Beste lezers,

Inzake een betaalbare ziektekostenverzekering heb ik, als 67-jarige, nu de keuze uit deze twee:

 1. Expat Verzekering met een dekking van €12.500 – jaarpremie € 450,-
 2. Regency for Expats met een dekking van 400.000 Thb inpatient cover and 40.000 Thb outpatient cover – jaarpremie 47.500 Thb = € 1.330,-

Ik ben benieuwd of er lezers zijn die voor de een of voor de ander kozen en zo ja … wat maakte dat je voor de 1 koos en niet de ander?

Groet,

Karel


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Een betaalbare ziektekostenverzekering welke moet ik kiezen?”

 1. erik zegt op

  Kijk welke van beide clubs je er uit kan knikkeren als je kosten declareert. Over Assudis lopen dergelijke berichten over de media; die andere ken ik niet bij naam. Voorts is van belang welke club je gaat verzekeren als je bestaande kwalen hebt of een medisch verleden, en of ze een eindleeftijd hebben, bijvoorbeeld 70 of 75 en hoger.

 2. Mat zegt op

  47500 bat premie voor een dekking van 40.000 baht. Daar klopt iets niet lijkt me.
  Weer is de expat de atm. Hoe ver gaan ze in thailand om ons weg te krijgen? ?

  • Hans zegt op

   Lees 40k out en 400 k in.

  • Ruud NK zegt op

   Mat, lees het nog eens een keer. De 1e verzekering is wel heel erg goedkoop overigens, nog geen 40 euro per maand. Welke maatschappij is dat en verzekerd ie ook als je boven de 70 ben?

 3. JAN zegt op

  Voor mijn part stellen die 2 verzekeringen niets voor. 400.000 THB voor een internationaal hospitaal is peanuts. Daarmee mag je waarschijnlijk nog niet binnen bij wijze van spreken.

 4. Ton zegt op

  Ik kan u niet helpen m.b.t. uw persoonlijke keuze. Wel enkele algemene opmerkingen.
  Thaise maatschappijen zijn onbetrouwbaar ten aanzien van het doen van uitkeringen.
  De dekking lijkt wellicht genoeg; zeker als u staatsziekenhuizen bezoekt. Doch een opname, zeker een opname in een commercieel privé-ziekenhuis, kan zeer duur uitvallen en in een ernstig geval tienduizenden EUR kosten.
  In geval van ernstige aandoeningen kan het zijn, dat men niet telkens het ziekenhuis hoeft te bezoeken, maar wel jarenlang heel dure medicijnen nodig heeft; in dat geval is de outpatient cover toch wel belangrijk.
  Sommige verzekeringsmaatschappijen garanderen, dat zij u nooit uit de verzekering zullen “gooien”, maar bij herhaalde dure declaraties zullen zij de premie dusdanig verhogen, dat u vanzelf afscheid neemt vanwege de niet meer op te brengen premie.
  Steek eventueel uw licht eens op bij AA Insurance Hua Hin of Pattaya (NL directie).
  Succes.

  • Ser zegt op

   Mijn verzekering bij AA Insurance (premie per jaar 4500+ Euro en ieder jaar omhoog met een paar %-ten) is een zeer goede verzekering. Twee keer moeten gebruiken: volledige vergoeding…………….veranderen kan ik niet, want ik ben 75 jaar. Natuurlijk heb ik als zuinige Nederlander naar alternatieven gezocht. Zijn er niet! Dus betalen of creperen.
   Natuurlijk kun je goedkoop terecht in een staatsziekenhuis en die zijn goed maar beperkt in hun mogelijkheden. En echte, wereld, medicijnen zijn in Thailand minstens even duur, maar vaak duurder, dan in Nederland.
   Maar als je echt ziek wordt en dan denken we allemaal aan kanker, is de ziekenhuis behandeling in Thailand goed, maar beperkter. Maar er zijn nog andere dure ziektes, die verzekerd dienen te worden, dus de beste verzekering afsluiten die je kunt betalen, is mijn advies.

