De president van de Thaise voetbal bond (Football Association of Thailand) zegt dat hij niets met de corruptie bij de FIFA te maken heeft.

Worawi verblijft momenteel in Zürich en liet weten dat hij juridische stappen zal ondernemen tegen degenen die hem beschuldigen van betrokkenheid bij corruptie. “Ik heb niets te maken met de zaak,” zei hij. Worawi was tot voor kort uitvoerend lid bij de FIFA maar verloor zijn zetel bij een verkiezing.

Al eerder kwamen er beschuldigingen uit Engeland, over de toewijzing van het WK, dat Worawi zijn zakken vulde met steekpenningen. Deze beschuldigingen zijn later weer ingetrokken.

Corruptie bij de FIFA

De Zwitserse politie heeft woensdagochtend in Zürich zeven FIFA-functionarissen gearresteerd die worden verdacht van het aannemen van steekpenningen en het accepteren van verborgen commissies. Onder meer vicevoorzitter Jeffrey Webb is opgepakt. De actie vond plaats op verzoek van de Verenigde Staten en volgt op een vier jaar durend onderzoek van de FBI naar misstanden binnen de wereldvoetbalbond.

In totaal zijn veertien mensen, onder wie negen FIFA-vertegenwoordigers, als verdachte aangemerkt. Slechts zeven van de verdachten zouden woensdagochtend in het Baur au Lac Hotel in Zürich aanwezig zijn geweest. De functionarissen verbleven daar voor het congres van de FIFA.

De Zwitserse justitie opent ook een onderzoek naar de toekenning van het WK voetbal aan Rusland (2018) en Qatar (2022), waarvoor tien FIFA-bestuurders worden ondervraagd.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/ik8SJS

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Voetbalbons Thailand, Worawi Makudi, zegt niets met FIFA corruptie te maken te hebben”

 1. Gringo zegt op

  Worawi behoort nog niet tot de aearresteerden, maar staat wel op een lijst van mensen, die de FBi aan de tand wil voelen. Het mooiste commentaar las ik op Thaisvia:

  “Being a game of two halves, and with extra time and penalties thrown in for good measure, one should always remember, it ain’t over until the fat lady sings”.

 2. Sir Charles zegt op

  Vanzelfsprekend staat die ene bobo uit Thailand daar volstrekt buiten want corruptie komt toch niet of nauwelijks voor in zijn thuisland…Oh wacht lees toch regelmatig het tegendeel op Thailandblog.nl 😉

 3. Khun Peter zegt op

  Het probleem is dat als je uit een land komt waar ze zowat corruptie hebben uitgevonden, je wel alle schijn tegen je hebt.

 4. Jack G. zegt op

  De FIFA is een gezellige club van mannen die elkaar regelmatig dus trakteren op wat consumptiebonnen onder de hotelkamerdeur door en diverse soorten bijslaapjes. Zouden zij het door hebben dat de boze buitenwereld hun met verbazing bekijkt hoe zij hun borden voor hun koppies blijven houden.

 5. Franky R. zegt op

  Beter laat dan nooit, al is het schandalig dat het zo lang heeft moeten duren voordat er werd op getreden tegen de FIFA.

  Lees het boek ‘De FIFA Maffia’ van journalist Kistner voor meer info. Een ongelooflijk geschuif met geld, gunsten en diensten.

 6. peter zegt op

  Woradi Makudi is de enige Thaise Bobo die niet corrupt is. Dat is volkomen logisch als je uit Thailand afkomstig bent waar corruptie de normaalste zaak van de wereld is.
  Het hele FIFA verhaal laat duidelijk zien hoe moeilijk het is om corruptie uit te bannen. Blatter heeft Afrika, Azië en Zuid Amerika gekocht om op hem te stemmen. En ondanks de bekende malversaties gaat Blatter weer 4 jaar door met zijn ongeoorloofde praktijken. Dankzij de niet corrupte Waradi Makudi en onder ander de steun van Vladimir Poetin die inmiddels ook een bankrekening van enkele miljarden schijnt te hebben. En dan niet in Thai Baht natuurlijk. De sport is een karikatuur van de normale maatschappij. Dus je kunt op je vingers natellen hoe het er in het werkelijke leven aan toe gaat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website