De Thaise keuken kent een variëteit aan exotische gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Sommige van deze heerlijkheden zijn in de regio’s te vinden. Vandaag: Pad Woon Sen, een heerlijk gerecht met ei en glasnoedels.

Pad Woon Sen (ผัดวุ้นเส้น) is niet zo bekend als Pad Thai, maar zeker zo lekker en volgens sommigen zelfs lekkerder.

Het gerecht bestaat uit glasnoedels, roergebakken met bijvoorbeeld garnalen of kip, ei en groenten (meestal kool, kousenband, tomaten en wortelen) chilipeper, koriander en een saus.

De saus wordt gemaakt met water, sojasaus, oestersaus, vissaus, suiker en witte peper. Andere veel voorkomende ingrediënten die in het gerecht worden gebruikt, zijn uien, knoflook, taugé, lente-uitjes.

Het is eenvoudig zelf te maken. Even Googlen en je voorbeelden genoeg!

Pad Woon Sen

2 reacties op “Geheimen van de Thaise keuken: Pad Woon Sen (roergebakken glasnoedels met ei)”

  1. Louis zegt op

    Die had mijn vrouw toevallig gisteren voor ons klaar gemaakt en ik vind het inderdaad lekkerder dan pad thai, en minder zwaar op de maag.

  2. Johannes zegt op

    Het ziet er kostelijk uit en ik ga het zeker proberen omdat ik al aan de yamwunsen verslaafd ben en de ingredienten daarvoor in huis heb. Optisch lijkt het wel op elkaar maar de yam is een pittig-zure salade en de glasnoodles worden samen met het vlees gekookt en niet geroerbakken. In tegenstelling tot de yamwunsen die super scherp behoort te zijn is de Pad Woon Sen een mild gerecht die volgens de dame in het filmpje hooguit door het gebruik van witte peper wat pit krijgt.
    Gisteren vond ik in mijn Asia-shop verse morning glory (waterspinazie-kankung) dus de padwunsen moet nog even wachten. Vanavond komt padpakbung op tafel…..lekker.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website