Beste lezers,

Een man uit Engeland heeft bij Thaise vrouw kind gemaakt, maar wil geen alimentatie betalen. Weet iemand een advocaat in Thailand die hierin gespecialiseerd is? Volgens mij is er ook een stichting die zich hier mee bezighoudt.

Bij voorbaat dank,

Groet,

Dirk

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

9 reacties op “Engelsman heeft Thaise vrouw bezwangert maar weigert alimentatie te betalen”

 1. Johnny BG zegt op

  Was u erbij met het bezwangeren?
  Ik ben er ook ooit van beticht en heb een DNA test buiten TH laten doen (ivm DNA privacy van het kind) en het resultaat was duidelijk dat het geen afstammeling van mij was oftewel zwangerschapsfraude. Vervolgens beticht dat ik DNA test had gemanipuleerd en als optie gegeven dat het dan maar een rechtzaak in TH zou moeten worden en toen werd het stil.
  Als er geen sprake is van een wettelijk huwelijk dan is de zorg een verantwoordelijkheid van de moeder die daarmee ook de wettelijke “baas” is.
  Indien er een huwelijk was dan kan iedere advocaat ermee helpen maar dan leidt het tot weinig.
  Een condoom kan zoveel leed verminderen….

 2. Ger-Korat zegt op

  Ter aanvulling: een alimentatie betekent een kinderalimentatie en is louter en alleen bestemd voor de kosten welke voor het kind zijn zoals zijn/haar voeding, kleding of school. Elke andere vraag om geld of andere besteding van de kinderalimentatie in dit soort situaties onwettelijk en onredelijk ( welke Thaise vrouw werkt er nu niet ? ) en daarom niet nodig; je hoeft niet voor uitgaven of kosten van de moeder te betalen want nogal gesproken zou ze dit zelf betalen of de kosten reeds hebben en anders werkt ze er maar voor. En dan komt er nog iets bij namelijk waarom zou 1 van de ouders alles voor het kind moeten betalen en de andere ouder niets, wordt in dit geval de vader aangesproken dan kan deze toch altijd vertellen dat elk van de ouders zijn deel van de kinderalimentatie bijdraagt.

  • George zegt op

   Als natuurlijke vader met ballen zou je natuurlijk ook alleenstaande vader van een verwekt kind kunnen worden. Eens kijken hoe gemakkelijk dat is in Thailand met het inkomen van een gemiddelde Thaide vrouw. Ben het na de scheiding van mijn Thaise met Nederlands paspoort zes jaar in Nederland geweest, waar lonen hoger zijn en gemekkelijker part time gewerkt kan worden. Naast het financiele verhaal is er ook het morele waar hier totaal aan voorbij gegaan wordt. De morele zorgplicht die in mijn beleveing een stuk verder gaat dan een (zijn) deel van de kinderalimentatie. Dat deel op zijn minst naar draagkracht / inkomen.

 3. Prawo zegt op

  Hoe het in Thailand zit weet ik niet. Wel dat dit van land tot land zal verschillen.
  Ik geef Polen als voorbeeld: daar draait de natuurlijke vader ook voor de kosten van de bevalling. En uiteraard voor een onderhoudsbijdrage ten behoeve van het kind. Wel zijn een DNA test en procedure nodig, op te starten door de moeder.

 4. guy zegt op

  In de wijde omgeving hier kennen we meerdere jonge vrouwen die ooit in het nachtleven hebben gewerkt en/of nog werken die een kind hebben van/met een buitenlander.

  Van diegenen die ik ken is er geen enkele die al ooit alimentatie heeft ontvangen. Ik ken er gene die dat ooit hebben geprobeerd.
  In vele gevallen is de vader mogelijks gekend maar dat bied geen zekerheid natuurlijk in dit soort nachtwerk.

  Persoonlijk meen ik dan ook dat – zo de vermeende vader niet zelf initiatie neemt – het een zaak kan worden die veel geld kan kosten en geen aarde aan de dijk zal brengen.

  Zowat elke advocaat kan en zal wel proberen en zich zeker verrijken op zulke tussenkomsten.

  Als je grote zekerheden hebt is het wel te proberen en te overwegen dit vi een Engelse Rechtbank te doen.

 5. Willem zegt op

  Vele jaren geleden was er een vergelijkbaar bericht hier op Thailandblog.

  https://www.thailandblog.nl/en/lezersvraag/vriend-heeft-thaise-thailand-zwanger-gemaakt/

 6. Kees 2 zegt op

  Volgens mij is er geen wet in Thailand die verplicht onderhoudskosten voor kind te betalen.
  Kan er een mogelijkheid zijn dit af te dwingen via de wet in Engeland(UK)?

 7. Khoen zegt op

  Het ligt er maar aan of die Engelsman gehuwd is met de betreffende vrouw. Zal wel niet anders zou er wel een andersoortige probleemstelling zijn geformuleerd. Op de vraag wie een advocaat in Thailand kent is geen antwoord te geven want in Thailand hebben vele advocaten praktijk, en het zou handig zijn geweest als vraagsteller een plaatsnaam had genoemd. Niettemin verwijs ik naar online advocatenkantoren zoals https://www.juslaws.com/ en https://actionaid.or.th/ Bij hen kan informatie ingewonnen in welke plaats een terdege advocaat te contacteren. Maar een verdere zoektocht via Google is eveneens aan te raden.

  1- In het algemeen is het zo dat Thai wetgeving gehuwde ouders verplicht voor een kind aansprakelijk te zijn. Doet de een dat niet dan kan de ander dat afdwingen via een advocaat bij de Rechtbank.
  2- Zijn beide ouders niet gehuwd dan is het aan beiden om tot consensus te komen, en afspraken schriftelijk vast te leggen en te deponeren bij de Amphur. Na registratie zijn de afspraken wettelijk.
  3- Zijn beide ouders niet gehuwd dan is er geen claim te leggen bij de biologische vader. Alhoewel het Burgerlijk Wetboek van Thailand qua inhoud afgekeken is van wat in Frankrijk/Engeland gangbaar is, blijkt de inhoud op vele situaties nog aan moderniteit te missen. De moeder kan via een advocaat bij de Rechtbank doen afdwingen dat de biologische afkomst van een kind bij de vader hoort, en dat eenmaal vastgesteld zal de Rechtbank erkenning en aansprakelijkheid vaststellen.

  (Aan de Redactie: zou het niet beter zijn om tot fatsoenlijke beantwoording van hulpvragen als deze te vereisen dat een terzake probleemstelling is geformuleerd, waarin op zijn minst aan het wie/wat/waar en hoe de nodige aandacht is besteed?)

  • Johnny BG zegt op

   Thaise wetgeving is duidelijk op dit punt.
   Getrouwd zijn dan zijn er rechten en plichten naar het kind en ongetrouwd dan is de moeder degene die verantwoordelijk is en is het een gunst als de verwekker wat bijdraagt. Die bijdrage geeft echter geen zeggenschap over het kind.
   In sommige landen kan je vastleggen dat je de vader bent maar Thais recht gaat boven buitenlands recht als het kind in TH geboren is.
   Mocht er sprake zijn van zorg voor een stiefkind in TH die geboren is buiten een huwelijk in TH dan kan er door de moeder een testament in TH opgemaakt worden dat een aangewezen persoon en ook een buitenlander de zorg draagt tot wettelijke volwassenheid.
   Iedere geregistreerde dorpsadvocaat kan zoiets opmaken en hoeft dus niet teveel te kosten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website