Het ‘Test & Go’ programma is vanaf vandaag 1 februari weer beschikbaar voor nieuwe aanmeldingen. De regels zijn vrijwel als voorheen alleen er is een een tweede PCR-test bijgekomen tijdens de 5e dag van je verblijf.

Voor het ‘Test & Go’ programma kun je overal in Thailand terecht maar op de 1e dag en 5e dag moet je in een provincie zijn waar SHA Extra Plus of AQ hotels zijn voor je PCR testen en eventueel overnachtingen. Je moet voor dag 1 en dag 5 een gecertificeerde hotel(s) – SHA Extra Plus of AQ – boeken. De hotels waar je verblijft moeten één PCR-test voor je regelen (in het hotel of in een ziekenhuis in de buurt). Vervolgens moet je in het hotel overnachten in afwachting van het resultaat. Als het resultaat negatief is, kun je ongehinderd op pad gaan. Het hotel moet dus een bevestiging sturen, waarin staat dat er 1 (of 2) nacht(en) wordt doorgebracht + een PCR-test (+ luchthaventransfer in het geval dit voor de eerste nacht is). Degene die de aanvraag doet moet deze hotelboeking uploaden in het Thailand Pass systeem.

Een samenvatting van de procedure:

 • Je mag vanuit elke luchthaven in de wereld naar Thailand reizen.
 • Je bent vrijgesteld van quarantaine na negatief testen op COVID-19 (PCR-test) na aankomst in Thailand, maar je moet op dag 5 een 2e PCR-test ondergaan in een vooraf geboekt SHA Extra+/AQ hotel.
 • Je moet 14 dagen voor vertrek volledig ingeënt tegen COVID-19 .
 • Je moet een goedgekeurd SHA Extra+ of AQ hotel voor 2 dagen boeken (dag 1 en dag 5).
 • Zorg voor een negatief COVID-19-testresultaat (RT-PCR), afgegeven binnen 72 uur voor vertrek. Mocht de test positief zijn, dan is een herstelcertificaat of bewijs van covid-herstel gedurende ten minste 14 dagen vóór het reizen, maar minder dan 90 dagen vanaf de eerste detectiedatum, vereist.

Documenten die nodig zijn:

 • Paspoort.
 • Vaccinatiecertificaat (QR-codes van doses 1 en 2).
 • Medische verzekering met een minimale dekking van 50.000 USD.
 • Betaalde AQ / SHA Extra+ hotelreserveringsbevestiging  voor 2 dagen (dag 1 en dag 5, en de boeking moet inclusief 2 RT-PCR-testkosten en luchthaventransfer voor dag 1). Het mogen twee verschillende hotels zijn.

Hotels kan je hier bekijken:

SHA Extra+

AQ Hotel

Goedkeuringsprocedure

 1. De Thailand Pass kan binnen 60 dagen voor de geplande reis naar Thailand aangevraagd worden.
 2. Na het indienen van uw Thailand Pass registratie zal jouw hotel je reservering verifiëren (kamer voor dag 1 en dag 5 + luchthaventransfer + 2 RT-PCR-testkosten) en de aanvraag binnen 24 uur verwerken.
 3. Het hotel wijst alle onvolledige of niet-conforme documentatie af en er wordt een e-mail verzonden om de aanvullende documenten opnieuw in te dienen. Neem voor vragen in dit stadium rechtstreeks contact op met uw hotel.
 4.  Na authenticatie en goedkeuring van het hotel zal het Department of Disease Control (DDC) jouw Vaccinatiecertificaat verifiëren en wordt de Thailand Pass QR-code binnen 3 – 7 dagen na goedkeuring per e-mail naar je verzonden.
 5. De DDC neemt alle onvolledige of onjuiste documentatie niet in behandeling en er wordt binnen 3 – 7 dagen een kennisgeving per e-mail verzonden.

* Houd er rekening mee dat de verwerkingstijd voor Thailand Pass 3 – 7 dagen is. Aanvragers wordt aangeraden om vooruit te plannen en de registratie voor Thailand Pass ten minste 7 dagen voor vertrek in te dienen, aangezien er een groot aantal aanvragen wordt verwacht, wat kan leiden tot een langere verwerkingstijd.

