Lezersvraag: Hoe haal ik een Filipijnse dame naar Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
17 november 2013

Geachte Thailandblog en leden,

Ik heb een vraag. Ik heb een Filipijnse dame leren kennen toen ik Manila was. Na haar een aantal keren in de Filipijnen gezien te hebben, wil ik haar naar Thailand laten komen om samen iets op te bouwen.

Maar nu had ik een paar vraagjes en ik hoop op een goed advies van de lezers.

Bij de eerste keer kan ze gewoon een 30 dagen vakantie visum krijgen, maar hoe zit dat in de Filipijnen?

Ik heb een aantal keren gezien dat ze bij de Filipijnse douane allerlei papieren moet invullen. En daar weet ik niks van, wat willen ze weten en wat heeft ze nodig van mij? Maar hoe zit dat als we definitief samen willen wonen, hoe zit het dan: welke dingen moet ik regelen? En zo ja welke?

Alvast bedankt voor alle hulp. Ik hoop dat jullie mij met mijn probleem kunnen helpen.

Bijvoorbaat dank,

Rob

No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Hoe haal ik een Filipijnse dame naar Thailand?”

 1. Rob V. zegt op

  Ik lees op het forum Buitenlandseparter.nl geregeld over een verplicht emigratie bijeenkomst/toets: de CFO (Commission of Filipino’s Overseas). Filipino’s en Filipina’s die voor langere tijd vertrekken moeten een voorlichtingscursus van een paar uur volgen om hen te wijzen op de gevaren van mensenhandel, uitbuiting, misbruik etc. Dat moet de emigrant/expat verplicht volgen, wie het eerst komt wie het eerst maalt (de vertrekkende pesoon kan niet van te voren een datum reserveren). Meer weet ik helaas niet maar houdt dus rekening met emigratie en immigratie regeltjes en betuttelingen.

 2. top martin zegt op

  ik denk dat alleen de Thaise emigratie je daar 100% verder kan helpen. In bijna elke grotere Thaise stad heb je een emigratie department. Ik zou daar eens gaan vragen. Wanneer je toch iets wilt opbouwen, waarom dan niet in de philipijnen ?. Misschien is die keus gemakkelijker ? top martin

 3. Mathias zegt op

  Beste Rob, mijn vrouw is Fillipijns. Maar hoe vaak ik ook probeer, ik begrijp helemaal niets van uw vragen!
  Bij de eerste keer kan ze 30 dgn krijgen , maar hoe zit dat in de Fillipijnen, begrijpt u het zelf? Ik wil u graag helpen, maar niet op deze wijze. redactie heeft mijn e mail, via hun kunt u mij persoonlijk bereiken.

  • Rob zegt op

   Hoi mathias
   Sorry dat ik misschien niet duidelijk heb omschreven
   Maar ik wil mijn vriendin eerst phuket laten zien en mijn huis en hoe mijn leven hier is
   Het is toch voor haar ook een hele stap en misschien vind ze het helemaal niet leuk
   En je moet toch elkaar beter leren kennen in een normale situatie werk wonen e.d
   Maar mijn vraag is eigenlijk is
   Wat heeft ze nodig voor de philipijnse douane want ik zie dat ze dan allerlei papieren invullen
   En het is voor mijn geen optie om in de phillipijnen te wonen
   Want ik heb mijn leven hier en ben een huis aan het bouwen ik vind het ook een stuk beter ,veiliger
   Het eten is hier een stuk beter
   Maar bedankt alvast voor de moeite om me te helpen
   Groetjes rob

   • Mathias zegt op

    Dank je Rob,dit is duidelijk! Walter omschreef het wel goed,er zijn eigenlijk niet zoveel problemen.De situatie die u schetst zou ik ook zeggen:neem een retourticket 30 dgn voor haar van bv Manila/Clark – Bkk en kijk de kat uit de boom samen. Passen jullie bij elkaar,vind zij Thailand leuk etc. etc. Van daaruit weer verder kijken en met de juiste papieren is een visum voor haar geen probleem.Dat papierwerk bij immigration is dat een Phillipino bij vertrek een extra belasting wordt geheven.

 4. Ik heb zelf een Filippijnse vriendin die hier op een Business visum is. Als haar dochter hier komt voor vakantie, moet zij altijd een uitnodiging sturen. Hiervoor moet ze dan naar de Fillippijnse ambassade in Bangkok waar e.e.a. wordt verzorgd. Dus wellicht het beste daar even op de site te kijken en/of na te vragen.

