We hebben al eerder kennis gemaakt met Carla Afens, die in een vorig verhaal vertelde van een rekening, die zij betaalde voor twee jongens, die na het eten zonder betalen wegliepen. Haar man en zij gaan elk jaar december altijd naar Thailand op vakantie en zij starten bijna altijd in het zuiden in Patong.

Lees haar verhaal over hoe met je een klein offer veel goeds kan doen in Thailand:

Kleding voor arme kinderen

We hadden als eens via Thailandblog gevraagd wat men vond van ons idee om kinderkleding mee te nemen naar Thailand om weg te geven. De reacties waren erg verdeeld van niet doen daar zitten ze niet op te wachten tot doen, want daar zijn ze erg blij mee, Daar kwamen we dus niet veel verder mee.

We besloten om de kleertjes waar ons kleinkind uit was gegroeid (hij was toen bijna 2 jaar) mee te nemen en als het niets was konden we het daar ook weg doen. Twee volle plastic tassen werden het, schoentjes, broekjes, shirtjes, jasjes, rompertjes en nog zo wat. Alles was bijna nieuw en slechts een paar keer gedragen.

Nadat we al een paar dagen op onze vakantiebestemming waren in Novotel Vintage Park Phuket zijn we rond gaan kijken hoe we dit aan zouden pakken. Stappen we gewoon op mensen af of zouden we eerst wat gaan rondvragen. We twijfelden.

We deden het eerste, naast het hotel was een soort straatje met kleine huisjes van golfplaten. We keken daar wat rond zonder dat we de kleertjes al hadden meegenomen. Daar zagen we een moeder met 2 kleine kinderen, de jongste een jongentje en een meisje, dat een paar jaar ouder was. De moeder was in verwachting van het 3e kindje.

We probeerde met haar te praten in het Engels maar dit lukte niet, dus met handen en voeten werk maakten we duidelijk (dachten wij) dat we zo terug zouden komen. Naar onze hotelkamer de tassen opgepakt en terug naar deze moeder. Ze zaten ons op te wachten moeder, kinderen en met nog een vrouw, die een buurvrouw bleek te zijn. Wij gaven de tassen en telkens moest het jongetje klaar staan om te kijken of het zijn maat was. Wij probeerden uit te leggen dat als er kleertjes waren die niet pasten, zij die maar aan iemand anders moest geven of bewaren voor de baby.

Dit is niet uit te leggen met gebaren, dus naar de straat gelopen en een taxichauffeur gevraagd of hij voor tolk wilde spelen. We beloofden hem, dat we die avond naar de avondmarkt in Phuket wilden gaan en hij onze chauffeur zou zijn. Zo konden we vertellen, dat ze alle kleertjes mocht houden en eventueel maar moest verdelen onder buren die ook kleine kinderen hadden. We kregen 3 brede lachende gezichten te zien, alleen het dochtertje keek steeds meer met een pruillipje, want voor haar was er niets.

We beloofden, dat we op de avondmarkt zouden kijken voor haar. We vroeger haar maat, want nu konden we het kopen op de juiste grootte. We kregen de maat M (voor ons vreemd), maar bleek bij doorvragen dat het M van Meisje was.

De volgende dag hadden we 2 volle tassen met kleding voor haar met rokjes, broekjes met topjes en een jasje en schoentjes en voor het jongetje nog een paar dingen, maar ook een barbiepop, speelgoedauto, waterspeelgoed, tekenspulletjes en een soort beertje voor het ongeboren kindje.

Vier lachende gezichten en telkens als we langs liepen op straat en ze zagen ons werd er gezwaaid en geroepen. We verstonden ze niet maar we zeiden tegen elkaar: Dit kost niet veel, maar dit blijft ons altijd bij.


» Laat een reactie achter


2 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (43)”

 1. Andy zegt op

  Mooi ,spontaan en tevens ook best wel ontroerend verhaal over hoe het óók kan .Heel leuk geschreven en het laat een prachtig gebaar van medeleven zien.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +22 (obv 22 stemmen)
 2. Chris zegt op

  Pracht verhaal, mijn vrouw en ik deden een paar jaar iets soortgelijks. We verzamelden baby, peuter en kleuterkleding van onze collega’s in Nederland. We namen dit mee naar Phuket, daar sloegen we nog een klein bergje aan pampers en melkpoeder en wat speelgoed in en dit hebben we bij het weeshuis naast de gevangenis in Phuket town afgegeven. Er lagen een paar rijen met kinderen te slapen toen wij er waren maar men was blij met wat wij mee hadden genomen. Met name de luiers omdat deze erg duur waren.

  Vriendelijke groet,

  Chris

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +20 (obv 20 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website