Is trouwen in Vegas met mijn Thaise vriendin een geldig huwelijk?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
14 maart 2019

Beste lezers,

Is trouwen in Vegas met mijn Thaise vriendin een optie om een huwelijk geldig te laten verklaren? In Nederland is dit mogelijk, in Thailand weet ik echter niet.

Is deze optie reëel of zitten hier ook haken en ogen aan en hoe gaat het dan met mijn vriendin naar Nederland te laten komen of dat ik naar Thailand verhuis?

Ben benieuwd naar jullie reacties 😉

Groet,

Gerrit

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Is trouwen in Vegas met mijn Thaise vriendin een geldig huwelijk?”

 1. Rob V. zegt op

  Om samen in Nederland te wonen is een huwelijk gelukkig geen eis. Als je wilt trouwen, doen, maar waarom het jullie zo moeilijk maken? Trouw dan óf in Nederland (kan ook op een Visum Kort Verblijf) óf in Thailand. Laat daarna het huwelijk inschrijven/erkennen in het andere land. Dat is al papierwerk zat. Laat staan als je het via een derde land (de VS) doet.

  Als jij in Thailand wilt wonen heeft een huwelijk wel wat voordeeltjes maar ook daar is het niet nodig. Wonen tussen aanhalingstekens want écht immigreren kan wel (bijv via werk) maar is voor de meeste westerlingen niet weggelegd. En een Permanent Residence verblijfsvergunning loopt aardig in de papieren. Blijft voor de meeste een oneindig verleng kort verblijf met melding op melding op melding bij de Immigration als Non-immigrant.

  Zie ook de dossier over een visum voor Thailand (door Ronny) en het dossier Immigratie Thaise partner (van mijn hand) , via het menu aan je linker hand.

 2. Sjaak S zegt op

  Ik heb allebei gedaan. Mijn laatste huwelijk hier in Thailand en het huwelijk daarvoor in Las Vegas (niet met een Thaise). Ik zou in ieder geval niet in Las Vegas met een Thaise vrouw trouwen. Ik denk dat het papierwerk onnodig groot wordt. Trouwen gaat daar gemakkelijk. Maar dan moet het huwelijk geregistreerd worden, vertaald, gelegaliseerd enzovoorts. De voorbereidingen, vertalingen, legalisatie van papieren is in Thailand ook ingewikkeld genoeg, maar het is alles binnen Thailand te doen. Ik moest destijds twee keer naar de VS vliegen, om mijn papieren in orde te krijgen. Dat was voor mij gemakkelijk, want ik kwam toen vanwege mijn werk vaak in de States. Maar voor een normaal mens is het niet te doen, vanwege de kosten. Het eigenlijke huwelijk op de amphur duurde 20 minuten en het meeste werk deden de beambten en mijn vrouw. Ik zat te kletsen met een andere buitenlander en kon na een kwartier de documenten ondertekenen en was getrouwd!

 3. rene23 zegt op

  Ik ben in 2000 getrouwd in Las Vegas en dit is voor Nederland een wettig huwelijk!!!
  De procedure :
  Eerst naar het stadhuis aldaar om een trouwvergunning te halen, kwartiertje in de rij, $ 30 betalen, namen van jezelf en vader/moeder en klaar.
  Daarna afspraak gemaakt in The Little White Chapel (er zijn meer dan 30 trouwlocaties in Vegas) voor de volgende dag, limo gehuurd en daar in de echt verbonden in een gazebo in de buitenlucht.
  Je krijgt een soort trouwboekje. Daarmee naar een ander kantoor om een apostille stempel te halen.
  Alles heel eenvoudig te doen. Het kan zelfs allemaal op één dag.
  De hele papierwinkel op de bus gedaan naar mijn huis.
  Na onze huwelijksreis van een maand thuis met de post naar het stadhuis gegaan en de ambtenaar schreef ons in als officieel gehuwd.
  Ik vond het een hele mooie ervaring en kan het aanraden om het zo te doen.

 4. richard Tsj zegt op

  Beste Gerrit,
  Als je een heleboel papieren rompsslomp en geld wil besparen ga dan naar het eilandje Aero in Denenmarken (het wordt ook wel Marriage eiland genoemd ) Google maar.
  .Kost je 60 Euro en de plechtigheid duurt maar een half uur .
  Wat je nodig hebt is een uittreksel geboorteregister ,bewijs dat je single ben en Paspoort.en/of verblijfsvergunning EU(Schengenvisum)
  .Is volledig legaal ..
  Succes,
  Richard

  • richard Tsj zegt op

   O,vergeten te noemen het eilandje heet Aero

   • Sjaak S zegt op

    Richard, je hebt over het hoofd gezien dat je het niet vergeten had, gelijk in de eerste zin had je Aero genoemd.. 😉

 5. serge berghgracht zegt op

  Ook in Denemarken: stadje Tönder waar je rechtsgeldig kan huwen binnnen Schengezone.

 6. Ruud zegt op

  Maar mag ze dan naar Nederland komen zonder visum en in Nederland blijven wonen en evt de nederlandse nationaliteit krijgen/ aanvragen?

  • Nee, natuurlijk niet. Dan deed iedereen dat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website