De klok is in Nederland en België de afgelopen nacht een uur vooruit gezet. Daardoor wordt de nacht een uur korter, maar blijft het vanaf nu ‘s avonds een uur langer licht. Daar staat tegenover dat het ‘s ochtends een uur later licht wordt. Het tijdsverschil met Thailand is nu ook een uurtje minder en bedaagt 5 uur.

 

De zomertijd geldt in alle landen van de Europese Unie en ook in de meeste andere Europese landen. In totaal gaat in zo’n zeventig landen de zomertijd in, al gebeurt dat niet overal dit weekend. Zo gingen in de Verenigde Staten de klokken al op 8 maart een uur vooruit.

Nederland hanteert de zomertijd sinds 1977, en daarvoor al tussen 1916 en 1945. Het verzetten van de tijd zou energie moeten besparen. Omdat het ‘s avonds langer licht blijft, doen we minder lang het licht aan. Ook hoopte de Tweede Kamer in 1977 dat de recreatiesector een boost zou krijgen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website