(prawet puengsawangphol / Shutterstock.com)

Thailand meldt vandaag 143 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus, wat het totaal geregistreerde besmettingen sinds de uitbraak op 1.388 brengt. Ook hier zal het aantal besmettingen veel hoger liggen omdat niet iedereen wordt getest.

Taweesin Wisanuyothin, woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, zei dat het land ook een nieuw dodelijk slachtoffer heeft geregistreerd, waardoor het totaal aantal doden op zeven komt. Het laatste slachtoffer was een 68-jarige man uit Nonthaburi die een bokswedstrijd had bijgewoond in het Lumpinee Boxing Stadium. De wedstrijd werd gehouden in het door het leger (!) gerunde stadion op 6 maart. Ongeveer 2.500 mensen woonden die dag het evenement bij.

De commandant van de welzijnsdienst van het leger en andere functionarissen die betrokken waren bij de bokswedstrijd in het Lumpinee Boxing Stadium zijn overgeplaatst in afwachting van een disciplinair onderzoek. Ze negeerden het kabinetsbesluit van 3 maart waarbij er geen sportevenementen mochten worden gehouden omdat het de verspreiding van het Covid-19 virus kon versnellen.

Volgens een woordvoerder van het leger is de bokswedstrijd een belangrijke bron van veel bevestigde besmettingen is gebleken. Legercommandant Apirat heeft een onderzoek gelast.

‘Thai houden geen afstand’

Het aantal nieuwe geregistreerde besmettingen is wederom gestegen. De regering is van mening dat het toenemende aantal infecties te wijten is aan het feit dat mensen onvoldoende afstand van elkaar houden. Woordvoerder Taweesin van het Covid-19 Administration Centre zei gisteren na een vergadering: “De stijgende aantallen laten zien dat de mensen niet genoeg meewerken. Ze moeten meer doen om te helpen bij beheersingsmaatregelen.” Hij kwam met de volgende rekensom: Als 70 procent meewerkt, blijft het aantal infecties omhoog schieten, met 80 procent zakt het geleidelijk en wanneer 90 procent meewerkt volgt een aanzienlijke vermindering.

 • Tweeëntwintig feestvierders in Chiang Rai werden zaterdag gearresteerd omdat ze de noodtoestand hebben genegeerd.
 • De autoriteiten hebben een lockdown opgelegd in de zuidelijke provincies Pattani, Yala en Narathiwat.
 • De autoriteiten op het vakantie-eiland Phuket hebben het publiek gevraagd om van 20.00 uur tot 03.00 uur thuis te blijven, om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Phuket registreerde zaterdag zes nieuwe besmettingen, vier daarvan kwamen uit het Patong-gebied. De meeste bevestigde besmettingen zijn te herleiden tot restaurants en hotels. Alle uitgaansgelegenheden in Phuket zijn gesloten. Het vakantie-eiland telt geen coronadoden.
 • Een Thaise man, die in Dublin woont en studeert, heeft een klacht ingediend bij de Central Administrative Court met het verzoek twee eisen die de CAAT stelt aan Thai die terugkeren, ongeldig te verklaren. Volgens hem zijn ze in strijd met de grondwet, vormen ze een financiële last, houden ze gezondheidsrisico’s in en zijn ze een verspilling van hun tijd. De CAAT eist een fit-to-fly certificaat en een brief van een Thaise ambassade of consulaat dat betrokkene naar Thailand vliegt.

36 reacties op “Coronacrisis Thailand: Vandaag 143 nieuwe geregistreerde besmettingen”

 1. Willem zegt op

  Misschien snap ik het niet. Maar de verdergaande maatregelen voor meer afstand en het sluiten van plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen zijn nog geen 2 weken van kracht. Met het sluiten van de restaurants, massage salons, shopping malls en uitgaans gelegenheden heeft de regering even over het hoofd gezien dat honderdduizenden in grote steden plots zonder werk zitten en natuurlijk terug gaan naar hun familie.

  Dus de verdergaande maatregelen zouden vanaf binnenkort pas een mogelijk effect kunnen tonen en indien dat niet het geval is zou dat maar zo aan een explosieve steiging in de provincie kunnen liggen. Regeren is vooruit zien.

  • Klaas zegt op

   Regeren is vooruitzien, gaat misschien op in sommige landen, maar niet hier.
   Hier is het: “regeren is zakkenvullen”.
   En daaraan gaat het hele land tenonder.

