Green Wood Travel: beste hotelprijzen in Thailand

Door Ernst - Otto Smit
Geplaatst in Hotels
Tags: , , ,
5 juni 2011

Onlangs kwamen een aantal reisorganisaties ongunstig in het nieuws dankzij de ANVR. Deze overkoepelende reisbrancheorganisatie meende te moeten waarschuwen tegen reisorganisaties die geen lid zijn van de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden).

Nu kunnen alleen bedrijven die in Nederland staan ingeschreven lid worden dus dat sluit een aantal partijen uit die als gemeenschappelijke ‘fout’ hebben dat zij niet in Nederland gevestigd zijn maar hun basis bijvoorbeeld hebben in de landen waar zij werken. Dat riekt naar kartelvorming en is ook van alle kanten, waaronder op Thailandblog, stevig bekritiseert. Het kan namelijk ook juist voordelen hebben om je als touroperator te bevinden op de plek waar je klanten op vakantie gaan.

Green Wood Travel is zo’n voorbeeld van een gerenommeerd bedrijf, dat zich richt op de Nederlandse en Belgische markt en gevestigd is in Bangkok. Twintig jaar ervaring in het verzorgen van individuele reizen door Zuidoost-Azië onder Nederlands management met Nederlandstalige medewerkers, die al jaren in de regio wonen en weten waar ze het over hebben uit eigen ervaring.

Gegarandeerd de ‘Beste Hotel Prijzen’

Green Wood Travel biedt een ‘Beste Prijsgarantie’. Dat houdt in dat indien je een hotelkamer gereserveerd hebt via Green Wood Travel en je aan kunt tonen dat je dezelfde kamer voor dezelfde data voor een lager tarief kunt boeken en dit tarief zichtbaar en boekbaar is op een andere website, Green Wood Travel het tarief zal aanpassen zodat het gelijk of lager wordt.

Hoe is dit mogelijk?

Om te beginnen vergeten veel mensen die de bekende boeking sites bezoeken dat de prijzen die daar opstaan, moeten worden betaald met een creditkaart. Dat brengt extra kosten mee plus de wisselkoersen zijn altijd ongunstig voor de betaler.

Daarnaast heeft Green Wood Travel in de loop der jaren zoveel goede en langlopende relaties met de hotels waar zij gebruik van maakt opgebouwd dat er een wederzijds vertrouwen is en zeer gunstige prijsafspraken.

Als laatste punt zijn de prijzen die op de website van Green Wood Travel genoemd worden ook het bedrag dat je daadwerkelijk betaald en zijn er geen verborgen boeking- of administratiekosten.

Persoonlijke service

In tegenstelling tot boeking websites heb je persoonlijk contact met Green Wood Travel via mail, Skype, telefoon of op het kantoor in Bangkok of tijdens de 2012 Vakantiesalon in Antwerpen.

Daardoor kunnen zij snel en deskundig advies geven en reageren. Programmawijzigingen of eventuele klachten kunnen meteen worden behandeld. Bovendien zijn zij in staat om snel en adequaat te reageren in geval van calamiteiten.

Alle tours en hotels worden voortdurend gecontroleerd en zonodig aangepast. Een goed voorbeeld van de persoonlijke service is “Laat je verrassen!” Dit houdt in dat klanten van Green Wood Travel die iets te vieren hebben zoals verjaardag, trouwdag enz. op de dag zelf, waar ze ook zijn, een originele verrassing te wachten staat.

Genoeg redenen dus om ook reisorganisaties die geen lid van de ANVR/SGR kunnen worden mee te nemen in de keuze bij welke touroperator een vakantie te boeken.

Naschrift redactie: Green Wood Travel garandeert reizigers de laagste hotelprijzen in Thailand. Deze informatie is interessant om te delen met de lezers op Thailandblog.nl, vandaar dat wij Greenwood Travel de mogelijkheid hebben gegeven hier iets over te schrijven.

