Beste lezers,

Hier ben ik weer met een nieuwe vraag. Ik hoop dat er tussen de negatieve opmerkingen die zullen komen, ook een paar positieve, bruikbare zitten. Dit topic heb ik nu slechts één keer op Thailandblog gezien, maar ik vond geen bevredigend antwoord.

Het gaat hierom: Thailand heeft een groot probleem. En wel met de plastic vervuiling. Ik wil hier iets aan doen. Ik kan niet veel doen, maar alle kleine beetjes helpen. Ook voor mij persoonlijk hoop ik daarmee een oplossing te vinden. Het gaat om de vele plastic flessen water die we maandelijks gebruiken om voor drinkwater te zorgen. Nu koop ik bij de Makro al die 6 liter flessen en voor mijn vrouw de 1,5 liter flessen. Daarnaast gebruiken we de grote goedkope 20 liter flessen, die hergebruikt worden. De flessen van de Makro zorgen voor een grote plastic overlast, omdat ze maar een keer gebruikt worden.

Dus heb ik eraan gedacht om het kraanwater te zuiveren en dit alleen nog maar als drinkwater te gebruiken. Ik mag dan wel geen grote kosten besparen, maar ik hoef dan wel minder te gaan inkopen en heb niet zoveel rotzooi. Dus het is beter voor het milieu.

De laatste twee weken ben ik op internet gaan zoeken en vind tot mijn verbazing vrij weinig over filtersystemen. Er staan een paar filmpjes op YouTube, ook een interessant filmpje van een Amerikaan die zijn eigen filterinstallatie gebouwd heeft, maar weinig echt praktijk ervaringen.

De winkels zoals HomePro, BlúPort en Global House hebben wel diverse produkten in de aanbieding. Ook bij Lazada kun je ze bestellen. Je hebt ze 1, 2, 3, 4 en 5 staps. Je hebt met reverse osmosis, UV filtering enzovoorts.

Een buurman schreef me gisteren dat zijn installatie maar liefst 192.000 Baht gekost heeft. Hij heeft dan wel drinkwater kwaliteit in het hele huis. Ik slikte al toen ik bij Homepro over de 24.000 Baht kwijt zou zijn.

Nou vraag ik me, wat heb ik nodig? Ik krijg gewoon water via de leiding en woon op het platte land. Daar gaat ook af en toe een plastic buis kapot, dus er zitten soms vervuilingen in het water.  Dus is een iets grotere voorfilter die dat soort vervuilingen eruit haalt al niet verkeerd. Bij HomePro hadden ze er een die ook een backwash systeem had voor 12000 Baht. Dat ding is ongeveer 160 cm hoog. Die zou ook de kalk eruit halen volgens de verkoper. Dus zou deze ideaal zijn om meteen het hele water voor het huis te filteren?

Dan dacht ik er aan om filters voor drinkwater bij mijn kraan te gebruiken. De vijfstaps leek me goed, met UV filtering. En hier zitten verschillen in prijzen, te beginnen bij systemen van rond de 1000 baht tot 8000 baht en hoger. Waar zitten de prijsverschillen in?
Ik ben niet kapot van reverse osmosis, omdat deze het water té zuiver maken. Dat is, zoals ik lees, niet goed voor het lichaam. Maar van de andere kant lees ik ook dat mijn flessenwater ook zo gezuiverd is, dus geen verandering wat dat betreft, en als je gezond eet en drinkt, je ook de mineralen via je voeding naar binnen krijgt.

Of zijn die filter installaties van HomePro waardeloze troep? Moet ik werkelijk een installatie van duizenden Baht in mijn huis hebben om er goed mee te varen?

Ja, ik weet het, je kunt alleen die her-opvulbare flessen gebruiken. Maar naar mijn ervaring is dat nou niet bepaald lekker water. Het smaakt vaak naar aarde. Voor koffie is het goed, want dan overheerst de koffiesmaak, maar als je er ijsklontjes van maakt of gewoon koud drinkt… nee niet lekker. Ook wordt er op diverse forums geschreven dat je niet weet hoe de kwaliteit daarvan is.

We zullen ze wel blijven gebruiken, ik wil alleen af van het moeten kopen van de enorme hoeveelheid plastic flessen.

