Vandaag moet ik met mijn vriendin naar de vreemdelingenpolitie in Apeldoorn. Dit moet omdat zij in Nederland verblijft met een Schengenvisum en ik garant sta voor haar. Deze gang naar de politie is in mijn ogen vernederend en overbodig, vooral omdat wij dit vorig jaar al een keer gedaan hebben en er niets veranderd is ten opzichte van toen.

Zij verblijft hier drie maanden bij mij thuis. Ik ben garantsteller en logiesverstrekker en heb daarvoor al mijn paspoort diverse keren moeten tonen, inclusief kopietjes. Mijn handtekening is gelegaliseerd bij de gemeente. Op de Nederlandse ambassade in Bangkok heeft mijn vriendin allerlei stukken ingeleverd, daar is in VIS (Visum Informatie Systeem) van de Schengenlanden al gecheckt of zijn niet iets ondeugdelijks heeft gedaan. Ook daar is er een kopie van mijn paspoort ingeleverd inclusief alle bewijsstukken van mijn inkomen en een formulier garantstelling/logiesverstrekking met een gelegaliseerde handtekening.

Bij aankomst in Nederland wordt door de Koninklijke Marechaussee haar paspoort en visum wederom gecheckt. Binnen 72 uur moet ik haar aanmelden bij de vreemdelingenpolitie anders ben ik strafbaar.

Bij dat aanmelden bij de vreemdelingenpolitie op internet worden nogmaals al onze gegevens door mij verstrekt, zoals N.A.W., paspoortnummer, visumnummer, mijn N.A.W. gegevens, etc.

Nu als klap op de vuurpijl moet ik net als vorig jaar naar het politiebureau met mijn vriendin om daar wederom mijn paspoort en haar paspoort te tonen. Er worden daar weer kopietjes gemaakt en alle gegevens worden daar nogmaals in de computer ingevoerd en opgeslagen. Zowel van haar als van mij.

Ondertussen probeer ik haar er van te overtuigen dat Nederlanders gastvrije mensen zijn en dat al dit gedoe ook ter bescherming van haarzelf is. Onzin, natuurlijk! Wij zijn hier totaal doorgeslagen in onze angst voor ongewenste vreemdelingen. Natuurlijk moet het voor criminelen zo moeilijk mogelijk worden gemaakt en is enige controle goed. Echter, ik heb een blanco strafblad. Mijn vriendin idem dito. Vorig jaar hebben wij ons ook gemeld bij de vreemdelingenpolitie. We hebben toen aangetoond ons netjes aan de regels te houden. Waarom dan nu weer de gang naar het politiebureau? Is een keer niet genoeg? Er is niets veranderd ten opzichte van vorig jaar. Zonde van mijn tijd en nog meer van de politie. Die tijd kunnen ze beter steken in boeven vangen.

Maar misschien denk jij daar anders over en ben jij van mening dat al deze controle juist goed is?

Geef je reactie op de stelling van de week: Met je Thaise vriendin naar de vreemdelingenpolitie is vernederend en overbodig!

38 reacties op “Stelling v/d week: Met je Thaise vriendin naar de vreemdelingenpolitie gaan is vernederend en overbodig!”

 1. GerrieQ8 zegt op

  Khun Peter
  Ben het volledig met de stelling eens. Ik moet er speciaal voor naar Goes, zo’n uur rijden vanuit Q8 en door een tunnel (heen en weer) van 6 euro passagekosten per keer. Of voor 5 euro per keer als ik in Nederland wil blijven, maar dan moet ik weer meer kilometers maken. (Hebben ze elders in Nederland tunnels waar je tol moet betalen? Neen alleen in Zeeland dus, waar je als Zeeuws Vlaming gebruik van MOET maken om elders in Nederland te komen) Lood om oud ijzer dus. En o ja, vooraf telefonisch een afspraak maken, anders wordt je terug gestuurd. Dikke flauwekul allemaal……..en het kost me meer dan een halve dag.

 2. BA zegt op

  Als je vriendin in Nederland komt, kijk dan even op de website van de politieregio waarin je woont.

