Melder: Arno

Mogelijk aanvulling. Op 1 april j.l ben ik Thailand in gereisd op een Non-Immigrant O Single entry visum. Maximum stay 90 days. Gisteren om info geweest bij Immigration Udon Thani aangaande mogelijk verlengen van het visum omdat hier geen duidelijkheid over was.

Net als bij mijn voorgaande Non-Immigrant O multiple entry visums kan ik dit single entry visum max. 60 dagen verlengen. Dit na overleggen van Nederlandse uittreksel burgerlijke stand huwelijks bewijs van de gemeente waar we getrouwd zijn. En een uittreksel van onze Thaise huwelijks inschrijving van de Amphur kosten van de verlenging een ฿2000. Ook is er de mogelijkheid om een jaar visum te verkrijgen, dan moet je aantoonbaar als gehuwde minstens ฿40,000.00 aan inkomen hebben of ฿400,000.00 op de bank hebben zoals al bekend.

Groet vanuit een snikheet PrachakSinlapakhom.


Reactie RonnyLatYa

Bedankt voor je melding. Alhoewel ik niet echt begrijp aan wat je refereert wanneer je schrijft “omdat hier geen duidelijkheid over was”. Er staat toch niets anders dan dat ik al zo dikwijls uitgelegd heb, of was er dan toch iets niet duidelijk? 

– Of je nu een Multiple of Single entry hebt, maakt helemaal niet uit.  Het is de verblijfsperiode (niet het visum) van 90 dagen dat je verlengt.  Single of Multiple entry slaat enkele op het aantal binnenkomsten met het visum binnen zijn geldigheidsduur.  Elk van die 90 dagen tellen afzonderlijk en dus kan je die ook elk afzonderlijk verlengen. Vermits je nu een Single entry kan je ook maar eenmalig een 90 dagen bekomen natuurlijk.

–  Die 60 dagen die je bekomt zijn eigenlijk onder de voorwaarde van het bezoeken van je vrouw of kind. Kan je hier vinden

https://bangkok.immigration.go.th/en/visa-extension/#1610936742883-44647eb6-6e03

In the case of visiting a spouse or children who are of Thai nationality

Application form TM. 7 (application must be made in person)

Copy of applicant’s passport

Documents of relationship

3.1 Copy of household registration certificate

3.2 Copy of national ID card of the person having Thai nationality

3.3 Copy of a marriage certificate or copy of a birth certificate

Zal je ook wel op de website van Immigration Udon kunnen vinden maar ik vrees enkel in het Thai

https://udonthani.immigration.go.th/

– Het document dat je bekomt bij je Thaise gemeente waar je huwelijk is geregistreerd noemt Khor Ror 22. Dat document bewijst dat je huwelijk dat je buiten Thailand hebt aangegaan ook in Thailand werd geregistreerd en dat je niet alleen ooit gehuwd bent, maar het ook nog steeds bent. Een nieuwe Khor Ror 22 zal je ook nodig hebben bij een jaarverlenging want normaal zijn die uittreksels maar 30 dagen geldig.

–  Elke verlenging kost 1900 Baht, of dat nu 60 dagen of een jaar is.  Als ze 2000 Baht gevraagd hebben ze 100 Baht extra voor hun “jaarlijks” uitstapje erbij gerekend 

– Ook bij een jaarverlenging wordt een eerder bekomen verblijfsperiode verlengd en niet het visum.  Jaarvisum is m.a.w. niet de correcte benaming. Een visum kan je niet verlengen enkel de verblijfsperiode.

– Maar als je toch een jaarverlenging plant te vragen is het niet nodig om eerst die 60 dagen te verlengen.  Of je moet er een speciale reden voor hebben natuurlijk zoals o.a. geld dat nog geen 2 maand op je rekening staat, of dat een latere periode beter past om volgend jaar je verlenging te vragen.  Anders zijn het nutteloze kosten om eerst zulke verlenging van 60 dagen te vragen.

*****

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

6 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 027/24: Immigration Udon Thani – Verlenging Thai Marriage”

 1. Chris zegt op

  Verlenging van het visum voor een jaar omdat je met een Thaise getrouwd bent kan natuurlijk.
  Bedenk wel dat men in Udonthani je dan een voorlopig visum geeft voor 30 dagen en dat men in die periode een aantal zaken gaat controleren zoals of je werkelijk samenwoont, of buurtgenoten of het dorpshoofd je kennen. Een huisbezoek valt daar ook onder (de eerste keer)
  Tegenwoordig doet men dat schijnbaar elk jaar. Heb net weer een definitief jaarvisum gekregen na een maand bedenktijd, en ik woon nu sinds 2006 in Thailand, en ben 8 jaar getrouwd.

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat is geen “voorlopig visum”.