Dus…. zijn er mensen met goede ideeën over wat ik in Thailand kopen kan, zonder dat het me een arm en een been kost?

Bedankt alvast voor de reacties!

Groet,

Sjaak S


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

48 reacties op “Kan ik kraanwater in Thailand zuiveren tot drinkwater?”

 1. Bert zegt op

  Wij hebben 2 van die filters die je rechtstreeks aansluit op de kraan. Thuis hebben we van Everpure(HomePro 9.000 thb, filter vervangen kost thb 3000)en de dochter heeft bjj de zaak Siebel Eltron (HomePro thb 12.000, filter thb 3.200) Beide filters gaan ongeveer een jaar mee. Bij ons betekend dat 1 liter gefilterd water ongeveer 1 thb kost. Scheelt een hoop gesjouw en een hoop plastic voor het milieu. Persoonlijk vind ik de Siebel beter omdat die een hogere doorstroomsnelheid heeft.
  Beide zijn eenvoudig te monteren en het wster smaakt prima.

  • David H. zegt op

   Je zou voor gebruik van deze osmose filters a la home Pro ook de aanvoer kunnen splitsen en een kraan appart voor drinkwatergebruik alzo maken via deze toestellen , zal je wel wat verschil maken in filtervervanging als je niet meer afwast met drinkbaar water ……tenzij je dit nu al zo gedaan hebt natuurlijk ?

   • Bert zegt op

    Deze filters zijn daar in voorzien. Zit een klein kraantje voor op de kraan of staan geheel los van de normale kraan

  • hansman zegt op

   Hallo Bert, wil je het typenummer van de EVERPURE en de Stiebel Eltron filters nog ff doorgeven voor mijn verdere onderzoek in dezen?
   Dank!!

   • Bert zegt op

    Siebel Eltron https://www.homepro.co.th/product/1090573

    Everpure https://www.homepro.co.th/product/286863

    dit is de filter die er in moet, de link van het app kan ik niet vinden.

    Als je de keuze kunt maken zou ik voor de Siebel Eltron gaan, omdat die een hogere doorstroomsnelheid heeft. Wij hadden die andere eerder gekocht.
    Bij “onze” HomePro zijn de filters van de Siebel altijd op voorraad, de andere bestellen ze.

    • Sjaak S zegt op

     Deze Stiebel Eltron Fountain 7S bevalt me tot nu het beste. De filter ziet er goed uit en de beschrijving ervan duidt op een naar mijn mening goed systeem. Ook geeft hij een waarschuwing wanneer de filter gewisseld moet worden. Dat miste ik bij de andere systemen.
     Wat ik ook goed vind is dat er geen reverse osmose gebruikt wordt, maar een magnetisch systeem.
     Ik ga me daar nog iets verder in verdiepen!

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Bert,Om onnodig plastic afval te verhinderen is het zeker een goede zaak om dergelijke filters te monteren.
   Alleen bij jou berekening van 1Baht per Liter zou ik graag willen weten,hoeveel mensen in jou familie hier gebruik van maken,en hoe hoog uiteindelijk jullie water gebruik is?
   Verder is het ook belangrijk te weten,of al het gebruikte water voor de verdere huishouding ook door deze filters gereinigd word?
   Een eventuele splitsing van drink en normaal huishoud water, zo ook David H deze in zijn reactie beschrijft, zou ook volgens mij nog een belangrijke prijsverandering kunnen brengen.
   Bovendien is de goede smaak van het water nog lang geen enkele garantie,dat het drinkwater dan ook werkelijk gezondheids onbedenkelijk is.
   Is deze onbedenkelijkheid onderzocht worden van een onafhankelijk laboratorium,of vertrouw je hier de aanwijzingen van de filter producent?

   • Bert zegt op

    Alleen het drinkwater gaat door de filter, Wij gebruiken dat ook om te koken en groente te wassen.
    Ons huishouden bestaat uit 4 personen en bij de zaak van mijn dochter zijn 5 personen.
    Vroeger sleepte wij iedere week 10 flessen van 6 liter water naar huis.
    Dat is 60 liter x 50 weken is 3.000 liter.
    Een filter kost rond de thb 3.000 dus ongeveer 1 thb per liter.
    Wij vervangen de filters 1x per jaar.