* Het wordt ten zeerste aanbevolen dat reizigers hun hotelaccommodatie (kamer + luchthaventransfer + 2 RT-PCR-tests) rechtstreeks bij het hotel boeken (dus niet via brokers zoals Booking, Agoda, Trivago. etc.) om zo het authenticatieproces door hotels te versnellen.

Wat als je positief test?

Als je pech hebt, kan je positief test bij de eerste of tweede test. Wat gaat er dan gebeuren? Dat hangt van de situatie af. De horrorverhalen dat je met een ambulance naar een ziekenhuis of veldhospitaal wordt gebracht om daar 10 dagen in quarantaine door te brengen, zijn ongenuanceerd. Er wordt per geval gekeken wat de beste optie is. Dat doet het hotel in samenspraak met een arts. Dat kan zijn dat je nog een aantal dagen in het hotel moet blijven, maar het kan ook dat je weg mag.

Rating: 3.15/5. From 13 votes.
Please wait...

29 reacties op “Naar Thailand sinds vandaag weer mogelijk met Test & Go – de procedure”

 1. Osen1977 zegt op

  Wat als je positief bent? Dat je zomaar weg mag na een positieve uitslag lijkt mij best wel uitgesloten. Denk dat je blij moet zijn dat je verder mag verblijven in het hotel en niet naar een ziekenhuis toe moet. Vindt de 2e test eigenlijk wel bezwaarlijk om een vakantie te boeken. Ben je door de 1e horde heen moet je maar afwachten wat de uitslag zal zijn voor de 2e test. Het kan meezitten, maar ook behoorlijk mis zijn. Misschien kun je de risico beperken door de eerste vijf dagen beetje rustig aan te doen en niet te mengen in de drukte. Dus eigenlijk Bangkok mijden. Best wel twijfels weer om te boeken. Gelukkig pas plannen voor november en hoop tegen die tijd dat ze wat soepeler zijn met de regels.

 2. andre van schaik zegt op

  Zeer duidelijk zoals het hier beschreven wordt. Iedereen kan zo zien hoe e.e.a. in elkaar steekt.
  Er zal niets veranderen: het toerisme zal zeker niet toenemen. Het blijft kommer en kwel.

 3. DaveDB zegt op

  Die tweede test is echt een dealbreaker.
  Ik heb zojuist contact gehad met SHA extra Plus in Udon Thani, schrik niet…..
  Test&go voor 1 nacht incl. 3 maaltijden en PCR-test 11.200 Baht voor 2 personen!!
  Dat is 9x de prijs die je normaal daar betaald voor 1 nacht.

  • koen zegt op

   Ik vind die prijs heel OK. Een PCR-test alleen al kost 3.500-5.000 per persoon

   • DaveDB zegt op

    Ik had begrepen 2100 Baht voor een test.

   • Raf zegt op

    Prijs voor 2 tests via Phuket Sandbox (gelukkig allebei negatief) was 4200 Baht. Gisterenmorgen 11 H een 2e test – uitslag gekregen om 20 H.

   • DaveDB zegt op

    OK, Ik wist niet beter dan dat een PCR-test rond de 2100 Baht per persoon was.

    • Patrick Van Damme zegt op

     De prijs verschilt, al naar gelang waar je je laat testen. Begin januari laten testen in Hua Hin hospitaal. Daar was de prijs 1600 Baht voor de Thai en 2000 Baht voor afraag(toeristen). In het Bangkok hospitaal in Hua Hin moest je 3500 Baht betalen.

 4. khun moo zegt op

  Het toerisme zal pas goed herstellen , wanneer alle beperkende maatregelen afgeschaft worden en een situatie van voor 2020 ontstaat.

  In het verleden zpuden weinig toeristen in een land op vakantie gaan waar genoemde beperkende maatregelen zouden gelden.

  Ik kan me niet voorstellen dat de houding van de gemiddelde toerist nu veranderd is.

  Vakantie moet gepaard gaan met een vakantie gevoel en niet met regeltjes van testen , quarantaine, extra verzekeringen en onzekerheid over de gezondheid.