   Dat noemt een “under consideration” periode. Wordt in je paspoort gestempeld en meteen ook de dag waarop je moet terugkomen om de definitieve verlenging of weigering te bekomen.

   Dat wordt bijna overal toegepast bij Thai Marriage/Thai child maar mag bij gelijk welke aanvraag toegepast worden. Al zal je het bij bijvoorbeeld een Retirement zelden toegepast worden.

   Die periode is meestal 30 dagen maar hoeft niet en mag ook verlengd worden.
   Die totale periode mag echter nooit langer zijn dan 30 dagen na je laatst bekomen verblijfsperiode.
   Stel dat je dus die jaarverlenging aanvraagt 30 dagen voor het einde van je lopende verblijfsperiode dan zou dat in totaal maximaal 60 dagen mogen bedragen.

   Dat vind je in dit immigratievoorschrift
   Order of the immigration bureau No. 327/2557 – Subject: Criteria and Conditions for Consideration of an Alien’s Application for a Temporary Stay in the Kingdom of Thailand
   …..
   “3. During the period pending the consideration for granting an alien extension of stay in the Kingdom under Clause 2 herein, said alien is allowed to stay in the Kingdom of Thailand while awaiting the results of the consideration. A permission to stay dining the waiting period shall be stamped as many times as necessary by the competent officers: however, the total period of stay shall not exceed thirty days from the date following the date on which the permitted period has lapsed.
   ….
   https://docslib.org/doc/4164511/order-of-the-immigration-bureau-no-327-2557-subject

   • Chris zegt op

    Ik noemde het een voorlopig visum omdat het zo WERKT.
    Het oude visum is VERLOPEN en toch hoef je het land niet uit voor een border-run.

    • RonnyLatYa zegt op

     Neen zo werkt het helemaal niet.

     Het heeft enkel met de reeds bekomen verblijfsperiode te maken die moet verlengd worden.
     Dat is op zich eigenlijk nog steeds de oorspronkelijke 90 dagen die men met een Non-O visum ooit bekomen heeft en die steeds jaarlijks verlengd wordt. Kan jaren terug gaan die oorspronkelijk 90 dagen…
     Daar gaat die “under consideration” periode over nml het overwegen om een bekomen verblijfsperiode (opnieuw) te verlengen of niet.

     Het heeft dus niets met een voorlopig of vervallen visum te maken en ook niet met het al of niet nog kunnen maken van borderruns.
     Trouwens iemand die een Multiple entry visum heeft en die meteen zijn eerste 90 dagen wil verlengen met een jaar kan dat ook.
     Dit niettegenstaande hij nog borderruns zou kunnen maken (binnen de geldigheidsperiode) en hij daardoor nog meerdere 90 dagen verblijf zou kunnen bekomen.

     Tot slot
     Wat mij betreft mag je het een “voorlopig visum” noemen maar hou dat dan voor jezelf want anders breng je andere op het verkeerde been met onjuiste informatie en benamingen.

 2. Frans zegt op

  Vandaag naar het imigratiekantoor van Nonthaburi gegaan voor “reentry” stempel op mijn Non immigrant O single entry visum met jaarverlenging te vragen.
  Zag dat het ook mogelijk is om daar een visum multiple entry stempel te krijgen.
  Onmiddellijk gevraagd en geen probleem.
  Nu multiple entry visum zonder verplichte verzekering (jaarverlenging nog geldig tot april 2025) voor 3800 bath!
  Alles vlot gedaan en uiterst vriendelijk personeel!

  • RonnyLatYa zegt op

   Een re-entry geldt op een verblijfsperiode (bekomen bij binnenkomst of als (jaar)verlenging).
   Niet op je visum. Of dat visum waarmee je die verblijfsperiode hebt bekomen een Single of Multiple entry visum is maakt op zich niets uit.

   Er is toch al meermaals gezegd dat je een re-entry kan bekomen als Single (1000 Baht) of Multiple (3800 Baht). Het hangt er maar vanaf hoe dikwijls je tijdens die verblijfsperiode het land wil gaan verlaten.
   Een Multiple re-entry is financieel maar interessant van het moment dat je Thailand meer dan 3 keer gaat verlaten tijdens zijn geldigheidsperiode. De geldigheidsperiode van een re-entry is dezelfde als de verblijfsperiode waarin ze werd aangevraagd, of tot ze gebruikt wordt in geval van een Single re-entry.

   Voor het verlengen van een verblijfsperiode bekomen met een Non-O visum is geen verzekering nodig. Maar dat is ook al meermaals gezegd.

   Je hebt nu een verblijfsperiode van een jaar met een Multiple re-entry. Dat is niet hetzelfde als een “Multiple entry visum”.
   In totaal is dat dan 1900 Baht (jaarverlenging) + 3800 Baht (Multiple re-entry) = 5700 Baht


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website