  In mijn geval konden we mijn vriendin gewoon online aanmelden, in 10 minuten geregeld. Wat gegevens op de website invullen, 2 dagen later krijg je een brief die ze bij haar paspoort moet houden, en bij vertrek af moet geven bij de paspoortcontrole op Schiphol en klaar.

  Was een tip van de Maerchaussee op Schiphol trouwens, ik wist namelijk ook niet beter als dat je langs de vreemdelingen politie moest.

  • Khun Peter zegt op

   @ BA ik heb haar ook online aangemeld, desondanks moesten we toch naar het politiebureau komen. Daar kregen wij de groene kaart die ingeleverd moet worden bij vertrek.

  • Rob V. zegt op

   Hier dezelfde ervaring. VKV aanvraag liep soepeltjes, twee vragen bij de KMar (“waarom komt u hier?” “Bij wie?” waarop de antwoorden “vakantie bij mijn vriend” en “Rob V… *laat kopie paspoort van mij zien* ) , dezelfde dag digitaal aangemeld via politie.nl. Paar minuutjes werk. Paar dagen later een ontbangstbevestigingsbrief brief ontvangen. Of daar in stond dat ze de brief moest laten zien aan de KMar bij het verlaten van Nederland weet ik niet meer. Denk van wel want ik heb de brief niet meer terwijl ik alle documentatie omtrent haar kort (VKV) en lang verblijf (MVV en VVR) netjes bewaar.

   Het verschilt per politieregio, naar ik begrijp zijn er nog maar enkele waar je he niet online kan melden en enkele die na aanmelding de toerist toch standaard willen zien. Slaat nergens op natuurlijk want een toerist die in een hotel, bungalow, camping etc. verblijft hoeft zich ook niet te melden. Daar stuurt het personeel een fax van het paspoort naar de VP (tenminste een jaar of 8 terug, misschien gaat dat nu ook al via een digitaal internet formulier).

   Je leest zelfs een enkeke keer over controle aan huis. Maar dat zal beperkt zijn tot risico groepen of overijverige politiemannen (afdeling VP) die zich belangrijk willen voelen. Dat lijkt me pas echt ongastvrij want je hebt bij de ambassade en de KMar al aangetoond dat je geen risico bent (vestigingsgevaar: niet terug keren maar hier de illegaliteit in).

   Maar ze mogen van mij zelfs het digitaal aanmrlden schrappen. Je hebt alles al diirgegeven via de ambassade en de KMar stelt vaak nog wat vraagjes. Eenmaal binnen kan een kwaadwillend persoon verdwijnen, terwijl een goedwillend persoon nigmaals alle informatie voor de zoveelste keer moet verstrekken of zelfs per ongeluk de aanmelding vergeet en daardoor strafbaar is! Onnodige bureaucratie dus.

  • compuding zegt op

   Beste BA,
   Dat is, als je vriendin 1 maand blijft, maar als ze 3 maanden wil blijven moet je eerst een telefonische afspraak maken daarbij sta je in de wacht, ongeveer 15 minuten á 10 cent per minuut vervolgens krijg je een telefoniste aan de lijn die je doorschakelt naar de betreffende persoon, alweer 5 minuten in de wacht, dan gaat die meneer kijken waar er op korte termijn een plaats is, ik woon in Emmeloord, ik wou naar Zwolle maar daar was geen plaats meer. Na veel zoeken kon ik in Utrecht terecht. dat alles heeft mij veel tijd gekost, ergenis en geld.

   groet Compuding

   • BA zegt op

    Dat klopt niet. Volgens mij worden er trouwens geen visa voor een maand afgegeven, iedereen krijgt standaard 90 dagen.

    Mijn vriendin bleef in elk geval bijna 3 maanden. Het was gewoon een kwestie van een formuliertje online invullen en klaar.

    Politieregio Noord Holland Noord:
    https://www.politie.nl/algemeen/formulier/kort-verblijf-formulieren/kort-verblijf-formulier-noord-holland-noord.html

    • Rob V. zegt op

     Er zijn in Nederland 2 visums. Een Schengen C visum kort verblijf (VKV) maximaal 90 dagen, korter mag ook. En een Schengen D visum, een inreis visum (MVV) waarna je hier eeen verblijfsvergunning aangvraagd.

