In Thailand is het erg gevaarlijk op de weg. Er vallen veel dodelijke slachtoffers in het verkeer. Meestal gaat het om motorbikes, deze zijn kwetsbaar en zelden wordt er een helm gedragen.

In deze video zie je beelden die zijn opgenomen met een beveiligingscamera. Het incident speelde zich af in Nakhon Chaisi een district in Centraal Thailand op ongeveer 56 kilometer van Bangkok.

Na ongeveer twee minuten zie je dat een pick-up om een obstakel midden op de weg probeerde te rijden en frontaal een wachtende man op een motorbike raakt. Het slachtoffer wordt daarna ook nog eens overreden door dezelfde pick-up. Het lijkt zelfs alsof de bestuurder in de pick-up gewoon doorrijd na het ongeval. Gruwelijke beelden, maar helaas wel aan de orde van de dag in Thailand.

Video ernstig verkeersongeval in Thailand

Bekijk de video hier:

[youtube]http://youtu.be/JrIj4n83qEc[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Videobeelden van een ernstig verkeersongeval in Thailand”

 1. kees zegt op

  Ik heb al veel ongelukken in thailand gezien.
  En meestal rijd de chauffeur gewoon door als of er niets gebeurt is.
  Het ergste is als je er met thaise mensen over praat ze het ook heel gewoon vinden.
  Mensen in een auto zijn verheven boven de mensen op een brommer.
  daarom was de eerste auto regeling zo’n groot succes.

  • geert zegt op

   Maar wat als er in de wagen een Farang had gezeten? Die hadden ze wel degelijk opgespeurd en misschien nog wel gelynched. Mij ontgaat ook de rol van die eikel die zijn scooter midden op de weg parkeert. In Nederland zouden hier toch wel een aantal mensen worden aangeklaagd. De bestuurder van de Pick-up, de man met de witte scooter en de mensen die het, in dit geval, plaats delict verlaten zonder hulp te bieden aan het slachtoffer. Hoop dat het slachtoffer het heeft overleefd, en dat er nog iemand het fatsoen heeft gehad om een ambulance te bellen.

 2. Pat zegt op

  Ik val weer uit de lucht, vermits ik op 32 jaar Thailand(reizen) nog maar slecht één (1) keer (!!) een aanrijding heb gezien. Dit was in Bangkok op Sukhumvit road op het kruispunt van Terminal 21 tussen een motorbike en een auto.

  Ik dacht dus dat er, ondanks het anarchisme op het vlak van gedrag in het verkeer, net heel erg weinig ongevallen gebeurden.
  Niet dus, en zo lijkt het alsof ik hier steeds uit de lucht kom vallen als Thailand weer eens meet de vinger wordt gewezen, en ik vind dat de Thaise mensen weer onterecht worden bekritiseerd.

  Met vakantie gaan naar Thailand (ook al is dat reeds 32 jaar en meerdere keren per jaar en vele weken) is duidelijk iets anders dan er wonen, is dan mijn enige conclusie.

  Ik ken het land en de mensen blijkbaar echt niet goed…

  • chrisje zegt op

   Hoi Pat
   Ik woon ongeveer 25km van Pattaya en ik kan U verzekeren auto rijden in Thailand is een waar avontuur
   De meeste thais rijden zonder verzekering (is hier niet verplicht)
   Telkens wij ergens naar toe rijden erger ik me kapot aan de thai rijstijl, zij kijken niet naar links of rechts
   Ik heb de indruk als zij achter het stuur zitten wanen zij zich de” de king off the road’
   Iedereen moet voor ze wijken,hier kan je niet relax rijden zoals in Europa

   • janbeute zegt op

    Christje hoe kom je aan zulke onzin .
    Verzekering van zo wel auto als motorfiets is wel verplicht in Thailand .
    Auto ouder als 5 jaar moeten zelfs een remmen test en smoke test ondergaan elk jaar bij een keurings station .
    Voor motorfietsen na 5 jaar verlichting , smoke en sinds kort geluids test .

    Jantje oud keurmeester , en behulpzaam geweest 7 jaar geleden bij een Thais keurings station
    Bij aanvraag type goedkeuring van een Nederlandse onderneming die remmen banken maakt .
    Was aanwezig bij de gehele procedure voor goed keuring door de zeg maar , Thaise RDW .

    Groetjes Jantje

  • Renévan zegt op

   Ik woon op Koh Samui en een maand geen ongeluk zien is een zeldzaamheid. Je hoeft trouwens maar op de weg te kijken waar de politie met een spuitbus de markeringen maakt na een ongeluk. Gemiddeld iedere dag drie zwaar gewonden dan tel ik de schaafwonden niet mee. Nu kunnen trouwens de toeristen die zonder rijbewijs als een idioot rondrijden op een brommer er ook wat van. Je ziet er iedere dag wel een in het verband vol met schaafwonden. Als ik op de brommer rij en mijn vrouw zit achterop en ik verminder vaart om een voetganger over te laten steken, geeft ze aan dat ik door moet rijden. Een voetganger is volgens mij vogelvrij in Thailand. Ik wilde hier net de ring road op rijden komt er een pick-up aan die met een rare beweging de bocht wilde nemen, en mij bijna raakte. Door de donkere ruit (die mogen ze van mij verbieden) kon ik zien dat een Thaise vrouw met een mobieltje aan het bellen was en met een hand de bocht om wilde sturen. In Nederland zou je een verwensing richting bestuurder sturen, maar dat mag ik niet van mijn vrouw. Niet om de verwensing maar om het gezichtsverlies dat je de bestuurder bezorgd. Als je de verkeerde treft weet je maar nooit hoe het afloopt.