    De grote flessen van 20 liter voor thb 20 zijn ook 1 thb per liter, maar m.i.niet zo schoon en hygiënisch.

    Dus alleen het drinkwater wordt gezuiverd, voor douche, wc etc is gewoon gemeente water.
    Ik vertrouw hierbij op de aanwijzing van de fabricant.
    Everpure is een Amerikaanse firma
    https://everpure.pentair.com

 2. ruud zegt op

  Ik heb zelf ook wel eens over een drinkwater installatie gedacht, dus ik ben ook wel benieuwd.
  Het lijkt me niet zinnig, om het hele huis van drinkwater te voorzien.
  Het leidingwater is uitstekend geschikt om je tanden te poetsen en je te wassen.
  Misschien zou je voor de rest van het huis een niet te duur filter kunnen kopen, dat de ergste vervuiling – voor zover aanwezig – eruit haalt.

  Aangezien u op het platte land woont, zou ik voor uw drinkwater niet beginnen met leidingwater, maar met regenwater.

  • Chris van het dorpje zegt op

   We drinken alleen regenwater ,
   mijn vrouw en haar ouders het hele leven al
   en ik ook al over 12 jaar en nog nooit problemen gehad .
   En het is ook nog gratis .

 3. Jef Van Camp zegt op

  Kijk eens op de site van Marcel Luijendijk: https://www.tradeline.nl/
  Wij gebruiken die toestellen (één van 5 liter en één van 12 liter) al enkele jaren en zijn er zeer tevreden van. Ondertussen hebben al heel wat van onze kennissen/vrienden ook een toestel aangeschaft.

 4. Singtoo zegt op

  Wij gebruiken nu een water leverancier met flessen van 18,9 liter inhoud.
  We betalen B 40 per fles.
  En B 100 statiegeld per fles.
  We gebruiken 1 tot 3 flessen per week.
  Dit is ook reverse osmosis water.
  Maar ik heb het idee dat ik maag klachten krijg van dit reverse osmosis systeem.
  Ik weet niet of het tussen mijn oren zit of dat er een kern van waarheid inzit.
  Dus is reverse osmosis water te dood gereinigd of zo?

  Vaak hebben die filter sets actieve coal, Resin (Hars) en dan ook nog een wit voorfilter.
  En eventueel aangevuld met een UV lamp.

  • Sjaak S zegt op

   Dat soort flessen gebruiken wij ook, maar de kwaliteit varieert en vaak zit er een voor mij modderige bijsmaak aan, wanneer je het puur drinkt.
   Ikzelf vond het systeem dat men in HomePro aanbood interessant: een filter die de kalk en het grootste vuil vermindert en dan het compacte systeem dat een aparte kraan voor drinkwater heeft. Ik heb net een paar foto’s in de winkel gemaakt van diverse systemen en ga op internet zoeken naar de verschillen.
   In ieder geval ga ik ook dankbaar gebruik maken van jullie tips alhier.

  • rori zegt op

   Ik heb in Jomtien in het appartement zoiets als hier geinstalleerd. Kan ook het water in de centrale hal inkopen maar dat kost 1 bath pet liter. Staat een centraal systeem welke goed onderhouden wordt.
   Kookten echter het water hiervan wel voor gebruik.
   Omdat ik dat niet vond smaken en we toch waterflessen bleven kopen in Lotus Tesco heb ik in het appartement een Mazuma systeem als in de bijgevoegde link aangeschaft voor een dacht ik voor 9000 bath bij Home Pro (met UV lamp). Dat was twee jaar geleden. Ze hebben goedkopere maar ik wilde geen plastic filtersysteem omdat plastic altijd blijft uitademen.

   https://www.homepro.co.th/product/50222

   Goedkopere
   https://www.homepro.co.th/product/264318
   https://www.homepro.co.th/product/215413

   https://www.youtube.com/watch?v=G0jRb5jM2n8

   In Uttaradit hebben we een heel groot “industrieel” systeem met een 2 tussentanks. 1 van 500 en 1 van 2000 liter.
   Hier vullen we zelf en verkopen lokaal “NAMITR” waterflessen in kleine flessen van 0,5 liter, 1,5 liter en de grote van 5 gallon is ongeveer 19 liter.
   Kosten 20 bath voor de 19 liter. Levert eigenlijk niets op maar als wij er niet zijn is het voor schoonmoeders een leuke hobby en omdat er mensen komen een leuke sociale bezigheid.