  • theoS zegt op

   Deze regering weet gewoon niet waar zij mee bezig zijn. Zware overreactie. De economie is krakend tot stilstand gekomen en is nu in reverse. Mijn zoon, die voor Kerry in Bangkok werkte is de straat opgestuurd maar hij vond nog dezelfde dag ander werk, iets met computer grafisch design. Loon? Baht 6000- (zesduizend) zolang de maatregelen aangaande het corona virus duren. Ik spring hem nu financieel bij want hij at maar 1 maaltijd per dag.

 2. KhunBram zegt op

  Hoe zou DAT nu komen dat mensen niet allemaal voldoende afstand nemen.
  Ja natuurlijk, normaal hoeft dat niet, dus even….niet aan gedacht, soms.
  Hetzelfde mondkapje even in de wagen laten liggen en vergeten op te doen.
  Dat zijn enkele praktische zaken.
  Maar voorbeeldfunctie dan:
  Vandaag in het nieuws: Thai Army is Machtig met man en macht bezig met reinigingen van straten, gebouwen en straatmeubilair. Fantastisch.

  Andere ‘fenomeen’
  Grote groepen mensen NIET bij elkaar. VERBODEN. En terrecht. Verenigingen, evenementen etc.
  Maar in datzelfde nieuws vandaag zitten tig monniken en toehoorders hutje mutje voor het 1 en ander bij elkaar.

  Rangen ? Standen ? Zal wel aan mij liggen. Begrijp daar helemaal !!! niets van.

  KhunBram.

  • Klaas zegt op

   En dan belooft de regering THB 5000, aan iedere hulpbehoevende. Duizenden mensen in de rij drommend, om iets te kunnen opstrijken.

 3. Ronny zegt op

  Nu weet ik niet de regels voor werknemers in Thailand nu met het corona virus, maar in zeker één universiteit in Bangkok heeft de directie beslist dat iedereen “moet” komen werken. Soms zijn het kleine bureeltjes waar men met 3 a 4 personen een hele dag inzit. Met kleine bureeltjes bedoel ik 10 a max. 20 vierkante meter waar de helft dan nog gevuld is met bureel benodigdheden. Afstand tussen deze personen is dikwijls minder dan één meter. En zeggen dat er universiteiten onder controle staan van de overheid. Men kan de overheid contacteren en dit aanklagen, maar dan weten ze ook uw naam, dus met de mogelijke gevolgen.

 4. chris zegt op

  Ik heb al enige weken het idee dat er iets in het verhaal van Covid-19 niet klopt. En dat de waanzin is gaan regeren over het gezonde boerenverstand. En dat we onszelf naar de knoppen helpen als we niet echt gaan nadenken.
  Kijk naar deze video: https://www.youtube.com/watch?v=th5WQdYGo4Q&feature=share&fbclid=IwAR10TwPEdNmn_VUqElfnNgErwo_0kyreKW8cnPo_QfwFT-QjyOOl-KBC5Wg&app=desktop

  • Tino Kuis zegt op

   Ik heb gekeken en geluisterd naar de video in de link die je plaatste, en nog een paar van deze man. De spreker is een man die zich alleen Adrian noemt, hij doet iets met ‘physical health and wellbeing’. Nergens verdere gegevens over zijn achtergrond. Dat vind ik niet prettig.

   In de video zegt hij een aantal keren dat de bevolking bewust wordt voorgelogen, dat er een samenzwering is die ons angst wil inboezemen zodat er een autoritair bewind kan komen die onze burgerrechten en vrijheden wil wegnemen. Ik houd niet van samenzweringstheorieën.

   Heel kort iets over de ernst van de COVID-19 ziekte. Deze man ontkent met veel citaten dat het niets meer is dan een griepje. Ik ga daar geen college over geven maar alleen dit.

   In Noord-Italië waren de crematoria in de zwaarst getroffen zo overbelast dat legerwagens lijkkisten vervoerden naar plekken 200 km verderop.

   In Italië overleden tot nu toe 51 gezondheidswerkers aan het virus.

   Ik beschouw jouw video als nepnieuws. Ik luister liever naar echte, bekende virologen.

   • chris zegt op

    Je hoeft geen viroloog te zijn om de webistes die hij noemt na tetrekken.
    En ook niet om cijfers te analyseren. Mensen gaan dood, ook in Noord0-Italie, al jaren en zeker ouderen in de winter.
    Degen die nu doodgan gaan voor een deel niet dood aan Corona maar aan complicaties met hun gezondheid die al broos was. Dat is erg maar gebeurt elke dag en overal.
    Er is reden tot waakzaamheid, geen reden tot paniek en zeker niet voor algehele gekte.
    Wij worden voorgelogen, met cijfers en praatjes.

