Hallo,

Ik ga in januari een eerste maal naar Thailand met mijn 23 jarige dochter. Moeder/dochter dus.

We zouden graag in Krabi een auto huren om naar khao Sok National Park te gaan en daar graag wat trips doen (kajak, elephant, etc.).

Is het makkelijk en veilig om een auto te huren? Ook tips om daar te verblijven.

Na dit bezoek zouden we doorreizen naar Phuket. Indien dit beter niet te doen is. Hoe daar te geraken?

Alle tips zijn zeer welkom.

Dank,

Paty

No votes yet.
Please wait...

25 reacties op “Lezersvraag: Is het makkelijk en veilig om een auto te huren in Thailand?”

 1. Dennis zegt op

  Een auto huren is niet moeilijk. Via bijvoorbeeld rentalcars.com (onderdeel van Booking.com en Agoda.com) kunt u een auto huren bij een van de grote (internationale) verhuurders. U zult de borgsom bij het ophalen van de auto met een creditcard moeten betalen. De huurauto’s van deze maatschappijen zijn verzekerd en recent (dus nieuwer, dus minder kans op gebreken). One way rentals (ophalen op het ene adres, inleveren op een ander) zijn ook mogelijk, soms gratis, soms tegen een meerprijs. Deze internationale autoverhuurders vindt u doorgaans op de vliegvelden en/of bij de grote hotels op centrale lokaties.

  Lokaal huren zal ongetwijfeld ook mogelijk zijn. Mijn ervaring is dat dat niet goedkoper is, de auto’s vaak ouder zijn (meer kans op gebreken), de mogelijkheden beperkter en bedrijfsvoering minder professioneel (vaak wordt autoverhuur aangeboden als bijproduct).Ik ben er geen fan van, maar raadt het niet perse af.

  Rijden in Thailand is wel iets heel anders dan in Nederland/ België. Om te beginnen variëren de wegen in kwaliteit. Soms prima, soms nauwelijks begaanbaar. Ook is het rijgedrag van de Thai niet om over naar huis te schrijven en bevindt iedereen en z’n schoonmoeder op de rijbaan.

  Als u besluit om te gaan rijden in Thailand zou ik een navigatiesysteem meenemen. De Thailand-kaart van TomTom kost eenmalig € 29,95. Van Garmin weet ik het zo niet, maar dat zal ook zoiets zijn. Zelf gebruik ik een TomTom en dat bevalt goed. U kunt eventueel zowel van TomTom als Garmin ook op uw smartphone (uw dochter zal dat ongetwijfeld hebben, misschien uzelf ook) een navigatie-app downloaden. Zodoende kunt u van Krabi naar Phuket rijden. Een ouderwetse kaart kan natuurlijk ook, maar een TomTom/ Garmin biedt zo z’n voordelen.

  Als alternatief kunt u natuurlijk gebruik maken van de vele minibusjes, treinen, bussen en taxi’s.

 2. Harry zegt op

  Vergist u zich in één punt niet: men rijdt aan de andere kant. Met name ‘s nachts moeten dus de lampjes je aan de ANDERE kant voorbij gaan als de reflexen zijn, die de afgelopen .. tig jaar zijn opgebouwd.
  Daarnaast: menig Thai op motortje of met mobile barbecue kon wel eens een shortcut nemen, en tegen het verkeer in van de ene zijweg naar de andere gaan. Het is toch immers hun eigen land.

  Bij een ongeluk: heel veel foto’s maken, liefst met meerdere camera’s. De controlerende agent kon eens een camera als bewijs in beslag nemen, en.. oh per ongeluk, net als in Srebrenica… de foto’s gewist hebben. Je bent immer falang = ontzaglijk rijk = kan boete betalen, waar de agent ook een deel van krijgt, samen met een plotseling opgekomen getuige.
  En als je NIET daar geweest was, had het ongeluk nooit plaatsgehad, dus jij bent eigenlijk schuldig.

