Beste lezers,

Wanneer men in Thailand gehuwd is zonder contact, het huwelijkscontract scheiding van goederen werd aangeboden werd niet door Thaise gemeentepersoneel aanvaard.

Is een wijziging van huwelijkscontract verplicht te doen in Thailand of kan men dit in België voor notaris laten uitvoeren? Beide partijen zijn akkoord met wijziging.

Dank bij voorbaat met informatie.

Groet,

Jacques (BE)

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Wijziging huwelijkscontract verplicht in Thailand of kan men dit in België laten uitvoeren?”

 1. Yan zegt op

  Jaques,
  Een eerste vereiste is dat een geldig huwelijkscontract wordt opgemaakt voor het plaatsvinden van het huwelijk, dit dient dan vertaald te worden door een door de ambassade geregistreerd vertaalbureau en door een advokaat-notaris in Thailand bekrachtigd te worden. Althans…zo werkt het in Thailand. Het is echter mogelijk om in België uw huwelijksstelsel te laten wijzigen (indien het huwelijk ook in België geregistreerd is welteverstaan) door een notaris en dit zonder tussenkomst van de rechtbank. U zou bijgevolg een contract kunnen opmaken in België met een notaris, het dokument laten vertalen in het Thaïs (door een erkend vertaalbureau in Thailand) en dit tevens laten wettigen op het ministerie in Bangkok (Wattana) en ook laten legaliseren op de Belgische Ambassade daar. Dit is eerder ongebruikelijk maar gezien de omstandigheden, meen ik, voor u de beste oplossing.

 2. Rudy zegt op

  Je kan in Belgie je een huwelijkscontract laten opmaken, en het later, zo dikwijls als jullie willen, bvb als er kinderen komen, laten wijzigen.

 3. Dree zegt op

  Ik ben getrouwd met een contract opgemaakt door een buitenlandse advocaat in Thailand en aangeboden bij mijn huwelijk en zonder problemen aanvaard omdat het beter en goedkoper is in Thailand, als je het in België gaat doen moet je ook nog alles laten vertalen en zal het veel duurder zijn, beter eens naar een advocaat gaan in Thailand die zal wel op de hoogte zijn wat je best onderneemt

 4. RuudB zegt op

  Beste Jacques, in TH gelieve men vóór het voltrekken van het wettelijk huwelijk de huwelijkse voorwaarden in orde te hebben en ingeleverd bij de TH burgerlijke stand. Edoch: volgens Thai Law Chap[ter IV Property of Husband and Wife Section 1467 kan een Huwelijk zonder naar met Huwelijkse Voorwaarden worden omgezet via tussenkomst van de Rechtbank. Aldus: zoek een TH lawyer en maak de zaak aanhangig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website