Bangkok Breaking News – 21 januari 2014

Op deze pagina houden wij je op de hoogte van Bangkok Shutdown. De berichten staan in omgekeerde chronologische volgorde. Het laatste nieuws staat dus bovenaan. De vet gezette tijden zijn Nederlandse tijd. In Thailand is het 6 uur later.

Veel voorkomende afkortingen

UDD: United Front for Democracy against Dictatorship (roodhemden)
Capo: Centre for the Administration of Peace and Order (het orgaan dat verantwoordelijk is voor het veiligheidsbeleid)
ISA: Internal Security Act (noodwet die de politie bepaalde bevoegdheden geeft; is in geheel Bangkok van kracht; minder streng dan de Emergency Decree – noodverordening)
PDRC: People’s Democratic Reform Committee (staat onder leiding van Suthep Thaugsuban, ex-parlementslid van oppositiepartij Democraten)
NSPRT: Network of Students and People for Reform of Thailand (radicale protestgroep)
Pefot: People’s Force to Overthrow Thaksinism (idem)

Reisadvies Buitenlandse Zaken

Reizigers wordt geadviseerd om het centrum van Bangkok zoveel mogelijk te mijden, waakzaamheid te betrachten, uit de buurt te blijven van samenscholingen en demonstraties en de berichtgeving in de lokale media dagelijks te volgen over de plaatsen waar demonstraties plaatsvinden.

Foto boven: Medisch personeel van enkele ziekenhuizen en organisaties marcheerde gisteren van Pathumwan naar Asok. Ze pleitten voor uitstel van de verkiezingen en politieke hervormingen.

Foto onder: Victory Monument ’s nachts.

16:30 (Aanvulling) De autoriteiten gaan ook praten met de media ‘die nieuwsberichten hebben verspreid die niet gebaseerd zijn op feiten’, zegt Paradorn. Hij noemt met name tv-kanaal Blue Sky van oppositiepartij Democraten, dat alle activiteiten van de protestbeweging heeft uitgezonden. ‘We gaan met ze praten en proberen tot overeenstemming te komen. Maar we sluiten niet die stations alhoewel we wel de bevoegdheid hebben dat te doen.’

16:30 ‘De noodtoestand betekent dat de autoriteiten meer bevoegdheden hebben, maar betekent niet dat we de demonstranten gaan aanvallen’, zegt Paradon Pattanatabut, secretaris-generaal van de National Security Council. De politie is primair verantwoordelijk voor het handhaven van de noodtoestand. In de inzet van politie (50 compagnieën) en leger (40 compagnieën) komt geen verandering.

Morgen overleggen de autoriteiten met de protestbeweging over heropening van het Department of Consular Affairs aan de Chaeng Wattana Road, omdat veel mensen problemen hebben met het ophalen van hun paspoort en reizen. Tevens wordt gaat onderhandeld worden over het beëindigen van enkele blokkades, waar grote aantallen inwoners van Bangkok last van hebben.

16:06 Actieleider Suthep Thaugsuban heeft vanavond gezegd dat hij alle bevelen die onder de noodtoestand worden gegeven, zal trotseren. ‘We gaan onze rally’s opvoeren om de noodtoestand te pareren.’ Volgens Suthep zal de maatregel meer demonstranten op de been brengen. Hij zegt dat er geen aanleiding is om de noodtoestand af te kondigen, want alle rally’s waren tot nu vreedzaam. ‘Het uitroepen van de noodtoestand bewijst dat de regering door de demonstranten in de hoek is gedreven.’

15:32 In tegenstelling tot eerdere berichten stapt de Kiesraad toch voorafgaand aan de verkiezingen naar het Constitutionele Hof. De Kiesraad wil dat het Hof de knoop doorhakt: wel of geen verkiezingen op 2 februari. Probleem is dat in 28 kiesdistricten districtskandidaten ontbreken omdat demonstranten hun registratie verhinderd hebben. Daardoor wordt het minimum aantal bezette zetels niet gehaald en kan het Huis van Afgevaardigden  niet functioneren.

De regering wil de verkiezingen coute que coute laten doorgaan; de Kiesraad pleit voor uitstel. Morgen dient de Kiesraad een verzoekschrift bij het Hof in. De raad stelt dat hij niet in staat is onder de huidige omstandigheden succesvolle verkiezingen te organiseren.

