ATV-rijden in Cha Am

Een goede vriend in Nederland zag zijn 50ste verjaardag met rasse schreden naderen. Het leek hem wel leuk om deze heuglijke dag met zes vrienden in Thailand te vieren.

De trip mocht niet langer duren dan een week. Ikzelf behoorde ook tot de ‘gelukkigen’, met de aantekening dat ik hier al verblijf. De vraag was alleen wat het land hen te bieden had. Pattaya stond lang op het verlanglijstje vanwege allerlei sportieve activiteiten. Je voelt je immers nog jong en dat wil je ook laten zien…De zes Nederlandse reizigers, waarvan er vijf nog nooit in Thailand waren geweest, zijn echter allemaal gelukkig getrouwd en een verblijf op de plek waar ‘de zonde is uitgevonden’ zou in ieder geval op het thuisfront een verkeerde indruk kunnen maken.

Besloten werd de groep na aankomst in Bangkok met EVA Air direct naar Hua Hin te transporteren, voor een verblijf in het Sofitel. Een schot in de roos, want dit hotel is zonder twijfel een van de beste onderkomens in Thailand. De kamers zijn uitstekend ingericht, de service perfect, de tuin uitbundig tropisch, de zwembaden aantrekkelijk en het strand voor de deur. Om nog maar te zwijgen van het uitgebreide ontbijt. Het kost een duit, maar dan heb je ook wat.

De volgende dag stond het schieten met scherp op het programma. Ook dat kan in Hua Hin, op een schietbaan aan Petkasem Road, halverwege de rit naar Cha Am. Gasten kunnen op deze open baan kiezen uit het schieten met pistool, revolver of submachine gun. verdeeld over verschillende kalibers. Je krijgt dan een wapen en tien patronen en kunt op een papieren afbeelding van een man schieten. Beginners uiteraard onder supervisie van een instructeur. De baan wordt ook gebruikt door militairen en politiemensen.

Pollen in het oog

Vervolgens ging het naar het Cha Am ATV Park, een geheel nieuw activiteitencentrum. Je kunt daar paintballen, paardrijden, boogschieten en, uiteraard, op een quad rijden. Een spectaculaire bezigheid, zeker toen de bijna-jarige over de kop sloeg, maar dankzij zijn valhelm alleen wat schrammen opliep. Erger was dat een van de deelnemers bij een stop iets in zijn oog kreeg. We brachten hem naar de eerstehulppost van het Bangkok Hospital in Hua Hin. Omdat de pijn bleef, was een bezoek aan een oogspecialist niet te vermijden. Deze ontdekte een soort pollen onder het ooglid. Het gevolg: een oog in het verband en de nodige pillen voor de reis. Geen alcohol en niet zwemmen.

Verlaat door het doktersbezoek misten we in Chumpon (250 kilometer zuidelijk) bijna de Lomphraya veerboot naar Koh Tao. De kapitein wachtte de 15 minuten die we te laat waren. Grote klasse. Het hotel op het eiland, Chramchuree Villa’s bleek in de berg te zijn gebouwd. Een bijna Eftelingachtige uitstraling, maar absoluut onbegaanbaar voor rolstoelgebruikers en andere gehandicapten. Zelfs in de luxe kamer is het klimmen naar bed en badkamer. Het uitzicht vanaf het restaurantplatform over de zee is onbetaalbaar en het strand met duik- en snorkelmogelijkheid absoluut een aanrader.In het dorpje is ‘s avonds niets te doen. Daarvoor moet de liefhebber aan de andere kant van het eilandje zijn. In de zee is het oppassen geblazen, want een groepslid haalde zijn voet open aan scherp koraal. Gelukkig zijn er daar geen haaien…

Chaweng

De trip naar Koh Samui met dezelfde rederij verliep naar wens en het Centara Grand hotel in Chaweng is een van de fraaiste hotels op het eiland. Het is ruim gestoffeerd met zwembaden en strand en ondanks  het grote aantal kamers, biedt het hotel toch een ‘huiselijke’ sfeer. Het nachtleven van Chaweng ligt op loopafstand en aan een bezoek aan de discotheek Green Mango valt bijna niet te ontkomen. De verjaardag van de gastheer is deze dag overigens in goede orde verlopen…

Het eind van de trip (georganiseerd door Greenwood Travel) naderde. We vlogen met een ATR van Bangkok Airways naar Bangkok, gevolgd door de transfer richting President Solitaire in Sukhumvit Soi 11. Wederom zaten we in het hart van de actie en daar is door menig groepslid danig gebruik van gemaakt, inclusief een bezoek aan de nieuwe disco Insomnia. Probleem is alleen dat binnen fors wordt gerookt en de airconditioning bijna ijspegels aan neus en oren veroorzaakt.