 3. chrisje zegt op

  dit voorval heb ik ook persoonlijk meegemaakt niet ik was betrokken bij een soortelijk ongeval
  Zoals Kees zegt iedereen rijd gewoon door zonder zich te bekommeren om het slacht offer.
  Wij Buitenlanders die woonachtig zijn hier doen wat wij moeten doen en bieden spontaan hulp.
  Daarvoor krijg je achteraf veel dankbaarheid van het slachtoffer.
  Het zal je maar overkomen
  Morgen moet ik naar de luchthaven in Bkk met de auto men zoon komt op vakantie en ik zal pas gelukkig zijn wanneer ik heelhuids terug thuis ben dan zeg ik zoals altijd OEF OEF gelukkig thuis zonder brokken

 4. Jules zegt op

  Die dikke vent die zijn brommer overdwars midden op de weg zet, is de hoofdschuldige!!! Wat er door zijn kop gespeeld heeft, is compleet onduidelijk! Vanf het moment dat die in beeld is (de hele tijd), doet die stomme dingen… begint te bellen als die wegrijdt, maakt problemen voor andere brommers, en gaat midden op de weg staan!!!

  Zo bewust iemand dood rijden, is gewoon moord! Ik heb er geen woorden voor dat die Vigo doelbewust meer gas geeft, en over die man heenrijdt… Waar ik ook geen woorden voor heb, dat IEDEREEN gewoon doorrijdt, zelfs de directe getuigen (zwarte Honda Civic en SUV en brommer). Niemand helpt!!!

  Ik hoop dat alle betrokkenen de zwaarst mogelijke straffen krijgen, maar weet (helaas) maar al te goed dat er waarschijnlijk NIETS gebeurt. What can I say?!? TIT (This is Thailand)

  • Daniel zegt op

   Was ook mijn eerste gedacht. Om welke duistere reden plaatst die persoon zijn motor/bromfiets daar temidden op de weg om nadien maar gewoon weg te wandellen. Hij hoefde zijn voretuig minstens op de rand van de weg te plaatse.
   De pickup diende links van de weg te rijden.
   Niets gezien of gevoeld???
   Het zal je kind/man maar wezen.
   Ook in Belgie stel ik vast dat velen eerder op de claxon dan op de rem duwen.

 5. Pat zegt op

  Chrisje,

  Akkoord dat autorijden (deelnemen aan het verkeer) in Thailand een heus avontuur is, maar mijn mening daarover is dat dit vaak de alertheid ook ten goede komt…

  Ben net terug van Pattaya en heb daar heel intens deelgenomen aan het verkeer met mijn motorbike.
  Ik zie ook wel dat de verkeersregels niet conform de onze zijn, maar in die anarchie zie ik anderzijds toch ook wel duidelijkheid en zelfs een bepaalde hoffelijkheid.

  Trouwens as je ziet hoe gedetailleerd onze westerse verkeerswetgeving is uitgeschreven en anderzijds ziet dat er ook elke dag zware/dodelijke verkeersongevallen gebeuren, dan snap ik hier de kritiek niet…

  MIJN PUNT : je kan pas kritiek geven en verbanden leggen, als je gaat kijken wat de oorzaak/aanleiding/reden is.
  In het voorbeeld dat we zien in het filmpje gaat het over een menselijke fout, en daar kan de wetgeving nooit iets aan veranderen.

  Ik wil trouwens ook nog aannemen dat oudere (Westerse) mensen moeilijkheden ondervinden om te functioneren in het Thaise verkeer, maar als vitale man of vrouw is het mijns inziens toch ook niet echt een overlevingstocht.

  • kees1 zegt op

   Beste Pat
   Ik geloof verdomd dat ik dement begin te worden
   De aanrijding vind plaats met een niet al te hoge snelheid. Na de aanrijding had de auto kunnen stopen.
   Maar nee hij geeft gas bij om over de brommer en de man die op de grond ligt heen te komen. Daar na rijd hij gewoon door. Dat noem jij een menselijke fout.
   Laat ik nu hopen dat jij geen rijbewijs heb. Ik wil volgend jaar in Thailand gaan wonen

 6. Bangkokker zegt op

  Als je nog maar één keer een ongeluk gezien hebt, dan heb je 32 jaar met een blinddoek opgelopen of je hebt je opgesloten in je hotelkamer.
  Als je goed om je heen kijkt zie je (zeker in Bangkok) dagelijks ongelukken.