  • Tino Kuis zegt op

   Wat klopt er dan niet, chris? Zeg het dan..

   Kijk, het sterftecijfer in Italië is 10 per duizend per jaar. Dat vertaalt zich in ongeveer 2.000 doden per dag. Er zijn nu bijna 1.000 doden per dag waarvoor het coronavirus geheel of voor een groot deel verantwoordelijk is. De ziekenhuizen zijn overbelast.

   • theoS zegt op

    @Tino Kuis, dit wordt beschreven in de novel “1984”.

   • chris zegt op

    https://www.macrotrends.net/countries/ITA/italy/death-rate
    http://www.healthdata.org/italy
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1201971219303285#fig0005
    https://www.2oceansvibe.com/2020/03/11/how-many-people-die-annually-from-flu-in-italy/

    De situatie in Italie. Er sterven ongeveer 1750 Italianen per dag. Longkanker is een belangrijke oorzaak en lichtere ademhalingsproblemen zijn in 10 jaar sterk toegenomen als doodsoorzaak.
    Tussen 2013 en 2017 zijn ongeveer 68.000 Italianen gestorven aan de griep: 17.000 per jaar en als we het griepseizoen beperken tot 6 maanden ongeveer 2500 tot 3000 per maand, oftewel 100 per dag. Dat is 6% van het aantal doden per dag in de wintermaanden. Blijkbaar niet iets om je tot nu toe zorgen over te maken en zeker niet om van in paniek te raken. En dat komt volgens mij omdat we dat normaal zijn gaan vinden (het gezondheidssysteem kan het aan omdat de meeste zieken thuis doodgaan) , de oorzaken nauwelijks te veranderen zijn (verzwakt immuunsysteem, rookgedrag, alcoholgebruik, zwaarlijvigheid en luchtverontreinigig) en we er niks aan doen behalve onze gezonde verstand gebruiken: als je koorts hebt en begint te snotteren blijf je thuis en bij anderen uit de buurt. Niks testen, maskers, gezondheidsverklaringen om te mogen reizen, geen voetbal meer (was de blog dokter ook al kritisch over) en beademingsapparatuur. Dat moet nu blijkbaar quarantaine heten en door de overheid worden afgedwongen terwijl dat tot nu toe nooit nodig was in de griepperiode die duizenden mensen wereldwijd het leven kost (en vooral ouderen).
    Het niveau van aantallen slachtoffers halen we met Corona in de verste verte niet. Daarvoor hebben we ons gewone verstand nodig (zoals in een griepepidemie en zoals men in Zweden praktiseert waar het leven met Corona gewoon doorgaat, zelfs in de bar) geen paniek en zeker niet het in gevaar brengen van de hele wereld in sociale en economische zin. Dat doe we niet met de griep, dat moeten we ook niet doen met Corona.
    De paniek en de angst voor Corona begint een grotere ziekte te worden dan het virus zelf, naar analogie van HIV/AIDS, hart- en vaatziekten en vooral kanker in het verleden. Laatst nog een verhaal gelezen van een dokter die voorstelde om prostaatkanker geen kanker meer te noemen omdat de meeste mannen denken dat je er dood aan gaat. Zelfde met Corona: in Thailand slechts 7 doden op meer dan 1300 besmettingen (sinds 19 Januari). Volgens de doktoren en virologen !!
    De Italiaanse en Spaanse politici overigens zijn boos op Europa omdat zij wel spullen konden krijgen maar geen geld zonder enige voorwaarden. Zij hebben veel belang bij hoge besmettings- en doodcijfers.

  • ton zegt op

   Zelfs als alles waar is in deze video blijft nog staan dat het corronavirus net de druppel is die de emmer te snel laat overlopen. De mensen die toch wel dood zouden gaan (waarschijnlijk van een griep of zo) in de komende pak weg twee jaar, nu allemaal tegelijk komen in een veel kortere tijd en daar de gezondheidszorg volkomen mee overbelasten. Als er geen maatregelen genomen worden wordt de samenleving volkomen onwricht door de plotselinge ophoping van enrstige ziektegevallen.