15:19 Dus toch. Vanochtend luidden de berichten nog dat de noodtoestand niet werd overwogen, maar inmiddels heeft de regering die toch uitgeroepen. De noodverordening geldt voor geheel Bangkok en delen van aangrenzende provincies en komt in de plaats van de minder vergaande Internal Security Act. Volgens minister Surapong Tovichakchaikul, hoofd Capo, is de noodtoestand nodig om de anti-regerings protesten beter te kunnen beheersen en, zoals hij zei ‘om de democratie te beschermen’. De noodtoestand maakt de inzet van het leger mogelijk.

10:30 Oud-premier Thaksin, die in ballingschap in Dubai leeft, heeft een beloning van 10 miljoen baht in het vooruitzicht gesteld voor inlichtingen die leiden tot de arrestatie van de man die zondag bij het Victory Monument een handgranaat gooide, waardoor 28 personen gewond raakten. Panthongtae, Thaksin’s zoon, meldt dit op zijn Facebook-pagina. Volgens Panthongtae hebben de anti-regerings protestleiders de aanslag zelf geregeld om een militaire coup uit te lokken.

10:23 ‘Onrust in Thailand doet economie de das om’, schrijft de website Slim Beleggen. Het artikel zegt: ‘De Thaise economie kalft in snel tempo achteruit, zo sterk zelfs dat dringend ingrijpend noodzakelijk is. Daarbij wordt gekeken naar wat de Bank of Thailand, de Thaise centrale bank, nu gaat doen.

Die vergadert op woensdag 22 januari en algemeen wordt verwacht dat ze de benchmark intrest rate zal verlagen om de economie te stimuleren. Zeven van de acht door Bloomberg News ondervraagde waarnemers rekent op een verlaging van die rente met een kwart procent tot 2 procent.

Vraag is evenwel of deze maatregel zal volstaan om het Thaise schip economisch drijvende te houden. De Thaise minister van Financiën heeft vorige week zijn voorspelling met betrekking tot de economische groei voor de tweede keer in een maand tijd verlaagd. Hij ging eerst uit van een groei van het BBP met 4 procent, nu is dat nog maar met 3,1 procent.

[…] De huidige patstelling heeft er toe geleid dat een aantal belangrijke overheidsinvesteringen op de lange baan zijn geschoven. Minister Kittiratt Na-Ranong gaf toe dat er infrastructuurwerken voor een bedrag van 2 biljoen Thaise baht op de lange baan zijn geschoven. Thailand is momenteel zeker niet het beste land om in te investeren, maar daar kan natuurlijk verbetering in komen zodra de situatie weer opklaart.’

10:03 De Buddhist Organisation of Thailand heeft bij de politie een klacht ingediend tegen Luang Pu Buddha Issara, kernlid van de protestbeweging, wegens overtreding van de Buddhist Monk Act, die politieke activiteiten verbiedt.

De organisatie beschuldigt de abt van Wat Or Noi in Nakhon Pathom ook van overtreding vande strafwet, omdat hij demonstranten heeft geleid bij het belegeren van overheidsgebouwen.

09:22 Alle 44 middelbare scholen en de meeste lagere scholen en kindergartens in de zuidelijke provincie Surat Thani hebben de deuren gesloten. Ook alle lokale overheidskantoren zijn dicht.Twee universiteiten blijven geopend, maar de studenten mogen wel politieke activiteiten uitvoeren.

In Nakhon Si Thammarat hebben PDRC-supporters gedemonstreerd bij het Provinciehuis, districtskantoren en andere overheidsgebouwen om ambtenaren tegen te houden die aan het werk wilden gaan.

Ook in Chumphon zijn veel overheidskantoren en scholen gesloten.

In Satun sloten demonstranten alle hekken af van het gemeentehuis.

In Phatthalung zijn alle overheidskantoren voor onbepaalde tijd dicht. Veel scholen in het district Muang blijven tot vrijdag gesloten.

09:00 Het risico dat Thailand zijn schulden niet kan betalen, is het grootst sinds juni 2012, daar investeerders aandelen en obligaties van de hand doen nu de politieke onrust maar voortduurt. Wells Fargo heeft sinds 31 oktober voor US$ 4 miljard teruggetrokken. Ook Pacific Investment Co, Goldman Sachs Group en Kokusai Asset Management Co hebben hun aandelenbezit gereduceerd.