 5. Soi zegt op

  Beste Rob, zou je niet eens beginnen in de Filipijnen zelf? Als je op vakantie aldaar bent, ga dan met jouw vriendin naar een desbetreffende terzake instantie, Min. BUZA bv, en vraag daar eens na wat er allemaal gedaan moet gaan worden opdat jouw vriendin uit de Filipijnen kan emigreren. Levert meer op, lijkt mij, dan een verwijzing naar oppassen voor regeltjes en betutteling. Een website in NL zal ook niet veel helpen hoe een Filipina in Thailand te krijgen, gericht als deze is op de NL situatie. Er worden in het buitenland duizenden Filippino uitgebuit. (Vandaag nog bij BVN-Journaal aangaande Aziaten in het algemeen betr. Qatar-FIFA-2022.) Dat de Filipijnen haar inwoners informeert over dit soort praktijken, is lovenswaardig. Informatie in de Filipijnen geeft ook inzicht over verdere procedures en hoe lang dat allemaal duurt.
  Je meldt niet hoe oud jouw vriendin is. Is zij ouder of jonger dan 50 jaar, maakt veel uit voor de soort visum die zij in Thailand nodig heeft. Jij bent geen Thaise onderdaan, jullie zijn niet getrouwd: dat maakt allemaal uit op welke visumbasis in Thailand jullie samen kunnen gaan wonen. Uiteraard speelt jullie beider financiële situatie bij de visumaanvraag in Thailand een zeer grote, zij het niet een doorslaggevende rol.
  Maar de grootste vraag is: waarom ga jij niet naar de Filipijnen?

  • HansNL zegt op

   De Thaise Ambassade in Manilla werkt bij voorkeur voor dit soort zaken op afspraak.
   Dus afspraak maken en informatie inwinnen.
   De overheid van de Filipijnen heeft in Manilla twee kantoren waar je allerlei soorten informatie kunt krijgen vwb het afreizen naar Thailand voor langere of kortere duur.
   Het lijkt me zo dat deze twee bezoekadressen, Ambassade en kantoor van de overheid, de route is om e.e.a. te regelen.

   De laatste vraag van Soi vind ik een kapitale: Waarom ga je niet naar de Filipijnen.
   Voor Nederlanders is een verblijfsvisum voor de Filipijnen aantrekkelijker als die voor Thailand.

 6. Rob V. zegt op

  Soi, volgens mij verwar je de vraagsteller Rob met mij., Rob V. (mijn vroendin is Thaise en woont met mij in Nederland). 😉
  Uiteraard kun je het beste met de Filipijnse overheid contact op nemen en de Thaise immigratie dienst.
  Maar Rob gaf aan verwart te zijn dus het leek me wel handig om hem vast 1 onderdeel van het migratie traject te vertellen plus waar ik die info heb opgedaan (ook daar zijn leden actief die buiten Nederland wonen met hun buitenlandse partner). Van wat ik heb gelezen over het emigratie examen/bijeenkomst vind ik het persoonlijk betuttelend voor emigranten met een partner van buiten de Filipijnen (veel info valt ook op internet te vinden over de voor en nadelen, risico’s van migratie. Voor arbeidsmigranten, au pairs etc. is het een stuk handiger ivm uitbuiting in enkele landen. Ik snap niet waarom zo’n voorlichting niet vrijwillig is en niet ook via een website/folder/video/… ter kennis geving kan worden aangebodennaan emigranten. Hier laat ik het bij. Ik wens Rob en zijn partner (vroendin vermoed ik) veel succes!

 7. Erik zegt op

  Asean gaat in effect op 1-1-2015 en staat vrij verkeer toe binnen de Asean landen van personen, net zo als het geval is binnen de EU landen voor hun inwoners. Ik denk dat er dus over goed een jaar geen probleem meer kan zijn voor je partner om zich in Thailand te vestigen.

  Ik heb zelf ook een schoondochter van de Philippijnen die ik een keer vandaar op vakantie naar Thailand liet komen. Ik herinner me dat er toen een hoop trammelant was op de airport van Manilla en ik moest op het laatste moment een uitnodiging faxen om te bewijzen dat ze niet in Thailand ging werken. Kennelijk wordt er onderscheid gemaakt tussen op vakantie gaan of werken en gelden aparte regels bij vertrek als je wilt gaan werken.

  Kleine correctie: Asean wordt eind 2015 van kracht.

