Lezersvraag: Wat is verkoopprijs van een koe in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
5 november 2020

Beste lezers,

Om een operatie van mijn vrouw te bekostigen, heeft mijn familie voorgesteld om mijn koeien te verkopen. Het betreft moeder koe (7 jaar oud) en dochter (1 jaar oud).

Heeft iemand een idee wat de verkoopprijs ongeveer zou moeten zijn? Ze vertelden mij dat de prijs op dit moment niet geweldig is. Ze denken aan 40.000 baht.

Omgeving Roi Et.

Groet,

Piet

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Wat is verkoopprijs van een koe in Thailand?”

 1. Ed zegt op

  Moderator: Onleesbaar door verkeerd gebruik van leestekens. Dus wordt niet geplaatst.

 2. dierickx luc zegt op

  Maximum, eerder 30.000

 3. Tooske zegt op

  Piet,
  Het is, natuurlijk sterk afhankelijk van het ras en de toestand van de koe en het kalf.
  Maar voor 40.000 thb zou ik ze meteen verkopen.
  De prijzen hier liggen voor vleeskoeien kruising net charolais tussen de 30 – 40.000 thb
  het inlandse ras doorgaans een veel kleinere soort rond de 8 a 10.000 thb.
  Hetgeen ik vermoed zal het een thais ras zijn en dus zou ik die 40.000 thb meteen aannemen.

 4. Guy zegt op

  Dag Piet,

  Koeien kopen zonder zien is overal ter wereld moeilijk en no don.

  Mocht je erin slagen een paar foto’s van die dieren te bezorgen dan zou een richtprijs geven wat makkelijker zijn.

  Mij lijkt 40000 voor de beschreven dieren wat weinig en mijn schoonbroers(Thai met heel wat koeien) delen dezelfde mening.

  succes

 5. Paul zegt op

  Hallo Piet,
  Persoonlijk zou ik die koeien niet verkopen. De prijs is nu laag. Het gaat om ongeveer 1100 Euro. Volgens mij kan je beter 1100 Euro overmaken. De koeien kan je altijd nog verkopen.
  Beterschap voor je vrouw.

 6. Ger-Korat zegt op

  In plaats van de koeien te verkopen zou je eens bij deze en gene in het ziekenhuis ten rade kunnen gaan want meestal wordt de Thai geholpen via overheidswege. Mocht in het ziekenhuis in Roi Et de operatie niet uitgevoerd kunnen worden dan word men doorverwezen naar de grotere ziekenhuizen in Khon Kaen, waaronder de grote universiteitsziekenhuis. Ik ken Roi Et ziekenhuis en ken diverse gevallen van doorverwijzingen, ik denk het beste dat ze in overleg met de arts dit dienen te regelen. Zelf voor mijn tandarts in het ziekenhuis in Roi Et heb ik voor bijvoorbeeld een brug een verwijzing naar Khon Kaen mocht ik dit nodig hebben terwijl ze een grote tandartsafdeling in Roi Et hebben. Ik denk dat het regionale ziekenhuis niet alle faciliteiten heeft, dus vraag om doorverwijzing en ga niet zelf betalen of ga direkt naar Khon Kaen en probeer het rechtstreeks daar te regelen, ken ik ook mensen die zelf naar een andere provincie (bijvoorbeeld van Nong Khai naar Udon, van Phetchaburi naar Bangkok, etc) zijn gegaan om de behandeling elders te doen, het is wel mogelijk.

 7. Paul Vercammen zegt op

  Beste,
  heb een tijdje geleden dezefde vraag gesteld en inderdaad 40.000bath blijkt de prijs te zijn. Alhoewel men in de buurt van Korat meer naar de 30.000 neigt.

 8. Antonius zegt op

  Beste Piet,

  De opkoper denkt in kilo”s vlees. Levend gewicht. De slager gaat uit van de verwachte kilos’s schoongemaakt na slacht. Waarschijnlijk zal een opkoper de koe slachten en het kalf door verkopen.

  Succes, Groet Antonius


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website