32 reacties op “Green Wood Travel: beste hotelprijzen in Thailand”

 1. HenkV zegt op

  Boek al jaren mijn hotels via Greenwood travel, heb ze leren kennen via een kennis uit Nederland. Het is precies zoals hierboven beschreven staat. Ze zijn goedkoop, kunnen snel reageren als er wat aan de hand is en aanpassingen doen. Zo kwam ik eens in een hotel in Bangkok wat me erg tegen viel, een telefoontje en kon gelijk door naar het prince Palace hotel waar ze zelf ook hun kantoor hebben en een zeer goed hotel is voor zijn prijs. De vliegrijs ga ik wel altijd voor op zoek, want daar zijn ze zeker niet het goedkooste in, de laatste keren heb ik via Arke reisbureau geboekt en was flink goedkoper uit. Inmiddels woon ik in Thailand, maar als ik een hotel nodig heb is het via Greenwood.

  • leen de vogel zegt op

   jaren geleden, hebben wij een enorm fijne steun gehad aan Ernst-Otto. Toen was ik in het ziekenhuis beland in Phuket, en hij was binnen korte tijd aldaar, om het een en ander te regelen. Dit zullen mijn vrouw en ik nooit meer vergeten. Ik hoor in Holland trouwens alleen maar heel erg positieve reacties over green wood travel. Ik raad dan ook een ieder aan om via hun te boeken, want het is juist dat beetje extra wat de garantie kan geven tot een onvergetelijke vacantie.

 2. Sam Loi zegt op

  Bij de meeste reisburo’s in Thailand kan je terecht voor hotelovernachtingen. Het slijten van hotelovernachtingen aan toeristen is voor die buro’s namelijk een ‘core business’. Dus Greenwood Travel is daar geen uitzondering op, waarmee ik niets ten nadele wil zeggen van Greenwood Travel.

  Ik kan mij de discussie die enige tijd geleden op dit blog is gevoerd nog wel herinneren. Ik heb daar toen ook aan mee gedaan. Ik snap de opmerking echt niet, dat de vereiste dat een in het buitenland gevestigde onderneming die geen (neven)vestiging heeft in Nederland geen lid kan worden van de SGR, zou rieken naar kartelvorming. Een nogal merkwaardige opmerking die kant noch wal raakt.

  De SGR is er om de consument te beschermen tegen reisorganisaties die in de fout gaan. Daar is toch niets mis mee? Dus als een in Nederland opererende buro failliet gaat, springt de SGR de consument bij, mits die uiteraard lid is van de SGR. Die wordt namelijk door de SGR schadeloos gesteld. Kan Greenwood Travel die garantie ook aan haar klanten geven? Want daar gaat het om.

  Dus als Greenwood Travel een inschrijving wil hebben van de SGR dan moeten ze zich hier in Nederland ook inschrijven. Dat kan heel simpel.

  • @ Sam Loi, hotelovernachtingen verkopen kan iedereen. Het gaat er om dat GWT een laagste prijs garantie biedt. Dat is wel iets anders.
   DE SGR en ANVR discussie is anders dan jij schetst. Dat is niet in twee regeltjes uit te leggen. Ik heb daar een uitgebreid artikel over geschreven, lees die nog eens door: https://www.thailandblog.nl/opinie/zwarte-lijst-reisorganisaties-anvr/

   Er is wel degelijk een verdenking van kartelvorming door de ANVR. De NMA is een onderzoek gestart tegen de ANVR: https://www.thailandblog.nl/nieuws/anvr-leden-verdacht-verboden-prijsafspraken/

   Maar laten we die discussie voeren bij de juiste posting, dit artikel gaat over hotelprijzen.

 3. Harry N zegt op

  Indien dit artikel over de hotelprijzen gaat moet je je daar toe beperken en niets over de SGR of ANVR schrijven want dat lokt uiteraard reacties uit..

 4. Sam Loi zegt op

  In mijn reactie beperk ik mij tot de SGR en noem ik de ANVR bewust niet. Dit is het laatste wat ik er over zeg.