 5. Henk zegt op

  Ik heb een vraag mbt punt 2 en dan met name de luchthaven transfer:

  Na het indienen van uw Thailand Pass registratie zal jouw hotel je reservering verifiëren (kamer voor dag 1 en dag 5 + luchthaventransfer + 2 RT-PCR-testkosten) en de aanvraag binnen 24 uur verwerken.

  Ik ben van plan om na aankomst direct door te reizen naar Chiang Mai en daar voor 3 weken in een SHA Extra + hotel te verblijven. Volgens mij voldoe ik aan de vereisen om op dag 1 en dag 5 in een SHA Extra + hotel te verblijven maar ik snap het stukje van luchthaventransfer niet. Kan iemand mij dit uitleggen?

  • Als je aankomt in Bangkok, zal je daar je eerste test moeten doen, daarna kan je doorreizen naar Chiang Mai en daar je tweede test doen.

   • Cornelis zegt op

    Inderdaad! Ter aanvulling: het is niet voldoende om in een willekeurig SHA Extra + hotel te verblijven – lang niet alle hotels met die kwalificatie bieden de voor het Test & Go programma vereiste samenwerking met een ziekenhuis aan.

  • Jahris zegt op

   Je kunt ook niet direct door reizen naar Chiang Mai. De eerste test moet je verplicht afnemen via een hotel in Bangkok en omgeving, die je met een busje vanaf het vliegveld komen ophalen (luchthaven transfer). Op eigen houtje reizen is direct na aankomst nog niet toegestaan. Zie ook punt 6 op het plaatje.

 6. Michiel zegt op

  Hoi beste mensen,

  Ik wil graag naar Koh Samui etc. op vakantie. Ik vlieg met KLM op Bangkok met een layover van 3,5 uur en dan met Bangkok airways door naar Koh Samui naar een SHA extra Plus hotel in afwachting van mijn covid uitslag..

  Als ik het goed bergrijp kan dit dus niet en moet je na de covid test op Bangkok naar een SHA extra Plus hotel in de buurt. Na de positieve uitslag van de covid test kan ik pas doorvliegen naar Koh Samui.

  Even ter controle: klopt mijn redenatie?

  Gezonde groet,
  Michiel

  • Jouw redenatie klopt niet. Je mag naar Koh Samui vliegen na aankomst op Suvarnabhumi, MAAR de vlucht moet een van de aangewezen vluchten zijn, namelijk PG5125 en PG5171, uitgevoerd door Bangkok Airways.

   • Cornelis zegt op

    ……en uitsluitend met één enkel – doorgaand – ticket vanaf AMS.

   • Michiel zegt op

    Beste Peter,

    Bedankt voor deze info! De vlucht is door Bangkok Airways: Vluchten met PG5179 zijn duurder van de PG5125 en PG5171. Weet jij wat maakt dat deze vluchten ong. 150,- duurder zijn?

    Groet,
    Michiel

    • Omdat het speciale vluchten zijn.

    • Cornelis zegt op

     Ze zijn duurder, gewoon omdat het kàn: je hebt geen andere keus als je wilt dóórvliegen. En nogmaals: niet afzonderlijk bij Bangkok Airways boeken, maar een doorgaand ticket bij KLM.

 7. Henk zegt op

  Goedendag,

  Ik zit midden in de procedure voor mijn vrouw die haar familie graag wil bezoeken.
  Dacht alles rustig op een zondagnamiddag te kunnen invullen en regelen. Kopie paspoort, vluchtbevestiging (engelstalige versie) en engelstalige verklaring van de ANWB reisverzekering( wereld dekking en minimaal € 50.000 dekking) alles klaar liggen.
  Nog even een hotel boeken. Daar gaat het idd mis. Niet elk hotel welke op Booking.com vermeld staat met SHA+ certified biedt ook daadwerkelijk het Test&Go programma. Daarnaast is het idd niet mogelijk om dit via een brekingsplatform te doen.

  Uiteindelijk wil het hotel een direct via mail aangevraagd reservering waarbij ook weer paspoort kopie, vluchtbevestiging, reisverzekering kopie en wijze van betalen moet worden doorgegeven.