     Of je nu voor 10 dagen of 90 dagen komt op een VKV , de meldplicht is er voor iedereen. Uitgezonderd verblijf korter dan3 dagen of verblijf in een hotel/camping/bungalowpark/..
     Bij de meeste politieregio’s kun je je dus online aanmelden (en bij enkel daarvan moet je alsnog langs komen), maar een paar districten zijn blijkbaar nog niet aangesloten op de digitale snelweg.. lol.

     De ambassade doet de eerste controle/beoordeling. Die kan bij twijfel de VKV aanvraag naar de IND sturen. Als een visum wordt afgegeven betekent dit nog geen garantie/recht op toegang. De KMar aan de grenscontrole is het laatste vangnet om mensen eruit te vissen en toegang te weigeren. Vandaar ook dat men adviseert alle bewijzen die men voor de VKV aanvraag heeft gebruikt mee te nemen zodat deze ook aan de KMar kunnen worden getoond. Eenmaal binnen is binnen. De melding bij de VP lijkt een overblijfsel uit een ver verleden toen er nog geen Europees computernetwerk was (VIS? ik ben de naam kwijt) waarmee de autoriteiten in een Europees netwerk vastleggen wie er door de controle gaat. Staat iemand als ongewenst gemeld in dit Europese systeem dan gaat er ook een lampje branden bij de andere Schengen lidstaten als een vreemdeling zich daar meld voor toegang tot dat land.

    • compuding zegt op

     Beste BA

     Mijn vriendin is 2 april 2013 hier gekomen. Ze kreeg in Bangkok een visum voor 30 dagen langer kon niet, ik moest dat hier verlengen voor 60 dagen extra, werdt mij verteld.

     Misschien was het vroeger zo dat je standaard 90 dagen krijgt maar nu dus niet meer.

     groet Compuding

     • Rob V. zegt op

      Er is geen enkele standaard, je krijgt gewoon het aantal dagen toegekend waar je om verzoekt bij de VKV aanvraag (minimaal 1, maximaal 90). Eventueel kun je dit tegen betaling in Nederland inderdaad nog verlengingen (maar nooit meer dan 90 dagen binnen een termijn van 180 dagen).

      Voor een toekenning is het uiteraard wel vereist dat je aan de eisen voldoet zoals 34 euro per verblijfsdag per persoon (of iemand in Nederland die garant staat met een duurzaam inkomen op tenminste 100% minimum fulltime loon), dat je het reisdoel aan kunt tonen en terugkeer aannemelijk maakt (geen vestigingsgevaar). Dit laatste door een retourticket reservering te overleggen, banden met het thuisland (zoals werk, zorg voor familie etc.). Hier op TB staat een uitgebreid blogitem die hier dieper op in gaat.

      https://www.thailandblog.nl/expats-en-pensionado/visa/schengenvisum-thaise-vriendin-aanvragen-lees-tips/

      Een goed blog item, welke tesamen met het grondig doorlezen van de informatie op de site van de ambassade (inclusief de doorverwijzing met info over het Schengen VKV visum op rijksoverheid.nl) en de folder over het VKV op IND.nl geven alle relevante informatie die men nodig zou moeten hebben voor het verkrijgen van een VKV visum.

      Wel is het zo dat diverse Schengen landen soepeler/strikter zijn dan andere. In het ene land geeft men bijvoorbeeld sneller een multi entry visum af of voor een langere periode dan de andere. De ene ambassade geeft ook betere informatie op het recht van gratis VKV visa voor gehuwde dan de andere (reis je naar een ander EU land dan de eigen met je gehuwde partner dan mogen ze geen leges vragen) etc. Er zijn dus wel kleine verbeterpuntjes te bedenken (meer uniformiteit) maar dat is iets wat men oa in de EU enquette kan aangeven:
      https://www.thailandblog.nl/expats-en-pensionado/visa/eu-procedure-schengenvisum/

      Ik zal het hier bij laten. Alle info over het VKV, Kmar en VP lijkt mij zo wel gedekt. Nouja op het hedendaagse nut van de VP melding na dan… iemand die daar van de VP een zinnig antwoord heeft gekregen ipv van “zo zijn de regels” of “dat is in uw eigen belang”?