 5. Johanna zegt op

  Als ik een hotel wil boeken gebruik ik heel vaak booking dot com, aangezien ik daar recencies kan lezen van andere hotelgasten die er gelogeerd hebben.
  Deze site berekent geen boekingskosten, je betaald pas in het hotel zelf.
  Ze zeggen ook de laagste prijsgarantie te geven.
  Maar soms heeft het hotel zelf een lagere prijs i.v.m last-minute

  Met Agoda heb ik ook goede ervaringen, soms ook zeer goede aanbiedingen.
  Heb daar eens 3 verschillende kamers geboekt ( tegelijkertijd) en later krijg ik een mailtje van ze waarin stond dat ik geld terug kreeg omdat het nog goedkoper was dan de prijs die ik betaalde. Hun hanteren dezelfde regels als Greenwood, ergens anders goedkoper dan wordt hun tarief aangepast of zelfs goedkoper.

  Al met al blijft het toch een beetje rondsurfen om een mooie prijs te krijgen.
  De één zweert bij reisburo A en de ander bij reisburo B.

  • @ Johanna, Booking.com ken ik redelijk goed. Ooit mee samengewerkt in een grijs verleden. Ik kan je een ding zeggen: ze zijn duur. Vaak nog duurder dan rechtstreeks bij het hotel. Dan is Agoda een beter alternatief. Alleen komen er idd creditcardkosten bij (en servicecharge van het hotel).

   • Johanna zegt op

    Soms is rechtsstreeks bij het hotel boeken inderdaad goedkoper,
    Jij vindt Booking.com duur Khun Peter ? Booking.com geeft nl. ook de laagste prijsgarantie.
    Maar dat is zo’n raar begrip, want één klein verschilletje en ze zeggen dat de andere aanbieder niet hetzelfde is. Dit doet iedereen, zowel booking.com als Greenwood om zo te kunnen zeggen dat ze de laagste prijs garanderen.. Zelfs de hotels zeggen het op hun website.
    Tja, why not, laat ze maar doen. Het is de business om het ons als klanten/gasten zo aantrekkelijk mogelijk te maken om juist bij hen te boeken,

    Het is ook interessant om te kijken hoe het met ontbijt zit.
    Soms is booking idd iets duurder dan het hotel zelf, maar let dan ook ff op of ontbijt erbij inbegrepen zit.
    En soms hanteren hotels hier in Thailand nog wel een de bekende ++

    Gewoon een kwestie van goed diverse sites raadplegen en dan je keuze maken.
    En dan kom je er wel achter wie de goedkoopste is, Greenwood of een ander.

    Ik heb ( mijn mening) bij het lezen van dit artikel het idee dat dit gewoon een vorm van reclame is voor Greenwood..

    • @ Het zal moeten blijken uit de ervaringen van lezers en anderen of GWT het waar kan maken dat ze altijd goedkoper zijn of de laagste prijs hanteren. Booking.com is voor mij geen optie, Agoda wel. En ik zal voortaan ook Greenwood checken. Als ik dezelfde prijs krijg bij Greenwood en als extra, persoonlijk contact, dan zal dat mijn voorkeur hebben.

     • Johanna zegt op

      Gelijk heb je Khun Peter.
      Ik had eigelijk iets duidelijker moet zijn op het punt dat ik zei dat ik vond dat het reclame was.
      De titel zegt dat ze de beste hotelprijzen hebben.
      Ik denk als er zou staan dat ze goede hotelprijzen hebben dat het dan al iets anders over zou komen.
      Begrijp me niet verkeerd, ik heb niets tegen Greenwood.
      Ze geven veel informatie op hun site, en ik denk dat het voor mensen die de eerste x naar Bangkok /Thailand gaan een ideaal boekingsite is aangezien je een Nederlands buro in Bangkok hebt zitten.