 3. diditje zegt op

  Beste Paty,
  Ik heb geen enkele ervaring met het huren van een wagen, doch zou je graag een raad geven.
  Aangezien het je eerste bezoek aan Thailand is zou ik niet hals over kop een wagen huren, doch eerst kennis maken met het Thaise verkeer, heb je enige ervaring met links rijden ?
  Voor de prijs en het gemak van het vervoer hoef je zeker niet twijfelen, een habbekras in vergelijking met Belgie/Nederland.
  Tenslotte ben je in Thailand om te genieten van je verlof en niet om hoofdpijn te krijgen van het verkeer.
  Ik wens jullie alvasr een geslaagde vacantie toe !
  Groetjes
  Diditje.

 4. kees timmermans zegt op

  auto rijden is zeer goed te doen, let wel op links rijden. bij de anwb internationaal rijbewijs halen. Auto huren het best via Sunny Cars, altijd goed verzekerd goede prijzen, goede service, geen eigen risico’s etc etc en belangrijk in geval van aanrijding altijd Nederlandse c.c Engelse achterban,

 5. Rob zegt op

  Ik kan u maar 1 advies geven NOOIT aan beginnen. In Thailand vallen gemiddeld 15000, gemelde, verkeersdoden per jaar. Het aantal geschatte verkeersdoden is gemiddeld 26000 per jaar. Ik ben er 25 keer geweest en heb er nog nooit een leswagen aangetroffen, dus een Thais rijbewijs stelt niets voor.
  Beter dus met openbaar vervoer of taxi gaan.

  • Henk van't Slot zegt op

   Niet aan beginnen,als de dames denken dat ze lekker relaxt door het land kunnen rijden en van de omgeving genieten,kan je er op wachten dat er wat gaat gebeuren.
   Spookrijden is een Thaise uitvinding,en dan nog de U turns,medeweggebruikers die maar wat doen,brommers die links en rechts om je oren vliegen,en in geval van een ongeluk,ook al is het maar blikschade moet er flink betaald worden.
   Huur een auto met chaufeur,kosten vallen best mee.
   Ik weet waar ik het over heb,ik woon hier en heb mijn Thaise rijbewijzen,en begeef mij elke dag in het verkeer,als je met je ogen knippert kan er al wat gebeuren,auto rijden is geen gezellig uitje hier.
   Natuurlijk zijn er zat mensen die dit allemaal zullen tegenspreken omdat in hun vakantie er niks is gebeurd,die hebben dan gewoon heel veel geluk gehad.

 6. Ad Koens zegt op

  NOOIT als buitenlander/toerist in Thailand gaan autorijden. Als er iets gebeurd, ook buiten jouw schuld, ben je altijd de klos ! Het kost je in het meest gunstige geval geld, soms veel geld. OV kost geen rochel in Thailand, dus waarom zou je de gok wagen ! Ook taxi’s zijn uitermate betaalbaar naar onze Westerse normen gerekend. Hele fijne vakantie ! Ad Koens

 7. paty zegt op

  Dank jullie voor de reacties. Super. Mr daar ik er nog nooit geweest ben wil ik met alle plezier een taxi nemen of het openbaar vervoer. Mr eerlijkheidshalve moet ik eraan toevoegen dat ik niet zo veel op internet vind ivm vervoer van krabi nr national park en verder. Er staat dat het makkelijk is mr zonder meer. Ik wil inderdaad een relaxte reis dus heb geen zin ter plaatse te veel tijd te verliezen in het opzoeken van de verschillende mogelijkheden. Kunnen jullie mij een website aanraden om hier mee info over te vinden en tips voor een hotel/B&B in het national park zijn ook welkom (moeten zeker niet de goedkoopste zijn). Dank je. Ik vind het super hoe snel er gereageerd wordt. thanks

 8. Hans K zegt op

  Bij dat soort ritjes probeer ik altijd een plaatselijk iemand te vinden, die en engels spreekt en een goede auto heeft. als je zo een gast inhuurt voor 1000thb per dag heb je vaak een gids chauffeur, en auto ineen inclusief brandstof. Ben je en goedkoper en beter af dan een huurauto huren en zelf rijden.

  Auto rijden is een crime in thailand.

  Vraag bij het hotel waar je aankomt aan bijv, de receptiemedewerk(st)er of zij iemand weten.