   • chris zegt op

    De samenleving wordt ontwricht door de over-reactie op iets dat wellicht nieuw en vreemd is maar niet zo gevaarlijk als de media en politici ons willen doen geloven. Thais die hun baan verliezen, hun bedrijf….en dat voor welgetekd 7 doden? (Thailand had de erste corona-patient op 19 januari van dit jaar en het virus hefet zich nagenoeg langzaam verspreidt toen er NOG EEN ENKELE MAATREGEL WAS GETROFFEN.
    Kijk eens naar Zwitserland en vooral Zweden. Daar gaat het leven zijn gewone gang, met corona……Geen overbelasting van ziekenhuizen, geen gebrek aan maskers, geen honderden doden…en ja, de Zweedse regering luistert naar deskundigen !!!!

    • Tino Kuis zegt op

     Citaat:

     ‘…niet zo gevaarlijk als de media en politici ons willen doen geloven. ‘

     Het zijn niet de media en de politici die ons doen geloven dat het coronavirus erg gevaarlijk is en dat drastische maatregelen nodig zijn.

     Het zijn de deskundigen die dat zeggen, en de media en de politici nemen die adviezen over.

     • Beste Tino, ik heb zelden zoveel tegengestelde meningen van de ‘deskundigen’ gehoord. De ene viroloog roept dit en de andere roept dat. Kortom, ze weten het niet. Die adviezen van deskundigen zijn nauwelijks wat waard. Het RIVM riep eerst dat het allemaal wel mee zou vallen met het coronavirus. De politiek riep dat wij in Nederland uitstekend voorbereid waren op een crisis. Bleek allemaal de bekende onzin.
      Vandaag bleek dat de NL regering pas 14 dagen terug de opdracht aan Philips had gegeven om 1000 beademingsapparaten te kopen. Het bijna lachwekkend, als het al niet zo triest was.

      • Tino Kuis zegt op

       Ja dat is waar, Peter. In elke crisis is er een zich ontwikkelend inzicht en daarbij behorend handelen. Eerdere opvattingen veranderen. In Wuhan werd in december weken lang ontkend dat er iets aan de hand was, een dokter, ondertussen overleden, sloeg alarm en werd aangeklaagd. Daarna volgde een totale lockdown en nu, na 3 maanden, nemen de aantallen corona patiënten daar niet meer toe. De economie zal zich snel herstellen, den ik. Zeggen de deskundigen.
       Het is juist heel goed dat meningen van deskundigen veranderen als ze zien dat de omstandigheden veranderen. Het is bijvoorbeeld onmogelijk voor artsen om altijd in een beginstadium van een aandoening de juiste diagnose en therapie vast te stellen. Ik heb artsen ruzie zien maken bij het ziekbed van een patiënt en eens, op Curacoa in 1968, een vechtpartij.

       En ik realiseer me dat ik over een jaar weet dat ik het toen niet goed heb gezien.

       • Hallo Tino, voortschrijdend inzicht tijdens deze crisis is logisch, maar wetenschappers die elkaar tegenspreken is slecht voor het vertrouwen in die beroepsgroep.

     • chris zegt op

      Die deskundigen praten alleen over ziekten en virussen. Maar de samenleving is veel meer dan dat. En deskundigen zijn het ook nog eens niet met elkaar eens. Maar dat is een kenmerk van deskundigen. Als ze het het allemaal met elkaar eens zouden zijn, waarom is de aanpak dan per land zo verschillend?
      Dus politici nemen de besluiten en laten zich adviseren door experts, helaas alleen uit de (beperkt) medische sector naar het zich laat aanzien. Niet door psychologen, gedragswetenschappers, economen, militairen en experts in logistiek om maar een paar andere te noemen.

    • John K zegt op

     Beste Chris

     Hier de laatste maatregelen wat betreft Zwitserland

     https://www.bag.admin.ch/bag/en/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/massnahmen-des-bundes.html

     Lijkt me toch net even anders dan dat het leven zijn gewone gang gaat. Echt niet zo verschillend tov Nederland

     Ook in Zweden begint men met maatregelen (weliswaar niet zo strikt als andere landen maar toch)
     https://www.krisinformation.se/en/hazards-and-risks/disasters-and-incidents/2020/official-information-on-the-new-coronavirus

     Terecht dat Tino Kuis opmerkt dat het stellen van de juiste diagnose verdomd lastig blijft. Zeker wanneer het gaat om een ziekte waar de medische wereld relatief weinig ervaring mee heeft. Ik noem Ebola als schoolvoorbeeld. Eigenlijk zit de wereld in het midden van die diagnose. Om dan te roepen verdacht of misschien zelfs conspiracy lijkt mij heel voorbarig. Beleid maken is meer dan kille cijfers. Mensen maken het verschil. Vooral de mensen die durven een mening bij te stellen indien nodig en niet bang zijn hun eigen ongelijk te erkennen.

