Het gemeentelijk waterleidingbedrijf in Bangkok heeft de bewoners het advies gegeven om een voorraad water aan te leggen. De levering kan de komende dagen (tijdelijk) stil komen te liggen vanwege het oprukken van de zoutgrens in de Chao Phraya.

Deze grens heeft het pompstation Sam-Lae al bereikt. Dit station is de belangrijkste waterbron van de hoofdstad. De zoutconcentratie bedroeg er dinsdag 0,32 gram per liter. Dat moet 0,25 zijn. Als er nog eens 0,5 bij komt, en die kans is groot, dan worden de waterpompen stil gelegd en valt de waterdruk weg.

Het probleem moet worden opgelost door met grote hoeveelheden zoet water het zoute water te verdringen. De directeur van het Hydro and Agro Informatics Institute zegt dat daarvoor 17 miljoen kubieke meter water door de vier grote stuwmeren in de Chao Phraya wordt geloosd.

De regering wil ook het waterverbruik tijdens Songkran terugdringen. Ze vraagt de Thai om geen tuin- en brandslangen te gebruiken en geen watertanks op pickup trucks te plaatsen. In Bangkok is het waterfeest op Silom Road teruggebracht van drie naar twee dagen en alleen van 12.00 uur ‘s middags tot avonds 21.00 uur ‘s avonds.

Bron: Bangkok Post – http://www.bangkokpost.com/news/general/915733/bangkok-water-pressure-cut-to-combat-salinity

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Inwoners Bangkok moeten water voorraad aanleggen ivm waterdruk”

  1. theoS zegt op

    De waterdruk in Bangkok is nooit voldoende geweest. Ik woonde van 1976 t/m 1989 in Bangkok en in alle huizen van 2 verdiepingen had je in de bovenste bathroom geen water. Ik had in 1 van mijn huurhuizen een pomp op de waterleiding gemaakt om nog wat water te krijgen. Je had alleen een hogere waterdruk van 2300 tot 0400 want dan sliepen de meeste mensen dus minder watergebruik. Mijn buren hadden een grote water tank op het dak gezet, die hun volpomten en dan hadden hun ook water op de hogere verdieping, ging lang mee tot de volgende pomping op. Waarom daar nu ineens wat over geroep toeterd wordt snap ik niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website