Vandaag op Thailandblog aandacht voor het boek “Private Dancer” uit 2005, een oudje, maar inmiddels wel een klassieker. Het is een spannende roman geschreven door de Britse topauteur Stephen Leather. Het boek speelt zich af in het bruisende nachtleven van Bangkok en biedt een verontrustende blik op de Thaise barcultuur en de relatie tussen westerse mannen en Thaise vrouwen.

Het verhaal draait om Pete, een jonge freelance journalist uit Londen die naar Bangkok verhuist om aan zijn carrière te werken. Hij raakt gefascineerd door de verleidelijke wereld van bars, nachtclubs en exotische vrouwen. Tijdens een avondje uit ontmoet Pete de beeldschone Joy, een Thaise bargirl, en wordt al snel verliefd op haar. Ondanks waarschuwingen van zijn expatvrienden en de vele rode vlaggen, laat hij zich meeslepen door zijn passie en belandt in een destructieve relatie met Joy.

“Private Dancer” biedt een meeslepende en realistische kijk op de gevaren en valkuilen die westerse mannen kunnen tegenkomen in de wereld van de Thaise barcultuur. Het boek belicht ook de uitbuiting en het onrecht waarmee Thaise vrouwen in deze industrie te maken krijgen. Door het verhaal vanuit verschillende perspectieven te vertellen, geeft Leather inzicht in zowel de gedachten en emoties van Pete als die van Joy en andere personages.

De roman is vlot geschreven en bevat elementen van spanning, liefde en tragedie. Het biedt een interessant perspectief op de complexe dynamiek tussen buitenlanders en de lokale bevolking in Thailand, en laat zien hoe culturele misverstanden en onrealistische verwachtingen kunnen resulteren tot hartzeer en verlies.

“Private Dancer” is een meeslepend verhaal dat zowel vermakelijk als verhelderend is en een waarheidsgetrouwe weergave biedt van het leven in Bangkok voor expats en toeristen. Het is een aanrader voor lezers die geïnteresseerd zijn in de Thaise cultuur en de ervaringen van westerse bezoekers in het land.

Biografie Stephen Leather

Stephen Leather, geboren op 25 oktober 1956 in Manchester, Engeland, is een succesvolle Britse auteur die voornamelijk bekend staat om zijn misdaad- en thrillerromans. Zijn schrijfcarrière omvat een breed scala aan genres, waaronder politieromans, spionageverhalen en paranormale thrillers.

Leather groeide op in Sale, een stad in de buurt van Manchester, en studeerde aan de Universiteit van Bath, waar hij een graad in biochemie behaalde. Na zijn afstuderen werkte hij een tijdje in de biochemie-industrie voordat hij besloot om journalistiek te gaan studeren aan de Universiteit van Cardiff. Na het voltooien van zijn studie journalistiek, werkte Leather voor verschillende kranten en tijdschriften in het Verenigd Koninkrijk, zoals de Daily Mirror, The Times en de Daily Mail. Hij was ook werkzaam als producer voor de televisiezender ITN.

Leather begon zijn schrijverscarrière in 1987 met de publicatie van zijn eerste roman, “Pay Off”. Dit boek legde de basis voor zijn carrière als thrillerschrijver en werd gevolgd door een reeks succesvolle romans. Zijn doorbraak kwam met de publicatie van de “Dan ‘Spider’ Shepherd” serie, een reeks actiethrillers met de voormalige SAS-soldaat Dan Shepherd, die nu werkzaam is als undercoveragent. De serie is zeer populair en heeft wereldwijd veel fans.

Naast de “Dan ‘Spider’ Shepherd” serie heeft Leather verschillende andere succesvolle boeken en reeksen geschreven, waaronder de “Jack Nightingale” serie, die zich richt op een voormalig politieagent die privédetective wordt en te maken krijgt met bovennatuurlijke zaken. Leather heeft ook een aantal stand-alone romans geschreven, zoals “Private Dancer” (2005), die zich afspeelt in de wereld van de Thaise barcultuur en een diepgaand inzicht biedt in de complexe relaties tussen westerse mannen en Thaise vrouwen.

Stephen Leather staat bekend om zijn nauwkeurige en gedetailleerde onderzoek voor zijn boeken, wat leidt tot realistische en overtuigende verhalen. Zijn werk is in veel talen vertaald en wereldwijd populair. Naast zijn succes als schrijver heeft Leather ook een aanwezigheid opgebouwd in de wereld van e-books en zelfpublicatie, waarbij hij een pionier is geweest in het verkennen van nieuwe manieren om zijn werk bij lezers te krijgen.

Gedurende zijn carrière heeft Stephen Leather consequent boeiende en spannende verhalen geschreven die een breed scala aan onderwerpen en genres verkennen. Zijn toewijding aan onderzoek en zijn vermogen om complexe personages en plotwendingen te creëren, hebben hem tot een gevierd en veelgelezen auteur gemaakt.

Het boek is in Nederland te koop bij Libris: https://libris.nl/boek?authortitle=leather-stephen/private-dancer–9789810539160

voor de Engelse versie kun je op Amazon kijken.

1 reactie op ““Private Dancer” door Stephen Leather: Een verontrustende blik op de Thaise barcultuur”

  1. Mattheus zegt op

    Het boek is ook gratis te downloaden als pdf.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website