     Vanuit mijn beroep kan ik je zeggen dat corona bestaat. Sterftecijfers zeggen in dit stadium nog niets. Diezelfde denkfout werd gemaakt nadat de Spaanse griep meer dan honderd jaar geleden uitbrak. Er heerste in de oorlogsgebieden de gebruikelijke censuur. Met het trieste resultaat van bijna 40 miljoen doden destijds. Zelfs de overwinningsparade’s in de VS en andere delen van Europa werden niet afgelast. Met alle gevolgen van dien. Nu roepen corona is flauwekul lijkt me mijns inziens in dit stadium voorbarig. Een deel van de bevolking laten besmetten wellicht een oplossing. Een risico absoluut waar de “experts” over blijven twisten.

     Tenslotte bespeur ik in Nederland weinig paniek. Enkel onder de aluhoedjes. Websites die hun brood verdienen door allerhande doemscenario’s op te sommen. Steevast eindigen die Zerohegders met de boodschap vertrouw ons. Wij tonen jullie de weg. Misschien ken je ze wel. De Niburaantjes, het fenomeen Vrijland of de man die de salveologie propageert en tegen betaling een cursus aanbiedt waarmee je het einde van de wereld kan voorspellen.

     Misschien is een jouw ogen de medische wereld in hun beperktheid bezig met (on)bewuste paniekzaaierij. Nogmaals welke eed legt een medicus af. En welke eed een statisticus .

     • chris zegt op

      beste John:
      1. Corona is niet nieuw maar bestaat al jaren. Deze variant is nieuw.
      2. Wetenschappelijke kennis schijnt weinig indruk te maken als er massa angst heerst
      3. Ik roep helemaal niet dat Coroa flauwekul is. Ik vind dat de drastische maatregelen als lockdowns overtrokken zijn, meer angst zaaien dan helen en dus meer economische, sociale en zelfs meer gezondheidsschade berokkenen op termijn dan helpen. Citaat van de NOS vandaag: “We kunnen tienduizenden gezonde levensjaren winnen, maar we gaan misschien wel een miljoen gezonde levensjaren verliezen.” Helsloot roept politici op daar rekening mee te houden”.
      4. Ik vind het niet vreemd dat medici voor hun belangen opkomen. Maar men moet ook beseffen dat elke misinformatie of overdrijving paniek kan zaaien. Gezondheid is namelijk nummer 1 op het lijstje van belangrijke zaken voor de mens. Ik kom als docent op voor goed onderwijs maar ik besef terdege dat er andere zaken in de wereld en in dit land zijn die ook belangrijk zijn.

      • Hans Pronk zegt op

       Professor Thomas verwacht dat er meer doden zullen vallen ten gevolge van een achteruitgang in de economie dan dat er coronadoden zullen vallen als de economie (GPD) met meer dan 6.4% daalt. Het is natuurlijk maar een slag in de lucht maar we mogen er niet vanuit gaan dat de draconische maatregelen die nu in veel landen genomen worden verstandig zijn. Het zou wel eens een voorbeeld van korte termijn-denken kunnen zijn.
       “Professor Philip Thomas from Bristol University, whose work involves the kind of grim trade-offs highlighted in ‘Fight Club’, where car firms look at the cost of improving vehicle passenger safety features over paying out insurance claims to those who are injured or die. Thomas argued that the virus, if unchecked, might kill over a million people in the UK, and 400,000 in middle age. This was economically unacceptable, of course. However, based on his modelling (in turn based on a simple regression analysis of GDP per capita and life expectancy), if UK GDP were to fall more than 6.4% y/y then the country would see more deaths due to poverty and depression than the virus would imply, and so it would arguably be better off opening up its economy again regardless of the virus.”

       • Tino Kuis zegt op

        In Thailand daalde de economie naar ik me herinner met meer dan 6% na de catastrofale overstromingen in 2011. Het jaar daarop nam de economie met meer dan 10% toe.
        Ook met deze crisis zal de economie krimpen, mogelijk met iets in die orde van grootte. Maar dat zal tijdelijk zijn en zich snel herstellen. Dat is wat ik denk.