Een manager van Kokusai in Tokyo zegt dat de almaar voortdurende politieke onrust de vooruitzichten voor de baht schaden. ‘There’s no fiscal support as politics are in chaos. The only support they can provide under such a condition is monetary easing.’

08:38 De verkiezingen op 2 februari, die als het aan de protestbeweging ligt niet doorgaan, zullen niet soepel verlopen,verwacht de Kiesraad. De regering wil de verkiezingen qoute que coute laten doorgaan ondanks pleidooien van de Kiesraad de verkiezingen uit te stellen. De raad heeft nu zijn hoop gevestigd op het Constitutionele Hof. Die zou de knoop kunnen doorhakken.

Waar is de Kiesraad bang voor? In de eerste plaats dat de verkiezingen zullen worden verstoord door anti-regerings demonstranten, maar nog belangrijker is het ontbreken van 28 districtskandidaten in het Zuiden, waardoor het parlement niet het vereiste minimum aantal zetels haalt. In 28 kiesdistricten hebben demonstranten de registratie van kandidaten verhinderd, waardoor het stembiljet leeg blijft. [Afgezien van de landelijke kandidaten, waar wel op gestemd kan worden.]

Een derde vrees is dat niet alle stembureaus bemand kunnen worden. De wet eist dat in elk stemlokaal tenminste acht functionarissen zitten.

Volgens een bron bij de Kiesraad laat de raad [met vrolijke tegenzin] de verkiezingen doorgaan, maar stappen de vijf commissarissen naar het Constitutionele Hof zodra zich er onregelmatigheden voordoen. De verkiezingen zouden dan in strijd met de grondwet kunnen zijn en het Hof zou nieuwe verkiezingen kunnen eisen.

Zondag vinden voorverkiezingen plaats. Die zullen alvast een indicatie geven wat op 2 februari valt te verwachten. Misschien gaat de protestbeweging toch een succesje boeken.

07:00 Het eventueel uitroepen van de noodtoestand vormde vanochtend geen gespreksonderwerp op de dagelijkse vergadering van het Capo. Gesproken is over gezamenlijke operaties van leger en politie nu enkele gewelddadige aanvallen op demonstranten hebben plaatsgevonden. Premier Yingluck woonde de vergadering niet bij; ze zit wel de wekelijkse kabinetsvergadering vanmiddag voor.

06:53 Wanneer de rust in Bangkok is weergekeerd, wordt een prijzenoorlog van hotels verwacht. Sinds de protesten in november begonnen, aan het begin van het hoogseizoen, leidt de toerismesector verlies. Op dit moment is de bezettingsgraad van hotels lager dan in 2007. Tegelijkertijd neemt die in Singapore, Hong Kong en Maleisië toe.

Directeur Chanin Donavanik van de hotelketen Dusit International zegt dat hoteliers harder hun best zullen doen om om met de beprijzing te spelen. ‘Ik weet het niet honderd procent zeker, maar wij verwachten wel dat die situatie zich zal voordoen.’

Voor Dusit dreigt 2014 een verloren jaar te worden. De verwachting was dat 2014 het beste jaar sinds 2008 zou worden, maar die hoop is de bodem ingeslagen toen premier Yingluck besloot de gehate amnestiewet door te drukken. Afgelopen donderdag was de bezettingsgraad van Dusit Thani Bangkok (aan Silom Rd) slechts 20 procent; normaal zou die 80 procent moeten bedragen. Dusit heeft twaalf hotels in Thailand en 11 internationaal.

06:23 Een vrouw (26) is door bewakers aangehouden en aan de politie overgedragen nadat bij Victory Monument, waar demonstranten bivakkeren, maandagnacht drie schoten waren afgevuurd.  Bij het monument is een wagen met kogelsporen aan de rechterzijde en bij de nummerplaat gevonden.

De vrouw zou de wagen bestuurd hebben en door een controlepost op de Phaya Thaiweg gereden zijn. Twee mannen zijn uit de wagen gevlucht. De politie vermoedt dat het om drugshandelaren of autodieven gaat. Aan alle vier zijden van het monument is de politiebewaking versterkt.

06:01 Demonstranten zijn onder leiding van actieleider Suthep Thaugsuban en twee andere leiders vanochtend op weg gegaan van Lumpini naar Silom. De mars gaat door Silom, Charoenkrung, Chan en Narathiwat Ratchanakharin. Een andere groep is van Victory Monument onderweg naar het ministerie van Milieu. De demonstranten op Lat Phrao zijn ook vertrokken. Onbekend is wat het doel is.