  • ruud zegt op

   De kwaliteit van dat water zal sterk afhangen van hoe goed die flessen worden gereinigd.
   Wat dat betreft, heb ik weinig vertrouwen in water dat niet van een bekende producent is.

   • rori zegt op

    Eh de kleinere waterbedrijven worden maandelijks gekeurd. Het water word onderzocht op mineralen, metalen, en (bacteriele) verontreinigingen.

    Ik weet dat bij de grotere bedrijven welke veelal met personeel werken uit Myanmar vaker een oogje dicht word geknepen. Ik zou zeggen het is net andersom.

    De kleine PET flessen komen rechtstreeks uit de extruder waar het plastic gevormd word uit staven bij een temperatuur van ongeveer 125 tot 150 graden.

    De grote retour flessen worden eerst aan de buitenzijde gewassen onder hoge druk. Daarna worden de doppen verwijderd en de flessen op druk getest op lek.
    Het lek-testen vind ook plaats bij de petflessen.

    Daarna worden de doppen van de grote retourflessen (20 liter of gallon) separaat gereinigd met soda oplossing evenals de flessen.
    Hierna gespoeld met koud schoon water.

    Dan worden ze gereinigd met een chloor zout oplossing. Geen chloor zoals wij dat kennen uit huis en keuken gebruik want dit blijf je ruiken.
    Na de chloorwassing worden de flessen de flessen 3 keer gespoeld. Alle stappen vinden plaats met nozzles (lange buizen met gaten in de omtrek) in de fles en onder druk.

    Na deze spoeling worden de flessen nog een keer gespoeld met warm water van 80 tot 90 graden.

    Hierna worden ze gevuld in een schone (voedsel en drank hygiene) met schoon gefilterd water. Niet anders dan bij de nederlandse bottelarijen.

    Ik weet uit ervaring dat de inspecteurs bij kleinere bedrijven meer op zoek zijn naar redenen om deze bedrijven te stoppen.
    Water en vooral drinkwater is in Thailand een monopolie zaak van gemeente en overheden. De grotere bedrijven worden bevoordeeld omdat hier meer geld mee gemoeid is en deze bedrijven ook vaak meer voor de “omgeving” doen.

    Om zonder meer en zonder kennis te roepen dat een “bekende” producent beter is durf ik heel sterk in twijfel te trekken en wil je hierbij uitnodigen om eens met mij bij een paar “grote” jongens langs te gaan. en zelf te oordelen.

    Oh mijn werkervaring van ligt toevallig bij de grote bottelarijen van heel bekende frisdrankbedrijven en de grootste twee (nu 1) bierbrouwerij(en) ter wereld.
    Ook heb ik jaren gewerkt bij de grootste melkverwerker in noord-, oost-, en zuid Nederland en de wereld.

 5. Pieter zegt op

  Splitsen kan goed, maar is misschien anders in het binnenland van Isan.
  Onze zoon (in Samut Prakan) heeft het gesplitst bij de keuken kraan: 1 kraan voor gewoon kraanwater, afspoelen keukengerei, etc. en 1 kraantje vanaf het filtersysteem om vandaar flessen te vullen voor in de koelkast, voor het voedsel, thee te zetten en koffie te maken. Dat water smaakt prima en is (volgens claim verkopers) schoner dan flessenwater. Ik drink het al jaren als ik daar ben en heb nooit problemen gehad. Ik geloof dat er “SAFE” – Super AlkaLi (+ post filter) als merk opstaat.

