Ervaring met aanvragen Thailand Pass (lezersinzending)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
17 november 2021

Graag wil ik mijn ervaringen met jullie delen met betrekking tot het aanvragen van de Thailand Pass. Op maandag 8/11 heb ik voor mijn Thaise echtgenote met zowel een NL als Thai paspoort en mijzelf de Thailand Pass aangevraagd.

Mede dankzij de tips hier, ging dit vlekkeloos. Een aantal minuten later kregen wij de ontvangstbevestiging nog zonder ID nummer. Voor ons beide had ik als jpg documenten bijgevoegd:

 • Nederlands paspoort.
 • Vaccinatiebewijs als download van coronacheck.nl.
 • Hotelbevestiging met betaalbewijs.
 • Individueel op naam gestelde Engelstalige verklaring van onze zorgverzekeraar DSW, waarin duidelijk vermeld staat dat wij volledig verzekerd zijn voor alle medische kosten en inclusief covid treatment voor minimaal US$ 100.000

Zaterdagmiddag 13/11 ontving ik mijn Thailand Pass. Zondagochtend 14/11 ontvingen wij een e-mail, dat de Thailand Pass van mijn vrouw is geweigerd! Reden: de verzekeringsdocumenten waren niet zoals voorgeschreven. Grote consternatie natuurlijk. Ik had alles grondig voorbereid en voor ieder van ons een aparte file met de relevante documenten. De verzekeringsverklaringen van DSW waren apart, met verschillende verzekeringsnummers maar exact dezelfde dekking als bij mij.

Wat te doen? Beide opties voor de aanvraag van de Thailand Pass naast elkaar gezet. Het grote verschil is dat Thaise nationals geen verzekering hoeven aan te tonen, volgens het keuzemenu. Daar mijn vrouw geen Thaise healthcare verzekeringspasje (meer) heeft, kozen we nu voor registratie met haar Thaise paspoort. Dus nu de volgende documenten bijgevoegd: Thais paspoort. Vaccinatiebewijs als download van coronacheck.nl. Hotelbevestiging met betaalbewijs. Wat schetste onze verbazing? Je moet toch een verzekeringsbewijs meesturen! Dus opnieuw dezelfde DSW verklaring meegestuurd.

Om 10:17 uur kregen we de ontvangstbevestiging en nu wel met een ID nummer. Om 10:18 uur kregen we de Thailand Pass van mijn vrouw in de mailbox. Moet niet gekker worden. Maar we zijn erg blij natuurlijk.

Wel heel vreemd dat het zo gaat. In ieder geval hebben we nu alle documenten binnen en de vlucht met Qatar Airways was al geboekt. Nu alleen nog de PCR test voor vertrek.

Hopelijk kunnen jullie hier wat mee.

Ingezonden door Frank

Rating: 5.00/5. From 9 votes.
Please wait...

8 reacties op “Ervaring met aanvragen Thailand Pass (lezersinzending)”

 1. Cornelis zegt op

  Het is al vaker geconstateerd dat consistentie lijkt te ontbreken in de besluitvorming, waardoor de uitkomst onvoorspelbaar is. Een slechte zaak.
  Ik las elders over een geval waarin een echtpaar de Thailand Pass voor beiden had aangevraagd en er, zoals hierboven, de ene werd aanvaard en de andere werd geweigerd. Reden van weigering: het hotel waar geboekt was zou niet geaccrediteerd zijn. Het hotel was dat echter wèl……… Dus één en dezelfde hotelboeking, twee personen op een kamer, waarvan er dan één geweigerd wordt omdat het hotel niet aan de eisen zou voldoen.

  • Henk-Jan zegt op

   Klopt, wij hadden hetzelfde. Zelfde hotelboeking maar die van mijn vrouw werd goedgekeurd en die van mij niet.

 2. KC zegt op

  Thailand Pass op amper 2 uur in de mailbox.
  Wat een service !
  Karl

 3. Mike zegt op

  Bij 2 nationaliteit altijd voor het Thaise paspoort kiezen, je hebt dan geen covid verzekering nodig.

 4. jack zegt op

  Moderator: Lezersvragen moeten via de redactie.

 5. Eddy zegt op

  Mijn thailand pass werd binnen 24 uur goedgekeurd. Waarschijnlijk omdat mijn vaccinatie QR code een Thaise is, waardoor het handmatig moest worden gecontroleerd.

  Hier enkele tips om het proces vlot te laten verlopen:

  1) scan al je papieren documenten met een gratis foto scanner op je telefoon. Bijv. camscanner is gratis op zowel iphone als Android. Je kunt meerdere documenten in 1 keer achter elkaar fotograferen en scannen tot 1 pdf bestand. Vervolgens stuur je dit pdf bestand naar je email adres.

  2) alleen jpg bestanden worden geaccepteerd. Mocht je een pdf document met meerdere pagina’s [zoals de gescande documenten] hebben, dan kun je deze omzetten naar 1 jpg bestand per pagina via deze site https://smallpdf.com/pdf-to-jpg

  3) per soort document mag je helaas maar 1 jpg bestand invoeren. Stel je verzekeringspolis bestaat uit 3 pagina’s, dan moet je 3 jpg bestanden aaneenrijgen tot 1 bestand. Dit kan met deze site https://products.aspose.app/pdf/merger/jpg-to-jpg

  4) tenslotte nog een paar weetjes:

  – uit de FAQ van de overheid: als je vliegtuig ‘s nachts aankomt, boek het hotel met als check-in datum 1 dag eerder dan de aankomstdatum
  – op de hotelboeking moet staan een bevestigingsnummer, een adres, dat een pcr test is inbegrepen alsook de logo’s zoals SHA+ en AQ
  – de visumpagina van mijn paspoort werd in mijn geval niet gevraagd, terwijl mijn reis 3 maanden duurt

 6. Frans zegt op

  Wij hebben ook beiden de Thailand Pass gekregen, voor mijn Thaise vrouw inderdaad de weg voor Thaise onderdanen gekozen (na advies van Benny van AA insurance in Thailand waar ik mijn verzekering afgesloten heb), dan is er geen verzekering nodig voor Thaise mensen. Ik moest een aantal jpg’s nog wel wat bijwerken (b.v. het paspoort mag alleen de pagina met de foto zijn, dus niet de 2 pagina’s samen als je het paspoort open vouwt), tevens heb ik bij mijn aanvraag 6 pogingen moeten doen om de losse QR code te uploaden (iedere keer iets anders bijgesneden, dit komt blijkbaar heel nauwkeurig). Tevens vond ik het vreemd dat er geen vakantie bij de redenen om naar Thailand te komen stond (wel “travel”, ondanks dat we voornamelijk in dezelfde omgeving zijn dit maar aangevinkt). Mijn vrouw had de QR code 2 seconden na het indienen, ik had hem binnen 24 uur. (beiden op het gmail adres van mijn vrouw aangevraagd)
  Nu maar hopen dat de PCR test voor vertrek er voor 15 december er nog af gaat en de hotel PCR test ook verdwijnt. En als het er nog is hopen dat we er goed doorheen komen.

 7. Erik Berkhout zegt op

  Jammer om te horen dat dit bij u niet soepel is gegaan !
  Ik heb echter een andere ervaring. Letterlijk binnen een minuut kreeg ik mijn pas in de mail. Het ging zo snel dat ze het nooit hebben kunnen checken….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website