      Heb je trouwens alweer je vakantie naar Thailans geboekt ? 🙂

      • @ Johanna, ik heb Ernst-Otto gevraagd wat te schrijven over hotels en de prijzen via GWT. En ja, hij maakt dan reclame voor zijn bedrijf, dat kon ik ook verwachten. Heb ik ook geen moeite mee als het klopt wat hij schrijft. In de gesprekken die ik met hem had kon hij me overtuigen van GWT zeker iets kan betekenen op dat gebied. Zoals gezegd zal de praktijk dat moeten uitwijzen.
       En zoals altijd (lees de reacties) zijn sommige positief over Greenwood en andere negatief. Maar dat geldt voor vrijwel ieder onderwerp op dit blog 😉

       Nee, ik heb nog geen reis geboekt. Ik moet weer werken en mijn vakantiedagen zijn niet onuitputtelijk helaas. Eerst maar eens wachten op een vliegticket aanbieding 😉

 6. B.Mossel zegt op

  Diverse keren met “Greenwood”Travel geprobeerd voor een booking aangaande een business ticket in een speciale aanbieding.En evt hotel booking.
  Het antwoord komt enige dagen later,waneer de aanbieding voorbij is.
  Bij een complete reis boeking kan dat wel snel.(wordt meer aan verdiend)
  Hetgeen me wel opvalt is hun website verzorging is perfect.

  EVA AIR is daar correct in om hun aanbieding persoonlijk te mailen,klasse.
  Maak dan ook 3x per jaar gebruik van.
  Voor hotels is booking.com geen dure website.
  Deze service is ook dicht bij huis te vinden.
  Het is maar een weet.

  • jay zegt op

   ik heb bij greenwood al 3x het zelfde meegemaakt bij boeken van een ticket is een antwoord altijd de aanbieding is voorbij je kunt een duurdere reis boeken

   • peterphuket zegt op

    Nou, Jay, dan ben je zeker niet de enige, ik heb exact de zelfde ervaring, Het is knap irritant, vooral de laatste keer in November vorig jaar wanneer je op korte termijn een vlucht moet hebben, dan kom je bij GWT met kromme tenen te zitten. Dus is het naar mijn mening opzet.

 7. ReneThai zegt op

  Al jaren boek ik de hotels in Thailand via Agoda , dat voorheen Precision heette . Dit alles tot grote tevredenheid , en er is ook een chatprogramma en telefoonnummer voor inlichtingen enz.
  Vorige week heb ik voor Oktober bijvoorbeeld een hotel geboekt in Chiangmai , betaald met creditcard , en dat is inmiddels afgeschreven tegen een koers van 1 euro = 42,69 baht.

  Kosten hotel bij Agoda 950 en bij GreenWood ook 950 baht voor 1 kamer incl ontbijt . Ik heb via de mail wel binnen 5 minuten mijn voucher bij Agoda . Agoda heeft er ook nog eens een spaarprogramma bij hetgeen snel op kan lopen. Voor mij persoonlijk blijft het Agoda.

  • @ Ik heb ook wel eens via Agoda geboekt, ook niet ontevreden over. Behalve toen ik zelf een stomme fout had gemaakt en persoonlijk contact wilde (er waren twee hotels met vrijwel identieke naam en ik had de verkeerde geboekt). Dat was zo’n gedoe dat ik het maar heb laten zitten en 400 baht annuleringskosten voor eigen rekening heb genomen. Maar desondanks is Agoda ook een prima optie.

 8. Nok zegt op

  Ik zag ooit een leuke reis naar Vietnam op de greenwood website staan. Er stond geen prijs bij dus daar vroeg ik om per email. Weet het niet precies meer uit mijn hoofd maar een hotelovernachting in de bergen in Vietnam zou 300 euro per nacht kosten. !!!

  Goedkopere hotels bestonden daar niet volgens Greenwood.

  De reply per email duurde overigens erg lang, langer dan een week voor ik antwoord kreeg met de vraag wat die reis zou moeten kosten.

  Heb nog meer slechte ervaringen met Greenwood dus ik boek ze niet meer.

  • Nok zegt op

   Hier heb ik de mail van Greenwood met de prijzen over de Vietnam-trip weer gevonden. Zoals je ziet weet ik dan als klant nog steeds niet wat de trip naar Vietnam me gaat kosten maar goed ik geloofde er al niet meer in door de prijzen van de hotels.