  • Pieter zegt op

   website: http://www.thiensurat.co.th/products/model/super_alkaline

   • John zegt op

    Goed gezuiverd water dmv van omgekeerde osmose en UV behandeld kan natuurlijk nooit geen kwaad.
    Als men klachten krijgt betekend dit vaak dat je lichaam bezig is te ontgiften.
    Dit geeft verschillende en vaak ook vervelende klachten die na verloop van tijd verdwijnen.
    Het één en ander hangt ook vaak af van je levensstijl.
    Zelf krijg ik iedere 10 dagen 2 flessen van ongeveer 20 ltr. goed gezuiverd drinkwater thuis geleverd.
    De lege flessen gaan dan retour bij een nieuwe bestelling. Kosten mij 20 b. per fles.
    Op deze manier draag ik mijn steentje bij

  • Laksi zegt op

   Ja,

   We hebben ook een filter van “Safe” in Bangkok, kosten volgens mij ongeveer 8.000 Bhat met 4 filters, welke iedere twee jaar vervangen moeten worden, kosten 6,000 Bhat. Werk goed en je heb direct drinkwater, (wat wij wel altijd extra in de waterkoker koken, dan af laten koelen en in 1.5 ltr flessen in de koelkast bewaren.

   Maar je kan ook bij 1000++ blauwe automaten, voor 1 of zelfs een halve Bhat “drinkwater” kopen.

 6. Christiaan zegt op

  Vier jaar geleden hebben wij een Siebel Eltron filter gekocht bij Home Pro en ben zo tevreden dat ik niks anders meer zou willen. Superkwaliteit.

  • Sjaak S zegt op

   Heb ik opgezocht, een Stiebel Eltron filter, out of stock bij HomePro… 🙂

 7. nico zegt op

  Wij kopen blauwe tonnen water van 20 liter 1 ste klas water 40 baht komen ze ook nog brengen.
  liter flessen in de koelkast en drinken maar en geen plastic.

 8. lung lala zegt op

  ik gebruik een 5 traps filter prima drinkwater kosten 1200 bath een sediment filter ervoor plaatsen is ook handig tegen het zand kosten 1100 bath het 5 traps filter systeem gaat 2 jaar mee,daarna de filters vervangen kosten 400 bath, dus tel uit je winst

 9. leon1 zegt op

  Met drinkwater moet men heel voorzichtig mee zijn.
  Laat eerst een water analyse doen, wat er allemaal inzit, wat men binnen krijgt.
  Aan de hand van de analyse, kan men dan gericht te werk gaan, ook moet men op tijdbasis een analyse uitvoeren of het water constant van de zelfde kwaliteit is.
  Voor kalk, daar kan men een filter met katalysator voor gebruik, de bacteriën die in water zitten, daar heeft men een UV lamp voor nodig, denk aan salmonella.
  Ook komt bij analyse boven water, de hoeveelheid gloor wat in het water zit, of helemaal geen geen gloor.
  Meten is weten, vergelijk een analyse waar drinkwater aan moet voldoen, denk aan je gezondheid.

 10. peter zegt op

  De UV is benodigd voor het doden van bacteriën en virussen (pathogenen). Vroeger toen ik op vakantie ging in bv Nunspeet mocht ik het water ook niet drinken tenzij gekookt. Grondwater, denk ook zo in Thailand.
  Dus kan je er diarree van krijgen en koorts.
  Een RO filter houdt andere atomen ongewenste stoffen (koolwaterstoffen ed) tegen, echter niet bacteriën en virussen, daarvoor is de UV installatie. Voordat je dit de RO in stopt is een voorfilter benodigd tegen zand en andere vaste deeltjes. Immers zou hierdoor je RO kunnen dichtslibben. maar met een RO + UV heb je schoon water.
  Je hebt nu al de grote 20 ltr (worden hergebruikt, want ze worden gebracht en weer opgehaald). Daaruit kan je je 1.5 ltr flessen weer vullen natuurlijk.
  Sinds heel kort, een drs is hierop gepromoveerd in Nederland, bestaat er een filter welke bacteriën en virussen eruit filtert. Echter wordt het water daarna nog altijd met UV behandeld !
  Je zou ook, weet niet hoever je buurman van je vandaan woont en op welke voet je daarmee staat, kunnen voorstellen gezamenlijk de RO installatie te gebruiken en een leiding te leggen van zijn installatie met een water meter er tussen. Dus inkopen en kosten delen, behalve natuurlijk het water gebruik. Immers filters dienen ook om de zoveel tijd vervangen te worden en zo ook de UV lampen. Op alibaba staan ook talloze installaties.

