Schoolkinderen in de houding voor het volkslied

Het kabinet heeft ingestemd met een voorstel van het Ministerie van Onderwijs om de heropening van alle scholen voor het nieuwe semester, uit te stellen tot 1 juli, om zo de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan.

De woordvoerster van de regering, Narumon Pinyosinwat, maakte deze beslissing bekend. Ze laat weten dat het ministerie de leermethoden voor het schooljaar 2020 op alle niveaus zal aanpassen aan het leerplan.

Minister van Onderwijs Nataphol Teepsuwan zei dat de lessen in de tussentijd online zouden worden gegeven. Het ministerie bereidt zowel leraren als studenten voor op online lessen en houdt daarbij rekening met de mogelijkheden en verschillen per locatie.

“We moeten vaststellen dat online leren het klassikaal leren niet kan vervangen, maar het is de beste optie in de huidige situatie. Het is voor ons ook een goede gelegenheid om de technologie te gebruiken in dit digitale tijdperk, zodat leraren hun vaardigheden kunnen verbeteren.”

Voor wat betreft het leveren van de apparatuur voor online onderwijs, de geschiktheid, de compatibiliteit van de technologie en het budget moeten nog beslissingen worden genomen, aldus Nataphol.

Hij gaf geen indicatie wanneer de online lessen moeten beginnen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Coronacrisis in Thailand: Scholen blijven dicht tot 1 juli”

 1. koos zegt op

  We zullen zien hoe dit gaat uitpakken voor onze kinderen in de Isaan.
  Ze zitten op een overheids school met voornamelijk oude leerkrachten.
  Ik mag hopen dat ze momenteel hard werken aan een programma.
  Nog vers in mijn geheugen liggen de gratis tablets (kadootje van de rood hemden) die nooit gewerkt hebben.
  Slechte kwaliteit tablets en geen goede software maakte ze waardeloos voor school.

  • Leen zegt op

   Kinderen gaan thuis rondhangen, dat online les gaat er niet van komen er is nog helemaal niets, en wie zou dat internet betalen, de opgeschoten jeugd gaat alleen maar zwerver op straat met alle besmetoings risico’s van dien, praat ik nog maar niet over die jongens en meisjes van 16 en 17 wat die gaan uitspoken uit verveling, zien we over een maand of 10 wel, begrijp het alleen niet, gisteren maar 51 besmettingen, 16 mei is nog ver, hoezo besmettings gevaar of weten wij een heleboel niet

   • chris zegt op

    Ja, technisch gezien is er een heleboel mogelijk.
    Maar het succes van online leren hangt – denk ik – meer af van de motivatie en de volwassenheid van de studenten (aangemoedigd door hun ouders) dan van de techiek. Van de meerderheid van Thaise kinderen op de basisschool en middelbare school (die een top down onderwijs gewend zijn) moet je daar helaas niet zoveel van verwachten. Het vraagt een hoop creativiteit van docenten om dat te realiseren. En een hoop uitwisseling van succesvolle ervaringen. Daar zijn de Thais niet zo goed in.

 2. Bert zegt op

  Online onderwijs vanuit publieke scholen zal niet meevallen vrees ik. Veel gezinnen beschikken niet eens over geschikte hardware en in genoeg gevallen zelfs geen internet.
  Ik ben zelf in de gelukkige omstandigheid dat ik mijn zoontje bij een particuliere internationale school kan onderbrengen, waarbij het online onderwijs al direct na de gedwongen sluiting direct en probleemloos werd geactiveerd. Het doet je nog maar eens beseffen hoe blij we in Nederland en Vlaanderen moeten zijn met de kwaliteit van het onderwijs dat voor iedereen toegankelijk is.
  Elk kind krijgt gelijke kansen en dat zou eigenlijk prioriteit moeten zijn van elke regering elders in de wereld.
  De praktijk (ook in Thailand) is helaas vaak anders.

 3. Wil zegt op

  Bij mij op Samui zijn al 3 buren ( met kinderen) zonder WiFi komen te zitten daar ze het abonnement niet meer konden betalen. Dus ja zeg het maar, hoe moeten die digitaal les gaan krijgen.

  • Johnny BG zegt op

   Als dit geconstateerd wordt zou je ook kunnen denken om een oplossing te zoeken.
   Die paar honderd baht per maand mag toch niet het probleem zijn als het u aan het hart gaat?

   Praten over anderen is een maar helpen zet meer zoden aan de dijk. Als iedereen degene in de nabijheid helpt die het nodig heeft dan komen we vrij ver.
   Op mijn mooban verkoopt de rijkste persoon heerlijke geroosterd varkensvlees ( moo ping) voor 5 baht per stuk.
   Wil je de wereld veranderen begin bij jezelf

 4. Peter zegt op

  Hopelijk denken/helpen ze ook aan de buitenlandse leraren die, no work no pay, nu zonder inkomen zitten. Die gaan dit ok niet volhouden.

  • Ger-Korat zegt op

   Nou Peter, een ieder denkt vaak in zijn eigen straatje of aan zijn/haar eigen groepje of nationaliteit. Zal best dat een buitenlandse leraar in Thailand wordt geraakt. Ik heb het even opgezocht en het schijnt dat er 6 miljoen mensen in het toerisme in Thailand werken. Weg toerist, weg baan, weg inkomen. Vergelijk dat eens met de enkele expat welke ervoor heeft gekozen om in Thailand les te geven, zullen er wat aantallen betreft niet zoveel zijn. Hoe denk je dat deze 6 miljoen Thais werkzaam in het toerisme het gaan volhouden ? Of de honderdduizenden winkeltjes van de kleine zelfstandigen, kledingzaken, restaurants, kappers, beautysalons, meubelzaken, 20-bahtshops, telefoonshops, markkramen etc. etc..

   bron: https://knoema.com/atlas/Thailand/topics/Tourism/Travel-and-Tourism-Total-Contribution-to-Employment/Contribution-of-travel-and-tourism-to-employment

  • chris zegt op

   Leraren in Thailand worden niet allemaal op dezelfde manier betaald omdat zij ook een ander arbeidscontract hebben. Die varieren van een vaste baan tot een jaarcontract, tot een gastdocenten-status en een uurcontract.
   Zelfs op basisscholen zijn er buitenlandse leraren met een vast contract of een jaarcontract. Die krijgen gewoon elke maand hun salaris, ook nu. Op sommige middelbare scholen en op universiteiten is men overgegaan op online learning, dus die leraren (zoals ik) moeten gewoon doorwerken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website