   Allereerst de zonnigste groeten vanuit een heerlijk warm en zonnig Bangkok!

   Naar aanleiding van uw email sturen we u de volgende informatie:

   De tourprijs voor deze tour is gebaseerd op het type hotels:

   Standard Class ( 2-3 Ster) 11,550 THB per persoon op basis van 2 personen

   First Class (3-4 Ster) 13.600 THB

   Superior (4-5 Ster) 21,850 THB

   Deze prijzen zijn nog exclusief de internationale vluchten. Een retourvlucht Bangkok – Ho Chi Minh City is 12,000 THB per persoon voor een 1-maand ticket.

   • lupardi zegt op

    Dit tarief van baht 12.000 van Greenwood voor een retourtje Bangkok Ho Chi Minh is pure diefstal. Via Air Asia kan je al een retourtje boeken voor baht 2180 excl. tax.

    Ook ik heb goede ervaringen met Agoda en doe mee met het spaarprograamma en heb al diverse gratis kamers kunnen boeken.

 9. Henk zegt op

  Heb nog nooit geboekt bij deze maatschappij en toch een slechte ervaring. Da’s ook knap van ze.

  Ik had via BMAir een vlucht naar BKK, met 2 nachten in het Prince Palace hotel. Bij aankomst bij de receptie begon het 1e gelazer. Mijn reservering zou geannuleerd zijn. Maar dat hoefde geen probleem te zijn als ik effe op die verdieping langs ging waar GT dus zit. En inderdaad was mijn reservering even plots weer terug als het verdwenen was. Ze wilde alleen maar proberen om mij een reisje aan te bieden.
  Na 2 dagen wilde ik het hotel uit, mocht ik er niet uit. Want GT had mij blijkbaar een papiertje moeten geven waarmee ik dan het hotel mocht verlaten. Dat was niet gebeurd. Moest ik eerst terug naar mijn kamer om daar nog eens te kijken. Maar onder tussen was mijn sleutel voor de kamer al geblokkeerd, dus moest ik een kamermeisje vragen de kamer deur re openen. Onverrichterzake terug bij de receptie werd ik weer naar het kantoor van GT boven gestuurd. Al met al een goed uur bezig geweest om het hotel te velaten met de complimenten van GT.

  Toen ik thuis was heb ik bij BMAir een klacht ingediend. Omdat zij niet reageerde, was dat mijn laatste boeking ooit bij BMAir.

  Henk

 10. ruud zegt op

  Nou Nou. Als dit geen reclame maken is voor GWT dan weet ik het niet meer. Voor wie zijn de gratis tickets zou ik bijna zeggen. ( grapje hoor – als het zo zou zijn gun ik het je ook nog ) Ik heb ook ervaring met GWT en geen verkeerde. Ik heb er twee keer geboekt en geen klagen gehad. Maar om nu te zeggen dat ze boven het gemiddelde uitsteken Nee !! . Wel is het zo dat ze compleet zijn met allerlei trips etc en ook een goede contacten hebben mbt tot vervoer met taxi en of busjes naar vele plaatsen en terug en ze hebben ook leuke tochten.
  Goedkoopste ????
  Ik snap dat ze ook geld moeten verdienen en dat je iets meer moet betalen als je zelf nergens achteraan wilt lopen .
  Wat denk je van de bedrijfskosten van dit bedrijf in Thailand en van andere reisbureaus in Nederland. Dat verschil zien we echt niet terug.
  Maar nochmaals van mij geen klachten, goed bedrijf, maar ook geen vette dikke pluimen in dat achterw………..steken.

  • @ Gratis tickets?? Graag sturen ter attentie van Khun Peter naar [email protected] Bij voorkeur business-class. 😉

   • hans zegt op

    peter de hans hier beneden is een andere hans dan ik, kn je hem een andere naam geven

    • @ mmm, ja dat kan. Maar het zou beter zijn als jullie dat zelf deden. Anders heb ik daar straks een dagtaak aan. 😉

    • Hansie zegt op

     Tja,
     Het komt wel eens voor dat meerder mensen dezelfde voornaam hebben…….
     Maar goed, vanaf vandaag heet ik Hansie i.p.v. Hans.
     (en nu maar hopen dat niemand Hansie heet…..)