 11. Kevin zegt op

  Drink al jaren uit die 20 liter flessen niks mee als de Thaien het overleven zal er niks mis mee zijn. En wordt voor 10 baht ook nog eens thuis bezorgd.

 12. PapaChilli zegt op

  Perfect drinkwater systeem, neem dan een kijkje op de website van Ruben de waterspecialist.
  http://www.h2owatersystems.co.th/index.html

 13. Paul zegt op

  Hallo Sjaak,
  De goedkoopste oplossing is om zelf een een solar waterstill te bouwen. Goedkoop en werkt prima.
  Hier een link.
  https://www.google.nl/search?q=solar+water+still&client=opera&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjpxazD7JbcAhWO-KQKHd9sAOQQ_AUICigB&biw=1080&bih=564#imgrc=4GbhGDFjn1-uQM:

  en nog een. https://www.google.nl/search?q=solar+water+still&client=opera&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjpxazD7JbcAhWO-KQKHd9sAOQQ_AUICigB&biw=1080&bih=564#imgrc=n0okej1FzDRLQM:

  Succes
  Paul

 14. Henk zegt op

  Sjaak ?? Is je buurman toevallig eigenaar van een groot ziekenhuis of een gemeentehuis ?? Belachelijk natuurlijk om dat uit te geven voor een normaal huishouden en natuurlijk ook te gek om met zuiver drinkwater je kont af te spoelen .Wij hebben hier een apparaat wat ook gebruikt word door mensen om hun flessen te vullen en dat kostte 35.000 Thb en heeft ruim voldoende capaciteit voor 100 mensen van drinkwater te voorzien .Echter na de aanschaf bleek dat we aan de gang konden blijven met filters vervangen wat een knap dure hobby is . Bij een tweedehandswinkel liep ik tegen een filter aan van ongeveer een meter hoog en 20 cm doorsnede .Hierin heb ik filtermatten geplaatst die bij iedere viswinkel te koop zijn .Hier word het water voorgefilterd en de filters zijn uitwasbaar .daarachter heb ik nog eens 3 extra filters geplaatst waarin de witte filters zitten die je kan kopen voor pakweg 50-60 Thb .Na die tijd hoef ik maar zelden mijn orginele en dure filters te vervangen en iedereen roept over de goede kwaliteit van ons drinkwater .Overigens hadden wij voor die tijd voor onszelf ook een filter van Home Pro van een paar duizend Thb die uitstekend werkte .Je kan het net zo duur maken als je zelf wil .

  • Sjaak S zegt op

   Nee, de buurman woont zo’n drie kilometer verderop (platteland!).. Zijn installatie is me nou werkelijk te duur en ik ben niet op zoek naar drinkwaterkwaliteit uit iedere kraan. Zelfs niet uit de keukenraam. Daar is zachter water al voldoende.
   Eigenlijk wil ik het water dat het huis binnenkomt ontharden en dan nog voor het gemak in de keuken tot drinkwater zuiveren. Daar staan nu telkens vele plastic flessen, die we naderhand weer naar de “plastichandelaar” brengen. We krijgen er zelfs geld voor.
   Maar zou het niet geweldig zijn om die plasticberg te voorkomen? Zelfs als ik mijn maandelijkse afval tot 50% kan reduceren, heb ik al gewonnen, denk ik zo.

   Is het mogelijk om een test set te kopen om zelf het water op zijn kwaliteit te kunnen testen?

 15. Michel zegt op

  Mijn vrouw heeft een box daar kan een emmer water in dat gaat door filters en komt dan in de box eronder en kan gedronken worden wij gooien er regenwater in wij hebben ze gekocht bij van die straat verkopers die langs de huizen komen

 16. chelsea zegt op

  Maar is er misschien iemand die een goed advies kan geven over het volledig verwijderen van kalk in het (grond )water ? Mijn water is onvoorstelbaar hard !
  Ik heb een volledig automatisch filtersysteem en maandelijks wordt dit filter ook nog handmatig gespoeld met grote zakken zout , maar de hoeveelheid kalk die toch nog in het water achter blijft is nog zo aanzienlijk dat (als voorbeeld ) de toilet doorspoelinrichting die boven op het toilet zitten , volkomen verstopt raken door kalkafzettingen. Wat een beetje helpt is de stortbak vol met azijn te gieten en 12 uur laten weken.
  Hetzelfde verhaal voor badkranen en tegels..
  Niet meer schoon te krijgen .
  Ik zag kortgeleden een advertentie van een Nederlands bedrijf die ontkalkings equipment levert , maar niet naar Thailand .Zou ook niet kunnen omdat een onderhoudsteam met regelmaat de installatie moet oderhouden.Wie weet de naam van een geode leverancier en die ook ervaring heft met zo’n aanbevolen system.

