kom je na die 90 dagen terug is alles vervallen. Ook als je met een re-entry bent vertrokken.

Ben je tijdig terug kan je gewoon een jaarverlenging aanvragen op die 90 dagen. Nadien ook wel een nieuwe re-entry (Single of Multiple) aanvragen als je in de toekomst Thailand nog wil verlaten, want de vorige zal vervallen zijn en die worden niet mee verlengd.

Maar is een Multiple re-entry in uw geval wel nodig? Die blijft maar geldig tot het einde van de 90 dagen.

Een Single re-entry volstaat misschien ook. Die kost maar 1000 Baht per stuk ipv 3800 Bath voor een Multiple re-entry .

Een Multiple re-entry is pas interessant indien je tijdens je verblijfsperiode meer dan drie keer Thailand gaat verlaten. In uw geval moet je dus al 4 keer Thailand verlaten en terugkomen in die 90 dagen voor het financieel interessanter is om voor een Multiple te kiezen..

Kan allemaal natuurlijk. Ik geef het maar mee.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 4.33/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website