        • chris zegt op

         Heb het maar even opgezocht. De economische groei in Thailand in 2011 was 0,1 % en in 2012 6.5%.
         Ik mag hopen dat de economische groei zich niet op dezelfde manier herstelt als in het verleden. Ik geloof het ook niet. Deze crisis heeft naast nadelen ook een aantal voordelen waarover we eens echt moeten nadenken. Het maakt duidelijk waar het neo-liberalisme en de focus op geld en groei toe geleid hebben. De verminderde luchtverontreiniging in China maar ook in andere landen waar fabrieken zijn gesloten en het wegverkeer is gedecimeerd bespaart miljoenen mensenlevens en miljoenen voor de gezondheidszorg. Mag hopen dat we niet dezelfde fout maken in de nabije toekomst. Ook zal een herorientatie platsvinden op zaken die online kunnen zoals onderwijs en werken. En op het belang van bepaalde beroepen in de samenleving, in positieve zin en in negatieve zin.

        • Tino Kuis zegt op

         Bedankt voor de verbeterde gegevens, chris, ik deed het uit mijn geheugen, was fout, sorry. Een andere site zegt een economische krimp in 2011 van -0.7% en een groei in 2012 van 7.5%. Snel herstel na zo’n crisis is mogelijk.

         Ik ben het volstrekt met je eens dat we moeten gaan nadenken over een andere vorm van economie, minder gericht op productie en consumptie en meer op gelijkheid, minder ecologische schade en welzijn. Op deze drie laatste elementen moet groei zich richten.

         Eén van de meest schrijnende gevolgen van deze crisis is weer dat de armsten het meest worden getroffen. In de krottenwijk Khlong Toei is geen ‘social distancy’ of lockdown mogelijk. Mensen hebben geen geld voor mondkapjes en kunnen geen financiële bijdrage van de overheid krijgen want dat gaat via het internet, en die hebben ze niet.

         Ik hoop dat we van deze crisis leren maar ik ben erg bang van niet….

      • John K zegt op

       Beste Chris
       Jouw reactie roept bij mij de nodige vraagtekens op. Ik vermoed dat je geen medicus bent. Hoeft ook niet want vanuit elke hoek is advies etc welkom. Echter toch een paar kanttekeningen:
       1)Het mag zijn dat deze variant al jaren bestaat. Wat doet het af aan het effect? niets. Van het influenza virus bestaan ontzettend veel varianten. Dat maakt het voorspellen van een griepspuit ontzettend moeilijk. Soms lukt het ons de genetische code te voorspellen en veel mensen te behoeden voor een griep. Een andere keer schatten laboratoria het virus en met name de mutaties verkeerd in. Dus jouw opmerking biedt niets nieuws. Ebola bestaat waarschijnlijk al eeuwen. De enige reden dat er nooit een een wereldwijde uitbraak plaatsvond kwam door de isolatie. Afgelegen gebieden in Afrika.
       2) nogmaals er heerst in Nederland geen angst. Echt niet. Welk wetenschappelijk bewijs. Besef we zitten in een fase van diagnose. Een variant van een reeds bestand virus. Is het meer als een gewone griep, waait het over of wacht ons een vervelende verrassing. Denk aan de Spaanse griep.
       3)Een lockdown is en blijft een afweging. Natuurlijk we kunnen niets doen dan wordt het laissez faire en echt niemand kan voorspellen wat er dan gebeurt. Bedenk dat door bezuiniging in de gezondheidszorg wereldwijd geen enkel systeem is voorbereid op een piek. Dat gold vroeger voor influenza net zo hard. Echter door vaccins die redelijk werken beperkt de gezondheidszorg de schade. Kiest een land voor geen lockdown draait de economie een tijdje door tot de boel klapt. Een totale lockdown brengt niks. Hooguit een winst van een maand. Geleidelijke besmetting klinkt luguber maar is mijns inziens the only way out. Bovendien kan niemand zeggen hoe lang een herstelde besmette patient immuun blijft. Bij een verkoudheid of griep slechts enkele maanden.
       4)Dit punt blijft wazig. Natuurlijk bepalen medici niet alles. Echter waar moet de politiek op terugvallen? Op hun onderbuikgevoel? Of op militairen? Jij schat hun beoordelingsvermogen hoog in. Ik niet. Psychologen of sociologen. Welk verschil maken zij nu? Kennen zij de details hoe het virus in het lichaam aangrijpt? Weten zij wat een ace receptor is? Hoe verschillend influenza aangrijpt en hoe corona? Waarom mannen meer besmet raken dan vrouwe?. Ik vrees nauwelijks. Zo lang zelfs de medische wereld opgezadeld wordt met vragen zonder antwoord pleit ik voor voorzichtigheid. Niet voor paniek of draconische maatregelen. Vergeleken met andere landen probeert Nederland een andere weg te bewandelen. Voor Thailand vrees ik. Ik begrijp de nood van de mensen. De regering kan nooit iedereen 5000 bath schenken. Waarschijnlijk 3 miljoen mensen en zeker niet de 20 miljoen die zich aanmeldden. Prayuth wacht een zware beslissing. Vooral dat raakt mij. Meer dan andere zaken. Een zwaard van Damocles

