Wan di, wan mai di (deel 17)

Door Chris de Boer
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
10 september 2016

Het leven gaat gewoon zijn gang in de soi. Met de normale ups en downs. Juist vandaag kreeg ik een bericht op mijn FB-page waarin stond: als je leven geen ups en downs meer kent, ben je dood.

Grandfather is allesbehalve dood. Drie weken geleden kwam hij verheugd de condo binnen met de mededeling dat hij nu het juiste emailadres had van de mogelijke vrijer van zijn gig, de man die haar van hem af wil pakken.

Het zou gaan om ene Miros, een veertiger uit Tsjechië. Volgens grandfather is hij getrouwd, heeft twee kinderen en daarnaast heeft Miros zijn gig een mooie condo beloofd zodat hij gezellig bij haar kan zijn als hij naar Bangkok komt. En dat schijnt elk jaar te gebeuren.

Nou, die vrijer en grandfather kunnen elkaar een hand geven want zij doen bijna hetzelfde. Grandfather was niet zozeer boos (maar wel verdrietig) op het feit dat zij met een andere man contact heeft als wel dat zij tegen hem liegt, en wel over hem.

Zij vertelt Miros (die vrachtwagenchauffeur schijnt te zijn; merkwaardig want ik ken weinig vrachtwagenchauffeurs die zich jaarlijks reisjes naar Thailand kunnen veroorloven en dan een gig een condo beloven of het moet zijn dat ook Miros liegt) dat grandfather niet voor haar zorgt, haar geen geld geeft zodat zij moet hard moet werken en altijd moe is (en daar word je niet mooier van).

Daarnaast vertelt ze dat grandfather ook in bed niet veel meer presteert. Dat laatste is voor grandfather wellicht het meest kwetsende. Zijn eer staat op het (liefdes)spel.

Email contact

De vraag van grandfather is nu of ik (of mijn vrouw) deze Miros een email wil sturen waarin de waarheid wordt verteld, met uitzondering van zijn seksuele leven natuurlijk. Nu heeft mijn vrouw zes email-adressen waarvan vijf sluimerende (worden alleen gebruikt om in de Facebook-spelletjes met ‘vrienden’ te kunnen spelen zodat het spel sneller vordert) dus een email versturen naar Miros die geen argwaan wekt kan niet het probleem zijn.

Mijn vrouw slaat aan het typen en schrijft de waarheid op. Dat grandfather zijn gig 20.000 baht per maand geeft en daarnaast nog allerlei cadeautjes en extra’s betaalt (zoals een nieuwe telefoon). Hij betaalt haar zelfs zoveel dat hij soms voor het eind van de maand blut is. Grandmother moet dan bijspringen en zij weet waarom! Dat zijn gig niet werkt maar de godganse dag thuis voor de tv zit. En tenslotte dat Miros toch wel moet oppassen met haar omdat zij waarschijnlijk hem nog meer leugens vertelt.

Twee dagen later komt de antwoord-email, niet van Miros maar van de gig natuurlijk. Waar mijn vrouw zich wel niet mee bemoeit, wie zij eigenlijk is, hoe zij de gig kent en hoe ze aan al deze kennis komt. Miros heeft haar blijkbaar geconfronteerd met de inhoud van de email.

De scheldwoorden en verwensingen in de antwoord-email (tot de meest grove toe) zal ik hier achterwege laten omdat de vertaal-software Bing maar met een gering aantal raad wist en die woorden waren al erg genoeg. Mijn vrouw durfde de email niet letterlijk voor mij te vertalen. Dat zegt genoeg.

Ze werd er echter zo nijdig van dat ze email doorstuurde naar Miros met het advies deze tekst in Thai via een paar online vertaalprogramma’s in het Engels of Tsjechisch te vertalen. En vervolgens de vraag te beantwoorden of deze gig wel zo’n goede vrouw (voor hem) was. Zo, die zit, dacht ze. En inderdaad. Vanaf die dag zijn grandfather (die natuurlijk in alle toonaarden ontkende iets te maken te hebben met emails naar Miros) en de gig weer ‘on speaking (and loving) terms’. Zolang als het duurt, denk ik dan stiekem.

Roddels en nieuws update

Naast de gewone beslommeringen zijn er natuurlijk de roddels en echte nieuwtjes. Tot nader orde alleen in de vorm van een korte omschrijving omdat ik het fijne nog niet van alles weet:

 1. Grandfather heeft tot mijn stomme verbazing naast zijn jonge gig ook nog een oudere gig: een oud-collega van hem die inmiddels bijna 70 jaar is (weduwe) en waar grandfather ook een paar keer per maand langsgaat. Met zijn libido is blijkbaar niks mis.
 2. De klusjesman Tjet schijnt enige maanden geleden een affaire te hebben gehad met Kob. U weet wel, de vrouw van de wasserette die met de noorderzon verdween toen de gokschulden haar boven het hoofd groeiden. Het gerucht gaat dat Kob zelfs terug is in Bangkok na zich enkele maanden schuil gehouden te hebben in het dorp waar ze vandaan komt. Ik durf het niet te vertellen tegen de mensen die nog geld van Kob tegoed hebben.
 3. Grandmother heeft een nieuwe werkster aangenomen omdat een van de werksters ontslag heeft genomen. Natuurlijk ook afkomstig uit Laos en natuurlijk ook illegaal.
 4. Rainer, onze Duitse vriend, heeft via zijn Facebook-pagina meegedeeld dat hij in oktober terugkomt naar Bangkok. Hij komt maar voor een paar dagen naar Bangkok en reist vrij snel door naar Chiang Mai waar een nieuwe liefde om hem wacht. Rainer is gelet op de woorden die hij aan haar wijdt in Facebook hopeloos verliefd. Ik heb hem gewaarschuwd maar volgens hem is deze Thaise vrouw heel anders dan de Thaise vrouwen die hij tot nu toe ontmoet heeft. Dat kan alleen maar ellende betekenen.

Chris de Boer

Het condominiumgebouw waar Chris in woont, wordt gerund door een oudere vrouw. Hij noemt haar grandmother, omdat ze dat zowel naar status als naar leeftijd is. Grandmother heeft twee dochters (Daow en Mong) van wie Mong op papier de eigenaresse is van het gebouw.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Wan di, wan mai di (deel 17)”

 1. TheoB zegt op

  Het leven is een soap!
  Deze aflevering vond ik geweldig.
  ‘kannie wachten op de volgende!

 2. Patrick zegt op

  Prachtige blog en heel leuke artikelenreeks met de alledaagse beslommeringen.
  In januari 2017 ga ik voor het eerst in mijn leven naar Thailand (Bangkok en rondreis in Isaan). Volg daarom elk artikel hier met meer dan normale interesse. Heel leerrijk.

 3. timker zegt op

  Weer een geweldig mooi verhaal !!! Ik volg van uit de Isaan de stadse belevenissen met veel aandacht. Ga zo door !!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website