Beste lezers,

Ik heb een dochter in Thailand. Ze heeft niet mijn naam, maar toch. Ze is nu bijna 10 jaar en wil graag dat ze volgend jaar in maart voor een vakantie naar Holland komt.

Het is de bedoeling dat ik september naar Thailand ga en dacht dan de papieren mee te nemen vanuit Holland en naar de ambassade te gaan in Bangkok. Maar nu hoorde ik van iemand, dat je dan in september de papieren nog niet kunt regelen.

Weet misschien iemand wel wat ik moet doen?

Ze woont in Jomtien, misschien weet iemand ook een kantoortje wie iets daar kan regelen als het nu niet mogelijk is en ik weer in Holland ben.

Alvast bedankt.

Tjerk

No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Hoe haal ik mijn Thais dochtertje naar Nederland voor een vakantie?”

 1. Rob V. zegt op

  Je kunt inderdaad maximaal 3 maanden voor de beoogde inreis datum een Schengen visum aanvragen. Maar niets let je om de aanvraag in september alvast grotendeels voor te bereiden. De meeste papieren kun je nu alvast invullen: het aanvraag formulier, het logies en/of garantstellings formulier (laat je handtekening legaliserrn bij het gemeentehuis in Nederland), de reisverzekering (vermoed ik, kan per verzekeraar verschillen) etc. Alleen de vliegticket reservering/optie wordt lastig. Je moet een beoogde retour vlucht overleggen, aangerade wordt een reservering/optie zodat je het geld niet kwijt bent bij een negatief besluit. Of je moet het risico willen nemen en een ticket kopen (een duurdere met betere annulleerings of wijzigings voorwaarden bijvoorbeeld).

  De aanvraag leg je dan als een pakketje klaar. Drie maanden voor de beoogde inreis gaat iemand met je dochter naar de ambassade. Jij kunt de afspraak regelen door naar de ambassade te mailen. Er is ook de vrijwillige mogelijkheid een afspraak te maken via VFS Global maar dat kost extra geld en persoonlijk vind ik het omslachtig ook, ik zou het zelf dus direct via de ambassade regelen de afspraak.

  Lees nu alvast het dossier links “schengen visum”, of klik op het trefwoord/tag “schengen visum” (bijna bovenaan de titel van elke pagina staan steekwoorden, klik daarop en je krijgt zoekresultaten met diezelfde steekwoorden, er zijn al meer artikelen hier met practische info, vooral tyssen de commentaren). Kijk goed op de website van de ambassade, lees ook de folder “kort verblijf” op IND.nl . De voorbereiding is meer dan het halve werk, eenmaal alles ingevuld en klaar gelegd is het dus nog een kwestie van de vliegreis reservering, iemand met je dochter langs de ambassade laten gaan en afwachten (weekje), daarna het visum op halen.

 2. tlb-ik zegt op

  Wij wonen in Nederland en niet in Holland. Dit voor het geval je dat ook gaat invullen in allerlei papieren. Ik ga er van uit, dat jij geen enkel bewijs hebt, dat dit kind biologisch iets met jouw te doen heeft ? Dan mag je er van uit gaan, ook omdat ze minderjarig is, er geen toestemming wordt verleend.
  Met alle respekt, maar dan kan iedereen komen en zeggen, dat hij een Thais kind heeft. Om te vermijden, dat Thaise kinderen het land uit, en op nooit meer terug verdwijnen, word er een Thais stokje voor geschoven. Als je de Thaise moeder mee uitnodigd naar Nederland, zal geen probleem ontstaan. Behalve dan de nodige papierkraam.
  Anders mag jij wachten totdat zij meerderjarig is en haar dan uitnodigen. Als ze dan zin heeft, haar biologsche vader te leren kennen, kan ze dat dan op jouw uitnodiging doen, ook zonder haar moeder.

  • Jan zegt op

   Zo is dat.
   Als de vragensteller kan bewijzen dat het zijn bloedeigen kind is (door een akte van erkenning) ligt het weer wat anders.

  • riekie zegt op

   Klopt als het kind niet op je naam hebt staan.
   Kan ze thailand niet uit zonder haar moeder

 3. m dolman zegt op

  hoi hoi als je een kantoortje zoekt kan ik je 100% petchabun visa service aanbevelen de eigenaar heet erik en is een nederlander met jarenlange ervaring met deze zaken en helpt je duidelijk en zonder fratsen of verborgen extra kosten met alles wat je maar kan bedenken van visa tot nederlandse les ,hij heeft ooit mij en mijn vriendin geholpen met visa en later ook met haar dochter en is tot op de dag van vandaag goede vriend geworden ,hij zit in na klua (bij rotonde in pattaya noord omhoog) in soi 29
  m dolman purmerend en n sae-tun

 4. Theetje uit Huissen zegt op

  Hou er rekening mee dat jongeren onder 16 jaar alleen onder begeleiding mogen reizen (in een vliegtuig) van een volwassene.