     • @Er is wel een Hansy, maar jullie zijn wel uit elkaar te houden 😉

 11. William zegt op

  Heb prima ervaringen met ‘Green Wood Travel’
  Staan je, per e-mail of telefoon, deskundig en vriendelijk te woord.
  En ‘onmogelijke’ problemen proberen ze voor je op te lossen.
  Als ik een naam mag noemen: Charuda Binktuijsen heeft veel voor mij betekend.

  Groetjes,
  William Pattaya.

  • Hans-JL zegt op

   Heb ook twee maal via GWT alles geregeld. De eerste keer in 2005, en toen was alles perfect geregeld. Ook bij hun gaat wel eens wat fout, natuurlijk. Zo hadden we een keer geen transportation van het vliegveld naar prince Palace toen we uit het noorden terugkwamen, terwijl daar wel voor was betaald. Zelf een taxi genomen, maar de kosten kregen we zonder morren gelijk terug (ook al was het meer dan waarvoor we bij GWT hadden betaald).
   De tweede keer (2008) vonden we allebei de service toch beduidend minder dan de eerste keer, hoewel alles ook uiteindelijk goed was geregeld. We hebben echter zelf GWT een aantal keren achter de broek moeten zitten om de dingen gedaan te krijgen die we hadden besteld, en daaruit merkten we toch dat de klantvriendelijkheid minder was dan de eerste keer dat we er waren. Wij hadden toen ook contact met Charuda, en zij is ons op dat moment minder bevallen. Wellicht kwam dat omdat ze pas was begonnen bij GWT, als ik het me goed herinner.

   Kortom: één goed ervaring, en één minder goede, maar ik ben het met de meesten eens: GWT heeft een goed aanbod van trips, en ook voldoende aanbod van goedkope maar goede hotels.

   Dit jaar gaan we weer. Ik twijfel nog of ik trips bij GWT ga boeken, of dat ik dat in Thailand zelf ga doen. Hotels ga ik zeker naar kijken bij GWT, maar ook vergelijken met Agoda !

   • marijke dam zegt op

    Hallo Hans, Een vraagje
    In november een vlucht geboekt bij GWTwaarbij 2 nachten inbegrepen zijn bij Prince Palace hotel, Kan ik ter plekke bij GWT trips en andere hotels boeken of is het beter dit van tevoren te doen?

    • @ Marijke, het kantoor van GWT zit ook in Prince Palace op de 14e verdieping. Je kunt er gewoon naar binnen lopen en er ter plekke je excursies en hotels boeken en betalen. Van te voren kan ook. Maar als je het ter plekke doet kan je advies krijgen van Ernst-Otto of anderen. Je krijgt altijd een eerlijk en objectief advies over wat leuk is en minder leuk.

     Tip: boek bij GWT ook een fietstocht door Bangkok en Siam Niramit. Hier mijn recensie:
     https://www.thailandblog.nl/steden/fietsen-in-bangkok/
     https://www.thailandblog.nl/bezienswaardigheden/siam-niramit/

     • hansie zegt op

      Marijke,

      Khun Peter was me voor, maar ik heb hier niets aan toe te voegen.
      We staan inmiddels 4 weken voor ons vetrek, en alle hotels zijn geboekt en betaald, waarbij ik deze keer geen gebruik heb gemaakt van GWT, maar alles heb vergeleken via de site openroomz.com (ook een tip op dit forum). Als ik de prijzen vergelijk van wat we via openroomz hebben geboekt met dir van GWT, dan is GWT niet echt goedkoper, waarbij ik wel gelijk wil opmerken dat wij soms hotels hebben uitgezocht die zij niet op hun website hebben staan.
      Blijft overeind, overigens, dat het voor (dag)trips een uitstekend adres blijft.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website