Premier Prayut Chan-ocha heeft in een toespraak voor vertegenwoordigers van buitenlandse Kamers van Koophandel gezegd dat zij zich geen zorgen hoeven te maken over de situatie in het land te zijn als het land. Het is er stabiel en binnenkort zal er een nieuwe koning zijn.

Daarmee bevestigd hij de berichten in de buitenlandse pers die al eerder wisten te melden dat kroonprins Maha Vajiralongkorn op 1 december 2016 de nieuwe koning van Thailand zal worden.

Verder liet hij weten dat de regering vast zal houden aan de politieke routekaart en hij er alles aan zou doen om Thailand weer terug te brengen naar een volwaardige democratie.

Bron: Thai PBS

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Premier Prayut: Thailand heeft binnenkort een nieuwe koning”

 1. Oean Eng zegt op

  “Het is er stabiel ”

  Ja, inderdaad. Klasse Prayut! Waarvan akte en hulde!

 2. Frans Nico zegt op

  Onvrede onder de bevolking kan ook stabiel zijn… Maar hoe lang? Er zijn meerdere landen met een repressief bestuur die voor het oog stabiel lijken. Soms voor een aantal jaren, soms voor een aantal decennia, maar uiteindelijk al of niet met behulp van buitenaf daarvan ontdaan worden. Voorbeelden daarvan zijn te vinden in buurlanden van Thailand. Niets is blijvend, heb ik in mijn leven ervaren.

 3. Leon zegt op

  Inderdaad hulde voor deze man, als hij niet had ingegrepen hadden we er nu een burgeroorlog gehad. Het grootste deel van de bevolking (vooral in de steden) is erg blij met deze man maar ze hangen het niet aan de grote klok om ruzies met familie leden te voorkomen want de verdeeldheid (tussen Geel en Rood aanhangers) is nog lang niet verdwenen.

  • theoS zegt op

   Moet je meemaken! “hulde voor deze man”, niet te geloven. Het is een Generaal die door een staatsgreep en het omverwerpen van een Democraties gekozen regering aan de macht gekomen is. Een Militaire Regering. Iedereen die het niet met hem eens is of kritiek uitoefent wordt opgesloten en de sleutel weggegooid. De meeste Thais zijn te bang om zelfs maar iets te zeggen, in verband met de lese majeste wetten, zelfs niet thuis met de deuren en ramen gesloten en middernacht. Ik woon en heb altijd gewoond tussen de Thais, 40 jr. Je weet niet waar je over praat.

   • Tino Kuis zegt op

    Als ik bij mij thuis in de tuin of waar dan ook met Thais praat over ‘de toestand in Thailand’ dan kijk ik eerst goed om me heen, buig me voorover en ga heel zachtjes praten. Waarom doe ik dat eigenlijk?

 4. Khun Peter zegt op

  Corretje zegt: De gemiddelde Thai wil dat trouwens ook niet.
  Heb jij een bron die dat bevestigd of verzin je dat zelf?

  • Khun Peter zegt op

   Wel ik kan je melden dat van de Thai die ik ken ik te horen krijg dat ze Prayut maar niets vinden en graag weer terug naar een democratie willen. Ik zal niet beweren dat het de mening van de gemiddelde Thai is, ik denk dat jij dat ook niet moet doen, tenzij je er echt onderzoek naar hebt gedaan.

  • ruud zegt op

   Als buitenlander die naar Thailand emigreert, heb je meestal geen last van loansharks, en niet af te lossen schulden, omdat je structueel te weinig geld krijgt voor je oogst.
   Je dochters gaan ook niet in de prostitutie om je te onderhouden.

   Ja, dan ziet Thailand er al snel geweldig uit.

 5. chris zegt op

  Niets in Thailand is wat het op het eerste gezicht lijkt. Dat was in het verleden eens een stelling waarmee nagenoeg iedereen het eens was.
  Die stelling geldt ook voor wie in dit land de baas is.

 6. toon zegt op

  tweedeling in thailand blijft nog wel 5ojaar

 7. Daniël M. zegt op

  Ik geloof dat een militaire regering het laatste is wat de bevolking wenst. Ik zou het ook niet wensen.