  • peter zegt op

   JE zou het kunnen proberen met magneten, welke je om de leiding aanbrengt.
   Kost niet echt veel, denk ik. Men probeert nog steeds het verschijnsel te verklaren en soms werkt het wel en ook weer niet. zie link. https://www.volkskrant.nl/wetenschap/anti-kalkgeloof-krijgt-misschien-bewijs~b680513c/
   Niet geschoten is altijd mis. De bedrijven welke dit leveren maken er natuurlijk weer profijt van door magneten in een kastje te stoppen en aan te kleden en dat kost. Gewoon magneten op/om de leiding en dan proberen. Baat het niet, schaadt het niet.

 17. Albert zegt op

  14 jaar geleden een 4 traps unit van Mazura (type M3F-1 UV) gekocht, kosten toen ca 13..000 thb.
  Werkt perfect, bestaat uit carbon tank, resin tank (met tapkraan voor water om te koken),
  ceramic filter, UV filter (tapkraan voor drinkwater).
  Carbon en resin vervang ik elke 18 maanden.
  Ceramic filter schoonmaken met tandenborstel, 1 maal moeten vervangen omdat hij afbrak.
  De UV lampen zijn wel kostbaar (kwartsglas) maar ik heb hem nog niet hoeven te vervangen.
  Vul 1 maal per week ca 20 flessen met water en een 60 liter tank voor de koud/heet water unit.

 18. rori zegt op

  Kijk even op de link van home pro vanaf een 1500 bath heb je al systemen. Zie ook mijn eerdere post.

 19. Arboda zegt op

  Dag Sjaak,

  Misschien heb je iets aan onderstaand link:
  https://www.prepshop.nl/drinkwater/waterfilters/

  Heel veel succes en groet,
  Narin Koebeer

 20. rwv zegt op

  Waar kan men een betrouwbare wateranalyse laten doen in Udon-thani

 21. Jan si thep zegt op

  Wij hebben naast het huis een 500 liter tank die we laten vullen met drinkwater kwaliteit.
  Gebruiken we om te drinken en te koken.
  Daarnaast hadden we eerst een kleine zuiveringsding voor 5 liter met filters.
  Gebruiken we niet meer, kwaliteit is al goed genoeg.

 22. Rudy zegt op

  Bestel gewoon zo een waterfilter bij Lazada voor nog geen 1000 baht. Ik heb er een van Uni-pure met 5 filters met een kraantje dat ik geplaatst heb op de afwasbak aan de andere kant van de kraan voor de afwas. Kostte 990 baht. Mijn vrouw en ik drinken enkel dit water en hebben nog nooit problemen gehad. Je filter zet je gewoon neer en sluit je aan in het kastje onder je afwasbak. Lazada geeft op sommige dagen ook nog een korting vanaf een bepaald bedrag ( voucher).

 23. Roel zegt op

  Ik koop altijd grote flessen van 19 liter, hydrogen water of H2 water, waterstof.
  Dat is alleen voor drinken, koken mag je dat niet of valt terug naar normaal water.
  Dat is geïoniseerd water. Het bevalt mij uitstekend en ook nog zeer goed voor gezondheid.
  De grote flessen betaal ik 50 bath voor. Uiteindelijk door de grote flessen en omruilsysteem spaar je het milieu ook.

  Ik vind filtersystemen te duur in gebruik. In mijn koelkast heb ik filtersysteem zowel voor drinkwater als ijsblokjes, drinkwater gebruik ik al niet meer en filter alleen nog water voor de ijsblokjes, maar 2 keer per jaar filter vervangen is ook een kostbare zaak.

