Film: “Only God forgives”

Voor wie van misdaadfilms en van Thailand houdt, is er momenteel zowel in Nederland als in Thailand een film in omloop, die aan beide voorwaarden voldoet. “Only God forgives” is een misdaadfilm, die voornamelijk in Bangkok speelt en tijdens het laatste Film Festival in Cannes met zeer veel gemengde kritieken werd ontvangen.

Het verhaal: Julian, een Amerikaan die in Bangkok woont, is een gerespecteerde figuur in de onderwereld. Samen met zijn broer Billy baat hij een Thai boxing club uit die in feite een dekmantel is voor drugssmokkel naar Amerika. Wanneer Billy vermoord wordt, komt hun moeder Crystal uit Amerika over om het lichaam te repatriëren. Crystal zelf is het hoofd van een machtige criminele organisatie en is gewend te krijgen wat ze wil. In dit geval: de dood van haar zoon wreken. In een bloedige spiraal van woede, verraad en wraak, dwingt ze haar zoon Julian de verantwoordelijke voor Billy’s dood te vinden en te vermoorden.

Twee Engelse vrienden gingen hier in Pattaya kijken en kwamen zeer teleurgesteld uit de bioscoop. Een waardeloze, uiterst slome film, weinig tekst en belabberde acteurs, was hun commentaar. Zij hebben de film uitgezien, maar meerdere bezoekers verlieten de bioscoop voortijdig.

Ik ging maar eens op zoek naar wat anderen vinden en vond vele kritieken. Enkelen prezen de non-Hollywood stijl van de regisseur Nicolas Winding Refn, maar de negatieve beoordelingen hadden toch de boventoon. Ik citeer er twee:

 • Slechte film! Jammer van mijn tijd. Dit voornamelijke gezien de cover en de daarbij horende tekst die erbij beschreven staat, zodoende had ik een totaal ander verhaal verwacht. Ik denk misschien komt het op het einde, maar zelfs dan blijft het ruk. Iedereen zijn eigen mening, dit is de mijne. Cover en bijbehorende tekst corresponderen totaal niet met het type film. Titel ook niet samenhangend, hij mag voor god gaan bepalen wat nu wel of niet vergeven wordt… Hou toch op. De film had allerlei betere titels kunnen hebben dan deze. 
 • Eerste tegenvaller van regisseur Nicolas Winding Refn. De film is leeg en doet geforceerd aan. Stijl boven inhoud kan best leuk zijn, maar hier pakt het verkeerd uit. De personages zijn vaag, de plot weinig meer dan een standaard wraakverhaaltje. Ryan Gosling is aanwezig, maar ook niet meer dan dat. De fraaie sfeertekening en de mooie production design zijn de enige pluspunten.

Afijn, als u het zelf wilt beoordelen, ga maar kijken in één van de bioscopen in Nederland of in Bangkok of Pattaya (en wellicht in andere Thaise steden.

Trailer  “Only God forgives”

Hier is alvast de trailer:

[youtube]http://youtu.be/MhRKlwr1-KM[/youtube]

 

 

No votes yet.

4 gedachten over “Film: “Only God forgives”

 1. Zonde van je tijd echt waar. We hebben deze film een week of twee terug gekeken. Als je de trailer hebt gezien dan heb je alle actie en spannende momenten ook gezien van deze film. Jammer een gemiste kans.

 2. Ik ben een van de weinige die deze film wél goed vond. Hij is mystiek, kunstzinnig en… (niet echt mijn voorkeur) erg bloederig. De trailer is idd een beetje misleidend. Je verwacht een vlotte actiefilm en dat is niet het geval. Daardoor zijn er veel mensen met verkeerde verwachtingen naar deze film gegaan waarschijnlijk, incl. ikzelf. Alleen was ik niet teleurgesteld maar juist positief verrast. Ik zou ‘m niet iedereen aanraden. Je moet er van houden.

 3. Ik heb de film gedownload en bekeken… niet zo naar mijn smaak. Maar toch gaf de film mij te denken. De politie inspecteur die als een beamte uitzag, maar een keiharde martial arts vechter was, maakte indruk op mij. Niet zozeer dat ik hem bewonderde, maar ik vroeg mij af of dit werkelijk bestaat.
  Dan de brutaliteit van de buitenlanders tegenover de politie. Is dat wel werkelijkheid hier in Thailand? Bestaat deze keiharde wereld? Wie wil zo leven?
  De vrouw, de moeder van de “vermoorde” zoon, die al meteen bij het binnen komen van het hotel zo tekeer ging over de balie medewerkster?
  Het was een wrede, gedachtenstorende film. Ik heb hem ook niet meer. Een keer bekeken en al genoeg gehad. Niet het beeld dat ik van Thailand of welk land dan ook wil zien.

 4. Vanmorgen deze film gedownload van het internet en inderdaad , niet bepaald een goede film. Geen aanrader dus. Gelukkig had ik hem gebrand op een herschrijfbare dvd schijf…gauw weer gewist deze film.

Reacties zijn gesloten.