In de derde week van mei ontvangen miljoenen Nederlanders hun vakantiegeld. Ongeveer twee op de drie ontvangers (65 procent) wil het geld uitgeven. Dat kan een vakantie zijn maar ook aan andere zaken, blijkt uit onderzoek van ING. Een deel  van de Nederlanders (35 procent) gebruikt het om te sparen, te beleggen of schulden af te lossen.

Volgens de bank geven Nederlanders het geld de laatste jaren telkens iets makkelijker uit. Het gaat economisch immers weer beter en het vertrouwen neemt toe.

Vooral jongeren gaan anders om met het vakantiegeld. Van de twintigers gebruikt 47 procent het geld om te sparen, schulden af te lossen of te beleggen. Bij ouderen is dat 32 procent. 

Sinds 1968 is vakantiegeld voor werknemers bij wet geregeld. Volgens de wet moet een vakantietoeslag minimaal acht procent van het bruto salaris bedragen. Niet alleen werkenden krijgen vakantiegeld. Ook mensen met een ww-, aow- of bijstandsuitkering ontvangen deze maand een extra uitkering.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “ING: Vakantiegeld niet voor vakantie maar meer een extraatje”

  1. theoS zegt op

    Waarom wordt dit “vakantiegeld” genoemd? Dat is het niet, het is gewoon een procentuele korting op je maandelijkse verdiensten die je dan terug krijgt in Mei. Ik heb 30 jaar voor de Scandinavise landen gevaren en daar krijg je echt vakantie geld. 12.5 % over je afgelopen verdiende jaar loon, extra!

  2. rob zegt op

    De term vakantiegeld is niet juist. Slechts heel weinig mensen kunnen er echt van op vakantie, als je kijkt wat de inhalige overheid er vanaf haalt. Voor vakantie moet je toch echt zelf sparen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website