      • BA zegt op

       Dat klopt ook weer niet Rob. Wij vroegen namelijk in eerste instantie 68 dagen aan, maar kregen gewoon een visum voor 90 dagen. Eenmaal in Nederland gewoon vlucht omgeboekt toen bleek dat ze wat langer blijven kon, hoefden we geen visa voor te verlengen of iets dergelijks.

       Dat ze in principe standaard 90 dagen geven bij een single entry VKV komt trouwens ook van dit blog, volgens mij is dat eens naar voren gekomen met een interview met de ambassade van Gringo. Waarom Compuding dan maar 30 krijgt, geen idee. Mijn vriendin was begin dit jaar in Nederland en die kreeg gewoon 90 dagen, en niet moeilijk doen met melden op het bureau enz in elk geval.

       Enige wat ik me kan indenken is die 34 euro, als ze niet genoeg aantoonbaar op haar rekening heeft staan. Maar als je een full time salaris kan overleggen met vast contract dan is dat ook geen enkel probleem.

 3. Jacques zegt op

  Mee eens, khun Peter. Doorgeslagen bureaucratie. Eigenlijk alleen bedoeld om de rompslomp rondom het visum zo groot mogelijk te maken.
  Het verkrijgen van een visum kost veel moeite, tijd en geld. Dat zou voldoende moeten zijn om vervolgens, met het visum in je paspoort, ongestoord van je vakantie te kunnen genieten.

 4. KhunRoland. zegt op

  Zolals ik hier hoor/leest , verschilt het per regio.
  Afgelopen vrijdag kwam mij vriendin , en meteen s,middag aangemeld
  online bij de politie in mijn regio Kennermerland en alles was in kannen en kruiken .
  Heb daarna gebeld , en er wordt een brief toegestuurd waar ze bij vertrek moest
  invullen en afgeven, ter bevesteging dat ze Nederland verlaat.

 5. TH.NL zegt op

  De regeling bestaat al decennia lang dat men zich moet melden bij de vreemdelingenpolitie. Wij zijn altijd uiterst vriendelijk ontvangen en altijd snel geholpen. Mijn partner en ook ik hebben het nooit vernederend gevonden. Het is nu eenmaal een Nederlands voorschrift die al jaren bestaat.

  • Cor Verkerk zegt op

   Wij hebben dezelfde ervaring toendertijd met de vreemdelingendienst in Alphen a.d. Rijn.
   Altijd vriendelijke en snelle service.
   Ja, elke goedgekeurde aanvraag is een nieuw dossier en moet dan dus ook als zodanig behandelt worden.Dit is nu eenmaal zodanig geregeld bij wet en valt dus onder rechten en plichten.
   Dus gewoon blij en gelukkig zijn dat je partner hier 3 maanden kan verblijvenen dit kleine ongemak voor lief nemen.
   Wj hadden er geen moeite mee en hadden dit er graag voor over.

   Cor Verkerk

 6. Leen. Egberts zegt op

  Ik vind het niet vernederend, ik woon acht jaar in Thailand en moet iedere 3 mnd naar
  Korat vier uur reizen heen en terug.Elk jaar een jaar visum aanvragen,met al je gegevens
  over verbljif en inkomen.En de immigratiedienst in Thailand zijn ook niet de liefste voor farangs, zij vragen de hemd van je lijf.

  groetjes Leen.Egberts

  • Jogchum zegt op

   Leen Egberts,

   U kunt, wat betreft iedere 3maanden afreizen naar Korat ook schriftelijk doen. Gewoon 1 keer
   een formulier aanvragen bij de immegratie-dienst….van dat formulier kunt U gewoon copy’s
   maken en elke 3 maanden 1 opsturen. De immegratie-dienst struurt U dan de onderste strook
   van het door U ingevulde formulier terug,

   Voor het verlengen van ons jaar visum moeten we wel elk jaar naar de immegratie-dienst.