 8. C.Pruimers zegt op

  Beste Rob,
  Ik weet niet waar je woont,maar bij het immigratiekantoor soi 5 in Jomtien
  staan een aantal Philipijnen bij een winkeltje waar ze je helpen met de
  benodigde papieren en kopieen voor visa-verlenging.
  Zij kunnen je met alles helpen.
  Succes en laat me eens weten of je verder bent gekomen aldaar.
  Vriendelijke groet,Kees.

  • Pim zegt op

   Ga NOOIT buiten de officiële instanties in zee.
   Zelf heb ik van die praktijk nooit gebruik gemaakt hoewel ze wel veel worden aangeboden .
   Sommige vrienden zitten naderhand diep in de problemen geld weg en papieren weg .

  • Soi zegt op

   Zo maar mensen van buiten Thailand aanspreken om hulp mbt paperassen, documenten en om informatie tav procedures in hun land van herkomst is vragen om problemen: het eertse kost je geld en levert ergernis op, het tweede betekent dat je met een kluit het rijstveld wordt ingestuurd. Lever ook geen kopieën aan van jouw paspoort, bank- en privébescheiden, etc.
   Als je niet goed weet hoe je moet handelen inzake regelgeving, procedures en protocollen, bereid je dan eerst goed voor. Op het internet is van alles en nog wat te vinden. Kost wat tijd en studie, maar je wordt er wijzer van en je houdt controle over je eigen situatie. Niet zomaar uit handen geven.

 9. Walter Gillebeert zegt op

  Amaai er wordt hier nogal wat gezeverd, niemand schijnt er enige ervaring in te hebben , hahhaaaaa..
  Het probleem is niet de Thaise immigratie , die maken nooit problemen , maar de Filippijnse immigratie op de luchthaven bij het verlaten van het land, die houden de Filipinos tegen.
  Ik ben gehuwd met een Filippijnse , dus weet er wel iets van en woon al 12 jaar in Thailand met haar en ook zonder haar.
  Hoe werkt het nu. Een Filipina heeft totaal geen visum nodig om naar Thailand te komen, krijgt er een on arrival, zoals iedere toerist. Het probleem is op de luchthaven van Manila. De immigratie vraagt wat zij gaat doen in Thailand (buitenland). Het beste is dat ge haar vergezeld, no problem, indien niet, moet ge een invitatiebrief schrijven, voeg er een kopij bij van uw identiteit vb: reispas en natuurlijk genoeg zakgeld , 30.000 pesos of zoiets, natuurlijk ook een terugvliegticket. Haar is het zo gelukt.
  Indien ge wilt kunt ge op de Thaise ambassade in Manila een visum gaat vragen, dan is dat goed voor 2 + 1 maand (gratis), moet ge ook een invitatiebrief schrijven , plus een aanvraagformulier en twee dagen later heeft ze een visum. Maar het probleem op de luchthaven van Manila is hetzelfde , zeker als ze alleen is.
  Nu in de praktijk: Het nichtje van mijn vrouw verblijft hier bij mij in Thailand. Simpel : zij kwam naar hier , zonder visum, niet nodig, visum on arrival , (goed voor 1 maand), de volgende dag naar een school, (vb leren Thais), die vragen een ED visum aan, binnen de 3 weken heeft ze dat en ze kan hier 15 maanden verblijven. Kosten ongeveer 50.000 bath , school (lessen) inbegrepen en geen visaruns nodig.
  Wij zijn zojuist voor 14 dagen in verlof geweest naar Cebu en inderdaad bij terugkeer stelde de Filippijnse immigratie wat vragen , maar zagen toen dat wij samen waren en..no problem en in Thailand , geen enkele vraag..
  En neen ik (wij) wil niet in de Filippijnen wonen..

  succes walter

 10. berghuis jan zegt op

  Moderator: reacties zonder beginhoofdletters en punten aan het einde van een zin, worden niet geplaatst.

 11. Rob zegt op

  Bedankt mathias
  Sorry voor de late reactie .
  Maar ik ben nu in de phillipijnen en ik hoop dat het klopt zoals je geschreven hebt.
  ik had de immigratie in manila ook gevraagd en die zeiden ook nog foto’s van ons en hotelbevesteging .
  Maar ik huur een huis nu .
  Ik heb dit gevraagd bij aankomst ,als ik weer in phuket laat wel wat horen.
  Nog maals bedankt mathias en thailandblog
  Groetjes rob


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website