‘Voorstel voor afschaffing Test & Go en Thailand Pass per 1 mei’

De minister van Toerisme en Sport, Phiphat Ratchakitprakarn, heeft bij het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) een voorstel ingediend om de Test & Go regeling en de Thailand Pass af te schaffen, om zo het toerisme een boost te geven. 

Phiphat laat weten dat het voorstel zal worden gepresenteerd tijdens de CCCSA-vergadering op 22 april. Bij goedkeuring zullen de wijzigingen hoogstwaarschijnlijk op 1 mei van kracht zijn. Met de opheffing van deze beperkingen zullen toeristen het land kunnen betreden met uitsluitend een vaccinatiebewijs in plaats van dagen te moeten wachten op de goedkeuring van hun documenten.

Het ministerie voorspelde eerder minstens 10 miljoen toeristische inkomsten dit jaar. De minister gaf aan dat dit cijfer zal worden bepaald door het beleid dat in deze periode wordt gevoerd.

Phiphat uitte ook zijn zorgen over een mogelijke stijging van de Covid-infectiegevallen na de Songkran vakantie, en gaf aan dat de overheid hiermee rekening zal houden voordat ze wijzigingen doorvoert in het huidige toegangsbeleid.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

Rating: 3.22/5. From 9 votes.

8 gedachten over “‘Voorstel voor afschaffing Test & Go en Thailand Pass per 1 mei’

 1. Ik denk niet dat dit zal gebeuren. Maar dan heeft Phiphat zich ingedekt. Kan dan zeggen als het aantal toeristen onder streep tegenvalt, jullie hebben destijds mijn voorstel verworpen.

  • Ik denk dat Thailand eieren voor zijn geld zal kiezen en dat het plan wél zal doorgaan, misschien niet al op 1 mei maar dan toch zeker per 1 juni a.s. De Thaise economie leunt zwaar op de toeristische sector en heeft de inkomsten daaruit heel hard nodig.

   • Ik denk dat jij de spijker op de kop slaat Joop. De ellendige beperkingen moeten er af.
    Zo stoot je de grote meute af!
    Vandaag was op het nieuws wat Songkran heeft betekend voor Kao San Road: slechts 20% van de normale drukte is gehaald. Bovendien: die kleine groep toeristen die er wel waren mochten niet eens met water gooien. Een grote politiemacht was aanwezig om dit te controleren.
    Hope to see you again zeker niet.

    • Ik heb de beelden op Youtube gezien. Bronnen o.a. BangkokExpat. Een hoop toeristen (leeftijdcategorie 20-30) spoten met waterpistolen en gooiden af en toe een beetje water. Bijna geen eentje droeg een mondkapje. Politie was aanwezig en deed niets.

 2. Heerlijk kunnen we vaker onze kleindochter zien

 3. Toevallig heeft de PN van Laos voor het nieuwe jaar OOK soortgelijke maatregelen afgekondigd, dus ik denk dat er wat gaat gebeuren……afwachten maar weer

 4. Eigenlijk zegt men vanuit de regering toch al veel langer dat men 1 juli als richtdatum ziet om de maatregelen volledig op te heffen.
  Dat de Minister van Toerisme nu met dit voorstel komt lijkt me dan ook vreemd.
  Of men daarom zal afwijken van het oorspronkelijke plan?

  Kan natuurlijk, maar het zou me verbazen dat men afstapt van hun oorspronkelijk 1 juli plan.
  Er zijn namelijk nog meer versoepelingen gepland tot 1 juli en ik denk dat men zich aan dat schema zal houden ipv alles ineens nu af te schaffen.

  Dat is mijn mening, maar schaft men het meteen allemaal af, mij niet gelaten hoor.

Reacties zijn gesloten.