   • Ger-Korat zegt op

    Ja dan zou ik de video nog een keer gaan beluisteren. Zolang niet is aangetoond dat er meer overlijdens zijn dan normaal is er wel wat voor te zeggen. Elke dag overlijden er mensen door o.a. de griep en met alle aandacht voor de kwetsbaren zal dat misschien wel teruglopen en zien we straks per saldo een vermindering van het aantal orverlijdens, wie zal het zeggen. Wat in de video ook naar voren komt is dat er vele overlijdens worden gerapporteerd waarbij degene al andere gezondheidsklachten hadden, In Nederland wordt keurig bijgehouden op welke leeftijd dit gebeurd en als ik zie dat vele 95 plussers ondanks een coronabesmetting gewoon door kunnen klaverjassen dan zegt me ook wel iets. Oud en gebrekking dan kan een corona-virus je de das omdoen maar idem de zoveelste gewone griep ook. Oud en vitaal en geen centje pijn, het kan allebei. De ontwrichting van de samenleving gebeurde ook niet toen er 9500 griepdoden alleen in Nederland al waren, 3 jaren terug, en 2900 extra doden het vorige jaar, zelf geen kolommetje in de kranten ! Het wordt alleen maar teveel opgedirkt. Wat ik er van vindt ? Misschien is het wel een opzetje geweest van wat financiele mensen want niets is zo leuk als crisis in de wereld want dan duikelen de koersen in elkaar en wordt er veel gehandeld en veel verdiend. Hoorde dat Bill Gates de verspreiding van het coronavirus een jaar geleden al had geopperd, kijk daar hebben we een van degene welke graag nog rijker worden. En even terug te komen op de video: over Japan is wel heel opvallend waarom daar zo weinig besmettingen zijn, idem in Thailand. Doet me denken aan de gezondheidswerkers welke getest warden in de ziekenhuizen: velen waren besmet maar geen symptomen dus als ze niet waren getest had niemand het geweten.

    • Ger-Korat zegt op

     Hier een officiele onderbouwing met cijfers van RIVM. Opvallend vind ik dat er 37 patienten van 95 jaar of ouder zijn met het coronavirus en 5 zijn er opgenomen en overleden. Dus 32 van de 37 echte ouderen zijn niet eens opgenomen, en daaarnaast hebben we ongetwijfeld een grote groep 95 plussers welke geen centje pijn hebben aan het virus. Zo zie je maar dat alles betrekkelijk is.

     https://www.rivm.nl/documenten/epidemiologische-situatie-covid-19-in-nederland-23-maart-2020-0

    • chris zegt op

     Volgens mij is de juiste beslissing:
     – we doen alles weer open: scholen, winkels etc
     – we houden afstand en wassen onze handen
     – we doneren onze overbodige maskers (als je die al hebt) aan het dichtstbijzijnde ziekenhuis
     – als we koorts hebben of verkouden worden, blijven we een weekje thuis tot het over is
     – we stoppen met testen van mensen die zich niet-ziek voelen
     – mensen boven de 65 en met een zwakke gezondheid mogen de deur niet uit voorlopig.

     • Tino Kuis zegt op

      Dus dokter chris, ik mag mijn dagelijkse eenzame wandeling in de prachtige natuur rond Warnsveld niet meer maken? Ik mag geen boodschappen meer doen bij AH (tussen 7 en 8 alleen voor oudjes die toch binnenkort dood gaan)? Jongeren mogen blijven feestvieren en het virus verspreiden? Geen testen meer bij mensen die zich niet ziek voelen want dat leidt alleen maar tot paniek? We houden afstand maar alles gaat wel weer open? Hoe zo afstand houden?

      Heb je enig idee hoe vreselijke de toestanden zijn in veel ziekenhuizen in de meest getroffen gebieden? Jij vindt het niet belangrijk dat in te perken?