04.41 34 politieke partijen hebben gisteren de tweede bijeenkomst van het door de regering gevormde politieke hervormingsforum bijgewoond. Ze waren het erover eens dat na de verkiezingen aan hervormingen gewerkt moet worden. De meerderheid vindt dat de verkiezingen op 2 februari moeten doorgaan.

Het is de bedoeling dat een assemblee van 200 personen wordt gevormd, die een jaar de tijd krijgt om voorstellen te doen. Daarna kunnen een referendum over grondwetswijzigingen en nieuwe verkiezingen worden gehouden. De oppositiepartijen Bhumjaithai en Democraten waren gisteren niet van de partij. Zij wantrouwen het hele circus.

04.23 Geen motorfietsen op de expressways: het is verboden en ze kunnen ongelukken veroorzaken, waarschuwt de Expressway Authority of Thailand. De expressways worden door demonstranten gebruikt om (soms in het kielzog van vrachtwagens, die als mobiel podium dienst doen) naar actieplaatsen te rijden. Exat zegt dat de motorrijders mogelijk vervolgd gaan worden. Camerabeelden leveren het bewijsmateriaal daarvoor. De minister van Transport heeft de demonstranten ook gevraagd de wegen niet te gebruiken.

03:48 Acht medische faculteiten hebben gisteren een verklaring uitgegeven waarin ze een oproep doen de verkiezingen uit te stellen en de regering vragen af te treden, zodat een interim-regering kan worden gevormd. Uitstel van de verkiezingen voorkomt vergroting van het conflict en gewelddadige confrontaties, zeggen de faculteitsdekens. Eerst moeten de partijen het eens worden over eerlijke en transparante verkiezingen.

Honderden gezondheidswerkers marcheerden gisteren onder leiding van actieleider Suthep Thaugsuban van Pathumwan naar Asok. Niet eerder kwam de medische professie in zulke groten getale op de been. ‘Artsen doen meestal niet mee aan straatprotesten’, zegt Porntip Rojanasunan, inspecteur-generaal van het ministerie van Justitie. ‘Dat is een bewijs dat ze de problemen van de Thaise politiek zien.’

03:27 Anti-regerings demonstranten hebben zich gisteren in het Zuiden van Thailand flink geroerd. In de meeste provincies werden overheidsgebouwen afgegrendeld.

In Phuket moesten ook lokale radio- en tv-stations van het Public Relations Department eraan geloven.

In Nakhon Si Thammarat gingen alle 23 districtskantoren dicht. Die blijven vijf dagen gesloten. Verder werden er politiebureaus en scholen gesloten.

In Krabi sloten demonstranten het Provinciehuis, ondanks dat het bewaakt werd door zestig defensievrijwilligers.

In Chumphon kregen de demonstranten versterking van gemeenteambtenaren om overheidsgebouwen te sluiten. Twee scholen gingen ook op slot, alhoewel er examens zitten aan te komen. Volgens de lokale protestleider was de sluiting een besluit van de schooldirecties.

De demonstranten hebben ziekenhuizen, de provinciale rechtbanken, banken en de lokale kadasters ongemoeid gelaten.

03:19 Twintig wegen in Bangkok zijn geheel of gedeeltelijk afgesloten door anti-regerings demonstranten, meldt de website van het ministerie van Transport. De afsluitingen betreffen de zeven locaties die bezet zijn, sinds Bangkok Shutdown vorige week maandag begon, plus twee nieuwe: Ratchadamnoen Avenue en de Rama VIII brug.

De update van het ministerie is een reactie op de verkeersopstoppingen van gisterochtend. Het ministerie heeft daarover veel klachten van automobilisten ontvangen.

De PDRC en NSPRT trokken gisteren langs tien overheidsgebouwen, waaronder de Government Savings Bank (zie de posting https://www.thailandblog.nl/nieuws/regering-wanhopig-op-zoek-naar-geld-voor-boze-boeren/). In Nonthaburi trokken demonstranten naar het Provinciehuis. Daar hielden ze een korte demonstratie.

02:53 Natuurlijk zijn er weer geruchten, deze keer over de dader van de granaataanval op zondag. Dat zou een marine-officier zijn. Schout-bij-nacht Winai Klomin, commandant van het Naval Special Warfare Command, wijst die beschuldiging van de hand. ‘De marine is geen tegenstander van de demonstranten, dus er is geen reden om hen kwaad te doen.’