  • Bert zegt op

   Nou, de hemd van je lijf vragen valt ook wel weer mee. Wanneer je alle documenten bij je hebt dan ben je binnen 5 minuten weer weg en bij de jaarlijkse verlenging kun je ook zo weer weg zijn. Ze hebben mij nog nooit de hemd van mijn lijf gevraagd.

 7. chris zegt op

  Moderator: uw reactie is off-topic. Reageer op de stelling.

 8. jan splinter zegt op

  Mijn vrouw komt elk jaar voor 3 maanden. 2.weken voor ze komt vraag ik inschrijf brief aan bij de vreemdelingen politie Tilburg .Als ze die is terugstuurt krijg altijd die terug met een stempel .Ze is 2 jaar geleden aangehouden bij aankomst Schiphol blijk dat ze al jaren dat papier niet had ingeleverd bij teruggaan. Klein gesprekje was ook weer opgelost,
  .

 9. Tommy zegt op

  Moderator: uw reactie voldoet niet aan onze huisregels.

 10. Bert zegt op

  Ik woon ook in Apeldoorn en heb met dezelfde situatie te maken. Ik moet er wel bij opmerken dat ook deze ambtenaren ook hun werk alleen maar uitvoeren en dat ze erg vriendelijk zijn.

  • Khun Peter zegt op

   Klopt, ze zijn erg vriendelijk. Toch maakt dat geen verschil voor mij. Het kost mij tijd en het is een bureaucratisch gedoe die ook online via internet afgehandeld kan worden. Kan de boel inscannen voor ze, dan hoef ik de deur niet uit.

 11. Victor zegt op

  Dat het een overbodig gedoe is ben i volledig met je eens. Er kunnen vermogens bespaard worden als deze bureaucratische procedures worden afgeschat. Zoals je zelf immers al aangeeft de hele situatie is al 1000% doorgelicht en gecontroleerd.

  Vernederend vind ik het niet. Vernederend is in mijn ogen iets geheel anders.
  Maar oh wat stupide en OVERBODIG ja!!

  En wij maar kritiek leveren op Thailand omdat alles daar in onze ogen zo ouderwets en traag gebeurt….we zijn hier geen haar beter!!

 12. Thailand John zegt op

  Het lijkt sprekend op Thailand , hier moet ik als buitenlander iedere 90 dagen dat ondergaan.Dus gewoon heel normaal dat men dat ook in Nederland doet.

 13. Ronald zegt op

  Ik ben het niet eens dat het vernederend is, wel overbodig.
  Net als Gerrie moesten wij ook naar Goes. Mijn vrouw is 2* naar Nederland gekomen op basis van een toeristen visum en 1* met mijn schoonzus, die voor onze trouw was over gekomen.
  Wij hebben het positief opgepakt en hebben er all keren een leuk dagje van gemaakt, winkelen, madurodam, Neeltje Jans e.d.

  Wat betreft het digitaal aanmelden, lopen we in Zeeland nog wat achter…haha.

  En wat gastvrijheid betreft, probeer maar eens een toekomst op te bouwen met je buitenlandse partner in Nederland.

  Elk land heeft zo wel zijn regeltjes en gewoontes, denk ik zo.

 14. Cees zegt op

  Laten wij wel beseffen dat de hele regeling er is om misstanden te voorkomen. De meesten van ons laten hun Thaise vriendin met alle goede bedoelingen overkomen naar Nederland. Maar helaas zijn er nog altijd veel “heren” die een vrouw met compleet andere bedoelingen hierheen halen. Het proces is lastig maar, nogmaals, helaas noodzakelijk. En ik ben het met eerdere reacties eens dat het middels het intranet een stuk makkelijker is om aan de meldingsplicht te voldoen.