 9. Renévan zegt op

  Ik tikte op Google Khao Sok national park in en zag daar een hoop informatie o.a. Van Greenwood Travel. Ik zou daar even contact mee opnemen die kunnen u vast verder helpen.

 10. Martin Reijerker zegt op

  Neem een taxi met airco. Als wij weer eens n Thailand zijn bellen wij onze eigen taxichauffeur op. Kost echt niets.

 11. paty zegt op

  Dank je. Het is allemaal nieuw vandaar .. wil toch een beetje voorbereid vertrekken.

 12. Henk van't Slot zegt op

  Waar jullie naar toe gaan ben ik niet bekend,maar het zal daar niet anders zijn als in de rest van Thailand,op elke hoek van de straat kan je vervoer regelen.
  Voor rond de 1000 bath heb je de hele dag een auto met chaufeur,ben je 25 euro kwijt,kan er ook wat gebeuren natuurlijk,maar dan is het jullie probleem niet.

 13. hanegraaf zegt op

  Ik zou geen auto huren, als u 10 x in thai;and geweest was zou ik het ook niet aanbevelen u rijd links net als in engeland en zeer veel skoters (dronken mensen) en als er iets gebeurt bent u altijd fout u bent een buitenlander helaas. beter afspraak met taxie maken of met de bus (met airco).Auto’s rijden ook rechts/links en halen je van beide kanten in. Groetjes en prettige vakantie. HeinH.

 14. BA zegt op

  Sommigen stellen het wel heel zwart wit.

  Als falang kan je best autorijden in Thailand, alleen zou ik voor een vakantie de moeite niet nemen.

  Ten eerste moet je wennen aan het links rijden. Dat is goed te doen, maar het kan gewoon een paar dagen duren. Wat makkelijk werkt is een vast punt in de auto nemen, bijvoorbeeld de A stijl en zorgen dat de rand van de weg op dat punt blijft. Op een gegeven moment word dat second nature.

  Dan het verkeer zelf. De enige regel is bijna er zijn geen regels. Maar er zit wel degelijk een systeem in. Je moet een beetje aanvallend rijden. In europa draait autorijden vooral om regeltjes, in Thailand is het meer een fysieke aangelegenheid. Als jij zelfverzekerd door rijd dan stopt de rest, als ze jou zien twijfelen dan rijden ze door, op die manier zeg maar. Kom je op een kruising en kom je er niet tussen, dan duw je langzaam een beetje door tot er 1 niet durft. Of wat ook goed werkt en veel gedaan word. Als jij staat te wachten, dan wacht je bij wijze van spreken tot er 1 van rechts komt welke links af gaat, dus jou weg in. Als hij links af slaat, dan rij jij op tot aan de middellijn, dan is die baan dus versperd. Slaat er vervolgens 1 van de overkant af, of 1 die van rechts komt dan kan je weer verder, rechts afslaan of recht door.

  Rijden is niet zo lastig in Thailand alleen voor een korte vakantie moet je er gewoon te veel aan wennen.

 15. paty zegt op

  Dank je allemaal. Ik denk dat ik het plan om een auto te huren best laat varen en inderdaad een lokaal chauffeur vraag om ons te rijden.
  thanks

 16. Sjaak S zegt op

  BA je bent de eerste op dit boog die de Thaise rijstijl begrijpt. Zo zie ik het ook en ik rij een Honda PCX 150.
  Pattyn, ik zou een auto met chauffeur huren. Kun je met je hotel regelen. Dat is gemakkelijk en vaak niet duurder dan zonder.

