Beste lezers,

Ik moet een doosje sieraden van Hua Hin naar Lanaken verzenden. Het is niet privé maar zakelijk. Wat kost mij dat?
Inclusief kosten inklaring douane?

Met vriendelijke groet,

Anneke

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Doosje sieraden van Thailand naar België sturen, wat kost dat?”

 1. Davis zegt op

  Hoi Anneke,
  De inklaringskosten en taksen van de douane worden – zo nodig – berekend op de jouw aangegeven inhoud en waarde van de zending. Als je de verzenddocumenten ter goeder trouw hebt ingevuld en je kent de waarde en aard van je verzending, al dan niet volgens je factuur, weet je exact welke klaringskosten te verwachten zijn. Onder andere het geldende BTW-tarief. Dat, indien voor zakelijke transacties, eventueel gerecupereerd kan worden.
  Maar wat wens exact je te verzenden?
  Zolang het geen edelmetalen of -stenen zijn zonder certificaat, in considerabele hoeveelheden, noch handelsdocument, of verboden chemische substanties of legeringen, hoef je je niet echt zorgen te maken.
  Koerierbedrijven zoals DHL, FeDex, … leveren perfecte service. Werkte persoonlijk met Brinks, zij leveren van en naar Thailand, tussen kantoor Antwerpen en het Bangkok office. Maar dan gaat het over loten certified precious stones, met aangegeven waarde, verzekerd, en de daaraan gebonden klaringskosten.
  Wat jouw zending betreft, je kost hangt dus af van hoe je de waarde van je zending inschat, of hoe je het aanbrengt of -geeft. Bijouterie algemeen in kleine volumes, kan je mijns inzien zakelijk gewoon aangetekend met de Thaise post versturen, met desgewenst je factuur ingesloten. Incluis track -en trace, kosten minimaal, betrouwbaarheid maximaal. Reken 5 werkdagen en je zending is in Lanaken.
  Groetjes, en voor objectief en niet-zakelijke advies mag je deze gepensioneerde jongeling in dit soort aangelegenheden mailen: david.diamant@antwerpen.be

  • Anneke klassen zegt op

   Het zijn houten buddhaarmbanden, leren herenbandjes en 12 edelstenenbandjes , lavasteen , turqoise en tijgerey de waarde van de zending ligt rond de 400 euro, men zij mij het met DHL te verzenden, die doen ook alles inklaren? Maar is wel erg duur, hoe gaat het als het per post verzonden wordt met het inklaren van de goederen,

   Alvast bedankt anneke

   • Davis zegt op

    Dag Anneke,

    Zowel via DHL als de Thaise Post wordt het inklaren gedaan, op basis van het papierwerk dat bij verzending samen met jou wordt ingevuld.

    Wil je met de Thaise Post (EMS) verzenden: doe dit aangetekend eventueel met aangegeven en verzekerde waarde. Is goedkoop. http://www.thailandpost.com : klik op versie English en kijk maar eens rond voor de prijzen.

    Voor de douane is er in spe geen verschil of een pakje via DHL of Thai Post / EMS wordt verzonden. De douane checkt je pakje op basis van de formulieren die bij het pakje horen.
    Die pakjes worden doorgelicht met RX, en bij twijfel – of de inhoud wel dan niet correspondeert met het papierwerk, vermoeden van verboden substanties en dergelijke – worden ze opengemaakt en fysisch/manueel gecheckt. Als je papierwinkel in orde is, is de kans miniem dat het wordt opengedaan. Gebeurt het toch en alles is in orde wordt het terug verzegeld en vervolgt het de opgegeven weg tot bij de bestemmeling.

    Laat je jouw ervaring weten hier, zo hebben andere lezers er ook wat aan in de toekomst.

    Succes!

    • Anneke klassen zegt op

     Hallo nogmaals,

     Ik ben zelf niet in Thailand, maar heb mijn gegevens met btw nummer doorgegeven per email, moet er nog iets speciaals buiten dat op de factuur vermeld worden?

     Weer bedankt,
     Anneke

 2. Davis zegt op

  Beste Anneke,

  Begreep uit de vraagstelling dat je iets wou versturen van Hua Hin naar Lanaken. Lees nu dat je iets wil ontvangen in Lanaken uit Hua Hin. Dit verandert enigszins de zaak, nu blijk je de ontvanger te zijn en niet de verzender.

  Het is aan de verzender de correcte formaliteiten te vervullen. Het is geen privézending maar een handelstransactie. De documenten voor klaring dienen door de verzender geregeld. Verrekend hij de exporttaksen niet dan moet jij bij aankomst van het pakje invoerrechten betalen. Gezien het over sieraden gaat valt dit in de hoogste categorie. Sommige zendingen glippen door de mazen van het douanenetwerk, maar daar kan je niet van uitgaan.
  Zo lopen bv veel internetaankopen vanuit Nederland mis; de ‘overzeese’ verzender vergeet – al dan niet met opzet – de taks te verrekenen op de verzendnota, of onderwaardeert de goederen, of …
  Dan blijkt de aankoop plots veel duurder dan initieel gepland.

  Meer kan ik je niet zeggen bij gebrek aan info, omdat je de verzender niet bent. Zou ik die kunnen spreken kunnen we alles op correctheid checken. Maar dat advies gaat me wat te ver. Stond al in het begin op het verkeerde been, nu blijkt dat jij het pakje niet verstuurt zoals in je vraagstelling echter wel bleek.

 3. Christina zegt op

  Ga naar het postkantoor en hoeveel is het waard? Let op als het een bepaalde waarde heeft moet de ontvanger hiervoor betalen. Doe het aangetekend. Je kunt dan het pakje volgen. En als het zoek raakt kun je claimen. Maar ik vraag me af of dat de moeite waard is en het geld.

 4. Henk J zegt op

  Verzenden met ems of DHL ontloopt elkaar niet.
  De juiste documenten er bij. Een correcte lijst van de inhoud.
  De verzender betaalt de kosten voor transport in Thailand,.
  Bij binnenkomst in Nederland of België betaalt de ontvanger de inklaringskosten en de btw.
  Zorg dat de verzendkosten ook duidelijk vermeld staan op het document.
  Je betaalt no ook btw over de betaalde verzendkosten. Indien deze niet duidelijk verstaan dan wordt dit geschat naar Nederlandse maatstaven.
  Verkijk je niet op het bedrag.
  Wij versturen wekelijks naar Nederland, zendingen van 25 en 100 kg.
  Dus redelijke ervaringen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website