  Ik heb soms doodsangsten uitgestaan in een taxi! En dat komt niet omdat ik bang uitgevallen ben.
  Ongelukken zijn aan de orde van de dag, vaak te wijten aan drank.

 7. Pat zegt op

  Ik krijg hier nu kort na mekaar twee kleine vegen uit de pan, terwijl mijn scherpe reacties vaak niet gepubliceerd worden…

  Aan Bangkokker : nee ik heb me niet opgesloten en of met een blinddoek rondgelopen, ik zeg u wat ik al die jaren (niet) heb gezien aan ongevallen (juist, eentje maar).

  Aan Kees : met een menselijke fout bedoelde ik vooral dat dit ongeval niks te maken heeft met de regelgeving en met Thailand, wel met het menselijk falen.
  Falen door domheid, falen door verstrooidheid, falen door slechte wil, or whatever.

  En uiteraard keur ik dit gedrag totaal af.

 8. jan geluk zegt op

  Je ziet ook in het filmpje waa er overigens veel meer op youtube staan dat de mede weggebruikers totaal ongeintreseerd doorrijden na dit vreselijke ongeluk.En al die passerende scooterrijders allemaal zonder helm op .Na dat ik ooit in thailand zo maar van de weg ben geduwd door een autobestuurder die daarna door rood wegscheurde. 9 van de 10 hebben geen rijopleiding gehad en rijden ook nog onverzekerd rond.Laatst zagen we bij ons in de straat een 14 jarige meid in de nieuwe pickup rijden van haar ma en op de laadruimte zwaaiden 4 kinderen me toe.Toezicht controle en verantwoording kennen ze niet in Thailand.Heb nog nooit ergens een leswagen op straat gezien in thailand,zijn er die wel?
  De tjoek rijders hoeven zelfs geen rijbewijs te hebben terwijl zij toch een aanzienlijk aantal verkeersdeelnemers zijn.Dit gedrag blijf je houden zo lang de Politie uitsluitend op het boete bedrag is geconcentreerd en geen snars geeft om veiligheid en voorkomen van ongelukken.

 9. kees1 zegt op

  Beste Pat
  Ik kan niet weten wat jij allemaal bedoelt met een menselijke fout. Willens en wetens over iemand heen rijden is geen foutje. Dat is opzet erger nog poging tot doodslag Vandaar mijn reactie
  Verder ben ik met je eens dat er in Nederland ook doden vallen. En wel 650 per jaar tegen Thailand
  14000 En noch steeds stijgend. Ik laat me vertellen dat dat neerkomt op 4,4 doden op de 100000
  In Nederland en 38,1 op de 100000 in Thailand. Dat verschil is dermate groot dat je er toch wel een beetje van moet schrikken denk ik zo
  Thailand staat op de tweede plaats wat betreft het gevaarlijkste land ter wereld wat. Betreft het verkeer
  Alleen Venezuela telt meer verkeersdoden per jaar. Nederland behoort samen met Zweden en Engeland tot de meest veiligste landen ter wereld. Ik heb die gegevens van google
  Ik zit hier Thailand niet af te kraken. Ik hou van Thailand maar het is zoals het is

  ik ben zelf Internationaal chauffeur geweest en zo doende wel een paar miljoen kilometers gereden in allerlei landen.Ik red me wel in Thailand. Anders is het voor Pon mijn vrouw die 30 jaar geleden hier in Nederland haar rijbewijs gehaald heeft. Ze rijd nog steeds keurig netjes volgens het boekje
  Dat gaat in Thailand niet lukken.
  Dit is geen veeg uit de pan Pat. Je mag van Thailand houden maar je moet niet zegen dat het er nooit regent.

  Met Vriendelijke Groet Kees

 10. Pat zegt op

  Kees1, ik pik vooral even in op je laatste zin, omdat ik dit wel vaker te horen krijg.
  Men heeft mij immers al vaker gezegd dat ik Thailand en de Thaise mensen teveel eer geef, terwijl de realiteit soms gans anders is…

  Nochtans behoor ik niet tot de naïevelingen van deze wereld en is mijn waarneming en mensenkennis meer dan behoorlijk ontwikkeld.

  Echter, ik ervaar contacten met Thaise mensen blijkbaar anders, ook al ze ik hun scherpe kantjes best.
  Alleen stel ik mij (ZEKER VOOR MIJN DOEN als Antwerpenaar met een groot zelfvertrouwen) vrij nederig op, aangezien ik een gast ben.
  Dit verwacht ik ook van onze nieuwe Belgen, als je begrijpt wat ik bedoel, en het is één van de redenen waarom ik zo verzuurd ben in mijn Vlaamse landje…

  On topic, ik aanvaard dat er veel verkeersongevallen gebeuren en dat er veel nonchalance en te weinig wetgeving in het verkeer is, maar ikzelf heb effectief nog maar één verkeersongeval zien gebeuren.

 11. kees1 zegt op

  Moderator: svp niet chatten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website