 24. Nicky zegt op

  De vele reacties gelezen, maar niet wat wij willen.
  Wij willen in ons nieuwe huis, vanaf het begin, schoon water door de leidingen laten lopen. Dit ook om het grote kalkprobleem op te lossen , wat een hoop bespaart qua levensduur machines en dergelijke.
  Er worden van die grote filters verkocht. Voldoet dit? moet er nog een aparte UV filter tussen?
  Heeft iemand hier ervaring mee?

  • peter zegt op

   Je hebt mijn reactie gelezen? 11-07? RO filter met UV

  • rori zegt op

   Beste Nicky
   Waar woon jij?
   Je zou eens contact op kunnen nemen met bedrijven welke installaties leveren en plaatsen en ook onderhouden.

   Als jij het doet om de leidingen schoon te houden heb je ongeveer een flow nodig van een 25 tot 40 liter per minuut. Beter is het om alle waterleidingen in RVS uit te voeren en ze eens per week schoon te spoelen met azijnzuur. Eh en daarna goed naspoelen. Dan kun je de installatie klein houden.

   Indien je op piekbelasting wilt installeren dan heb je dus een installatie nodig om 2400 liter per uur te kunnen zuiveren en schoon te maken. Of je hebt een buffertank nodig waarbij je een uurgebruik kunt opslaan (2000 liter). En dan ook bijvullen gedurende zeg eens 12 uur.

   Dus een waterinstallatie om water te zuiveren met een capaciteit van 100 liter per uur. Een tank van 2000 liter.
   Met bypass en reinigingstank met azijnzuur (ongeveer 100 liter).
   Pompen en regelapparatuur.

   Krijg je zonder 2000 liter tank ongeveer zoiets.

   https://www.giecl.com/images/mineral-water-plant-10.jpg

   Oh de grote cilinders zijn de filters. Deze installatie doet een 1000 liter per uur en is vergelijkbaar wat ik in Uttaradit heb staan. Kosten 185.000 bath. inclusief 2000 buffer, 200 liter azijn zuur en 200 liter loog tank

   Hier een 1000 liter installatie. Kun je een heel eind komen zonder tanks maar beter is minimaal een 1000 liter tank erbij.
   https://www.youtube.com/watch?v=6dv_FBdHN3g
   Video gedeeltelijk in kunststof uitgevoerd

   Hier meer voorbeelden als aanvulling
   https://www.giecl.com/mineral-water-plant.html

   • rori zegt op

    185000 is alleen de installatie zonder filtermaterialen, buffertanks en installatie

   • Nicky zegt op

    In Chiang Mai

  • Sjaak S zegt op

   Intussen heb ik alweer wat geleerd…
   Je plaatst in het begin een filter die het grootste vuil op kan vangen en ontkalkt. Dat water is dan nog geen drinkwater, maar wel zacht genoeg om geen schade aan apparatuur te brengen.
   De laatste stap, waar je dan drinkwater wilt hebben moet dan voorzien worden van een set filters die fijner werken, zodat ook kleinere deeltjes eruit gehaald kunnen worden.
   Een UV Filter zal altijd de laatste stap zijn, omdat deze de microben, virussen en bacteriën doodt. Niet alleen dat, wanneer deze vóór de andere filters zou staan, dan worden veel minder microben gedood, omdat deze door de vuilstoffen beschermd worden. Dus eerst ervoor zorgen dat die eruit gehaald worden.

   Mij werd dit zo aangeraden.

   Er is alleen nog weer een grote bandbreedte aan apparaten. In vele prijsklassen. Wanneer een UV filter in een plastic behuizing zit, kan dit plastic door de UV stralen aangetast worden (net als het plastic buiten in de zon – het wordt poreus en breekt uiteindelijk in fijn stof uit elkaar). Dus de buizen voor en achter de filter moeten uit koper of roestvrij staal bestaan. Dit heb ik weer uit een andere video gehaald van iemand die zelf zijn hele installatie samenstelde.

 25. Jan Hendriks zegt op

  Misschien is het nuttig u te laten informeren door de company PURE. Een van hun verkooppunten bevindt zich reeds jaren langs Sukhumvit Road in Pattaya. Overigens heeft deze company over het hele land verkooppunten. Hun produkten zijn niet goedkoop maar heel goed. Het spijt mij dat ik u niet van het precieze
  adres kan voorzien en er ook geen contactgegevens van heb.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website