  Na betalen via een speciale link zal het brekingscertificaat verzonden worden volgens richtlijnen zoals vereist voor de Covid pass.
  Probleem is nu dat het hotel erg druk is met verwerken van deze mail. Deze na veel gedoe maandagochtend verzonden. Nu nog geen bevestiging en dus betaal link.
  Dan moet alsnog Covid pass aangevraagd worden. Hebben dan bv morgen nog 5 dagen tot het geplande dag van vertrek op maandag a.s. #fingerscrossed:)

  • Jacqueline zegt op

   Hallo Ik heb rond 17.00 het flipperlodge Pattaya per mail geboekt en nadat alles was betaald ( en natuurlijk alle gegeven doorgeven ) was het voor 20.00 klaar en in orde om het visum aan te vragen .
   Zo druk hebben die reserveringsafdelingen het niet . Ik zou kijken of je mail bij hun is aangekomen .
   Succes

 8. Leo zegt op

  Leo zegt vanmiddag test resultaat opgehaald hier in Ayutthaya bij phra ziekenhuis en gelukkig negatief getest prijs twee keer 2600 Bath (dus hoeft echt niet duur) wij vliegen morgen avond terug naar Nederland en hebben 7 dagen AQ Quarantaine gehad in Bangkok daarna mochten we vrij uit reizen en hebben het weer heel goed gehad hier in Thailand maar ons viel wel op dat er weinig toeristen zijn nu in Thailand veder wil ik ieder een fijne Vakantie toe wensen

 9. Leo zegt op

  Leo zegt vandaag
  Twee keer RT-PCR test gedaan vanmiddag hier in Ayutthaya kosten 2600 Bath bij ziekenhuis (dus hoeft echt niet duur) en gelukkig negatief .

 10. Antonio zegt op

  Gisteren de AXA Verzekering gedaan was online in 10 klaar en kost 780 B
  Vandaag bij IBIS Phra khanong hotel geboekt voor 5 dagen, incl ophalen en testen op 1 en dag 5 kost 11500 B Wel heel veel papier werk moeten invullen vragen echt absurd veel informatie en copy van Passpoort, Vaccinatie, Creditcard. De emails die je ontvangt van IBIS kan overweldigend zijn en verwarrend maar goed lezen en dan lukt het wel.
  Daarna via de website van Thailand pass de aanvraag gedaan, weer veel formulieren moeten uploaden vervelende is dat ze alleen jpeg accepteren dus de PDF formulieren die je hebt gekregen moet je omzetten naar jpeg / printscreens om ze te kunnen uploaden.

  Al met Al je moet wel over de de nodige computer kennis beschikken en doorzettingsvermogen. In totaal ben ik zeker 3 a 4 uur bezig geweest om alle formulieren en informatie die nodig is voor de aanvraag te uploaden.

 11. quillaume zegt op

  Ik raad een ieder aan gewoon nog even te wachten om naar Thailand te gaan, mits noodzakelijk.
  De boel gaat daar echt versoepelen, zeker als het in Europa/Vs de goede kant opgaat met het virus en
  men de boel opengooit. Thailand zal dan echt niet langer wachten om ook daar de boel sterker te versoepelen. Men zit te springen op toeristen ( de money dus )
  Nog even geduld hebben, dat scheelt je een hoop vragen, geld en verder onnodig gedoe.

  • Cornelis zegt op

   Ik hoop dat je ‘tenzij’ bedoelt i.p.v. ‘mits’, want anders begrijp ik je redenering niet.

 12. Henk zegt op

  Punt 2: Die begrijp ik niet wat het antwoord betreft. Bij het aanvragen van de Thai Pass moet ik een reservering en betalingsbewijs overleggen, dan is het hotel en de boeking toch verwerkt Of …. ?

  • Antonio zegt op

   Klopt, je moet een boeking (verklaring van het hotel) kunnen aanleveren dat je betaald hebt.
   Belangrijk is dat dit dus een hotel van de lijst is en op de verklaring moet staan dat zij ook 2 x een Test aanbieden (en betaald hebben of zullen) van een partner ziekenhuis.

   • UbonRome zegt op

    En ter aanvulling, er moet ook in staan dat op de dag van aankomst ze je komen halen op t vliegveld om je direct naar t hotel te brengen (de luchthaven transfer).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website