Mag je met een motorbike ook op de snelweg rijden?

Beste lezers,

Ik wil deze keer bij mijn bezoek aan Thailand een motor huren in in ieder geval van Chiang Mai richting Pai rijden. Ook is er een plan om de Mae Hong Son Loop te gaan rijden.

Het enige wat ik nergens terug kan vinden is of je met de motor op alle wegen mag rijden. Ik vernam van vrienden van mij dat een motor niet op alle snelwegen mag. Zij rijden van Pattaya naar Bangkok altijd binnendoor. Het lijkt me wat vreemd dat dit niet mag?

Wellicht is er iemand die ook motor rijd in Thailand of een antwoord heeft op mijn vraag?

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 3.67/5. From 6 votes.

10 gedachten over “Mag je met een motorbike ook op de snelweg rijden?

 1. We hebben eens een motor rijdende Finse buurman gehad en die reed zo’n groene Kawasaki ik denk 250 of 300 cc en die werd ergens richting Bangkok van de snelweg gehaald en naar een plek geescorteerd waar hij wel mocht rijden. Op sommige plekken staan er borden dat er geen motors mogen rijden, ze lieten het aan hem zien. En geldt dus ook voor de iets zwaardere motoren, dan motorbikes van 100-125 cc.

 2. Als je met snelweg een autosnelweg bedoelt, dan is het neen

 3. Op de highway mag niet rijden met een motor. B. V. Highway no. 7.
  Je wordt boj de tolpoortjes tegen gehouden.
  Maar op amdere wegen b.v. weg no.36.
  Ben

 4. Voor zover ik weet mag een motorfiets/scooter niet op de tolwegen rijden. Op alle andere wegen zijn ze toegestaan.

 5. de route van Chiangmai naar Pai is ‘n gewone provinciale weg.
  Zeker geen snelweg of highway. Let op plm 700 curves.
  Wil je de MaeHongSon-loop doen, dan geldt hetzelfde. Gewoon met de motorbike 125 cc te doen.
  Prachtige tour, ‘n aanrader.
  Welcome to Thailand

 6. Wat bedoel je met snelweg? Ik heb in de Isaan jarenlang met een 110 cc motor gereden en mocht op iedere weg rijden. Maar ik kan me voorstellen dat er rond de grootste steden tolwegen zijn waar je niet met een tweewieler mag komen. Dan staan er borden, lees ik, en zoek je een andere autoweg. Er zijn er zat in dit land. Dus maak je geen zorgen, je kunt overal komen, ook met een motor van 110 cc.

 7. Beste ??

  Inderdaad zijn er (meestal) tolwegen waar je niet met een motor op mag rijden, daar staat ook een bord “verboden voor motoren” zelfde als in Nederland.

  In Chiang Mai (en ik woon daar al vele jaren), heb je dat niet.
  Van Chiang Mai naar Pai of de Mae Hong Son Loop, (is meerdere dagen) kan je prima rijden met een motorbike van 150cc of meer, deze zijn volop te huur in Chiang Mai.

  Heel verstandig is, om eerst een paar nachtjes in het Dutch Guesthouse te verblijven, daar zijn veel Nederlanders en vele weten belangrijke dingen.

  Herbert de eigenaar “regelt” wel een motorbike voor je, met een zeer goede verzekering en een ophaal service als de motorbike stopt, dit is ongelofelijk belangrijk.

 8. Al een paar keer ben ik door de tunnel bij Pattaya Klang gegaan. Dat zou ook niet mogen. Ik was de enige niet. Maar dat geeft geen toestemming he.

 9. Bij de tol op de snelweg Pattaya-Bangkok eens een bekeuring gehad toe ik daar met een Honda motor reed.
  5 officials, boete omlaag gepraat, geld mocht niet direct in het handje maar ik mocht het op de benzinetank neerleggen, waarna een official het voorzichtig doch snel oppakte en zijn zak stopte. Detail: hoe meer ik de boete naar beneden praatte, des te meer van de officials verdwenen.

 10. Neen, je mag niet met je motorbike op een blauwe tolweg rijden. Mijn advies gebruik Waze en vink de instelling aan “vermijd snelwegen” bij twijfel volg je de groene wegwijzers en niet de blauwe (omgekeerd als in België). Succes met de trip alvast!

Reacties zijn gesloten.