 5. De laender zegt op

  400000 is inderdaad niet veel maar de meeste zullen toch geholpen zijn . Ik heb 10 dagen in de ram gelegen voor een heelkundige bewerking en dat heeft mij 140000 bath gekost dus dan lukt het al met die 400000

 6. Harry Romijn zegt op

  In NL betalen we ca € 95 miljard/17,2 mln mensen = € 5600 per jaar aan zorg. Daarvan betalen we zichtbaar zelf: ca € 110 * 12 aan de zorgverzekeraar, € 385 eigen risico, 6,9% inhouding op uitkering en/of salaris en de rest komt uit de Grote Gemeenschappelijke Pot, ook wel ‘s Rijks Schatkist genaamd.
  En.. 1% van de patiënten maken 25% van het zorgbudget op zie https://www.rtlnieuws.nl/gezondheid/artikel/3782326/1-procent-duurste-patienten-verantwoordelijk-voor-kwart-van-de, m.n. ouderen, zie Zorg voor Ouderen 2018 blz 16-tabel 3.1 https://www.rijksoverheid.nl/…/04/…zorg…/monitor-zorg-voor-ouderen-2018.pdf tot wel € 80,000 op de geriatrische afdeling.

  Mijn operatie in Bumrungrad ( spondylo listhesis = vastzetten onderste twee rugwervels op het bekken) werd geschat in 2010 op US$ 18-24.000. In werkelijkheid moest er nog heel wat meer gebeuren. In België uitgevoerd met de Thaise onderzoeken, want in de Kennis-economie NL kon men niets vinden…
  Enkel een MRI-scan knie kostte in 2017 in Thailand 10.000THB
  Oftewel: als Jan al schrijft: wat wilt u met die € 12.500 ( totaal alles per jaar?) resp 400.000 THB ( jaar totaal in, resp THB 40.000 eenmalig of totaal jaar out) gaan doen ? En al helemaal, als men u er na één zo’n claim uitgooit ? Waar zit de volwassen koningscobra in het gras met een jaarpremie van € 450 en zelfs € 1330,- voor iemand van 67 jaar ? ?

 7. Jan zegt op

  Moderator: Graag de vraag beantwoorden

 8. Andre zegt op

  Ik heb sinds vorig jaar assudis en ben 60 jaar en is niet leeftijd gebonden en bijna geen uitsluitingen!!
  Ik heb begin dit jaar een MRI prostaatonderzoek gehad in het ramathibodi hospitaal in BKK die voor buitenlanders het dubbele rekenen, dit was 60.000 baht dus ben daar weg gegaan.
  Hierna naar een Bangkok hospitaal geweest voor een prostaatbiopsie, deze kosten waren 85.000 baht.
  Assudis heeft alles betaald.
  @ Jan, dat je voor een paar nachten door je 400.000 heen bent vind ik een belachelijke opmerking, BKK hospitaal is toch geen krentebollen hospitaal??
  @ Dylan, wat heb je dan mee gemaakt, niet klagen voordat je uitleg hebt gegeven.
  Bij AA verzekeringen gaan de meeste polissen tot 70 of 75 met uitsluitingen.
  Als de Thaise wet deze motie aanneemt om gepensioneerden een ziekenkosten verzekering te moeten hebben zitten er binnen de kortste keren weer een hoop in hun thuisland.

 9. Taruud zegt op

  Ik ben wel benieuwd naar antwoorden op de gestelde vraag. Die vraag betreft daadwerkelijk gemaakte keuzes uit een van de twee genoemde verzekeringen (of vergelijkbaar). Dus: welke keuzes heeft iemand gemaakt voor een van die twee verzekeringen en wat zijn de ervaringen? Het zijn dus beide goedkope verzekeringen. Ik denk niet dat je er dan vanuit mag gaan, dat je in een duur prive ziekenhuis geholpen wordt. Ik ben wel benieuwd of een verzekering van rond € 50,- per maand, tot € 120,- per maand voldoende kan zijn voor iemand die genoegen neemt met een provinciaal ziekenhuis voor de meest voorkomende oude dag kwalen. Dan heb ik het niet over zeer specifieke dure behandelingen. Ik wil sowieso geen dure behandelingen voor langslepende en slopende ziekte. Dan maar lekker naar het hiernamaals om uit te rusten van de aardse beslommeringen. Ik heb een mooi leven gehad.

 10. Matthieu Hua Hin zegt op

  Even om misverstanden te voorkomen aangezien de vraagsteller de bedragen van 400,000 baht inpatient en 40,000 baht outpatient noemt: Dit zijn de bedragen die vereist worden voor de verplichte verzekering voor het NON O-A visum. Dit visum heeft bijna niemand. Voor het ‘normale retirement visum’ met extensions of stay geldt geen verzekeringsplicht.

  De AXA Assudis verzekering is een reisverzekering en geen ziektekostenverzekering. Vernieuwen van deze polis kan dan ook ieder jaar worden geweigerd (zie ook een eerdere reaktie) en zelfs tussentijds worden opgezegd.

  De polissen waar alle maatschappijen nu ineens mee komen die de bovengenoemde bedragen dekken zijn allemaal (inclusief Regency) ook bij ons verkrijgbaar. Er zijn echter vaak betere alternatieven.