      • chris zegt op

       Antwoorden:
       1.wandelen: nee want dat is om tegen jezelf te beschermen. Daar hebebn wij in Nerland een overheid voor. Je zult maar op een goede dag een aardige en eenzame dame tegenkomen die corona heeft en kucht om aandacht te vragen
       2. nee, geen boodschappen meer doen. Te risicovol.
       3. jongeren doen gewoon wat zij altijd doen. Als zij het al hebben en verspreiden is de kans dat zij het echt merken gering, laat staan dat zij echt ziek worden. Voor hen is het dan gewoon een flinke griep.
       4. nee, geen testen. Onzin. Alleen de farmaceutische bedrijven rijker maken. Moeten we mee ophouden. Wij testen ook niet op griep, herpes e.d. Een positieve uitslag betekent ook weinig. En als je je ziek voelt blijf je gewoon thuis
       5.natuurlijk vind ik het belangrijk dat in te perken maar ik ben er eigenlijk wel van overtuigd dat lockdowns daarvoor een te rigoreuze bijwerking hebben en de baten niet opwegen tegen de kosten. Maatschappelijk onverantwoord en medisch gezien niet eens bewezen.

       • Ger-Korat zegt op

        Op de duur krijgen we een averechts effect van de lock-down. Depressiviteit van het verplicht binnenblijven en daarnaast vermindering van de lichaamsactiviteit leidt tot meer hart-en vaatziekten. En eh hoor nooit een verhaal hoelang een lcok-down nou moet duren want zodra deze voorbij is begint het circus weer van voren af aan want net als de griep verdwijnt het coronavirus niet meer uit onze samenleving want daarmee zijn er al teveel mensen wereldwijd besmet. Heer Rutte en Prayut hebben beiden het juiste voor namelijk groepimmuniteit want dat is het enige wat op langere termijn helpt naast een medicijn natuurlijk. Opsluiten en verplicht binnenblijven voor langer dan een maand of 2 is niet houdbaar.
        Zat nog even de getallen te bekijken wat Nederland betreft. Als je de mensen tot 60 jaar in aanmerking neemt is er tot nu toe 1, jawel 1 persoon overleden en misschien was deze al ziek; en dat op een totaal van 12,8 miljoen inwoners in Nederland tot 60 jaar.
        Tijd om met z’n allen weer naar buiten te gaan en degene welke graag binnenzit sluit zichzelf maar op. Zoals vaker betoogd: andere ziektes eisen een grote tol en geen regeltje in de media. Dus ik vind het terecht wat Chris schrijft. Voor andere ziektes blijven we niet binnen, ter voorkoming van verkeersslachtoffers zeggen we ook niet dat er maar niet meer moet worden gereden etc.

      • RuudB zegt op

       Moderator: Niet op de persoon svp.

 5. chris zegt op

  https://www.macrotrends.net/countries/ITA/italy/death-rate

  Kijk naar deze statistiek en zeker naar de projectie voor de toekomst. Het aantal doden gaat in Italie van 10 per 1000 (ongeveer 1750 per dag) nu naar 16 per 1000 (ongeveer 2500 per dag) in 2050. En 10 per 1000 is al aan de hoge kant in de wereld.

 6. Fred zegt op

  Ze zijn hier helemaal van het pad, alles dicht, zwembaden, stranden, bekeuringen als je geen masker draagt etc,
  Tot nu toe 7 corona sterf gevallen.!!!
  In de zelfde tijd komen, in ca, drie maanden er hier gemiddeld 1700 mensen per maand in het verkeer om het leven, maar dat is schijnbaar normaal want daar wordt totaal geen aandacht aan gegeven.
  In plaats van die mondkapjes zou die minister, die het allemaal zo goed weet, helmen moeten gaan uitdelen, zorgen voor meer verkeers veiligheid, en daar meer media tijd aan besteden.

 7. Hans Pronk zegt op

  Ondanks de vele coronadoden in Amerika is het totaal aantal mensen dat in week 10 van dit jaar kwam te overlijden 9000 minder dan in voorafgaande jaren. Die trend zal ongetwijfeld omkeren want het aantal coronadoden zal daar wel toenemen en bijvoorbeeld het aantal zelfmoorden zal ook wel toenemen. Toch lijkt het mij dat we niet moeten overdrijven met draconische maatregelen. Een tijdelijke overbelasting van ziekenhuizen moeten we maar voor lief nemen al behoor ik zelf ook tot de risicogroep (althans wat leeftijd betreft). De ontwrichting van de samenleving en de mogelijke langdurige en ernstige gevolgen daarvan, dat risico mogen we niet nemen. Daarvoor zijn we veel en veel te afhankelijk van vele andere mensen geworden. Ik betwijfel of onze samenleving tegenwoordig wel robuust genoeg is om grote schokken op te vangen.
  https://www.zerohedge.com/health/covid-19-saving-lives


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website