Op slechts 300 km van Bangkok ligt het prachtige eiland Koh Chang (Chang = Olifant). Het is de ultieme strandbestemming voor de echte strandliefhebber. Koh Chang is daarom populair bij stelletjes voor een romantische vakantie en prima geschikt voor huwelijksreizen.

Koh Chang is nog redelijk ongerept. Het is er vooral groen en bergachtig. Dit, tezamen met de brede stranden, het witte zand en de azuurblauwe zee maken van Koh Chang een waar tropisch paradijs. Je vindt er een Nationaal Park met een tropische jungle en prachtige watervallen. Koh Chang is in oppervlakte het tweede eiland van Thailand (30 km lang en bijna 14 km breed, oppervlakte 217 km²).

Het bekendste strand van het eiland is White Sand Beach. Dit prachtige stuk strand aan de westkant van het eiland is omzoomd met bomen en kokospalmen, met op de achtergrond de glooiing van heuvels doet het er sprookjesachtig aan. Koh Chang is ook populair bij backpackers, vooral bij degene die Koh Samui te toeristisch vinden. Naast budget accommodaties zijn er de laatste jaren ook steeds meer luxe hotels en spa’s bijgebouwd voor de veeleisende en verwende toerist.

Op het eiland is er van alles te doen zoals duiken, snorkelen, wandeltochten, hiking, kajakken en fietsen. Een boot huren om de omringende eilanden te ontdekken is ook een aanrader. Verder zijn er een aantal uitstekende restaurantjes, veelal op of in de buurt van het strand. Het nachtleven is niet erg uitgebreid en nog volop in ontwikkeling je vindt er een aantal barretjes.

Door het heldere water kan je er prima duiken en snorkelen. Je kunt je vergapen aan kleurrijke koralen en tropische vissen.

Video: Koh Chang

De onderstaande video geeft je een indruk van één van Thailand’s mooiste eilanden.

Rating: 4.67/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website