Uitgeput en voorzien van tal van cadeaus voor het thuisfront hebben vijf groepsleden na een week de terugreis aanvaard, met de belofte om snel terug te komen. De gastheer maakt gebruik van de mogelijkheid om nog een week langer te blijven. Ikzelf blijf hier gewoon hangen. Er is geen betere plek om je oude dag op een jonge manier door te brengen.

[nggallery id=80]

No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Abraham in Thailand zien…en dus wat eilandhoppen”

 1. Pujai zegt op

  @Hans Bos

  Journalistiek in optima forma! Bedankt voor de interessante post. Een vraagje, waarom is de mogelijkheid tot waardering (aantal sterren) ineens verdwenen? Anders had ik je er 5 gegeven! Ook mis ik het overzicht van de top tien posts in een kolom aan de linker zijde. Dat was echt super handig.

  • fransamsterdam zegt op

   Een corrupt systeem op uitgerekend Thailandblog? Kan niet waar zijn….

  • ruud zegt op

   Geweldige week voor deze ( niet onbemiddelde ) 50 plussers. Zou er jaloers op worden. Leuk hoor.
   Geniet van het leven en de dingen die je leuk vind. Morgen kan het gedaan zijn, ook al willen we daar niet aan denken.
   Ruud

 2. Lenny zegt op

  Wat jammer dat het zo moet gaan. Uiteindelijk is dit toch voor de Thailand fans een heerlijk
  blog. Jullie doen meer dan je best om leuke verhalen en artikelen te plaatsen. En dit was weer een uitstekend verhaal. Mijn complimenten !!

 3. hans zegt op

  Hans Bos,

  Is er een vliegverbinging van Eva-air Bangkok Hua Hin???

  • Robert zegt op

   Ja, volgens mij 8 x per dag met de nieuwe A380. Volle bak altijd!

   • hans zegt op

    Jij bent zeker de leukste thuis..

    Lees toch echt dat Bangkok-Hua Hin via Eva-air transport is geregeld..

    • marcos zegt op

     Dat deze kleinerende reactie geplaatst wordt op het blog verbaast mij. Iemand leest de zin niet goed en boem! Het voorbeeld is misschien nog minder slim! oh ja, argumenten…..de a380 is alweer 3 jr in gebruik, de start en landingsbaan is in Hua Hin n beetje tekort en nieuw noem ik de Dreamliner 787 van Boeing. Nog geen week in gebruik! Nou, we hebben weer genoeg kinderachtig gedaan met zn allen, over tot de orde van de dag!

     • hans zegt op

      oke oke het kwartje is gevallen

 4. Gringo zegt op

  Een saai verhaal, Hans, want je wilt ons toch niet laten geloven, dat er 6 mannen uit Nederland komen om in Cha-Am alleen op een quad te rijden en andere dergelijke degelijke vakantie-activiteiten.
  Is die verjaardag echt zonder gezelschap van Thaise dames gevierd en zijn die mannen niet in lekkere vunzige beerbars geweest en hebben zij niet van een Thaise massage genoten?
  Of mag daar geen verslag van op het blog vanwege het thuisfront? .

  • @ een beetje zelfcensuur moet kunnen 😉 Er zullen ongetwijfeld NL vrouwen/vriendinnen met gemengde gevoelens het blog lezen. Net zo doen als de Thai: als je er niet over praat is het ook niet gebeurt, haha

  • Robert zegt op

   Haha, lees de laatste paragraaf nog eens, en dan een beetje door de regels heen lezen.

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Een beetje gepikeerd omdat we jouw woonplaats Pattaya hebben gemeden? Je moet de kat niet op het spek binden. Maar je hebt gelijk: de heren hebben inderdaad genoten van een massage en zelfs een gezichtsbehandeling. En die vunzige beerbars vind je met name in Pattaya.

   • Robert zegt op

    Daar gaat ie weer! 😉 De Pattaya brigade is aan zet nu. 😉

 5. Gringo zegt op

  @ Robert: ja, ik had dat in de laatste paragraaf wel door. Ik wilde Hans even uit zijn Hua Hin tentje lokken en dat is al enigszins gelukt.
  @ Hans: Nee hoor, helemaal niet gepikeerd. Iedereen moet doen waar die zin in heeft, is mijn motto. Maar waarom altijd maar weer Pattaya afkraken: “waar de zonde is uitgevonden”. Zes mannen uit NL, nooit in Thailand geweest en dan niet even proeven van Pattaya: dat is pas zonde!!!!!

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Over uit je (bier)tentje lokken gesproken….

 6. Ernst-Otto Smit zegt op

  Welk volgend verjaardagsfeestje moeten we organiseren? Je hoeft niet tot je vijftigste te wachten!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website