Maarten Vasbinder woont 1½ jaar in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je ook een vraag aan Maarten? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik slik per dag drie medicijnen twee voor hoge bloeddruk en voor een te hoog cholesterolgehalte. Voor de hoge bloeddruk slik ik Hydrochloorthiazide 25 mg en Telmisartan (Micardis) 40 mg en voor het cholesterol Simvastatine.

Nu komt mijn vraag kan ik deze medicijnen ergens hier in Thailand verkrijgen in het dorp waar ik woon? Phaisali in de provincie Nakhon Sawan is het heel slecht communiceren hier word geen woord engels gesproken, dus probeer ik het even via deze weg met de hoop dat jij me misschien op weg kan helpen in de wereld van de medicijnen.

Met vriendelijke groet,

I.

˜˜˜˜˜˜˜˜

Beste I.,

Hydrochlorthiazide is verkrijgbaar in Thailand. Simvastatine ook onder ander onder de naam Bestatine.

Telmisartan in principe ook, hoewel je daar waarschijnlijk voor naar een ziekenhuis moet gaan. Je kunt ook overschakelen naar Renitec, oftewel enalapril.

De angiotensin II antagonisten hebben in principe geen enkel voordeel ten opzichte van de oudere ACE (Angiotensin converting enzyme) remmers. Deze gegevens zijn gebaseerd op MIMMS (Major incident Medical Management).

Probeer een apotheker te vinden die wat Engels spreekt.

Ik weet, dat het soms moeilijk is, de juiste medicijnen te vinden.

Met vriendelijke groet,

Maarten


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Vragen aan huisarts Maarten: Waar in de buurt kan ik mijn medicijnen verkrijgen?”

 1. Mathieu zegt op

  Ls

  Ik heb via mijn vriendin informatie verzameld met betrekking tot de pillen tegen te hoge bloeddruk.
  Deze zijn verkrijgbaar in de apotheek en bij twijfel bij een goed hospitaal in Bangkok.

 2. HansS zegt op

  Aangezien ik voor de eerste keer medicijnen nodig had in Thailand, leek het mij verstandig dit met een arts te overleggen i.v.m. naamgeving en verkrijgbaarheid.
  In Nederland gebruikte ik o.a. de volgende medicijnen: Telmisartan 40 mg en Pantoprazol 40 mg.
  De cardioloog van het St Louis Hospital gaf me voor 200 bath het volgende advies:
  Micardis gebruiken, is hetzelfde als Telmisartan en ipv panoprazol, wat wel verkrijgbaar is, maar extreem duur, Miracid. Hij adviseerde mij verder naar de farmacy tegenover het Chulalongkorn hospitaal(Silom) te gaan, daar is het veel goedkoper dan bij een farmacy van het ziekenhuis.
  In het St Louis Hospital betaalde ik 2400 bath voor 90 stuks Micardis 40 mg en 900 bath voor 180 stuks Miracid 20 mg. In maart 2015 betaalde ik in het Bumrungrad ziekenhuis 2880 bath voor 60 tabletten Micardis+ ( telmisartan 40 mg + Hydrochloorthiazide 12,5)
  Aangezien ik voorlopig weer over voldoende medicijnen beschik ben ik nog niet naar een goedkoper adres op zoek gegaan

 3. erik zegt op

  Apothekers zijn academici en goed opgeleid, Engelse taal in huis. Maar bij de khaa yaa verkopen ze ook medicijnen en vaak goedkoper.

  Symvastatine 20 mg, 300 baht voor 100 pillen; amlodipine 5 mg, 200 baht voor 100 pillen, elanapril 20 mg idem net zo goedkoop. Mijn vrouw mist de schiildklier; Eltroxin 100 mcg 100 pillen 200 baht. Neem de chemische naam mee naar een khaa yaa en controleer de houdbaarheid.

  Aspirine 81 mg goedkoop. Alles zonder recept te koop. En dat gewoon bij een winkel aan de straat; houdbaarheid voldoende. Ga naar een particulier ziekenhuis en je betaalt de hoofdprijs.

  • erik zegt op

   Thailand heeft eigen farma-industrie. Bloedtesten geven bij mij aan dat de spullen werken. En je zegt zelf, 100% zekerheid bestaat niet, dus ook niet bij import uit andere landen. Spreek je jezelf niet tegen als je zegt ‘Je hebt altijd te maken met namaak’? Waarschuwen is OK, bangmaken echt niet nodig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website