02:43 Het Capo overlegt vandaag met het leger over versterking van de veiligheidsmaatregelen. Het overleg is een reactie op de granaataanvallen van vrijdag en zondag. Minister Surapong Tovichakchaikul, hoofd van het Capo, zegt dat de noodtoestand kan worden uitgeroepen, indien het geweld toeneemt. Capo gaat ook vertegenwoordigers van de protestbeweging uitnodigen om veiligheidsmaatregelen uit te werken.

Bij de granaataanval op vrijdag werden 39 personen gewond en één gedood. De aanval op zondag resulteerde in 28 gewonden. Op het hoofd van de dader van zondag is een beloning van 200.000 baht door de Royal Thai Police gezet. [Volgens een eerder bericht is 500.000 baht uitgeloofd, op te hoesten door Capo en de politie.]

00:00 Groepen die kwaad in de zin hebben, mobiliseren wapens en bommen om geweld uit te lokken en hun rivalen aan te vallen, zegt legerwoordvoerder Winthai Suwaree. Ze zouden Bangkok worden binnen gesmokkeld. Winthai, die verder geen details gaf, zegt dit naar aanleiding van de granaataanvallen op vrijdag en zondag.

Op vrijdag ontplofte een granaat tijdens een mars op de Banthat Thong Road. Daarbij raakten 39 personen gewond en één demonstrant bezweek later aan zijn verwondingen. Zondag gooide een man twee granaten achter het podium bij het Victory Monument. Daarbij werden 28 personen gewond.

PDRC-supporters beschuldigen de regering en het UDD van betrokkenheid bij beide aanvallen. Maar pro-regerings supporters en de roodhemden zeggen dat de PDRC er verantwoordelijk voor is en dat legerofficieren proberen anti-regerings sentiment op te stoken.

Winthai deed gisteren een beroep op beide partijen om te stoppen elkaar over en weer te beschuldigen. ‘Geef de politie de tijd om de echte daders te vinden en hen te stoppen nog meer geweld te plegen.’ De veiligheidsmaatregelen worden opgeschroefd; zo komen er meer gezamenlijke controleposten van politie en leger.

Legerbevelhebber Prayuth Chan-ocha zegt dat het evident is dat een groep personen geweld probeert te gebruiken om de problemen op te lossen. Soldaten zullen niet tussenbeide komen, zegt hij in reactie op oproepen aan het leger om in te grijpen. ‘De situatie heeft nog niet een punt bereikt, waar wij moeten ingrijpen. De situatie is anders dan in 2010.’ [Toen het leger een eind maakte aan de roodhemd ongeregeldheden]

Geruchten over een militaire coup zijn weer opgedoken omdat BRT-3E1 gewapende voertuigen na de Army Day op zaterdag in Bangkok zijn achtergebleven. Tanks zijn wel teruggekeerd naar hun bases in het land. De gewapende voertuigen worden gebruikt voor trainingsdoeleinden, aldus Winthai, maar een legerbron zegt dat ze ook achter de hand worden gehouden voor het geval meer geweld met zware wapens en explosieven uitbreekt.

No votes yet.

11 gedachten over “Bangkok Breaking News – 21 januari 2014

 1. niet alleen hotels lijden er onder, de hele handel en nijverheid, veel mensen verliezen hun baan, zaken gaan bankroet, dat deert de PDRC niet die op politieke macht uit is . De verliezers zijn de gewone Thai hardwerkende middenstanders, niet de politici en meelopers.Normaal is dat er na verkiezingen een coalitie komt van alle partijen om Thailand weer uit het moeras te trekken.
  l’histoire se répète

 2. Ik las gisteren in economisch nieuws dat de Chinese overheid t.g.v.massale leningen tussen burgers en particulieren ondernemingen geen vat heeft op de totale leenschuld en de economie eigenlijk een zeepbel is. Ik vraag mij af in hoeverre dit voor Thailand ook van toepassing is. Ik had de indruk dat ook in Thailand onderling veel geleend wordt en ook tegen woeker rente. Men vreest hierdoor in China voor een bankcrisis
  zoals in Amerika en Europa Wellicht is dit in Thailand ook het geval?

