Thailand Visa vraag Nr 165/21: Jaarverlenging Thai Marriage

Vraagsteller: Founding Father

Een aantal dagen geleden ben ik met een non-o visum in Thailand gearriveerd. De bedoeling is om mijn verblijfsperiode uiteindelijk met een jaar te verlengen op basis van een “Thai marriage”. Voor die tijd moet ik nog wel het een en ander regelen zoals: huwelijk laten registreren, inschrijven in de nieuwe woonplaats en een bankrekening openen om de 400.000 THB op te kunnen storten.

Mijn vraag: Als ik het goed heb, moet dat bedrag minimaal 2 maanden op de bankrekening staan, wanneer ik een jaar verlenging ga aanvragen. Is dit nog steeds zo of kan er worden afgeweken van die 2 maanden ivm quarantaine regels?

Mijn andere vraag: Mocht het niet mogelijk zijn om het bedrag precies 2 maanden voor de jaar verlenging op een Thaise bankrekening te hebben (omdat het er bijvoorbeeld pas 6 of 7 weken opstaat vanwege de quarantaine etc), is het dan ook mogelijk om eerst een verlenging voor een korte periode (bijvoorbeeld 30 of 60 dagen) aan te vragen?

Dit om een race tegen de klok te kunnen voorkomen wat betreft de quarantaine, huwelijk registreren, inschrijven op nieuwe adres, bankrekening openen en 400.000 THB storten.

Ter info: ik heb momenteel een geldig verblijf tot 21 oktober op basis van een non-o (getrouwd met een Thaise).


Reactie RonnyLatYa

1. De officiële regel is inderdaad 2 maand voor aanvraag. In principe rest dan nog tijd genoeg om een rekening te openen. Zelfs als je eerst in quarantaine bent geweest. Maar of ze eventueel willen afwijken van die periode zal van de immigratieofficier afhangen.

2. Als getrouwde kan je inderdaad een verlenging bekomen van 60 dagen. Officieel is dat om je vrouw te bezoeken. Normaal zullen ze dat zelf ook wel voorstellen als ze vinden dat je geld er niet lang genoeg op staat, maar probeer alvast van zodra je uit quarantaine komt die rekening te openen en het nodige bedrag erop te plaatsen. Ben je meteen in orde.

Succes.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 5.00/5. From 1 vote.