  Maar helaas geloof ik dat het in Thailand voorlopig de beste oplossing is, om de altijddurende ruzies tussen de gelen en de roden te beëindigen. Maar zal dat ook lukken? Hoe lang zal dit militair bewind moeten duren? Wat doen de leiders van de gelen en de roden ondertussen?

  Als ik de berichten lees op Thailandblog, dan krijg ik de indruk dat er orde op zaken gesteld wordt en de illegale praktijken opgedoekt worden. Op zich lijkt dat wel allemaal mooi.

  Maar wat gebeurt er in de werkelijkheid? Mijn kritische eigenschappen dwingen mij er toe om te twijfelen.

  Wat gaat er gebeuren na de volgende verkiezingen? Wat gaat er gebeuren als er een nieuwe burgerregering komt? Gaat die nieuwe burgerregering de steun van de meerderheid van de Thai uit alle lagen en alle streken krijgen?

  Voor zover ik de geschiedenis van Thailand ken (ik ben eerder een leek op dat vlak), heb ik de indruk dat het op en af en op en af gaat. Een afwisseling van burgerregeringen en militaire regeringen.

  Oeps… Ik vrees dat ik nogal afwijk… Komt door de reakties die ik gelezen heb.

  Dat Thailand binnenkort een nieuwe koning krijgt… Ik hoop dat dat een goede zaak wordt voor het hele land en de hele bevolking. We hebben de afgelopen weken heel wat gelezen en gezien over de kroonprins. Maar het verschil tussen kroonprins zijn en koning zijn is enorm. Ik veronderstel dat de kroonprins dat ook beseft en dat hij zich zal inspannen om de koning van de hele Thaise bevolking te worden. Het is alvast een heel moeilijke opdracht om de waardige opvolger van zijn vader te zijn. De dood van koning Bhumibol en de rouwperiode zal wellicht een moment van bezinning zijn voor de hele koninklijke familie en de hele Thaise bevolking. Ik hoop dat de kroonprins van deze periode gebruik gemaakt heeft om het belang van zijn rol als nieuwe koning van Thailand en de hele Thaise bevolking te beseffen.

  Laar ons hopen. Voor Thailand en de hele Thaise bevolking.

 8. Frans Nico zegt op

  Beste Daniël,

  Je schrijft: “Wat gebeurt er na de volgende verkiezing?”. Elke vrije verkiezing zal uitlopen op een overwinning door de linkse (lees red shirts) partij(en). Simpelweg omdat de overgrote meerderheid van de Thaise bevolking tot het arme deel moet worden gerekend. Maar met de door Prayut voorgestane systeem waarin de militairen een dikke (middel)vinger in de pap en in veel gevallen ook een vetorecht hebben, zal dat een pyrrusoverwinning zijn. Met dit systeem zullen alle maatregelen die voor de rechtse (lees yellowshirts) partijen, de midden- en hogere klasse van de bevolking en de militairen ongewenst zijn, er niet komen. Met andere woorden, elke regering zal aan de leidraad moeten lopen van de militairen. Is dat democratie? Nee, meen ik, en ik denk ook voor het grootste deel van de bevolking. Met andere woorden, er zal ook dan geen rust komen. Vroeg of laat zal er weer dezelfde onrust ontstaan als voor de coup.

  Ik lees op dit blog dat veel lezers (lees Nederlanders) blij zijn met de coup en het bewind van Prayut. Helaas, deze mensen zullen toch eens teleurgesteld worden. Ik wil geen vergelijking maken met de democratieën naar Westers model, maar in Thailand wordt elk pril begin van een democratisch systeem (of de uitwerking daarvan) door hetzij de oppositie (lees de militairen) de kop ingedrukt. Daarmee legt de minderheid van de bevolking de meerderheid van de bevolking zijn wil op. In geen enkel land blijft dat ongestraft. Vroeg of laat zal een opstand tegen de kliek van Prayut toch plaatsvinden. Daar zijn voorbeelden ten overvloede van.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website