Lezersvraag: Watertank onder de grond

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
3 maart 2020

Beste lezers,

Onze watertank is aan vervanging toe en hoor dat mensen ze ook in de grond stoppen, wie heeft hier ervaring mee? Graag uw mening hierover.

Dank u.

Groet,

Marco

No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Watertank onder de grond”

 1. Willc zegt op

  Hallo Marco,

  Ik heb er 1 al jaren onder de grond,is lager gegraven dan de gemeentelijke waterbuis,dus loopt altijd netjes vol naar beneden ,zeg maar.
  1x probleem gehad.
  De ballon voor het waterpeil (sorry,weet de technische naam niet ) was stuk, dus het water bleef lopen,viel pas op met de rekening.
  Heb ook nog geen problemen gehad met slijtage vd pvc buizen,dus tot nu toe alles naar volle tevredenheid.
  Mvgr,

  Willc

  • Ton Egbers zegt op

   Die drijvende bal met kraan is een zgn vlotterkraan. Er zijn ook andere modellen (zie google images) zoals die nu meest gebuikt in wc spoelbakken die in de muur zitten (groot merk Geberit) Die kan ook in n ingegraven watertank overigens en ik denk zelfs robuuster/duurzamer dan die ouderwetsere met bal.

 2. Sjaak S zegt op

  Dat heb ik een tijd gedaan en is vooral goed wanneer je weinig druk op je leiding hebt staan. Maar in de laatste drie jaar is onze watertoevoer vrij constant en sinds onze pomp kapot ging, vond ik het niet meer nodig daarin te investeren.
  In ieder geval had ik toen altijd koel water.
  Ik heb wel plannen om ze weer te gebruiken, maar dan moet ik de tanks eerst verlossen van de vele wortels die maar binnen gegroeid zijn. Ik had betonnen ringen laten plaatsen, die ik aan de binnenkant van een coating voorzien had. Zou ik nu niet meer doen.
  Beter die grote, vierkante, cubusvormige tanks plaatsen. Dan komt er ook niet snel ongewilde rotzooi binnen.
  Wat je ook moet bedenken, is dat je altijd pompen moet om aan dat water te komen.
  Heb je een normale watertank en je kunt deze hoog genoeg boven de grond plaatsen, en je hebt voldoende druk, heb je waarschijnlijk niet eens een pomp nodig.

 3. Ben zegt op

  De ballon is een vlotter .
  Ksn je zo kopen of een komplete nieuwe kopen met kraan.
  Ben

 4. Ben zegt op

  Als je de tank in grond doet er wel voor zorgen dat alle leidinge er van de bovenkant in komen dis niet van de zijkant ivm lekkage.
  Ben
  Ps ik woon in pattaya dark side

 5. Ben zegt op

  Wel min. 15m hoog is 1,5 bar

  • Cornelis zegt op

   Lijkt me bij een ondergrondse watertank lastig te realiseren…..

 6. Peter zegt op

  Ook 2x maal een defect aan de vlotter van mijn watertank gehad. Resultaat een doorlopende wateraanvoer van de gemeenteleiding.

  Het is niet de bol die defect raakt, maar het scharnier. De metalen borgpen roest, breek uiteindelijk of het scharnier komt vast te zitten. Opgelost met een roestvrijstalen spitpen.

  Wel uit Nederland mee moeten nemen want het in Thailand kopen van een roestvrijstalen pen is niet gelukt. Sedert jaren geen last meer.

 7. l.lagemaat zegt op

  Mijn voorkeur gaat uit naar een bovengrondse kunststof UV-protection watertank.
  De ondergrondse tank was moeilijk schoon te houden en heb nu bovengronds.

  Kortgeleden de stop onderaan losgedraaid en door gespoeld via een watertank auto en je schrikt hoeveel
  rommel eruit komt voordat er weer schoon water uitkomt. Wel een eigen waterpomp om water op te pompen.
  Er kan evt. een dakje boven geplaatst worden i.v.m. de zon. Door bomen/bladeren geen probleem: schaduw.

  Je hebt altijd een pomp nodig voor voldoende druk: douchen en tuin sproeien.

 8. Pete zegt op

  Normaal gesproken is de waterdruk te laag , reden waarom bijna iedereen een pomp heeft. Bij gebruik van een ondergronds tank, eenvoudig een hydrofoor toepassen.

 9. eduard zegt op

  als je hem in de grond stopt heb je een ander soort pomp nodig om het water op te ,,zuigen,, zg dompelpomp methode. Voor huis alleen op de begane grond is die voldoende, heb je nog een etage erop, zal je er nog een normale pomp bij moeten hebben.Anders totaal geen druk boven.Maar met alleen begane grond vind ik toch het fijnste met een gelaste stellage ,iets hoger dan je kranen. Nooit gezeur, natuurlijke kracht en werkt ook als je geen stroom hebt,maar is mijn mening.Heb er 1 huis mee en bevalt me goed.

 10. Sjaakie zegt op

  Heb geen ervaring met een plastic watertank boven of onder de grond, maar weet van anderen dat een bovengrondse tank het makkelijst is voor schoonmaken. Mocht ik nog een watertank willen plaatsen, dan zou ik nu kiezen voor een bovengrondse tank.
  Heb wel discussie met een vriend over het hebben van een watertank in de grond, maar dan een met opgebouwde betonnen ringbuizen afgedekt met een 5 cm. dikke betonnen deksel waarin wat betonijzer.
  De discussie gaat er over, is het wel of niet gevaarlijk een dergelijke gegraven tank met een 5 cm dikke betonnen deksel af te dekken en dan bovenop die deksel nog eens 30 of 60 cm. zand?.
  Die deksel wordt van tijd tot tijd nat door regen of beregening met tuinsproeien, het betonijzer kan gaan roesten, het betonijzer zet uit door dit roesten en verzwakt de deksel.
  Vervolgens loop je er over die niet meer zichtbare deksel en zou je dan wel of niet door de deksel heen kunnen vallen als die deksel degenereerd?
  Heeft iemand daar verstand van dan hoor ik dat graag.

  • Joeri zegt op

   Ik ben al eens door zo een deksel gezakt. Kon op tijd mijn armen spreiden zodat mijn val werd gebroken en op armkracht uit die put kon geraken. Wel wat schaafwanden. Dus goed markeren waar die put steekt en niet op het deksel staan.
   Mvg

   • Sjaakie zegt op

    @Joeri, dank voor je reactie, Paar relevante vragen, zat deze deksel onder of boven de grond, is bekend hoe oud deze deksel was, zat er betonijzer in het het beton?
    @Marco, de te vervangen tank is van plastic, hoe oud is die tank dat ie aan vervaning toe is?

    • Marco zegt op

     De tank is van plastic en ongeveer 15 jaar oud.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website