 15. Khun Tony zegt op

  Mijn thaise vriendin verblijft dit jaar voor de tweede maal 3 maanden bij mij in Nederland.Vorig jaar tijdens haar eerste bezoek aan Nederland bij Kmar Schiphol ruim een uur oponthoud door bureaucratische rompslomp met vragen en verzoeken om documenten die reeds bij de ambassade in Bangkok afgehandeld waren.Hoewel de Kmar ons correct te woord stond vond ik deze herhalingsoefening onbegrijpelijk en onaangenaam temeer omdat er mensen op ons stonden te wachten.Bij VP Alkmaar werden wij destijds echter uiterst correct en vriendelijk met een kopje koffie te woord gestaan.Tijdens het tweede bezoek aan Nederland liep alles op rolletjes.Bij Kmar geen oponthoud en aanmelding bij VP geschiedde middels internet.De postkaard die bij vertrek op Schiphol moet worden ingeleverd werd keurig thuis gestuurd.Ditmaal geen enkele reden tot klagen dus,en enig begrip dat men tracht iets te doen aan de grote problematiek met o.a.illegalen en mensenhandelaren is op zijn plaats.

  • BA zegt op

   Klopt dat kan je wel gebeuren, had ik ook.

   Ik stond zelf op Schiphol te wachten, kreeg een telefoontje van de Kmar dat ze mij even op kwamen halen.

   Onderweg stellen ze dan wat vragen, waar ken je haar van, hoe lang ken je haar, ze wilden weten wat ik verdiende, wanneer ze terug ging enz. Ze crosschecken op die manier wat er op de documenten staat welke zijn aangeleverd.

   Het is dus ook zaak dat je vriendin een kopie van elk document bij zich heeft. Kmar zei vervolgens dat dat bij ons 100% in orde was maar toch komen ze met zo’n kruisverhoor. Duurt even, je zit zo een uur bij de Kmar.

 16. Erik zegt op

  Jaarlijks kom ik terug in Thailand van mijn vakantie in Europa op een moment dat mijn jaarvisum na een week of 6 afloopt. Ik moet dus kort achterelkaar 2 keer naar immigration, eerste keer om mijn jaarvisum te verlengen en de 2e keer voor de 90 days. Ik zit daar dan ook altijd te klagen en vraag me af waarom dat gedoe nodig is.

  Het grote verschil met wat er hier voor nederland beschreven wordt is dat je bij de Thaise immigration met nog een paar honderd buitenlanders in dezelfde ruimte uren op je nummer zit te wachten, waardoor het allemaal minder persoonlijk wordt. In nederland is het een persoonlijk gebeuren, waardoor het vernederend gevoel ontstaat.

  De bedoeling van al die buraucratie in nederland en thailand is echter exact hetzelfde, namelijk de bad guys het leven zo moeilijk mogelijk te maken. De goeden moeten daar dan altijd onder lijden. Het blijft daarmee een rot system voor de goeden en het schiet zijn doel voorbij omdat het de slechten niet echt buiten de deur houd.

 17. jan kruiswijk zegt op

  Beste Peter,
  Ik ben een trouw fan van je Thai land blog ,en ben ook nog een plaats genoot van je,ik zou het leuk vinden om een keer ergens een biertje met je te drinken,b.v.op het terras van cafe de Paris aan het Raadhuisplein,hoor ik niks even goeie vrienden,hoor ik wel wat,heel leuk.poot Jan.

 18. Henk Hauer zegt op

  Ik ben het volkomen met u eens. er is een visum verstrekt, dat drie maanden geldig is.
  Als buitenlanders bij aankomst een landings kaart invullen met verblijf adres moet dit voldoende zijn. In bijna alle landen werkt dit zo. Maari n Europa denken we dat we alles beter weten. het systeem in Thailand is goed. Alles gaat ditekt in de computer met gemaakte foto bij immigratie.

 19. Adri van Schendel zegt op

  De vriendin van onze zoon komt al 5 jaar elk jaar voor 3 maanden naar Nederland en is dan te gast bij ons.
  Ik ( dus schoonvader ) zorg voor de benodigde papieren, zoals handtekening gelegaliseerd bij gemeente, kopien van laaste 3 maanden salaris van mij, brief met garant stelling van mij en mijn vrouw, naar thailand opsturen, zij gaat er mee naar de Ambassade in Bangkok, krijgt een visum en komt naar Nederland. Bij aankomst in Nederland nog nooit problemen gehad en nog nooit naar de vreemdelingen politie geweest en ook no0g nooit haar daar aangemeld. Bij terug reis naar Thailand op Schiphol ook nog nooit geen problemen gehad. Vandaar dus mijn verbazing over alle negatieve reacties.