  • Christina zegt op

   Niet helemaal waar je kunt een kind ook op het vliegtuig zetten mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet.
   Mijn neefje was 14 en kwam uit Amerika over en ging onder begeleiding van een stuward/stewardess we namen hem in ontvangst met de juiste informatie. Mijn nicht woont in Canada en heeft haar kinderen heel veel op het vliegtuig gezet naar Amerika vader moest hiervoor wel tekenen dat ze mee mochten.
   Ik denk dat jij ook de benodigde papieren van de moeder nodig hebt om het eventueel zelf mee te nemen of dat ze onder begeleiding vliegt. Laatst was het nog op de TV zijn dochter is zeven kwam naar Nederland en op het vliegveld leverde de stuwardess haar af bij de family. Misschien vindt je hier iets over op internet.

 5. Tjerk zegt op

  Bedankt voor al die reaktie,s . Zou ik misschien het email adres van Erik kunnen krijgen of zijn adres . Gr Tjerk

 6. Christina zegt op

  Zie internet KLM unacompanied childeren. Vanaf 5 tot en met 14 jaar voor reizen van en naar Thailand.
  Geboorte akte en brief moeder/vader toestemming. Je wordt via email telefoon op de hoogte gehouden.
  Bij vertraging enz. Nemen zij contact met je op.

 7. jeroen zegt op

  Petchabun visa service regelt inderdaad alles van visa tot nederlandse les.
  email: info@visaned.com.
  telefoonnummer erik 0847662925

  • tlb-ik zegt op

   Mag zijn. Maar alleen voor meerderjarige. Niet voor minderjarige zonder begleiding en /of goedkeuring van verantwoordelijke ouders. Geen onzin vertellen a.u.b. Dat gelt ook voor de bv. KLM service aan boord voor minderjarige. KLM gaat zich echt niet strafbaar maken aan het uit het land smokkelen van minderjarige die niet de korrekte ouderlijke papieren hebben. Hier handeld het zich om een kind, dat naar zijn, waarschijnlijk biologische vader zou gaan. Deze kan niet eens bewijs overleggen dat het zijn kind is. Daarmee is hij tot nu toe voor de Thaise wet: een No-Body en dat gelt dan ook voor de KLM.
   Volledig terecht, als dit niet door gaat. Er is in het verleden op deze manier veel te veel gebeurd met minderjarige meisjes. Misschien is het beter en dan korrekt, als de zichzelf zo noemende biologische vader, eerst zorgd dat dit geregeld wordt en een wetterlijke status krijgt. Dan wordt zijn standpunt ten opzichte van de wet in Thailand en Nederland een stuk beter en zijn begeerde kan dan in een ander licht gezien worden.

   • Christina zegt op

    Ik denk dat je niet goed leest als je de juiste papieren hebt mag het kind op het vliegtuig gezet worden. Heb kort geleden nog het jongste dochtertje van mijn nicht gehad zonder problemen.
    Zijn gescheiden maar de vader had zijn goedkeuring gegeven evenals de moeder.

    • rebell zegt op

     Het gaat er niet om of een minderjarig kind wel of niet in een vliegtuig kan worden gezet. Natuurlijk kan dat. Alle airliners zijn er op voor bereid. Maar dat is pas stap nr. 3.
     Stap 1 is bewijzen dat het jouw kind is en een goedkeuring v d moeder. Stap 2 is, een visum krijgen voor dat kind. Het heeft geen enkel nut te praten over stap nr. 3, als nummer 1 niet eens gehaald kan worden. Dat mag tot zover wel duidelijk zijn, als ik alles goed door lees, dacht ik ?

 8. tlb-ik zegt op

  Hoe kan een vader zijn goedkeuring geven als hij niet eens een bewijs heeft dat hij de vader van het kind is ? De -verwekker- moet in Thailand niet automatisch de vader zijn, zelfs niet op papier. Vaak wordt in Thailand iemand uit de familie of goede vriend als vader in de geboorte akte ingevuld. Dit komt voor bij verkrachting, als de moeder de vader niet kend of niet wil of mag kennen. Zonder vader in de papieren teld een kind in Thialand niet mee. Dus eerst weten, dan pas schrijven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website