  Nu las ik ook dat AA polissen stoppen op 70 of 75 jarige leeftijd. Er zijn inderdaad polissen met een eindleeftijd maar er zijn ook tientallen opties die gewoon levenslang vernieuwbaar zijn.

  Meer informatie via http://www.aainsure.net (ook bekend als http://www.verzekereninthailand.nl)

 11. Jacques zegt op

  Beste Karel,

  Voor mij zou keuze 2 de voorkeur hebben. Keuze 1 is wel erg mager wat vergoedingen betreft. Dan zal je doorgaans veel moeten bijleggen afhankelijk van welk ziekenhuis en voor welke kwaal natuurlijk.

  Keuze 2 geeft een mogelijkheid voor zowel gebruik als inpatient en outpatient. Dat is leuk, maar nogmaals de bedragen zijn laag.

  Ik heb een andere keuze gemaakt en wel bij pacific cross en alleen als inpatient. De vooronderzoekskosten bij een klacht en bezoek aan het ziekenhuis betaal ik uit eigen zak. De premie voor outpatient vind ik aan de hoge kant namelijk bij mijn verzekering.
  Ik betaal een premie van ruim 51.000 baht op jaarbasis.
  Mijn dekking als inpatient is maximaal 2 miljoen baht voor een ziekteklacht per jaar. Maximum voor een operatie is 140.000 baht. Bed en kamervergoeding is dan 7000 baht per dag en 14.000 intensive care. Maximale vergoeding ziekenhuis onkosten per geval per jaar 70.000 baht. Dan nog een maximale uitkering van 200.000 baht bij ongeval met de dood of blijvende schade.

 12. jan si thep zegt op

  ook ik ben bezig met dit vraagstuk.
  Vwb Assudis expat verzekering van 450 euro/jaar. Dit heb ik eerder via de chat bij hun nagevraagd. Voor Nederlanders die uitgeschreven zijn moet je je afvragen of je dit wilt. Deze maatschappij kan beslissen (in overleg met de arts in Thailand) om je ingeval van hoge kosten te repatriëren naar je land van oorsprong.
  Dan moet je er zelf voor zorgen dat je een ziektekosten verzekering hebt waar je op kunt terugvallen. In mijn geval NL. Dan moet je je bij aankomst kunnen inschrijven, een ziektekostenverzekering afsluiten en dan naar het ziekenhuis. Deze is dus een mooie aanvulling als je een zk kunt aanhouden in je thuisland.

  De 2e verzekering ken ik niet. Je kunt deze kiezen (ook om aan visa (later misschien extension te voldoen)) en een spaarpot aanhouden mocht de 400k niet voldoende zijn.
  Ik ben zelf bij een maatschappij geweest waar mijn vrouw een verzekering heeft (Thai life) voor een offerte. Een combinatie met levensverzekering en bij Bangkok bank die AIA verzekering geeft. Op zich niet duur maar een adder kan zijn dat de premie wordt aangepast nadat je ziek bent geweest. Ik ben nu nog jong en gezond.
  Beide stoppen bij 80 jaar. Misschien wordt deze grens met het ouder worden van de Thaise bevolking ook wel opgetrokken.
  Moet nog verder uitzoeken wat ik wil.

 13. gerard van heyste zegt op

  Ben reeds twee jaar verzekert bij Assudis , tweemaal hebben ze zonder problemen betaald op een termijn van vier maanden !, eerst galblaas verwijderd 350.000 bath en vervolgens dengue gestoken door de tijgermug 8 nachten hosp. telkens in Pat.Bangkok hospitaal. Toen hebben ze ong 240000 bath betaald. Ben 79 jaar.
  Waar komen die geruchten vandaan ? Ondertussen een paar vrienden ook verzekerd !
  zetel is
  in Brussel !
  Indien echt ernstig en indien mogelijk reis ik naar Belgie , waar ik dadelijk kan opgenomen worden !

  • Fieke zegt op

   Ik heb ook Assudis al 2 jaar, nooit probleem gehad. Betaalden al 2x. 1x voor breuk aan pols en 2de keer voor onderzoeken gastro en colon 3x, wegnemen poliepen.
   Er wordt tot 12.500 euro betaald per geval.
   Voordien had ik AIA verzekering en betaalde veel meer en zij betalen slechts percentages naargelang welk geval.
   Deze verzekering geldt alleen in Thailand, dus niet in Belgie. Indien ik iets ernstigs moest hebben, dan ga ik terug naar Belgie en heb daar ziekenkas.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website