  • Rob V. zegt op

   Opmerkelijk dat je nog nooit wat gehoord hebt van de autoriteiten terwijl melding bij de VP verplicht is. Geluk gehad? De ambassade te Bangkok geeft dit nog eens extra duidelijk aan op het papiertje (in het Engels en Nederlands) waarop nog eens in het kort alle verplichtingen en eisen worden vermeld (zoals de medische reisverzekering etc.). Dat velletje wat ze bij het visum sticker nieten is trouwens een extra service. Andere ambassades doen dat niet. Dan moet je maar net goed de folder over Visum Kort Verblijf hebben gelezen (te downloaden van http://www.IND.nl of de info op rijksoverheid.nl goed hebben doorgelezen want daar staat de meldplicht sinds enkele maanden ook op (voorheen niet maar daar heb ik hen op gewezen).

   Ik heb op BuitenlandsePartner.nl al diverse items gelezen over mensen die wel in (kleine) problemen kwamen. Wisten niet van de meldplicht, of de KMar was de eventuele groene kaart vergeten door te sturen aan de VP etc. etc. waardoor de toerist hier bij een later bezoek op werd aangesproken dat de verplichtingen niet waren nagekomen.

   TIP:
   Na meerdere bezoekjes zou ik trouwens overwegen een MULTI entry visum aanvragen. Dan hoef je niet telkens een nieuw visum aan te vragen. Zolang je maar bij de grens kan bewijzen dat je aan de eisen (onderdak, genoeg financiële middelen a 34 euro per persoon per verblijfsdag, medische reisverzekering, …) voldoet. Je mag maximaal 90 dagen per 180 dagen na eerste binnenkomst binnen Schengen verblijven. Hoeft niet aaneengesloten. Dus 2x 45 dagen is ook prima.

  • GerrieQ8 zegt op

   Beste Adri, dit betekent dat U niet voldoet aan de vreemdelingen wet. De kans is niet groot, maar mocht de vriendin van uw zoon aangehouden mocht worden, dan kan dit (kleine) gevolgen hebben. Een van de documenten die men meekrijgt van de ambassade in Bangkok is een schrijven dat U zich moet melden bij de vreemdelingen politie.

 20. Henk van Schooneveld zegt op

  Moderator: Uw reactie is off-topic.

 21. amateurtje zegt op

  Ik ben het volkomen met je eens. Pure bureaucratie en verhoudt zich niet met het principe eenmalige gegevensuitvraag. Ik heb dezelfde vragen ook al gesteld toen mijn vrouw 2 weken geleden voor de zoveelste keer bij de vreemdelingenpolitie moest verschijnen. Ze verblijft hier ook obv een toeristenvisum. Ik kreeg een nietszeggend antwoord als extra check en dat het in haar voordeel is. Gewoon domme praat en nog dommere procedures. De ambassade verstrekt zoals je zeg niet zomaar een visum. Vervolgens stelt de marechausse bij binnenkomst ook weer de vraag of ze genoeg middelen voor verblijf heeft. Zo langzamerhand krijg ik toch een beetje de pest aan dit land met zijn doorgeslagen regelzucht

 22. Jan Hoekstra zegt op

  In veel gemeentes kunt u een verblijf kort verblijf digitaal aanmelden. In andere gemeentes kunt u voor de juiste informatie bellen met 0900-8844.

  Ik vind het normaal dat u uw vriendin bij de vreemdelingenpolitie moet melden.

  In Thailand moet je je elke drie maanden melden bij de immigratie. Gezeur om niks weer.

 23. Chelsea zegt op

  In alle bovenstaande discussies betr.dit onderwerp over een tijdelijk verblijf in Thailand of in Nederland,zou je kunnen opmerken dat de pot de ketel verwijt dat hij zwart ziet :

  In beide landen is er sprake van geen gigantische ambtenarij , maar in beide landen gaat het steeds een beetje anders.
  Een groot verschil is echter dat je in Thailand altijd te maken hebt met officiele wetsdienaren die altijd met open hand klaar staan om corruptie geld te ontvangen en dat hebben we in Nederland gelukkig niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website