 3. de rechter motorrijder heeft geluk, was zijn kentekenplaat vergeten te bevestigen,

  zie foto

  Camerabeelden leveren het bewijsmateriaal daarvoor,

  maar dat gaat bij hem niet op

  tjokdee

 4. deze week vervalt mijn driemaandelijks bezoek aan de imigratiedient betreft mijn bevestiging adres,de burelen zijn gevestigt in lak si, deze morgend bent ik terplaatse geweest, maar alles is geblokkeerd en de burelen dicht.
  kan iemand me helpen met wat ik moet doen. dank bij voorbaat

 5. Toch fantastisch hoe wij hier stap voor stap het hele gebeuren kunnen volgen.
  Bedankt hiervoor

 6. @meel joseph
  Verplaatst naar Chamchuri Square building Rama 4 en
  Soi Suan Phlu Thungmahamek Sathon. Openingstijden 8.30-12.00 en 13.00-16.30. Heb zelf goede ervaring met schriftelijke melding. Tm47 downloaden en stukken op tijd aangetekend versturen.

 7. Volges de website is de immigratiedienst nu gevestigd op het oude adres in Soi Suan Plu vlakbij MRT Lumpini.

 8. Het nieuws in NL meldde zojuist dat in Bangkok en omliggende provincies de noodtoestand zou zijn uitgeroepen. Zou woensdag ingaan en vooralsnog 60 dagen duren.

  • ja, Cornelis, je hebt gelijk.
   Daarmee heeft de regering zich natuurlijk geweldig in de eigen voet geschoten. De Kiesraad heeft nu nog meer argumenten om de verkiezingen van 2 Februari uit te stellen. Ik ben geen jurist maar het lijkt me niet zo moeilijk om vast te stellen dat een noodtoestand van 60 dagen niet een ‘normale’ situatie zijn voor eerlijke verkiezingen op 2 Februari a.s..

 9. Gisteravond heb ik de videobeelden van de granaatgooiende man op Victory Monument tot vervelens toe op TV gezien. Hij zag er niet uit als een hooligan, als een echte oproerkraaier, maar meer als een eigenaar van een winkeltje in de stad. Thaksin heeft inmiddels 10 miljoen baht uitgeloofd, de regering 500.000 baht voor informatie die kan leiden tot zijn aanhouding. Thaksin is ervan overtuigd dat de granaatgooier een Suthep-fan is en het deed om een staatsgreep uit te lokken. Persoonlijk denk ik dat er – zeker gelet op de recente geschiedenis – wel wat meer geweld dan een enkele granaat nodig is om het leger in beweging te brengen dus die veronderstelling is – op zijn zachtst gezegd – niet erg geloofwaardig. Maar waarom looft Thaksin dan zoveel geld uit voor zijn aanhouding? Laten we de mogelijkheden eens op een rijtje zetten.
  1. de granaatgooier is inderdaad een Suthep-fan. In dat geval betekent het lekken van informatie over de man een daad van klikken, misschien wel verraad. Dat komt de klikker en zijn familie, ondanks de 10 miljoen van Thaksin, op een ongemakkelijk leven te staan. De granaatgooier geeft zichzelf zeker niet aan om dezelfde reden.
  2. de granaatgooier is een Thaksin-fan. In dat geval heeft hij zijn daad misschien wel gepleegd met medeweten van Thaksin en heeft zijn beloning al gehad en heeft hij beloofd bij aanhouding te liegen. Ik denk dat de politie hem in dit geval ook niet weet te vinden ondanks het feit dat de granaatgooier goed in beeld was.
  3. de granaatgooier werkte zelfstandig. Hij wilde gewoon wat onrust stoken. Hij heeft een winkeltje dat door de demonstraties op sterven na dood is en van zijn laatste Bahtjes heeft hij een granaat gekocht. De politie vindt hem op basis van eigen speurwerk.

  Mogelijkheid 1: zeer onwaarschijnlijk
  Mogelijkheid 2: uitgesloten
  Mogelijkheid 3: het meest waarschijnlijk.

  De granaatgooier wordt na een eerste verhoor op borgtocht vrijgelaten en de 10.500.000 Baht gaan naar de politie. Iedereeen blij en eind goed, al goed. Of zijn er toch verliezers?

 10. Wij hebben tickets geboekt voor 18februari aankomst in bangkok ,, wat zal dan de situatie zijn ? Hoe verder dan ?

Reacties zijn gesloten.