De minister van Toerisme en Sport, Phiphat Ratchakitprakarn, heeft bij het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) een voorstel ingediend om de Test & Go regeling en de Thailand Pass af te schaffen, om zo het toerisme een boost te geven. 

Phiphat laat weten dat het voorstel zal worden gepresenteerd tijdens de CCCSA-vergadering op 22 april. Bij goedkeuring zullen de wijzigingen hoogstwaarschijnlijk op 1 mei van kracht zijn. Met de opheffing van deze beperkingen zullen toeristen het land kunnen betreden met uitsluitend een vaccinatiebewijs in plaats van dagen te moeten wachten op de goedkeuring van hun documenten.

Het ministerie voorspelde eerder minstens 10 miljoen toeristische inkomsten dit jaar. De minister gaf aan dat dit cijfer zal worden bepaald door het beleid dat in deze periode wordt gevoerd.

Phiphat uitte ook zijn zorgen over een mogelijke stijging van de Covid-infectiegevallen na de Songkran vakantie, en gaf aan dat de overheid hiermee rekening zal houden voordat ze wijzigingen doorvoert in het huidige toegangsbeleid.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

8 reacties op “‘Voorstel voor afschaffing Test & Go en Thailand Pass per 1 mei’”

 1. Ik denk niet dat dit zal gebeuren. Maar dan heeft Phiphat zich ingedekt. Kan dan zeggen als het aantal toeristen onder streep tegenvalt, jullie hebben destijds mijn voorstel verworpen.

  • Joop zegt op

   Ik denk dat Thailand eieren voor zijn geld zal kiezen en dat het plan wél zal doorgaan, misschien niet al op 1 mei maar dan toch zeker per 1 juni a.s. De Thaise economie leunt zwaar op de toeristische sector en heeft de inkomsten daaruit heel hard nodig.

   • andre van schaik zegt op

    Ik denk dat jij de spijker op de kop slaat Joop. De ellendige beperkingen moeten er af.
    Zo stoot je de grote meute af!
    Vandaag was op het nieuws wat Songkran heeft betekend voor Kao San Road: slechts 20% van de normale drukte is gehaald. Bovendien: die kleine groep toeristen die er wel waren mochten niet eens met water gooien. Een grote politiemacht was aanwezig om dit te controleren.
    Hope to see you again zeker niet.

    • Stan zegt op

     Ik heb de beelden op Youtube gezien. Bronnen o.a. BangkokExpat. Een hoop toeristen (leeftijdcategorie 20-30) spoten met waterpistolen en gooiden af en toe een beetje water. Bijna geen eentje droeg een mondkapje. Politie was aanwezig en deed niets.

     • Erik zegt op

      Stan, vanmorgen in de Thaise media dat het leger naar Kaosan Road gaat om orde in de chaos te scheppen. Nu de overheid watergooien verbiedt (wat een illusie is met songkran…) moet ze het wel handhaven anders heeft een maatregel geen zin. Maar heeft het wel zin in een land met 68 miljoen feestvierders? Denk van niet.

      Zie https://thethaiger.com/hot-news/songkran/thailand-deploys-troops-to-khao-san-road-to-combat-water-splashing-tourists

 2. Corrie Terschelling zegt op

  Heerlijk kunnen we vaker onze kleindochter zien

 3. henk appelman zegt op

  Toevallig heeft de PN van Laos voor het nieuwe jaar OOK soortgelijke maatregelen afgekondigd, dus ik denk dat er wat gaat gebeuren……afwachten maar weer

 4. RonnyLatYa zegt op

  Eigenlijk zegt men vanuit de regering toch al veel langer dat men 1 juli als richtdatum ziet om de maatregelen volledig op te heffen.
  Dat de Minister van Toerisme nu met dit voorstel komt lijkt me dan ook vreemd.
  Of men daarom zal afwijken van het oorspronkelijke plan?

  Kan natuurlijk, maar het zou me verbazen dat men afstapt van hun oorspronkelijk 1 juli plan.
  Er zijn namelijk nog meer versoepelingen gepland tot 1 juli en ik denk dat men zich aan dat schema zal houden ipv alles ineens nu af te schaffen.

  Dat is mijn mening, maar schaft men het meteen allemaal af, mij niet gelaten hoor.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website