 17. Soi zegt op

  Beste BA, je maakt mij toch niet wijs dat de rijstijl die jij aangeeft te doen is voor iemand als vraagstelster, die voor de eerste keer in Thailand komt en zich serieus afvraagt of het huren alleen al van een auto veilig en gemakkelijk is. Ze heeft het nog niet eens over het rijden op zich. De rijstijl die jij propageert is die van de ervaren falang die al meerdere keren Thailand heeft bezocht, meerdere keren zich in het verkeer heeft bewogen, meerdere keren heeft geleerd heeft dat het Thaise verkeer in niets maar dan ook in niets lijkt op bv de manier waarop het Nederlandse verkeer zich gedraagt; resp. voor de falang die hier woont. Iemand die voor een eerste keer in Thailand komt kun je gewoonweg niet aanraden zelf te gaan autorijden. Wat je wel kunt adviseren is goed observeren en je conclusies trekken. Bekijk ook maar eens een aantal verkeersvideo’s hier op Thailandblog over hoe sommige Thai zich gedragen in het verkeer en bv na een (zelf veroorzaakte) ongeluk. Bv die van enkele dagen geleden: https://www.thailandblog.nl/vervoer-verkeer/videobeelden-ernstig-verkeersongeval-thailand/
  Een groot aantal falang op dit blog meldt juist dat zij, ook al wonen ze hier al vele jaren, zelf nooit zullen autorijden, ook omdat zij niet zeker zijn over hoe een onverhoopt ongeval wordt afgewikkeld.
  Daarbij noem jij jouw rijstijl “aanvallend”, terwijl grosso modo de opinie op dit blog is dat een defensieve rijstijl is aan te bevelen. Verder wil ik jou wel eens bezig zien met het in de gaten houden van jouw A-stijl als je zigzaggend om de gaten heen aan het rijden bent, dan wel niet meer in het oog hebt welke acrobatische toeren er wel niet door brommerrijders worden uitgehaald om een metertje verder te kunnen. Doe maar voorzichtig, zou ik zo zeggen, en iedereen moet voor zichzelf uitmaken welke rijstijl en -techniek hij of zij het beste aanhoudt.

 18. kees1 zegt op

  Beste Soi
  Helemaal met je eens. De (goede) raad die BA aan de twee dames geeft maakt het eerder gevaarlijker
  voor ze dan veiliger. Ze gaan dingen doen waar ze de uitkomst niet van weten.
  En ook niet kunnen weten
  Ik raad het ze dan ook ten zeerste af om als je voor het eerst in Thailand komt een auto te huren
  Ik ben zelf Internationaal chauffeur geweest en heb wel een paar miljoen kilometers weg gereden in ver schillende landen. Mijn ervaring is dat vrouwen anders rijden dan mannen
  Vrouwen houden zich over het algemeen beter aan de regels. Dat maakt het er beslist niet altijd veiliger op. Ik kom van rechts dus ik heb voorrang. Dat gaat in Thailand niet werken.
  En als ik zelf rij in Thailand doe ik dat op een defensieve manier Is naar mijn mening
  de enige juiste manier Ik heb het nooit anders gedaan in het buitenland
  Lekker rustig aan laat ze maar rommelen ik kom er ook wel. En blijven lachen

  Veel plezier Paty en lekker een auto huren met chauffeur
  Doen we zelf ook altijd als het even kan

 19. Chris Bleeker zegt op

  @ Paty, moeder en dochter samen op vakantie,…geweldig, dat is dan ook een vakantie om samen van te genieten.Thaise dames vinden het geweldig om ( falang ) dames te helpen en ook om van gedachten te wisselen.
  Maar Thailand is !! het woord zegt het al, ” het land van de Thai “,en dat betekend met respect naar de Thai, wat dan ook zeer word gewaardeerd. Wat betreft het huren van een auto ? dat kan overal,maar waarom zou een vakantie die toch ontspanning moet brengen worden verpest door het zelf rijden in een auto als je het land, de mensen en hun gebruiken ( nog ) niet kent, niet doen dus :). En er is overal voldoende openbaar vervoer om van Krabi naar phuket en naar het nationaal park te reizen, en het zijn maar kleine afstanden, voor Thailand in ieder geval.
  Ik schrijf hierbij uit ervaring met ritjes naar…Chiang Rai,Nong kai en Laos,Udon Thani, Khon Kaen, Yasothon Mukdahan,,Nakhon Ratchasima, Caiyaphum, Surin en Prasat en Cambodia ( de omstreden tempel bezocht ) BKK altijd zelf gereden, maar ook van Hua Hin naar Kuala Lupur Maleisia via Krabi en Phuket met auto of de motor.

  P.S. als je het mooi vind ? vergeet niet een long tail boot te charteren ( alleen voor jou en je dochter ) voor 1 dag vanuit Krabi naar de eilanden, werkelijk onvergetelijk mooi,
  hierbij wens ik jullie een onvergetelijke vakantie

 20. chantal zegt op

  Hoi Hoi wat Leuk samen met je dochter op pad.
  Ik ben in april samen met mijn moeder geweest.

  En 2 jaar terug bij khao Sok met mijn vriend.

  Wat je beter kan doen is een transport busje nemen die rijden vanuit zowel krabi als vanuit phuket af en aan. Ik ben een stoere vrouw in het verkeer maar in Thailand laat ik me liever rijden. Zij weten de weg. Zoals boven genoemd kan zelf rijden nogal wat problemen opleveren. Ook zijn de wegen naar Khao Sok erg verlaten. Ik kan het weten. was zo eigenwijs om niet meteen een minivan te pakken en op het moment dat ze allemaal vertrokken waren. was er niets meer te regelen dan een lokale openbaar vervoer bus. Een groot avontuur maar achteraf was ik toch liever in een minivan ingestapt met een rechtstreekse route. Kortom zou je met pech langs de weg staan is het hoopen op andere weggebruikers die je opweg kunnen helpen.

  Bij Khao Sok heb ik met mijn vriend zelf een scooter gehuurd. Daar verschillen de meningen ook over maar daar vond ik alles prima te doen. Zo kan je op lokatie zelf wat kiezen waar je naartoe rijd.
  Let wel op bij een regenbui kunnen de wegen aardig glad zijn! En de meeste scooters hebben zijn voor nederlandse begrippen een motor. Geheel verzekerd ben je niet zonder motorrijbewijs. (Die heb ik wel in mijn bezit)

  nog een tip voor khao sok, bij Regen zitten er erg veel bloedzuigers. Ik had een lange broek aan met sokken er overheen. Een stel duitse meiden daar niet die op slippertje waren, die hadden er een stuk of 12 op de benen. hihi

 21. paty zegt op

  ik geraak niet op de website zegt steeds dat de url fout is mr toch bedankt vr info

 22. paty zegt op

  sorry dit was een reactie op de info rond greenhouse dus niet als reactie op jouw bericht. Kan je me tip geven waar te logeren in Khao Sok? liefst toch wat comfort 🙂
  dank je

 23. paty zegt op

  dank je voor de info. mr ik vond niet direct een mogelijkheid om betaalbaar nr het park te gaan. Enige wat ik gevonden had via reisburo was 370 vr 2 dagen per persoon en dat ik me wat te veel 🙂 vandaar de vraag…ik ga nu zeker een auto met chauffeur huren. Ik vind deze blog wel fantastisch zoveel reacties super

 24. Bert van Tuijl zegt op

  Dag Paty. In 2010 ben ik in Khao Sok geweest en heb een hut gehuurd bij Morning Mist Resort., waar ik prettige herinneringen aan heb. Gastvrije mensen, een prachtige bloemrijke tuin die grenst aan het natuurpark. Overdag komen de apen de oversteek maken naar deze tuin om zich tegoed te doen aan de vruchten die ze daar konden meepikken. Een goed restaurant en heerlijke cocktails. Mijn Thaise vriendin wilde graag een plant uit de tuin kopen om die mee naar huis te nemen. Dat was helaas niet mogelijk. Maar tot onze verbazing bracht een medewerker even later twee uitgestoken planten die we gratis mee mochten nemen. Het resort ligt dichtbij de ingang van het natuurpark waar je lange wandelingen kunt maken. En inderdaad, bij afkoeling van je voeten in het riviertje, heb je snel een paar bloedzuigers te pakken. Zorg wel voor goede schoenen en probeer niet zoals ik om met slippertjes de wandeling te maken. Het kan glad zijn, maar uit ervaring weet ik dat de medewerkers van het park zeer behulpzaam met de verbandtrommel bij een uitglijder. Veel plezier in Khao Sok . Voor informatie: http://www.khaosokmorningmistresort.com


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website